kumori píše:Co se týká ZŘ organizace LP, tak můj název JUDO-JITSU je opravdu na místě, buď trochu sebekritický a uznej to, pokud se má jednat o organizaci sebeobrany, tak by v prvé řadě mělo platit pravidlo, že SEBEOBRANA JE REALNÁ OBRANA NA REÁLNÝ ÚTOK, což se trochu nedaří, aspoň nevím, že by kluci ve FJJČR, třeba spárovali v rukavicích nebo jeli aspoň light kontakt.
Kdybys četl pečlivě moje příspěvky, tak víš, že jsem pro obohacení technik z jiných systémů a přebírání tréninkových metod jiných úpolů do jiu-jitsu, tak jak to dělá KM, Kapap ... V několika knihách z 1. poloviny 20. stol. doporučují autoři trénovat rohování a francouzský box a já s nimy souhlasím. Budeš se divit, ale spárujeme, zápasíme bez gi, používáme lapy ..., do toho cvičíme sebeobranné techniky na přední zadní ... Stačí? Co dělá LP je jen jeho věc, nemyslíš?
kumori píše:kamaráde, mně by v ringu rozmázl kdejaky junior, jsem už holt stara paka
Nedivím se. Prostě nejsme boxeři, nemáme tu kondičku, timing ..., tak jako někdo, kdo to dělá celý život a specializuje se jen na tohle. Něco jsem se sice za pár let tréninku u Franty Gašparíka naučil, ale se špičkovéma boxerama se nemůžu srovnávat.
kumori píše:Jinak pan Kollman a "stará garda" je snad bez diskuze, oni se ti kluci dostali k tomu, co se už v judo neučí - KAPPO, SAPPO a podobné věci, vem si, kde se v judo klubu bere stejně jako zápas i sebeobrana?
Zvládl by jsi techniku MAZU KAZE?Máš shodan v judo a určitě ani nevíš jak vypadá, opravdu existuje, jen se už dost dlouho v repertoáru judo v CZ nevyskytuje, stejně jako KANI BASAMI.
Křivdíš mi

Shodou okolností jsou oba chvaty popsány v knize od Krákory a musím tě zklamat. Kani basami byla moje tokui waza, než ji tuším v r. 1992 zakázali
Co se týče Kollmanna k jehož organizaci patřím, tak musím říct, že ty techniky oproti LP nejsou nijak výjimečné. Spíš bych řekl, že to vyjde na stejno. Ale je fakt, že jejich učitelé byli u příchodu jiu-jitsu do ČR.
kumori píše:Já nevím, líbí se mi smallcircle jujitsu, dělá to tu v CZ někdo?
Nechci ti křivdit, ale pokud se nepletu, tak jsi do nedávna nevěděl vocogou

Vím o pár lidech co se tomu věnují okrajově (i my používáme něco málo z toho systému díky účasti na semináři, DVD ...), ale až na pár seminářů zde nic víc nebylo. Jak psal Makoto, s Edem byly problémy v komunikaci. Jinak mám stažená videa s Wally Jayem a ty páky se v mnohém neliší od stylu LP, tak nevím jestli to nebudeš od příště už nazývat small circle judo jujitsu
Pro zajímavost, Ed Melaugh do toho dával vstupy a techniky z WCH a Leon Jay pro změnu FMA, a jak jim to šlape.