Moderátor: Picard
U® už jsem otevíral hubu, že k tomu řeknu dlouhý proslov a...máš naprostou pravdu Miro. Když někdo vypustí z huby takovou hloupost, že tvůrce sestavy něco opoměl, na to se nedá už nic říct. ®e kata by musela mít 1000 variant, člověče kata nemá tisíc variant ale jedna jediná forma sestavy má 1000 variant použitíMiro píše:Eh, niekedy je lepsie mlcat, ze ano...
player píše:Pavela:no vidis,tak sem to odhadl dobre,kata se neda cvicit instinktivne.A chces mi snad tvrdit,ze na ulici zacnes lovit "v pameti" co ze mas honem ted rychle utocnikovi udelat?Realita je o okamziem reflexu na utok protivnika,pripadne pokud je clovek rychly a zkuseny,o predejiti utoku utokem vlastnim.A opakuju po stopadesteprvni,tohle te kata nikdy nenauci,reagovat instinktivne!Pokud mas ovsem nazor,ze sebeobrana neni o instinktivnim reflexu,pak se nemame o cem dal bavit a cviceni sestav ma pro tebe skutecne asi nejakou hodnotu i praktickou![]()
Picard:ano,mas pravdu,sestavy se daji cvicit i ve dvojici,ale zase jsme u kamene urazu,kdy cviccis obranu na specificky utok,ktery je navic styl od stylu jiny,cimz se vratim napr. k Mamushimu,ktery sikovne poznamenal,ze neni v katach mysleno na veskere mozne utoky,momentalne mam namysli treba hakovy uder.A pak ze neni nic opomenuto,ze Pavelo?Hlavne mi netvrd,ze hak vykrejes age uke
ukropcany píše:Vidis, teraz ma napadlo, ze mam stiahnuty vyukovy program cinskych policajtov a tiez je to postavene na zostavach...
player píše:Raptor:jestli zasahove jednotky cvici sestavy,pak je mi to uplne ukrade,obzvlast pokud se jedna o nejaky taiwan.A ony hlavne zasahove jednotky jsou o sebeobrane jednotlivce beze zbrane,vid!??![]()
Nicmene kamarad z treninku dela u zasahove jednotky v Praze a ty teda fakt sestavy necvici,schvalne se ho zeptam proc...holt sou asi zaostali za taiwanem
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník