Aikido a jeho využití :)

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » pon 25. dub, 2005 15:43

Tebe fakt šikanovali noname??? A jak jsi se stím vypořádal?Nebo přišel den ,kdy si jim to všechno vrátil :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Noname » úte 26. dub, 2005 10:16

TIMMY píše:Tebe fakt šikanovali noname??? A jak jsi se stím vypořádal?Nebo přišel den ,kdy si jim to všechno vrátil :twisted:

Jaký šikan ?? Nesmies to tak brať, je to urcitý spôsob boja o prezitie. Neveril by si tomu, ale teraz som fakt rád, ze som zil medzi "takými ", lebo by som nebol taký uspesný aký som. Bol som vtedy nesmierne silny a mal som takú kondicku ze sa mi o tom iba sniva. Pri vyske 173cm som mal 62kg a v pohode som zvladal hocikym (také 1-2 hodinové zápasenie s jednym alebo viacerými). Poucné bolo na to, ze mozes byt hociaký dobry, premozu Ta, lebo silou dravostou a volou mozes vynahradit max. 20kg. Ked je tam väčší váhovy rozdiel potom a ak sa chces ubránit, bude to "súdny prípad". Co sa týka psychyky 3 roky som "spal" tak, ze na kazdy jediny pohyb som bol okamzite hore.

A este raz to zopakujem, som nesmierne rád ze som mal aj "také" obdobie, lebo mi to dal najviac v zivote - bojovnost vytrvalost a nesmiernu volu. Je to najlepsia skola co sa týka poznanie cloveka samého seba alebo aj ostatnych. A mám v sebe "zlosť a zdravú agresivitu (zabijácku)" co si viem vytiahnut v krízových siutáciach ak treba.

Inac z tej partie :))) jeden je z mojich najlepsich kamosov a mozem sa nanho hocikedy a hocicom spolahnut.

Noname
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod nemea » úte 26. dub, 2005 10:43

to ukropcany: a tamuru senseja si videl? ja som ho osobne nevidela, hoci som na neho počula veľa dobrého. ale ešte cvičím krátko, takže dúfam, že raz sa zahryznem do aikida trochu tvrdšie a pobehám viac seminárov, ako doteraz.
ak je situácia taká a existuje nejaké riešenie, tak len dúfam, že sa niekto nájde a rozmotá to, čo tu na slovensku je. len čas ukáže, či je aikido na slovensku slepá cesta, alebo sa to časom zlepší. ja proste verím. asi som ozaj ten kôň :D :D :D
to nobody: hm, hm, hm takéto si ty prežíval veci? ale mám veľa kamarátov s podobnými skúsenosťami, hlavne z vojenčiny a pod. na niekom to zanechalo pozitíva, iní dali priechod potláčanej agresivite a tvária sa ako najväščí "mačovia" na svete. vonkajšie veci formujú naše vnútro, ale veľmi záleži na tom aký je kto človek už pred tým, ako sa mu niečo podobné pritrafí.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Seraph » úte 26. dub, 2005 11:46

Nemea, aikido na Slovensku urcite neni slepa cesta; co jsem zazil a co jsem slysel, pan Quaranta vede staze daleko lepe nez treba Vetter v Cesku.
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod nemea » úte 26. dub, 2005 12:28

to seraph: :D
to ukropcany: vidíš, že sa dá nájsť spoločná reč :D, to je to, čo píšem, že keď sa začnem aikidu venovať omnoho viac, ako teraz, čo bude určite až za pár rokov, tak týmto smerom rozhodne...
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nemea » úte 26. dub, 2005 13:04

to ukropcany: hlavne tie prachy človeka štvú. bez nich... veď vieš. ale keby sme mali každú aktivitu naháňať až do krajnosti, tak by sme na život ani nemali čas :D nepredpokladám, že si kvôli svojim slabím rukám podal žiadosť o rozvod a dal výpoveď v práci, aby si mohol rýchlejšie napredovať. keď sa však budem chcieť priblížiť jeho formátu, ok, nič iné mi neostane, všetko nechať tu, okašľať okolie a ísť za tamurom, ak sa bude ešte dať. zatiaľ si ale nájdem iné kľukaté cestičky.
ak by sme išli do dôsledkov, kedysi žiaci bývali priamo v dome svojho učiteľa, boli súčasťou rodiny, zúčastňovali sa na jej chode. priestorovo, mentálne a časovo sme od týchto "ideálov" príliš vzdialení a veci sa prispôsobujú tomu, v čom žijeme. to je nevyhnutné. neviem si predstaviť, kde by sme sa k marianovi do bytu všetci pomestili :D ale aj tak pre nás robí, čo sa dá, aj keď má svojich oponentov, ako každý...
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Clodman » stř 27. dub, 2005 12:51

Anonymní píše:
Clodman píše:
TIMMY píše:Clodman ty chceš tedy říct ,že člověku ,který není rváč a prostě na to nemá ,nedá bojový sport(jedno jaký) žádnou naději ubránit se??Kdežto člověku ,který se zrodil být bojovníkem :P je jedno jestli umí karate nebo ne,prostě to má v srdci.Takhle si to myslel?

Kazdej clovek ma v sebeobranny situaci na vyber ze 2 instinktu. Instinkt "utoku" a instinkt "uteku". Kdyz te nekdo znenadani prepadne tak je jedno jestli ses dobrej boxer nebo prodavac z obchodu. Zvlastni je, ze ja sem v podstate klidnej clovek ale mam utocny reflex:)

Tak to by mě zajímalo, když máš takový názor, celkem uměvavý, teda aspoň pro mě, :D :D proč vůbec existujou bojový umění. To teda nechápu :? Myslím že tak jak jsi to formuloval tak je to hloupost.
To, že člověk začne cvičit Bojová umění, ať má jakýkoliv reflex při napadení, mu pomůže se s tímto napadením vypořádat.

Chtěl bych vidět člověka, který nějaký ten rok cvičí Bojové umění, že bude reagovat stejně jako člověk, který celý život prodává v obchodu,a nikdy k Bojovému umění ani nečuchl, i když i prodavač se může naučit účinně bojovat :D :D

Já su taky klidnej člověk nějaký ten rok dělám bojové umění, ale když je možné se ze situace vykecat tak to udělám, když je možné utéct tak uteču a když je potřeba se bránit tak se prostě budu bránit a to všemi prostředky a umem co jsem se za nejaký ten rok co dělám BU naučil, ale to udělá ten prodavač v obchodě taky, že :D :D :D
Martin Litovel :roll: :roll:

Bojový umění tě má hlavně psychicky připravit na boj. Jenomže v našich podmínkách je to trochu jiny. S tim reflexem boj, utok asi nic neudelas. Ale muzes neco udelat se svym strachem, proste ho pohrbit. Ja si osobne mslim ze jinak nez praxi se toho docilit neda(par hospodskej bitek)-nekomu to muze pripadat blby a omezeny ale je to proste tak)- clovek musí bejt pripravenej branit se i na ulici, ne jen pri sparingu na treninku.....
vsem bojovnikum dobre vule zdar
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

re marvin 22.4.

Příspěvekod Anonymní » pát 05. srp, 2005 10:03

TY SI NAPSAL MARVINE ®E: to tvoje atemi na rozhybanie protivnika je blbost v logike samo o sebe -- ked niekto stoji nepotrebujem ho rozhybavat, ze ano jedine ze by som na neho utocil. A to v aikido nerobite Ak na mna utoci tak sa asi pohybuje a preto ho nebudem zastavovat atemi, ale urobim techniku. Ako? No to je prave to aikido. A neviem, ale cvicil som aikido dlho, ale nikdy som nemal tu odvahu napisat niekde ze vyuzivam energiu protivnika - ako hovorim tieto reci o energiach a o tom ako vcas uhnes a pod su len opisane keci z dokumentov o aikide, alebo z omacok co do vas hustia "senseji" ... jedinu otazku mam ja UKAZES MI TO ?
Kód: Vybrat vše

no marvine je mi lito ze si jak pises cvicil aikido nekolik let. a to ti nic víc nedalo?  pripada mi ze jej beres pouze jako sport a ne jako cestu. pokud by si jej bral jako cestu nemohl by si takto smyslet. cetl jsem nekolik tvych odpovedi ruznym pisatelum a stale jim odporujes-sam vyhledavas konflikty. mas problemy s vlastnim egem? (jinak atemi utocnika nezastavujes ale odvadis pozornost k zastavovani jsou lepsi bloky a ne vzdy kdyz te nekdo pevne drzi se musi pohybovat pak jsou atemi dulezita) zkus uvazovat opacne. veci maji daleko vice reseni nez pouze jedno a pokud se rozhodnes jit jednim smerem protoze se zda byt snazsi a primejsi nemusi byt zrovna ok nebude nahodou cesta jez vede opacne a napoprve se zda byt krkolomna ta prava co vede k cili? snadneji se jde po ceste bez kameni ale pokud kracis po te rozbite si nucen prekonavat obtize a si nucen uvazovat jak je prekonat a prijdes tak vzdy na neco noveho vidis li pouze jen jedno reseni vez ze okolo tebe se  nalezaji dalsi
staci se jen rozhlednout. KOICHI TOHEI ŘEKL: ZVON MŮ®E BÝT VELKÝ JAK CHCE, ALE KDY® KDY® SE NA NĚJ UDEŘÍ JEN LEHCE, MŮ®E VYDAT JEN SLABÝ TÓN. MUSÍME POCHOPIT, ®E JE TO SÍLA ÚDERU, CO DĚLÁ ZVONĚNÍ SLABÝM, A ®E CHYBA NENÍ VE ZVONU.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

jeste malickost marvine

Příspěvekod Anonymní » pát 05. srp, 2005 15:53

jeste jsem pozapomel na odpoved na tvuj dotaz:hovorim tieto reci o energiach a o tom ako vcas uhnes a pod su len opisane keci z dokumentov o aikide, alebo z omacok co do vas hustia "senseji" ... jedinu otazku mam ja UKAZES MI TO ?

ano mas pravdu tyto veci víceméně pochazeji z knih a knih od senseiu ktere jsem precetl snazim se je podat ovsem svými slovy jak je chapu ja a je tudíž jasne že se nevyhnu plagiatství ovšem kuprikladu mohu též říci že 3+2=5 a ty odpovíš že 2+3=5 nebo 2+2+1=5 nezpochybnitelnou pravdu mame oba dva ikdyz jsme na to sli každý jinudy, protoze vec je tak dana a tak funguje. cíl a v nasem pripade vysledek je dan proto cesty budou takrka schodné a jeden z nas muze druheho narknout z toho ze vysledek opsal v ucebnici matematiky. ja bych ti marvine rad ukazal jak toto v praxi funguje ale myslim ze pokud tomu sam neveris a mas v to neduveru tak by smysl meho pocinani vysel vniveč vzdy najdes odpoved ktera ti bude vyhovovata ktera je pro tebe snaze schudna a pochopitelna at je nebo nejni pravdiva budes stale verit jen tomu čemu veris a proto nebudes nikdy hledat nic jineho.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

aikido

Příspěvekod Anonymní » pát 05. srp, 2005 21:10

Neviem ci sa teraz vsetci iba chvastate alebo co, ale pripominate mi vsetci tych chlapikov typu maly mozog velke reci, ktori vedia asi z reality hovno. Kto robi aikido tych 5-6 rokov sa ubrani. Nie ako uesiba, ktory nikomu neskrivil ani vlas. Bol to mimoriadne talentovany jedinec, ktoreho uz asi nikto v dohladnej dobe neprekona.... Ale ak clovek vyuzije zakladne principy aikida a k tomu prida aj nejake mensie variacie, tak sa ubrani bez problemov. Ja osobne doporucujem ludom, co by sa takto neubranili, trenovat k tomu este nejake umenie s tvrdsimi technikami..... Napriklad okinawate alebo wing tsun. Ale ten typek, co tvrdil, ze robil osem rokov aikido a neubranil by sa si sere do huby. Keca hovadiny. Neveril by som mu..... Po osmych rokoch uz clovek pochopi principy pohybu a zakladnej fyziky tela a dokaze sa efektivne branit.... Aikido je samo o sebe velmi prepracovane, ale malokomu sa podari preniknut mu pod kozu.... Tak aby bol opravneny ho kritizovat....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

souhlasim s tebou diviak

Příspěvekod Anonymní » sob 06. srp, 2005 1:47

ano diviak mas naprostou pravdu ja delam karate shotokan a aikido par let oba styly se podle me skvele doplnuji jak jsem jiz nekde psal tusim v foru aikido+karate nebo tak nejak : kde konci jeden styl zacina druhy a naopak apokud nekdo dela nejaky BU a po 5 letech si nic z toho neodnesl krom propocenyho trika tak mohl delat zrovna tak fotbal nebo hokej nebo kosikovou a co javim a byl by na tom stejne a mozna by se dostal i dal. kazdy bojovy umeni i nejak slabsi pokud nejaky je te posune o kousek dal ale pouze tehdy pokud pochopis fylozofii u techto veci jde tez o zivotni styl a ne jen o fyzickou zdatnost dulezita je i ta dusevni stranka a tu zpousta cvicencu opomiji
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 06. srp, 2005 9:01

prúser je práve v tom, že tie peniaze, ktoré na to človek potrebuje sú v priamom protiklade s kvalitným BU, ktoré by mal človek dostať zadarmo...

:?: :?: :?:

Jen mě zarazilo to "měl bys to dostat zadarmo" :-) No, nevím, kde se vytvořila tahle myšlenka, ale pitvat to nebudem.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

obrana

Příspěvekod Anonymní » ned 23. říj, 2005 15:13

Je to asi možné.Ne proti 10 útočníkům,ale proti dvěma úchylům z parku by to mohlo stačit.Pokud nebudou mít vyšší kyu nebo dan.Rozhodně si myslím,že chodit na tréning 2-3krát týdně,občas si něco procvičit doma a občas si i zkusit sem tam nějakou techniku na laickém kamarádovi,co si to nechá líbit,je podmínkou.Protože tě nikdy nikdo nebude napadat jako vzorný uke.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

vyyužití aikida

Příspěvekod Anonymní » sob 29. říj, 2005 3:50

To víš že jo,když jsem se ubránila já po 5,5 rocích cvičení 2krát do týdne dvěma chlapíkům(a to nepatřím k nějakým zázračným cvičencům),proč by to nemělo jít vám?A myslíte si,že v hospodě po vás někdo půjde jako uke?A to vás váš učitel neučí reagovat na napadení,která jsou v běžném životě nejčastější?Tak změňte učitele.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. říj, 2005 22:20

proč o tom vůbec diskutujete? Myslíte že kdyby to nebylo efektní tak že by se něco takovýho učilo? Chceš aikido použít na ulici, tak vyměn všechny páky za údery, a po každej přijatej technice přidej min pár úderů. Na treninku se třeba trenuje páka na úchop za oděv, uke se podřídí, ale v reálu by před pákou následoval úder, po něm máš několik vteřin na to aby si vše provedl. Řkáte po 5ti letech? Docela relativní, znám lidi co choděj 2x tejdně i ty co 3-5hodin denně. Tak si to přeberte. Jinak já se věnuju aikido a karate několik let, dá se říct že každej den několik hodin(2-3). Přeju všem ať nemusej využít to co uměj =)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 30. říj, 2005 8:32

po něm máš několik vteřin na to aby si vše provedl

guestx: jo, jasně :-) To se s oblibou říká, ale pokud tu zmiňuješ relativnost doby cvičení, proč nezmíníš i relativnost tohoto svého tvrzení?? Pokud už jsi bojoval, pak víš, že někdy po ráně následuje konec boje (takže máš klidně i několik minut, haha), ale někdy nenásleduje téměř nic kromě malilinkatého šoku, chceš-li, tak spíše zaskočení... což je ovšem také výhodné, ale nemáš několik vteřin, jako spíše několik málo desetinek vteřiny. Přeber si to jak chceš.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Aikido a jeho funkčnost

Příspěvekod Crash » ned 25. pro, 2005 18:10

Takže chtěl bych napsat jednu myšlenku : "Aikido funguje ale tvé aikido nefunguje". Já osobně cvičím aikido 4 roky a velice mně pomohlo jak v rozvoji ducha tak i celého těla . Kdo cvičí aikido s touhou mít vysněný černý pásek a pak naklusat na ulici je vedle. Kdo si to myslí nemůže aikido vydržet cvičit ani rok. Aikido je o psychologii a o pochopení principů ne o zabíjení a mrzačení .... Kdo s tím nesouhlasí pak je to pouze jeho názor, tohle je můj...
Crash
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Malekyth » pon 26. pro, 2005 15:47

já osobně bych aikido pro pouliční boj nedoporučoval!!Obsahuje zbytečně složité techniky.Při pouličním boji rozhoduje o vitězi tvrdost,rychlost,síla a hlavně jednoduchost prováděných tecnik.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Noname » ned 12. úno, 2006 12:22

Bol niekto z Vás cez víkend v Brne ???
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mato89 » sob 04. bře, 2006 20:22

v hlbsiej filozofiji aikido nieje cielom sa ani tak vediet za kazdu cenu ubranit ale snazit sa najs cestu bez boja. Ved cielom aikido nieje ani tak nadrvit sa nieiaku techniku zlomit niekomu ruku a ist do basi za neumerne pouzitie sili ale najst cetu harmonije to bolo o´senseia. :o
Mato89
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...