Moderátor: Picard
TIMMY píše:Tebe fakt šikanovali noname??? A jak jsi se stím vypořádal?Nebo přišel den ,kdy si jim to všechno vrátil
Anonymní píše:Clodman píše:TIMMY píše:Clodman ty chceš tedy říct ,že člověku ,který není rváč a prostě na to nemá ,nedá bojový sport(jedno jaký) žádnou naději ubránit se??Kdežto člověku ,který se zrodil být bojovníkemje jedno jestli umí karate nebo ne,prostě to má v srdci.Takhle si to myslel?
Kazdej clovek ma v sebeobranny situaci na vyber ze 2 instinktu. Instinkt "utoku" a instinkt "uteku". Kdyz te nekdo znenadani prepadne tak je jedno jestli ses dobrej boxer nebo prodavac z obchodu. Zvlastni je, ze ja sem v podstate klidnej clovek ale mam utocny reflex:)
Tak to by mě zajímalo, když máš takový názor, celkem uměvavý, teda aspoň pro mě,![]()
proč vůbec existujou bojový umění. To teda nechápu
Myslím že tak jak jsi to formuloval tak je to hloupost.
To, že člověk začne cvičit Bojová umění, ať má jakýkoliv reflex při napadení, mu pomůže se s tímto napadením vypořádat.
Chtěl bych vidět člověka, který nějaký ten rok cvičí Bojové umění, že bude reagovat stejně jako člověk, který celý život prodává v obchodu,a nikdy k Bojovému umění ani nečuchl, i když i prodavač se může naučit účinně bojovat![]()
![]()
Já su taky klidnej člověk nějaký ten rok dělám bojové umění, ale když je možné se ze situace vykecat tak to udělám, když je možné utéct tak uteču a když je potřeba se bránit tak se prostě budu bránit a to všemi prostředky a umem co jsem se za nejaký ten rok co dělám BU naučil, ale to udělá ten prodavač v obchodě taky, že![]()
![]()
![]()
Martin Litovel![]()
TY SI NAPSAL MARVINE ®E: to tvoje atemi na rozhybanie protivnika je blbost v logike samo o sebe -- ked niekto stoji nepotrebujem ho rozhybavat, ze ano jedine ze by som na neho utocil. A to v aikido nerobite Ak na mna utoci tak sa asi pohybuje a preto ho nebudem zastavovat atemi, ale urobim techniku. Ako? No to je prave to aikido. A neviem, ale cvicil som aikido dlho, ale nikdy som nemal tu odvahu napisat niekde ze vyuzivam energiu protivnika - ako hovorim tieto reci o energiach a o tom ako vcas uhnes a pod su len opisane keci z dokumentov o aikide, alebo z omacok co do vas hustia "senseji" ... jedinu otazku mam ja UKAZES MI TO ?
- Kód: Vybrat vše
no marvine je mi lito ze si jak pises cvicil aikido nekolik let. a to ti nic víc nedalo? pripada mi ze jej beres pouze jako sport a ne jako cestu. pokud by si jej bral jako cestu nemohl by si takto smyslet. cetl jsem nekolik tvych odpovedi ruznym pisatelum a stale jim odporujes-sam vyhledavas konflikty. mas problemy s vlastnim egem? (jinak atemi utocnika nezastavujes ale odvadis pozornost k zastavovani jsou lepsi bloky a ne vzdy kdyz te nekdo pevne drzi se musi pohybovat pak jsou atemi dulezita) zkus uvazovat opacne. veci maji daleko vice reseni nez pouze jedno a pokud se rozhodnes jit jednim smerem protoze se zda byt snazsi a primejsi nemusi byt zrovna ok nebude nahodou cesta jez vede opacne a napoprve se zda byt krkolomna ta prava co vede k cili? snadneji se jde po ceste bez kameni ale pokud kracis po te rozbite si nucen prekonavat obtize a si nucen uvazovat jak je prekonat a prijdes tak vzdy na neco noveho vidis li pouze jen jedno reseni vez ze okolo tebe se nalezaji dalsi
staci se jen rozhlednout. KOICHI TOHEI ŘEKL: ZVON MŮ®E BÝT VELKÝ JAK CHCE, ALE KDY® KDY® SE NA NĚJ UDEŘÍ JEN LEHCE, MŮ®E VYDAT JEN SLABÝ TÓN. MUSÍME POCHOPIT, ®E JE TO SÍLA ÚDERU, CO DĚLÁ ZVONĚNÍ SLABÝM, A ®E CHYBA NENÍ VE ZVONU.
jeste jsem pozapomel na odpoved na tvuj dotaz:hovorim tieto reci o energiach a o tom ako vcas uhnes a pod su len opisane keci z dokumentov o aikide, alebo z omacok co do vas hustia "senseji" ... jedinu otazku mam ja UKAZES MI TO ?
ano mas pravdu tyto veci víceméně pochazeji z knih a knih od senseiu ktere jsem precetl snazim se je podat ovsem svými slovy jak je chapu ja a je tudíž jasne že se nevyhnu plagiatství ovšem kuprikladu mohu též říci že 3+2=5 a ty odpovíš že 2+3=5 nebo 2+2+1=5 nezpochybnitelnou pravdu mame oba dva ikdyz jsme na to sli každý jinudy, protoze vec je tak dana a tak funguje. cíl a v nasem pripade vysledek je dan proto cesty budou takrka schodné a jeden z nas muze druheho narknout z toho ze vysledek opsal v ucebnici matematiky. ja bych ti marvine rad ukazal jak toto v praxi funguje ale myslim ze pokud tomu sam neveris a mas v to neduveru tak by smysl meho pocinani vysel vniveč vzdy najdes odpoved ktera ti bude vyhovovata ktera je pro tebe snaze schudna a pochopitelna at je nebo nejni pravdiva budes stale verit jen tomu čemu veris a proto nebudes nikdy hledat nic jineho.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků