karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Gino » stř 05. říj, 2005 10:21

RBR: no... o IQ to tu sice fakt není, ale tyhle malý bodíky můžeš velmi lehce ztratit a naopak cvičením i nějaké získat :-) Nutno podotknout, že ztratit jich můžeš více, než získat.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 05. říj, 2005 10:31

Gino píše:RBR: no... o IQ to tu sice fakt není, ale tyhle malý bodíky můžeš velmi lehce ztratit a naopak cvičením i nějaké získat :-) Nutno podotknout, že ztratit jich můžeš více, než získat.

To máš pravdu. Jen mě udivuje, že nahodím pár dotazů, myšlenek a místo rozumných odpovědí dostanu akorát "nadávky". Chci si doplnit znalosti, nic víc. Možná jsem nezvolil správné formulace.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 05. říj, 2005 10:48

RBR: nic si z toho nedělej. Občas napíšem všichni něco nějak jinak a pak si drbem hlavu. A ani z toho, že tu kdekdo má trochu "přímější" vyjadřování, si nic nedělej :-)
Konec OT
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 05. říj, 2005 11:44

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:01, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

fdf

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 14:00

Tak já to vysvětlim sám...Závodně jsem karate dělal asi pět let-pouze krajská kola a krajské přebory.Pak sem šel na box a tam mě zbil jak psa kluk co box trénoval půl roku.Pak znám jednoho dobrého karatistu co měl první dan a také jezdil na závody a dostal od jednoho hospodského rváče.Nasázel mu jich spoustu-a nic..NO na závodech by dostal spoustu "Iponů" a byl by vítěz...ale chlapík mu pak dal dvě a bylo hotovo-toho karatistu to odradilo natolik že zrezignoval a přestal cvičit.Tak jak to je???Má smysl dělat sport a nebo poslouchat odkazy starých Okinawských a Čínských mistrů a cvičit tradičně???-to znamená pro účinost a ne pro body a medaile...???Kde je rozdíl mezi BU a sportem???Myslim že je hodně velikej a nemá cenu lidem nalhávat že když budou dobrý na závodech a budou sbírat pásky takže budou dobrý...Ale je to jen můj názor.Chci být jen upřímný a některým snad otevřít oči. :wink: :wink: :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 14:25

Takže RBR-jestli tě sportovní karate živí tak je jasné že čím víc žáků tím víc peněz.A iluze "neporazitelného"bojovníka který má mnoho pásků a medailí je pro mnoho naivní mládeže lákavá...takže proč ne-vlastně proč JO??????????????????????????????????????????? :cry: :cry: :cry:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: dfd

Příspěvekod RBR » stř 05. říj, 2005 15:07

littlearts píše:Takže RBR-jestli tě sportovní karate živí tak je jasné že čím víc žáků tím víc peněz.A iluze "neporazitelného"bojovníka který má mnoho pásků a medailí je pro mnoho naivní mládeže lákavá...takže proč ne-vlastně proč JO??????????????????????????????????????????? :cry: :cry: :cry:

Naštěstí sportovní karate nedělám a tahat peníze ze zájemců o BU nemusím. Ty výše uvedené příběhy jsou neradostné, ale pravdivé. To co se ti stalo přesně ukazuje kam se sportovní karate ubírá. Je to dobrý sport, ale na ulici to není a nikdy nebude (sebeobrana není cíl sportovního karate). Tvá prohra s tím boxérem, nebyla z toho důvodu, že jsi dělal karate, ale protože jsi ten zápas nejspíš nezvládl takticky. Oni boxeři nejsou žádná ořezávátka a když rozjedou svůj "tanec" tak se člověk neznalí jejich způsobu boje nestačí divit.
Na druhé straně ani člověk dělající nějakou formu "tradičního" BU nesmí propadnout falešnému pocitu, že je neporazitelný. To není nikdo.
Můj trenér řekl na téma karate a BU jednu myšlenku, kterou se řídím: "BÚ zvyšují vaši šanci přežít konflikt na ulici, ale nezaručují, že se vás stane neporazitelný nadčlověk" Jinými slovy: dostat přes úsměv mohu od koholiv, kdykoliv. Roky cvičení ani udělený technický stupeň mě nespasí. Pouze chladná hlava a rychlé nohy :lol: jsou jednou z nejlepších možností jak řešit konflikty.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

fddf???

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 17:56

??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

karate v JPN

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 18:42

Ahoj všetkým, trošku som si preštudoval túto diskusiu a nedá mi nepoložiť pár otázok. Prečo si všetci myslia, že to najlepšie karate je v Japonsku(teda aspoň z prečítaných príspevkov mi to tak prišlo)? Podľa mňa práve Japonci dostali karate do totálnej krízy... vypadá tak ako vypadá, večšina "karatistov" by dostala na búdku od priemerného boxera, atď...

Vlastne to bola len jedna otázka tie ďalšie by sa týkali ešte starších príspevkov a asi by nebolo dobré sa k tomu vracať.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: karate v JPN

Příspěvekod jox » stř 05. říj, 2005 19:15

Gusep píše:...Prečo si všetci myslia, že to najlepšie karate je v Japonsku...
Jednak zřejmě né všichni. Ale když, tak nikoho nezajímá většinovej karatista, ale de asi vo to kde najít kvalitního - špičkovýho mistra. :idea:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

karate v JPN

Příspěvekod Gusep » čtv 06. říj, 2005 10:08

Nie je ale večšinovy karatista ukazatel podla ktorého sa dá posudzovať kvalita učitelov? Jasne že keď je v japonsku trebárs milión karatistov tak nebudú všetci špatný ale myslím že sa nedá všeobecne povedať že v Japonsku je najlepšie karate. Alebo ano? :)
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: fdf

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 12:14

littlearts píše:...Pak znám jednoho dobrého karatistu co měl první dan a také jezdil na závody a dostal od jednoho hospodského rváče.Nasázel mu jich spoustu-a nic..NO na závodech by dostal spoustu "Iponů" a byl by vítěz...ale chlapík mu pak dal dvě a bylo hotovo-toho karatistu to odradilo natolik že zrezignoval a přestal cvičit.Tak jak to je???

Je to právě tak, jak píšeš: pokud někdo dělá karate jen proto, aby se ubránil v hospodě, tak ho asi čeká životní zklamání (jak dále píše RBR, a asi to neplatí jen pro sportovní karate). Ty říkáš: "měl 1. dan a dostal od hospodského rváče" - čili n.b. od někoho, kdo asi umí praštit jen dvěma způsoby: shora a hákem. Ten karatista musel na 1. danu znát xx krytů - jen to prostě nestihl/nezvládl. Buď tam chyběla rychlost a postřeh nebo prostě psychika v reálném konfliktu. Vím, o čem mluvím - zažil jsem totéž: pár povedených kopů a pak jsem ji dostal shora než bys řekl "ageuke" :cry: Jen jsem kvůli tomu nerezignoval (já jsem s tím ovšem neměl takový problém - do 1. danu mi zbývá asi deset stupňů :D )
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 07. říj, 2005 1:36

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:58, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 07. říj, 2005 6:19

pucmaz píše:"... znam jednoho co cvici to a to a co dostal nekde na drzku a proto je to co cvici uplne k nicemu..." blablabla, jaka je hodnota takoveho prispevku? :roll:

Sorry, ale nevšiml jsem si, že bych (nebo littlearts) psal něco v tom smyslu, že někdo dostal přes držku **právě proto**, že dělá "to a to". Ta sématnika je snad jasná - dostal přes držku **přesto**, že dělá "to a to". A v tom je ta hodnota příspěvku - že můžeš dělat co chceš a přesto jednou najdeš svého mistra.
graver
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Toranaga

Příspěvekod Toranaga » pát 07. říj, 2005 9:41

Proč bych si měl lámat hlavu s nějakou barvou obi? Pokud učitel rozhodl o tom, že jsem schopen se podrobit zkoušce nebo zkouškám, ať už se jakkoliv liší - a dojde k závěru, že mé schopnosti vyhovují požadavkům, co mám řešit? Pokud začnu dumat nad tím, jestli mám či nemám, urážím sebe, učitele a všechny okolo...pokud budu chtít dumat, půjdu do studovny...
Toranaga
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » pát 07. říj, 2005 9:57

Toranaga: to jsi napsal přesně! :-) Velmi výstižné.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: karate v JPN

Příspěvekod RBR » pát 07. říj, 2005 15:32

Gusep píše: Japonci dostali karate do totálnej krízy... vypadá tak ako vypadá, večšina "karatistov" by dostala na búdku od priemerného boxera, atď...

Můžeš to podložit nejakým faktem?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

karate v JPN

Příspěvekod Gusep » pon 10. říj, 2005 14:35

Záleží čo považuješ za fakt. Priznávam, nikdy som žiadneho Japonského karatistu na živo nevidel a moj názor vychádza len z video sekvencií ktoré som videl a daľších zdrojov. Podľa mňa sa v Japonsku začalo presadzovať silové karate bez rešpektovania základných princípov. Príklad - vysadená panva vo všetkých postojoch, pri úderoch stuhnuté ruky a krčné svalstvo. Na vonok to možno vypadá hrozne silne a účinne ale napr. taká uvoľnená švihová rana od boxera má podľa mňa večšiu účinnosť.
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toranaga » pon 10. říj, 2005 15:30

Ad Gusep - to přece nemyslíš vážně... :D Mohli bychom se tu bavit znovu o tom, že nevyhrává styl, ale bojovník, leč to už je vyčpělé klišé. Spíš mi, nevědomému, objasni, rozdíl mezi rukou a nohou....čili mezi úderem a kopem. Zamysli se... :D
Toranaga
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gusep » pon 10. říj, 2005 15:44

Toranga: ja sa predsa nebavím o štýle, ja som hovoril o základných princípoch karate... Ak si to pochopil tak, že obhajujem box a znižujem karate, tak to som tým vobec nechcel povedať. Vlastne celkovo tvoju reakciu asi nechápem. Príde mi trošku od témy... Možeš mi to objasniť? Hlavne tie údery a kopy. Dik ;)
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...