Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:03

Dalt píše:jaj - jestli me pamet neklame, tak mi Datenshi pripomina jednoho byvaleho diskutera, ktery se tady po nekom dozadoval podpisu vlastni krvi - vzpominate? :lol: :wink:

já nechci podpis krvý, mě stačí obyčejný inkosut, a pokud je to opravdu thaiboxer těžké váhy není potřeba ani to, protože vážně zranit někoho takového je těžký a to hodně těžký
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:04

Jan píše:Jo Datenshi se nějak zalekl, to bylo silných slov a skutek utek, styď se Datenshi, příliš se tedy ovládat neumíš, ať tvrdíš cokoliv. Rozčílit se takto při internetové diskuzi.... :?

P.S. : Krom toho "solar plexu" bys mě jistě i kopnul do koulí, viď? :wink:

hmmmm, nezalekl jsem se, jen jsem byl v práci, co se koulí týče, kdyby sis je nechránil tak ano, kopl bych tě bez váhání
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:16

Rainbird píše:Cau Datenshi
Před časem jsem se tu zapojil do diskuze a než jsem se mohl zeptat, jak to mate se sparingem, tak kolega z diskuze vycouval.
Datenshi píše:Další věc co mě tu opravdu dostává je sparring, kdosi se tu ptal, proč není v Bujinaknu začleněn do tréningu, odpověď je jednoduchá: Protože techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?

Takže nespárujete...
Proč, na to ať si odpoví každej, kdo ten bj cvičí. Já si jen zahraju na chytráka a napíšu ti, jak by to u vás vypadalo, kdybyste najednou začali zařazovat do výuky sparing:
1) hned byste věděli, že u vás o nějakém trefování žíl, trhání šlach (tip: zkus natrhat rukama syrový kuře) atd.. nemůže být řeč
2) bystřejší by si všimli, že ten váš sparring začíná připomínat kick-box, případně zápas (nebo spíše, že se snažíte tyto dva sporty napodobovat)
3) samozřejmě vaši másteři většinou kick-box / zápas netrénujou a za chvíli (když né hned) byste tudíž byli ve "sparingu" na jejich úrovni a tak by vás třeba napadla kacířská myšlenka - zajít se podívat a zatrénovat někam, kde se tomu sparingu věnujou na max - Bojové Sporty
Dál je to celkem sranda:
chodíš hlavně na BS, na bujinkan číl dál míň (na BS ti totiž nikdo neříká nic o trhání šlach a podobně, tak máš pocit, že ti přecejen může ten bj ještě něco dát).... časem se ti ale začne pozdávat, že bys svýho trenéra bj vyfackoval a vykopal ze dveří za deset sekund a tento "skill" že jsi nezískal na bj... z trhání masa už si vystřízlivěl... a končíš s tréninkem bj.
Což jednoduše znamená, zařazení sparingu (stačí i light contact) povede k odlivu studentů někam, kde ten sparing umí učit.

Jinak už bych jen opakoval to, co tu už napsalo x-lidí, jako reakci na tůj příspěvek - jak víte že ... ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DĚLÁ© SI ZE MĚ SRANDU? bože, přísahám že sem se v životě nesmál tak jako u tohodle tvého přízpěvku, pro tvou informaci, před bujinkanem jsem thaibox a můžu říct, že svého sensei bych ze dveří nevykopal ani náhodou, spíš by to dopadlo tak, že bych se ze dveří proletěl já
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: :roll: :roll:

Příspěvekod graver » pát 20. bře, 2009 15:27

Datenshi píše:co ti brání najít si stejně zkušeného kolegu a dát si pěkný sparring s ním???

Mně nic - ty jsi psal, že sparring nezařazujete. Teď zase píšeš, že ho nezařazujete jen na tréninky kvůli žákům, abyste je nezabili - to tam nemáte nikoho na stejné úrovni? Jak to teda je - na treninku nespárujete a jinak ano? Mlha, mlha...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:39

graver píše:
Datenshi píše:co ti brání najít si stejně zkušeného kolegu a dát si pěkný sparring s ním???

Mně nic - ty jsi psal, že sparring nezařazujete. Teď zase píšeš, že ho nezařazujete jen na tréninky kvůli žákům, abyste je nezabili - to tam nemáte nikoho na stejné úrovni? Jak to teda je - na treninku nespárujete a jinak ano? Mlha, mlha...

budiž, vysvětlím ti to co možná nejjednodušejí, jde o to, že v Bujinkanu není nic jako jednotný nábor, prostě když nováček přijde, tak si s náma zatrénuje a je to, z toho důvodu není neobvyklá situace, kdy třeba se na jednom tréningu sejde šest lidí s 3 a vyžším danem a třeba jeden nováček, z toho důvodu se na tréningu většinou sparring nepraktikuje (říkám většinou, ono totiž záleží na mistrovi jak si své studenty vede). Na druhou stranu, Bujinkan je bojové umění, u kterého nestačí jednou týdně přijít na tréning a konec, musí se trénovat pravidelně, pokud možno deně´, jestli to chceš někam dotáhnout, je samostudium doslova nutností, protože to co ti sensei na tréningu ukáže je jen šabolona, materiál, který použiješ a sám si z něj postavíš dům podle svích představ a možností.
To jsem ale odběhl od tématu, jde o to, že když už chodíš delší dobu máš nějaké skušenosti a schopnosti, není problém zavolat nějakému svému kamarádovi a dohodnout si třeba, že si dáte jen vy dva sparring, aby jste ty techniky vyskoušeli na živo. Už chápeš?
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » pát 20. bře, 2009 15:50

Datenshi píše:Už chápeš?

Promiň, já jsem pomalejší. Ty teda spáruješ (myslím techniky bujinkanu)? Zkus to jako pro úplného idiota: {ano|ne}.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:52

graver píše:
Datenshi píše:Už chápeš?

Promiň, já jsem pomalejší. Ty teda spáruješ (myslím techniky bujinkanu)? Zkus to jako pro úplného idiota: {ano|ne}.

ano já osobně techniky bujinkanu spáruji s lidmi, kteří jsou schopní to co na nich zkouším blokovat
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dalt » pát 20. bře, 2009 16:53

Datenshi: s ulevou musim konstatovat, ze jsem moc rad ze chodim jen na ten mirumilovnej box - pac bych nechtel bejt v tve kuzi, az ti tvuj utok kamarad nevyblokuje (nestastna nahoda je svine) a ty mu jednou ranou zlames pater nebo tak neco (to se u nas nestava :D )
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 20. bře, 2009 17:21

Asi tak nejak, nicmene jak Datenshi popisuje ten trening... pripomina mi to vzdalene jiste nejmenovane dojo v jednom nejmenovanem meste, kam jsem prisel zdanlive coby uplny "zacatecnik" a do treningu me zapojili asi tim zpusobem, ze hned od zacatku jsem cvicil proste totez co vsichni ostatni (kteri tam chodili uz X mesicu).

Hned na prvnim treningu ovsem bylo cosi na zpusob rizeneho sparringu a myslim ze clovek ktery stal tehdy proti me byl nakonec hodne rad, kdyz vyslo najevo, ze alespon neco s tim mecem prece jen svedu - slo totiz mj o to, ze se sekalo bokkenem na nekryteho protivnika a to samozrejme zpusobem, kdy mel clovek zbran zarazit s dostatecnym predstihem jeste predtim, nez s ni ten druhy dostane po hlave...

Jelikoz "senseiovi" vubec nevadilo ze jsem tam poprve, tak ja jsem pravda mohl mit dobry pocit, ze souper to uz cvici nejakou dobu a tedy me s nejvetsi pravdepodobnosti spise neprizabije... ovsem na jeho miste bych mel byval asi silne namitky. Jestli trening bujinkanu tedy probiha nejak podobne (novacek cvici totez co ostatni), tak potes....
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 17:25

Dalt píše:Datenshi: s ulevou musim konstatovat, ze jsem moc rad ze chodim jen na ten mirumilovnej box - pac bych nechtel bejt v tve kuzi, az ti tvuj utok kamarad nevyblokuje (nestastna nahoda je svine) a ty mu jednou ranou zlames pater nebo tak neco (to se u nas nestava :D )

ehm, kdo mluví o lámání páteře pořád? bože, člověk napíše, že by se někomu mohlo něco zlomit a vy už rovnou myslíte na trhání svalů a páteře, copak máte tak malou představivost? víte kolik je v lidským těle kostí?
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 17:27

Jian píše:Asi tak nejak, nicmene jak Datenshi popisuje ten trening... pripomina mi to vzdalene jiste nejmenovane dojo v jednom nejmenovanem meste, kam jsem prisel zdanlive coby uplny "zacatecnik" a do treningu me zapojili asi tim zpusobem, ze hned od zacatku jsem cvicil proste totez co vsichni ostatni (kteri tam chodili uz X mesicu).

Hned na prvnim treningu ovsem bylo cosi na zpusob rizeneho sparringu a myslim ze clovek ktery stal tehdy proti me byl nakonec hodne rad, kdyz vyslo najevo, ze alespon neco s tim mecem prece jen svedu - slo totiz mj o to, ze se sekalo bokkenem na nekryteho protivnika a to samozrejme zpusobem, kdy mel clovek zbran zarazit s dostatecnym predstihem jeste predtim, nez s ni ten druhy dostane po hlave...

Jelikoz "senseiovi" vubec nevadilo ze jsem tam poprve, tak ja jsem pravda mohl mit dobry pocit, ze souper to uz cvici nejakou dobu a tedy me s nejvetsi pravdepodobnosti spise neprizabije... ovsem na jeho miste bych mel byval asi silne namitky. Jestli trening bujinkanu tedy probiha nejak podobne (novacek cvici totez co ostatni), tak potes....

pro naprosté nováčky jsou pokud mají zájem pořádány semináře a tréningy naprostých základů, navíc někteří z učitelů se soustředí převážně na nováčky, takže zas tak zlé to není, člověk se musí jen zeptat a pak už se mu nestane to, že přijde bez ničeho a bude muset uhnout meči
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » pát 20. bře, 2009 18:02

Datenshi píše:
Dalt píše:Datenshi: s ulevou musim konstatovat, ze jsem moc rad ze chodim jen na ten mirumilovnej box - pac bych nechtel bejt v tve kuzi, az ti tvuj utok kamarad nevyblokuje (nestastna nahoda je svine) a ty mu jednou ranou zlames pater nebo tak neco (to se u nas nestava :D )

ehm, kdo mluví o lámání páteře pořád? bože, člověk napíše, že by se někomu mohlo něco zlomit a vy už rovnou myslíte na trhání svalů a páteře, copak máte tak malou představivost? víte kolik je v lidským těle kostí?

Pořád nechápu, proč nespárovat?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:06

ukropcany píše:
Datenshi píše:jo on je thaiboxer těžký váhy? proč to neřeknež hned, tak to tu poznámku o solaru beru zpět, to bych potřeboval něco poněkud tvrdšího neř jednu ránu...
Predstav si, že som dokonca úradúci majster SR... :lol:

TongVonPo - uličník, tak nasadiť život hovoríš, čo? Tak ja si dohadujem poľovačku a Ty mi to kazíš... :evil: :twisted: :wink:

4datenshi - Ty sa bojíš toho čo Ti povie žena? 8O My teda slávime tento rok 10. výročie svadby, ale do týchto vecí mi žena nekecá... tteda kecá, ale márne... 8)

hmmmmmm, tím tvrdším jsem sice myslel další odvědtví bujinkanu a to zbraně, protože se obávám, že neozbrojenej bych dostal patrně slušnej výklep, ale nechápu, proč by měl někdo při obyčejným sparringu nasazovat život...
co se ženy týče, ne nebojím se toho co mi řekne, jen nemám rád hádky, to pochopíš až spolu budete šestnáct let
Naposledy upravil Datenshi dne pát 20. bře, 2009 18:10, celkově upraveno 1
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:06

hellas píše:
Datenshi píše:

Pořád nechápu, proč nespárovat?

protože při sparringu proti sobě prostě nemůžeš postavit člověka co to dělá deset let a člověka co to dělá měsíc
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:12

ukropcany píše:12 a 16 je nejaký významný rozdiel? Aby som sa na to pripravil... 8)

hmmmm, ano je, zlom začíná tak kolem patnáctky, nebo u nás spíš začal, možná je to taky tím že jsem zestárl, zmoudřel a začal si víc vážit tepla domova, ale prostě to tak je no, jsem raději když jsem s ženou za dobře, než když se hádáme
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:12

ukropcany píše:
Datenshi píše:protože při sparringu proti sobě prostě nemůžeš postavit člověka co to dělá deset let a člověka co to dělá měsíc
Prečo? Mal som zápas (nie sparing!) s chlapcom, čo trénoval 3 mesiace... Ty nepoznáš to porekadlo o kvalitnej oceli vďaka veľkému žiaru?

znám ho a moc dobře, ovšem všechno má své meze
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:14

ukropcany píše:Ja by som sa vrátil na začiatok:
Datenshi píše:...kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?
Už si niekoho dostal do bezvedomia?

ne, ale už odemě odvážela chlápka sanitka, abych byl přesný, pokusil se mi ukrást auto, zrovna když jsem se k němu vrace z nákupu a neměl lepší nápad než na mě tahat kudlu
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:18

ukropcany píše:
Datenshi píše:
ukropcany píše:
Datenshi píše:protože při sparringu proti sobě prostě nemůžeš postavit člověka co to dělá deset let a člověka co to dělá měsíc
Prečo? Mal som zápas (nie sparing!) s chlapcom, čo trénoval 3 mesiace... Ty nepoznáš to porekadlo o kvalitnej oceli vďaka veľkému žiaru?

znám ho a moc dobře, ovšem všechno má své meze
No, mne "medze" nastavili na tréningu ináč... konkréte to bolo "thaibox to nie je ruže trhať", "thaibox to nie je lístky v šatni trhať", "choď hrať ping pong!" :D

já vím co je thaibox, dělal jsem ho než jsem přešel na bujinkan
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:21

ukropcany píše:
Datenshi píše:já vím co je thaibox, dělal jsem ho než jsem přešel na bujinkan
No tak potom ten sparing zvládneš s prstom v nose... 8)

hmmmm, raděj ne, ještě by někdo dostal ten blbej nápad mě do tý ruky praštit a co pak, kromě toho, je to už celkem dlouho co jsem s tím skončil, nevím zdál se mi takoví mno....nevím, prostě to nebyl můj šálek čaje.
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 18:25

ukropcany píše:V pohode, na stretnutí si vítaný...

hmmmmm, snad dostanu povolení...
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...