Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Emiel » pon 23. bře, 2009 22:34

TongPo píše:
Emiel píše:...Bujinkan cvičím stále a líbí se mi... (Nádherné historické umění, dává mi hodně, cose náhledu na historické postupy týče)...

Na tenhle příspěvek nemůžu říct ani ň, prostě děláš to, co tě baví a přináší radost a neděláš ze sebe nepřemožitelnýho ninju - zabijáka... :wink: Ovšem jak tomu bylo loni už nevím - přiznej se dobrovolně! :lol:

PS: V Praze není bujinkan? Co tohle?

Přiznám se bez mmučení: Bránil jsem ho ze všech sil, dokonce jsem ukropovi nabídl i sparring )soukomými zprávami), ale odmítl (díky bohu) s tím, že na zelenáčích nemá cenu si něco dokazovat ;)

Já netvrdil, že tam není ,ale že Bujinkan není to, co hodlám trénovat :P To je rozdíl
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 23. bře, 2009 22:40

Emiel: A jak to berou ostatni v tvym klubu? Myslim zpusob, jakym ty vnimas Bujinkan. Berou to stejne?
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 23. bře, 2009 22:40

Emiel => Dobrý... :lol: A co chceš v Praze cvičit, jestli to teda není tajný?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 23. bře, 2009 22:47

toddb píše:Emiel: A jak to berou ostatni v tvym klubu? Myslim zpusob, jakym ty vnimas Bujinkan. Berou to stejne?

Nevím ;) neřeším. trénuju, hraju si, baví mě to... A pro rejpaly, je to i dobrý na šlachy a trocha fyzičku ak upodivu, jsem se i na tej ulici ubránil... (ono nějaký reflexy a povědomí, jak se chovat) člověk získá. Navíc, i když takový řízený sparing (nácvik na boj) je dobrý k tomu, že člověka, alespoň lehce připraví na stresovou situaci. (Mně připravil a nebo sem to měl v sobě :P )

TongPo píše:Emiel => Dobrý... Smějící A co chceš v Praze cvičit, jestli to teda není tajný?

Mnu, Říká ti něco PentaGym? (trénuje se tam ValeTudo (MMA) )
Jsem extrémista. Od tradičního BU jdu rovnou skočit k ultimátům ;)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 23. bře, 2009 22:55

Emiel píše:Mnu, Říká ti něco PentaGym? (trénuje se tam ValeTudo (MMA) )
Jsem extrémista. Od tradičního BU jdu rovnou skočit k ultimátům :wink:

K tomu není co dodat, pokud u toho vydržíš, vykopne to tvou "bojovou použitelnost" o několik řádů nahoru... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 23. bře, 2009 22:57

TongPo píše:
Emiel píše:Mnu, Říká ti něco PentaGym? (trénuje se tam ValeTudo (MMA) )
Jsem extrémista. Od tradičního BU jdu rovnou skočit k ultimátům :wink:

K tomu není co dodat, pokud u toho vydržíš, vykopne to tvou "bojovou použitelnost" o několik řádů nahoru... :wink:

Myslím, že vydržím. Zdá se mi to z těch bojových sportů nejkomplexnější.
u Muay Thai mi chybí techniky na zemi, u ju jutsu mi chybí techniky ve stoje (box, kopání)
U ValeTudo mám obojí. Pravda, budu msuet oželit zbraně, ale co se dá nadělat. Aspoň si přoádně namkám tělo 8) a budu házet machra :twisted:
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 23. bře, 2009 23:07

Emiel => Držím palce, ať ti to vydrží... :wink: Už jsem totiž v boxérně viděl hodně nadšených začátečníků, kteří se ale, když začali spárovat, někam vytratili... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 23. bře, 2009 23:10

TongPo píše:Emiel => Držím palce, ať ti to vydrží... :wink: Už jsem totiž v boxérně viděl hodně nadšených začátečníků, kteří se ale, když začali spárovat, někam vytratili... :twisted:

To mi nehrozí. torcha tý bolesti mi nevadí a halvně neuškodí... A jsem strašně umanutej zmetek, kdžy si řkenu, že tam budu ,tak tam budu a vydržím :D
Ono se mi to stejně hodí. Jeslti ti něco říká LARP, tak tam meči, i když obalenými (a jinými zbraněmi), dostávám pravidelně a i přes miralon aj iné izolační ltáky to v nemírněných ranách bolí. Ještě, že ten meč jakž takž ovládám a dokážu se bránit a útočit :D (Ale to nemás ítmhle nicpsolečného. LARP je hra ;) )
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » úte 24. bře, 2009 7:25

Emiel: Taky preju hodne stesti, Dan Bartak je skvely trener.

BTW: Larp je hra, i kdyz to treba boli, ale v boxu nejde ani tak o to, ze to boli, protoze to boli az po zapase, ale spis o psychiku :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 16:09

Datenshi: kolik ti je proboha let? Me tak pripada ze pises z Bohnic. Cvicil jsem nekolik let ninjutsu, ale Bujinkan to nebyl a ty a ani dalsi z Bujinkanu vcetne Velmistra Pokorneho, nikdy nepochopili o cem ninjutsu je.
Prave jsem se vratil z Izraele a myslim, ze tam by se nejaky Bujinkan nechytal - ti lidi by proste neprezili do druheho dne a ver mi vim o cem mluvim.
A jestli chces sparring a chces si na nej privezt spousty radoby ninjovskych zbranicek tak rad se hlasim jako prvni. Druhy a treti vyzyvatel ci vyzvany uz myslim nebudou potreba. Moje nove zbranicky se nazyvaji metoda Kapap, a zelizka - nove Jericho 941 HW a semikompakt MicroUzi - proste jsem neodolal a rodinny rozpocet to pozna (manzelka jeste netusi ;) ). Beres?
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod meko » úte 24. bře, 2009 17:24

Datenshi je zmatenej
Ale Bojovníku ty trochu taky- p.Pokorný není velmistr a v Izraeli Bujinkan normálně funguje,tak prosím tě než začneš něco psát -prověř si informace..
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 17:33

Ukropcany: Promin, budes prvni! Ale Jericho ti nepujcim, to ne!!!
meko: Bujinkan v Izraeli? Ptal jsem se na ruzne styly a skoly, co tam pusobi a nikdo o Bujinkanu nic nevi a jestli tam nekde nejaka pobocka je, tak asi zrejme neni moc znama. Ale abych hledal na netu info, kde vsude ma Bujinkan sve ovecky tak to ne. Ale i kdyby tam tedy skutecne byl tak myslim ze je tam berou jen jako nejake pomatence co si hrajou na bojovniky.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » úte 24. bře, 2009 17:40

kdo vede .sho kosugi?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 18:00

Jezisikriste Jeikobe - co ma spolecnyho herec akcnich filmu, ktery je davno za zenitem s bojovym umenim???
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod meko » úte 24. bře, 2009 18:17

Bojovník: Mohl by jsi mi napsat o čem ninjutsu je,když jsi ho pochopil?Díky
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 18:41

Meko: Nenapsal jsem ze jsem ninjutsu pochopil. Delal jsem ho sakra kratce na to abych ho pochopil ale dost dlouho na to, abych pochopil, ze Bujinkan o ninjutsu neni. Ninjutsu neni o psani stovky slov na nejake diskusi, chapes?
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » úte 24. bře, 2009 20:08

bojovnik123 píše:Jezisikriste Jeikobe - co ma spolecnyho herec akcnich filmu, ktery je davno za zenitem s bojovym umenim???

to byl žert:) i když mám pocit že mnoho lidí co dělá bujinkan měli jeho plakát na zdi a v hodinách dílen stříhali z plechu šurikeny:) nebo dudikoffa
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 20:13

Jeste jsem nevidel strihat z plechu dudikofa ;) ale musi to byt sranda!
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » úte 24. bře, 2009 21:10

Nikdy nikoho nepodceňujte a už vůbec ne izraelce.... :lol:

Ninjutsu je tam velmi rozšířené,ale hlavně škola Koga ryu (techniky jsou dost podobné jako v Bujinkanu),ale nebyli by to Davidovo válečníci,aby si i s tímhle neporadili:

http://www.youtube.com/watch?v=QnClWxkc ... re=related

V izraeli je reálný i taiči....musí být,jim totiž nic jiného nezbývá :wink:

Neříkám,že je to nějaká bomba (ten nůž na konci brát s velkou rezervou),ale na ninji....
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 24. bře, 2009 21:21

defendu píše:Nikdy nikoho nepodceňujte a už vůbec ne izraelce.... :lol:

Ninjutsu je tam velmi rozšířené,ale hlavně škola Koga ryu (techniky jsou dost podobné jako v Bujinkanu),ale nebyli by to Davidovo válečníci,aby si i s tímhle neporadili:

http://www.youtube.com/watch?v=QnClWxkc ... re=related

V izraeli je reálný i taiči....musí být,jim totiž nic jiného nezbývá :wink:

Neříkám,že je to nějaká bomba (ten nůž na konci brát s velkou rezervou),ale na ninji....

Tyjo... Někde jsem četl, že na Koga a Iga Ryu už nejsou mistři, že to zkrátka vymřelo, teda aspoň všichni známí. Kromě Bujinkanu vím, že pár Hatsumiho žáků opustilo Bujinkan, kontaktovali jiné učitele co studovali u stejného mistra co Hatsumi a založili vlastní školy viz. Gebunkan (doufám že to píšu dobře).
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...