Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 21:28

Defendu: Netvrdil jsem, ze v Izraeli ninjutsu neni. Jen jsem podotknul, ze o Bujinkanu tam nikdo nic nevi a pokud tam je, tak je to jen hrstka pomatencu.
Treba Iga a Koga jsou dobre skoly, ale mimo Japonsko jsou malo rozsirene a pokud nekde jsou tak nejsou autenticke z mnoha internich duvodu.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod meko » úte 24. bře, 2009 23:50

Bojovník: Z toho jak píšeš,tak jsem myslel že jsi Ninpo pochopil..Jak můžeš teda psát ,že ho ostatní nepochopili,když jsi ho sám nepochopil..Kde je pravda?Z toho důvodu taky nemůžeš psát,že v izraeli cvičí bujinkan pomatenci..-nevím jestli mi rozumíš,ale piš sem prosím tě věci o kterých víš,at tady máme informace,které se zakládají na pravdě..

-To neber,že se do Tebe navažuju,jen chci aby to mělo trochu smysl.Jinak školy Iga a Koga s Bujinkanem nemá nic společnýho..
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » stř 25. bře, 2009 12:09

TongPo: souhlasim s tim, ze Datenshi je opravdu trochu mimo, nicmene me to neda se nezeptat, zda bys opravdu sel holyma rukama proti delsi a podotykam realisticke (tzn ostre) zbrani. Nevim tedy co presne kde v tomto smeru cvicis, ale co jsem si vsimnul, tak nemalo lidi tady na foru se pomerne jednoznacne shodlo, ze je vicemene hloupe jit takto i proti obycejnemu nozi, zvlaste pokud ho ten clovek umi ovladat (coz samozrejme casto nemuzes predem vedet). Vase debata o retezech, mecich a kopi mi oproti tomu prijde jako jeste velmi vyrazne posunuta. :)

Co jsem se dival na to video, tak nektere z tech technik "clovek proti meci" by neslo v plne rychlosti (a proti jinemu, nez "statickemu" souperi) pouzit ani s bokkenem. Ale jelikoz bokken (vuci kteremu se pravda muzes chovat nakonec uplne jinak, jelikoz ti tu ruku proste neusekne - otazka je, zda to ma vyznam) ma pri treningu vlastne zastupovat ostry mec, tak si to radeji ani predstavovat nechci. To by byla ze strany pana Pokorneho, ci kdo to tam predvadi, jednoznacne sebevrazda.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » stř 25. bře, 2009 12:09

meko píše:Bojovník: Z toho jak píšeš,tak jsem myslel že jsi Ninpo pochopil..Jak můžeš teda psát ,že ho ostatní nepochopili,když jsi ho sám nepochopil..Kde je pravda?Z toho důvodu taky nemůžeš psát,že v izraeli cvičí bujinkan pomatenci..-nevím jestli mi rozumíš,ale piš sem prosím tě věci o kterých víš,at tady máme informace,které se zakládají na pravdě..

-To neber,že se do Tebe navažuju,jen chci aby to mělo trochu smysl.Jinak školy Iga a Koga s Bujinkanem nemá nic společnýho..

Nooo, ono to taky není úplně pravda, škola Iga je v Bujinkanu zastoupena.
Třeba hned ta nejzákladnější škola. Togakure Ryu Ninpo Taijutsu: Daisuke Togakure, zakladatel té školy byl vycvičen ninjou z Iga.
Jinak, tuším, že další Ninpo škola je také z kořenů Iga a poslední je z kořenů Toda.
Zbytek (6 Budo) uuž jsou samuraiové
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 25. bře, 2009 14:01

Jian píše:TongPo: souhlasim s tim, ze Datenshi je opravdu trochu mimo, nicmene me to neda se nezeptat, zda bys opravdu sel holyma rukama proti delsi a podotykam realisticke (tzn ostre) zbrani.

Taky bych chtěl Tong pu nebo Ukropa vidět jak by to řešili.

RBR

PS: Není to rýpání , opravdu by mě zajímalo jak by jste se s tím popasovali. Sám mám zkušenosti holé ruky proti bokenu a nic moc.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 25. bře, 2009 14:04

u Tong von Pa si tipnu,že by podobnou situaci řešil "devítkou"..... :twisted:

Narovinu....kohokoliv,kdo mi bude tvrdit,že se ubrání proti dlouhé zbrani holýma rukama......milerád vyvedu z omylu......nebo se velmi rád nechám vyškolit.... :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jan » stř 25. bře, 2009 14:21

P.S. Ale ak sa bavíme o bokene, tak z toho by som hemungy nejaké strašné nemal... jednu ranu človek nejako vykryje (obetuje paprku) a nakrátko je už potom bokken na nič...

Pro Ukopcaneho : Nevím sice co je to paprka, ale pokud by ten člověk s tím bokkenem uměl zacházet, myslím, že by tě zabil. Koneckonců v Japonsku sám Musaši často vstupoval do soubojů s bokkenem (dřevěným mečem) proti ostrému a vždy přežil.. :-) A nebyl to jen on, bokken je ve vyškolených rukou velice nebezpečnou zbraní.

P.S. : Promiň, ale co je to paprka? Ruka? Jestli jo, tak bys jí měl na několik kusů... Pokud by ses s ní stihl krýt...
Jan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TongPo » stř 25. bře, 2009 15:45

Jian píše:TongPo: souhlasim s tim, ze Datenshi je opravdu trochu mimo, nicmene me to neda se nezeptat, zda bys opravdu sel holyma rukama proti delsi a podotykam realisticke (tzn ostre) zbrani. Nevim tedy co presne kde v tomto smeru cvicis, ale co jsem si vsimnul, tak nemalo lidi tady na foru se pomerne jednoznacne shodlo, ze je vicemene hloupe jit takto i proti obycejnemu nozi, zvlaste pokud ho ten clovek umi ovladat (coz samozrejme casto nemuzes predem vedet...

Na adresu Danteshiho jsem psal:
...Klidně si na podzimní setkání bu.cz přivez nějaký klacíky, řetězy, lana a plnou kapsu soli...

®ádnou zbraň s ostřím jsem neuvedl, jsem realista a proti něčemu takovýmu (katana, kopí, nůž...) bych holýma rukama dobrovolně nešel ani omylem, to by bylo opravdu hloupé... :wink: Celou dobu se tady přece bavíme o sparringu, tedy cvičném souboji - a ten si s ostrýma zbraněma tak nějak nedokážu představit... Ty ano? :lol: To že se tady slizounek Danteshi ve finále místo původního "úderu na solar" proti thaiboxerovi "ohání" mečem či kopím, je jen jeho zoufalou snahou vyhnout se konfrontaci, protože pochopil, že zde existuje jistá tradice přátelských sparringů bu.cz a někteří zdejší diskutéři by si velice rádi vyzkoušeli, jak je na tom s bujinkanem doopravdy, když je tak silnej virtuálně... :roll: Jinak jak psal Ukrop - při mý váhový kategorii nepředstavuje dřevěnej klacek až tak velký nebezpečí a protože nemá ostří, dá se celkem bez následků pro obránce vykrejt a zablokovat... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jan » stř 25. bře, 2009 16:29

pro Ukupcany : To si uvědomuji, byl to jen příklad, přesně jsem čekal, že s tímto vyrukuješ.... Chtěl jsem říci, že člověk, který tuto zbraň ovládá, je opravdu velmi nebezpečný... A ne, takovou kopačku jsem nedostal a doufám, že ani nedostanu... Ještě k tomu Musašimu, někteří z jeho protivníků byli uznávaní šermíři té doby, ale je pravda, že už je to 300 let. :-)
Jan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » stř 25. bře, 2009 16:40

a proč vlastně bujinkani nemají rádi,když se řiká že cvičí nin jutsu? jak sem si prohlížel ty starý black belty tak je to tam samej hatsumi a hayes a co lezou po skalách,házej šurikeny a kuličky kouřovky a maji dýchátka pod vodu a ninja meč . nebo takový ty šplhací drápy.to se najednou řeklo šmitec tohle už dělat nebudem budeme bujinkan?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod meko » stř 25. bře, 2009 16:48

Tak podle mě v tom je ta realita,že p. Pokorný jde takhle proti meči,když uhneš dál nebo dřív ,tak jsi v hajzlu,záleží z jakýho uhlu se na to koukáš.Asi mají důvod takhle cvičit..

Datenshi:Když to bereš takhle,tak je jasný že Iga a Koga mají s Bujinkanem něco společného.Iga a koga je název provincie,takže mají společnýho to ,že tam vznikly:-),podle mě nic víc.Navíc mám dojem,že dříve bylo kolem 100 škol Ninpo a pochybuju,že Iga a Koga ryu vyučuje všech 100 škol-když skoro všechny zanikly.Je to jen název...
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 25. bře, 2009 16:49

Však se nějaký cvičenec Bujinkamu může dojet předvést i na setkání BU.cz se zbraněma...... :wink: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod meko » stř 25. bře, 2009 16:51

eikob: Jednoduchá odpověd.Protože bujinkan vyučuje 9škol -3ninpo a 6bujutsu,takže nazývat to ninjutsu je trochu zcestný..
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod meko » stř 25. bře, 2009 16:52

Jendis:Proč ne,třeba se tak stane:-)
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » stř 25. bře, 2009 17:02

meko píše:eikob: Jednoduchá odpověd.Protože bujinkan vyučuje 9škol -3ninpo a 6bujutsu,takže nazývat to ninjutsu je trochu zcestný..

takže už se neučí takový to šplhání .skovávání ve vodě,dýmování,proplétání prstů .hazení hvězdic . a neni to škoda:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 25. bře, 2009 17:03

meko píše:Jendis:Proč ne,třeba se tak stane:-)

pohoda...mně to určitě vadit nebude.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod meko » stř 25. bře, 2009 17:21

Jendis: Tak to je fajn

Jekob:Myslím,že házení šurikenu se učí,ale ostatní věci ne.Asi by bylo toho hodně a nesměl bys mít jiný povinnosti.A hlavně dnes je ti to k ničemu.Ale je to zajímavýa člověku ty principy můžou pomoct i dnes,ale učit se to je podle mě kravina..
meko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 25. bře, 2009 17:28

jéžiš...jak to čtu....nakonec budeme dělat ještě "cross-sparringy"....zbraňová BU vs "holé ruce" BU....... :lol: :twisted:

úplně to vidím....hehe....Picard vs Ucrop........ :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

jen příklad......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod korcik » stř 25. bře, 2009 17:58

Datenshi píše:
korcik píše:Kurňa to miluji takové řeči o lámání kostí a trhání šlach. Připomíná mi to historku kdy jsem bušil do pytle a vedle mne stála holka která cvičila taky takové srandy a otevřenou dlaní bouchla do pytle a hlasitě u toho vydýchla a tvářila se u toho jak van Damm v Krvavém sportu ,když to udělala po několikáté tak jsem se osmělil a zeptal jsem se jí co dělá a ona mi odpověděla ,že mé údery jsou povrchní ,že bolí na povrchu a že její ničí vnitřní orgány. Tak jsem jsem se postavil a řekl jsem jí ať si to vyzkouší na mě na plno no a zkusila a několikrát a hádejte kolik vnitřních orgánů mi zničila?

budiž, slíbyl jsem si že nebudu vulgární, takže takhle, KDO SAKRA ŘEKL NĚCO O TRHÁNÍ ©LACH? JÁ ROZHODNĚ NE, řekl jsem, že se občas při sparingu nějaká ta kůstka zlomí, pokud to nevíš, kosti jsou třeba i v prstech, takže si prosím odpust posměšné poznámky ano?

Ty já nevím co ti je? já psal na odpověď od NAIA který píše o trhání šlach a bla bla a to mi připomnělo tu historku. Tak vychladni vůbec mne nezajímáš.
korcik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 25. bře, 2009 19:17

ukropcany píše:4jendis - to by sa Ti páčilo, čo? Obrázek

to yo...takovej saigon si ještě nezažil........ :lol: :lol: :twisted: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...