Moderátor: Picard
ukropcany píše: My o Musašiho súperoch nevieme nič, ale vôbec nič, kľudne to mohol byť nejaký jebko, na ktorého urobil "hu", ten zavrel oči a dostal po šiške... uvedom si prosím, že žil pred 300 rokmi a nedá sa veriť tomu, čo sa "vraj" udialo včera a už vôbec nie pred 300 rokmi...
TongPo píše: Jinak jak psal Ukrop - při mý váhový kategorii nepředstavuje dřevěnej klacek až tak velký nebezpečí a protože nemá ostří, dá se celkem bez následků pro obránce vykrejt a zablokovat...
kjang píše:meko píše:http://www.youtube.com/watch?v=td2kDllpJGo
ten útok toho maníka s copem v 1:02 je opravdu brutální...![]()
![]()
DaveStone píše:Rád bych se svým dotazem vrátil čistě k tématu bujinkan. Kdysi dávno na tréninku jsem viděl takovou zajímavou zbraň. Bylo to kovové téčko (tak akorát na sevření do pěsti), na jehož jeden konec byl připevněný řetěz dlouhý možná přes metr a na druhém konci toho řetězu byla koule jako závaží. Zajímalo by mě jak se tato zbraň jmenuje, případně nějaký link, kde se o ní můžu něco dočíst.
DaveStone píše:Rád bych se svým dotazem vrátil čistě k tématu bujinkan. Kdysi dávno na tréninku jsem viděl takovou zajímavou zbraň. Bylo to kovové téčko (tak akorát na sevření do pěsti), na jehož jeden konec byl připevněný řetěz dlouhý možná přes metr a na druhém konci toho řetězu byla koule jako závaží. Zajímalo by mě jak se tato zbraň jmenuje, případně nějaký link, kde se o ní můžu něco dočíst.
cudles píše:DaveStone píše:Rád bych se svým dotazem vrátil čistě k tématu bujinkan. Kdysi dávno na tréninku jsem viděl takovou zajímavou zbraň. Bylo to kovové téčko (tak akorát na sevření do pěsti), na jehož jeden konec byl připevněný řetěz dlouhý možná přes metr a na druhém konci toho řetězu byla koule jako závaží. Zajímalo by mě jak se tato zbraň jmenuje, případně nějaký link, kde se o ní můžu něco dočíst.
Kusarigama? To je ale podle mne srp a koule, spojeno retezem..
meko píše:eikob: Jednoduchá odpověd.Protože bujinkan vyučuje 9škol -3ninpo a 6bujutsu,takže nazývat to ninjutsu je trochu zcestný..
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník