Moderátor: Picard
Makoto píše:To neni tak docela pravda. Zkracenim reakcni doby na prichazejici utok, zrychlenim poctu & variability utoku a zvetsenim poctu utocicich se dostanes tak rychle do stresu, ze nebudes vedet, kde ti hlava stoji![]()
A bude uplne jedno, jestli na tebe bude utocit tvuj kamos ci nejaka opoce z hospody. Musi samozrejme dodrzovat urcita pravidla a utocit napriklad jako utocnik a ne jako 60-ti lety zaslouzily Sokolik
Low píše:makoto: vis ja myslim ze cim vetsi si s tim clovek dela hlavu tim je vetsi sanci ze fakt zkolabuje.. nejlepsi je proste nic neresit
Targa píše:Patrik: ptal jsem se v obecne casove rovine, napsal jsem "x 100 let" tedy x krat sto let. A hlavne jsem te chtel tak trochu poskadlit, aby jsi nebyl takovy dogmatik.Jinak si tvoji snahy o zachovani historickych technik dost vazim. Ta posledni veta je myslena, tak jak je napsana.
Ty se IMHO neucis primarne bojovat s mecem, ale svym treninkem se snazis uchovat kus historie.
Low píše:makoto: ctrvta trida to je nejakejch 10 let, tedka je ti dejme tomu 25 i kdyz vubec netusim koli, to znamena 15 let. a ted si vezmi ze bys delal 15 let MT
a velmi se mi líbí scánáře ninsundo, hlavně z opzice těch chlapů co tam przněj ty kočky
podle me se co se nic za 100 ani 300 let nezmenilo .. zmenili se jen lidi kteri zacali vymyslet cim dal nesmyslnejsi postupy a zacali nad tim moc badat.
Low píše:33 tak to je 23 let.. nemyslim ze bys sedel na vozejcku .. sance je teda dost velka protoze po revoluci se tady pod vsemoznejma nazvama zkouselo ledascos a slysel jsem o lidech kteri v pocatcich trenovali v jedne nejmenovane hodne zname MT skole v praze a fyzicky na tom nejsou dobre.. ale za tech 16 let se toho hodne zmenilo k lepsimu. takze dneska bych se toho uz opravdu nebal, kdyz se kouknes na k1, tam nez se nekdo dostane tak trenuje urcite minimalne 10 let nekrestanskym zpusobem, to nemluvim o tom kdyz se tam dostanou a malokdo mi tam prijde vypatlanej. Neni to Box:) Ale chtel jsem rict ze za 20let nejakyho tohohle sportu kterej si na zadnou sebeobranu nehraje by ses asi o zenu bat nemusel, jestli bys teda nejakou mel
Low píše:to je pravda ale myslim ze proti nozi a pistoli se neubranis ani s BU pro ktery je to primarni.. A co se tyce boj na zemi uz sem se k tomu vyjadroval dost, to je na ulici je k nicemu, zvlast kdyz delas neco na zpusob boje v postoji.
No jsme hodne OT ale podle tebe ovladat boj na zemi je na ulici k nicemu? Pust si nejake video street fightu, nezanedbatelny pocet tech bitek se rozhoduje na zemi.Low píše:to je pravda ale myslim ze proti nozi a pistoli se neubranis ani s BU pro ktery je to primarni.. A co se tyce boj na zemi uz sem se k tomu vyjadroval dost, to je na ulici je k nicemu, zvlast kdyz delas neco na zpusob boje v postoji.
Targa píše:Cesky Bujinkan s lety prochazi kvalitativnim vyvojem a to mu nelze uprit. Bohuzel jste na nektere problemy s provadenim technik prichazeli az po letech, pripadne vam je musel opravit nekdo z instruktoru zvenci. Mluvim o provadeni technik smerujicich do realneho boje. Problemy, ktere ja jsem videl temer okamzite jen diky predchazejicimu rocnimu treninku u na verejnosti naprosto neznameho chlapka, ktery vsak vychovaval velice dobre vyhazovace.
Asi jsem nepochopil gogyo no kata, obzvlast kdyz kazdy rok byla vyucovana a vysvetlovana tak trochu jinak. Pochopil jsem vsak (nebo si to alespon myslim), co procvicovani techto pohybu udelalo s mym telem a jak me telo pak reagovalo v krizove situaci.
Ten kluk s 1. danem se jmenoval Ales, na prijmeni si bohuzel nevzpominam a byl tusim z okoli Prahy a zrejme to byl Lubosuv oblibenec, pricemz po ziskani toho stupne uz jsem ho nevidel.
Ja osobne paskovani moc neuznavam, ale pokud se v organizaci pouziva, melo by alespon odrazet uroven zaka. Obzvlaste, kdyz to pak nekdo pouziva v argumentaci na verejnosti...
Nekdo stupne dostaval za tezce vydrenou zkousku, nekdo to mel tkzv. za dobrou naladu. Treba taky o dva stupne najednou. Byla obdobi, kdy na tom Lubos moc nelpel, kazdy cvicil v cernych hadrech, ktere mel zrovna na sobe. To se zas stridalo s obdobim, ve kterych, kdyz jsi nemel presne oznacene kimono hvezdickami, tak jsi byl uplne maximalni outsider. A in jsi mohl byt jedine tehdy, kdyz jsi mel na kimonu extra nasivky made in japan.
Ohledne "adrenalinu": psal jsi, ze s Hatsumim je mozne ho zazit, neprimo z tveho textu vsak vyplynulo (a ja to muzu potvrdit), ze vetsina instruktoru takhle nevyucuje. Takze realne techniky a priprava pro realny boj tam nekde existuje, ale v mainstreamu Bujinkanu se k tomuto asi tak snadno nedostanes. Jedine, ze by jsi mel stesti na instruktora, ktery ma "neco" odjinud.
Tak to jsme se asi divali na jine videa.Low píše:targa:
ukropcany sem jednou daval dobrou stranku kde byly zapasy " realfight", proste kdyz nekdo mel omylem kameru a byl u toho tak to natocil, bylo jich tam snad stovky ja jich videl mozna par desitek a ani jeden neskoncil na zemi.. myslim v boji na zemi.. prvi ses vzdycky v postoji..
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník