Skoly NINDZUCU v CR - mysticke techniky nindzu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 15:04

koblih: vyhodu maj hlavne ti "bezmozci" jak je debata hlava, proste ti co maj v hlave nas****, protoze ti ani zadnej stres nebo adrenalin neresej..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » úte 21. úno, 2006 15:09

Makoto píše:To neni tak docela pravda. Zkracenim reakcni doby na prichazejici utok, zrychlenim poctu & variability utoku a zvetsenim poctu utocicich se dostanes tak rychle do stresu, ze nebudes vedet, kde ti hlava stoji :wink:
A bude uplne jedno, jestli na tebe bude utocit tvuj kamos ci nejaka opoce z hospody. Musi samozrejme dodrzovat urcita pravidla a utocit napriklad jako utocnik a ne jako 60-ti lety zaslouzily Sokolik :-)

No nevim, vicemene u nas neni trenink kdy by se neco takoveho nedrilovalo, i vice utocniku, ruzne ozbrojenych, ruzne situace, na zemi v hloucku, je to makacka fyzicky, ale v tom stresu, ktery jsem uz nekolikrat prozil na ulici kdyz neco hrozilo se necitim, ikdyz sem tam clovek neco koupi, je to proste jine. Tyhle veci se daji na telocvicne nadrilovat s tim, ze veci, ktere vnimas jsou podobne tomu co se muze stat na ulici, ale jestli tak skutecne zareguje az se v te situaci clovek ocitne, to uz zalezi na kazdem z nas.
Jinak pracovat ve stresu či návalu adrenalinu myslím může pomoct i nějaký adrenalinový sport. Já třeba provozuji airsoft, což je zjednodušeně řečeno hraní na vojáky(podobný princip jako paintball). Když jdeš do akce, a netušíš kde, kdo jak, nejde jen o tebe ale na tom co uděláš závisí "životy" ostatních v týmu, když do vysílašky po tobě někdo řve, že po něm střílí, kolem bouchají granáty, atd. No adrenalinu v pysk, jak se říká u nás na Moravě.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 15:23

Jasne, ze scenare nejsou jedinym a uplnym resenim. Pomahaji vsak maximalne se priblizit k realu. Nastesti vsak kolem nebouchaji granaty a nestrili se :-) Jinak princip je stejny.
Nez jsem se seznamil s temito scenari, netusil jsem, jestli pri realnem stresu zkolabuji nebo mi rupne v kouli. Pri nacviku formou scenaru jsem si na stres zvykal a diky tomu me reakce byly casem daleko vice pod kotnrolou. Nerikam, ze ted uz vim, o cem to je. Vim vsak, ze pokud pujde do tuheho, rupne mi v kouli, ale kontrolovatelne :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 15:24

makoto: vis ja myslim ze cim vetsi si s tim clovek dela hlavu tim je vetsi sanci ze fakt zkolabuje.. nejlepsi je proste nic neresit :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » úte 21. úno, 2006 15:27

Patrik: ptal jsem se v obecne casove rovine, napsal jsem "x 100 let" tedy x krat sto let. A hlavne jsem te chtel tak trochu poskadlit, aby jsi nebyl takovy dogmatik. :wink: Jinak si tvoji snahy o zachovani historickych technik dost vazim. Ta posledni veta je myslena, tak jak je napsana. Ty se IMHO neucis primarne bojovat s mecem, ale svym treninkem se snazis uchovat kus historie.

Low+Koblih: myslim, ze Makoto ma na mysli stres v obecnejsi rovine. Ve fullcontactu se pri tvrdem sparringu vytvari velky stres take proto, ze kazda chyba opravdu boli a muze mit okamzite nasledky pro vysledek, byt sportovniho boje. Ale to uz jsme tady uplne O.T.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 15:28

Low píše:makoto: vis ja myslim ze cim vetsi si s tim clovek dela hlavu tim je vetsi sanci ze fakt zkolabuje.. nejlepsi je proste nic neresit :)

Ano i ne :)
Chci se pripravit na moznost realneho stretu, protoze bych si neodpustil do konce zivota, ze se venuji bojovkam od sve ctvrte tridy a pak bych nedokazal ubranit svou zenu pred nejakym zakomplexovanym parchantem cestou z kina. Nedelam bojovky, abych nekomu rozkopal zadek, ale pokud bude potreba....kdyz jinak neda... :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 15:39

makoto: ctrvta trida to je nejakejch 10 let, tedka je ti dejme tomu 25 i kdyz vubec netusim koli, to znamena 15 let. a ted si vezmi ze bys delal 15 let MT :)

a velmi se mi líbí scánáře ninsundo, hlavně z opzice těch chlapů co tam przněj ty kočky :)

podle me se co se nic za 100 ani 300 let nezmenilo .. zmenili se jen lidi kteri zacali vymyslet cim dal nesmyslnejsi postupy a zacali nad tim moc badat.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 21. úno, 2006 15:43

Targa píše:Patrik: ptal jsem se v obecne casove rovine, napsal jsem "x 100 let" tedy x krat sto let. A hlavne jsem te chtel tak trochu poskadlit, aby jsi nebyl takovy dogmatik. :wink: Jinak si tvoji snahy o zachovani historickych technik dost vazim. Ta posledni veta je myslena, tak jak je napsana.

jj jak jsem napsal v SZ, všiml jsem si toho "x" později.

Dogmatik? To ne, ani se smajlíkem, určitě ne větší, než ostatní diskutéři :)

Ty se IMHO neucis primarne bojovat s mecem, ale svym treninkem se snazis uchovat kus historie.

ale nedělám to jinak, než tím cvičením ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 15:52

Low píše:makoto: ctrvta trida to je nejakejch 10 let, tedka je ti dejme tomu 25 i kdyz vubec netusim koli, to znamena 15 let. a ted si vezmi ze bys delal 15 let MT :)

a velmi se mi líbí scánáře ninsundo, hlavně z opzice těch chlapů co tam przněj ty kočky :)

podle me se co se nic za 100 ani 300 let nezmenilo .. zmenili se jen lidi kteri zacali vymyslet cim dal nesmyslnejsi postupy a zacali nad tim moc badat.

Je mi 33... :)
Kdybych 15 let delal MT, asi bych ted sedel na vozicku a drandil po ulicich...a to nemluvim o tom, co by mi zbylo v hlave...ale asi bych byl stastnej clovek :wink:

Co se tyka "scenaru" NTD....to nebudu komentovat....asi bych se opet nastval. To uz se tu probiralo xkrat :-)

Ne-e, lidi jsou stejny, jen svet kolem nas se zmenil, ale to je na filozofickou diskusi off topic ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 15:59

33 tak to je 23 let.. nemyslim ze bys sedel na vozejcku .. sance je teda dost velka protoze po revoluci se tady pod vsemoznejma nazvama zkouselo ledascos a slysel jsem o lidech kteri v pocatcich trenovali v jedne nejmenovane hodne zname MT skole v praze a fyzicky na tom nejsou dobre.. ale za tech 16 let se toho hodne zmenilo k lepsimu. takze dneska bych se toho uz opravdu nebal, kdyz se kouknes na k1, tam nez se nekdo dostane tak trenuje urcite minimalne 10 let nekrestanskym zpusobem, to nemluvim o tom kdyz se tam dostanou a malokdo mi tam prijde vypatlanej. Neni to Box:) Ale chtel jsem rict ze za 20let nejakyho tohohle sportu kterej si na zadnou sebeobranu nehraje by ses asi o zenu bat nemusel, jestli bys teda nejakou mel :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 16:03

Low píše:33 tak to je 23 let.. nemyslim ze bys sedel na vozejcku .. sance je teda dost velka protoze po revoluci se tady pod vsemoznejma nazvama zkouselo ledascos a slysel jsem o lidech kteri v pocatcich trenovali v jedne nejmenovane hodne zname MT skole v praze a fyzicky na tom nejsou dobre.. ale za tech 16 let se toho hodne zmenilo k lepsimu. takze dneska bych se toho uz opravdu nebal, kdyz se kouknes na k1, tam nez se nekdo dostane tak trenuje urcite minimalne 10 let nekrestanskym zpusobem, to nemluvim o tom kdyz se tam dostanou a malokdo mi tam prijde vypatlanej. Neni to Box:) Ale chtel jsem rict ze za 20let nejakyho tohohle sportu kterej si na zadnou sebeobranu nehraje by ses asi o zenu bat nemusel, jestli bys teda nejakou mel :)

A nebojim se uz ani ted diky jujutsu, kteremu se venuji :wink:
MT pro me fakt neni. Jina kultura treninku, jina filozofie, ktera me neoslovila.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » úte 21. úno, 2006 16:04

Low: trochu se pletes, MT je primarne urceno k boji "na ferovku", nektere veci moc nezohlednuje, namatkou nuz, boj na zemi, pistoli, apod.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 16:08

to je pravda ale myslim ze proti nozi a pistoli se neubranis ani s BU pro ktery je to primarni.. A co se tyce boj na zemi uz sem se k tomu vyjadroval dost, to je na ulici je k nicemu, zvlast kdyz delas neco na zpusob boje v postoji.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » úte 21. úno, 2006 16:16

Low píše:to je pravda ale myslim ze proti nozi a pistoli se neubranis ani s BU pro ktery je to primarni.. A co se tyce boj na zemi uz sem se k tomu vyjadroval dost, to je na ulici je k nicemu, zvlast kdyz delas neco na zpusob boje v postoji.

Nuz a pistole. Hmm, co na to odpovedet, zkus si nemyslet, ze to nejde ! :lol: Pripadne si sezen nekoho, kdo tomu hovi. Boj na zemi, nevim uz, co jsi kde psal, ale az jednou v bitce na ulici uklouznes, zakopnes, nekdo ti podrazi nohy, svihne s tebou o zem, budes muset prehodnotit svoje nazory.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » úte 21. úno, 2006 16:17

Low píše:to je pravda ale myslim ze proti nozi a pistoli se neubranis ani s BU pro ktery je to primarni.. A co se tyce boj na zemi uz sem se k tomu vyjadroval dost, to je na ulici je k nicemu, zvlast kdyz delas neco na zpusob boje v postoji.
No jsme hodne OT ale podle tebe ovladat boj na zemi je na ulici k nicemu? Pust si nejake video street fightu, nezanedbatelny pocet tech bitek se rozhoduje na zemi.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 16:19

targa:
ukropcany sem jednou daval dobrou stranku kde byly zapasy " realfight", proste kdyz nekdo mel omylem kameru a byl u toho tak to natocil, bylo jich tam snad stovky ja jich videl mozna par desitek a ani jeden neskoncil na zemi.. myslim v boji na zemi.. prvi ses vzdycky v postoji..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 16:21

koblih: prave to jsem udelal :twisted: neplet si real fight a ultimata.. to je o necem jinym.

a co se tyce zbrani.. nerikam ze se jim neda ubranit..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirek_C » úte 21. úno, 2006 16:25

Targa píše:Cesky Bujinkan s lety prochazi kvalitativnim vyvojem a to mu nelze uprit. Bohuzel jste na nektere problemy s provadenim technik prichazeli az po letech, pripadne vam je musel opravit nekdo z instruktoru zvenci. Mluvim o provadeni technik smerujicich do realneho boje. Problemy, ktere ja jsem videl temer okamzite jen diky predchazejicimu rocnimu treninku u na verejnosti naprosto neznameho chlapka, ktery vsak vychovaval velice dobre vyhazovace.

Ano, možná máš v něčem pravdu. Já to beru tak, že když člověk něčemu věří, tak to začne budovat a snaží se jít poctivou cestou i s tím, že mu to třeba v počátcích nejde, a nezkoumá hned po pár trénincích, jestli to funguje či ne. Mluvím o případu, kdy tomu věřím, protože věřím učiteli, kterého jsem si vybral! Když vidím, že u něho to funguje, a chci to umět také, tak se mu oddám a doufám, že se dostanu jednou stejně daleko jako on. Tomu se říká důvěra a také osobní trénink (nebo "přímý" trénink z učitele na žáka).
Pokud jsme něco dělali špatně a nechali se poučit a nakonec jsme došli tam, kam jsme došli, je nám co vyčítat?? Myslím, že jsme došli daleko a určitě dál, než školy, které byly od samého počátku tvz. dokonalé, ale příšerně zahleděné samy do sebe... Souhlas? Mluvím obecně.

Jinak Ti gratuluji, že jsi měl to štěstí a hned jsi viděl takový užitečný seminář pro vyhazovače.

Asi jsem nepochopil gogyo no kata, obzvlast kdyz kazdy rok byla vyucovana a vysvetlovana tak trochu jinak. Pochopil jsem vsak (nebo si to alespon myslim :wink: ), co procvicovani techto pohybu udelalo s mym telem a jak me telo pak reagovalo v krizove situaci.

Pokud jsi se odevzdal technice a doufal, že za tebe vyřeší tvé problémy, musel jsi logicky narazit. A propo Gogyo no kata aspoň ve svém základu není pro boj, je to spíš nástin pohybu a filosofický základ bojových umění, především těch, které o sobě tvrdí, že jsou ve spojení s přírodou (nevím, jestli jsem použil zrovna šikovný slovní obrat, ale jistě mě chápeš). Je to, jako se učíš, jak provést jeden úder, jak složit ruku v pěst apod., tak se učíš základnímu používání těžiště, vzdálenosti, atd. Gogyo no kata je obsažena v první knize Ten Ryaku No Maki, tedy knize nebes, a věci tam defacto učí jen pohyby bez kontextu k řešení nějakých situací. A musím zdůraznit - rozhodně žádný dril, který by ti měl určit způsob boje na několik let dopředu. Tyto drilovější věci jsou v druhé knize.

Ten kluk s 1. danem se jmenoval Ales, na prijmeni si bohuzel nevzpominam a byl tusim z okoli Prahy a zrejme to byl Lubosuv oblibenec, pricemz po ziskani toho stupne uz jsem ho nevidel.

No, nezdá se mi to, nicméně poznal jsem pár kluků, u kterých by mi ani nevadilo, že získali 1. dan tak brzo, protože byli nepochybně velice talentovaní. A navíc opkud dotyčný chodil celý rok na každý trénink a každý seminář, musel se pohnout vpřed hodně rychle. Ale je také možné, že tys ho poznal až později... Znám prakticky celou historii BCD a nepamatuji si takovýto extrémní příklad.

Ja osobne paskovani moc neuznavam, ale pokud se v organizaci pouziva, melo by alespon odrazet uroven zaka. Obzvlaste, kdyz to pak nekdo pouziva v argumentaci na verejnosti...

To by se rozhodně nemělo používat jako argumentace na veřejnosti. Maximálně mohu tím ukázat, že patřím k dlouhodobějším, starším studentům, ale jinak jde vždy v prvé řadě o člověka, ne o jeho pásek.

Nekdo stupne dostaval za tezce vydrenou zkousku, nekdo to mel tkzv. za dobrou naladu. Treba taky o dva stupne najednou. Byla obdobi, kdy na tom Lubos moc nelpel, kazdy cvicil v cernych hadrech, ktere mel zrovna na sobe. To se zas stridalo s obdobim, ve kterych, kdyz jsi nemel presne oznacene kimono hvezdickami, tak jsi byl uplne maximalni outsider. A in jsi mohl byt jedine tehdy, kdyz jsi mel na kimonu extra nasivky made in japan.

A není to roztomilé, že nikdy nevíš, na čem jseš? :D I to je trénink... Furt ve střehu! Aspoň v ninjutsu.

Ohledne "adrenalinu": psal jsi, ze s Hatsumim je mozne ho zazit, neprimo z tveho textu vsak vyplynulo (a ja to muzu potvrdit), ze vetsina instruktoru takhle nevyucuje. Takze realne techniky a priprava pro realny boj tam nekde existuje, ale v mainstreamu Bujinkanu se k tomuto asi tak snadno nedostanes. Jedine, ze by jsi mel stesti na instruktora, ktery ma "neco" odjinud.

Zaprvé tady v Čechách bych věděl minimálně o jednom, kdo, když bude chtít, tak Ti dá pořádně zakouřit a pocítit adrenalin. :-) Zkus hádat... Ale jinak myslím, že většina našich studentů pociťuje občas stres na trénincích. Ale s tím "Takze realne techniky a priprava pro realny boj tam nekde existuje,..." nemohu souhlasit, jsem přesvědčen, že vše to, co se učíme, jsou reálné techniky a příprava. Snad jen ne vždy adrenalinová, ale technická a pocitová určitě. Ono já jsem většinou rád, že mohu trénovat v klidu a soustředit se, i tak je to dost náročné, ještě tak stres do toho. 8O
Mirek_C
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod koblih » úte 21. úno, 2006 16:30

Low píše:targa:
ukropcany sem jednou daval dobrou stranku kde byly zapasy " realfight", proste kdyz nekdo mel omylem kameru a byl u toho tak to natocil, bylo jich tam snad stovky ja jich videl mozna par desitek a ani jeden neskoncil na zemi.. myslim v boji na zemi.. prvi ses vzdycky v postoji..
Tak to jsme se asi divali na jine videa.
Mam to tu stazeno, mrknul jsem na prvni dve a rekl bych ze jedinou snahou toho co nakonec vyhral bylo to dostat toho druheho na zem.
http://comegetyousome.com/video/2 brawls.wmv
http://comegetyousome.com/video/ass_whooping.wmv
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 16:34

koblih: minimalne jeden z nich delal stand- up bojovej sport co ? podívej se jaký dávaj rány? mimochodem si nedokážu představit jak by ti v tomhle pomoh boj na zemi.

spíš si všimni že každej začíná ránou pěstí nebo kopem.. to že to neuměj dát je jaksi o něčem jinym.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...