Moderátor: Picard
Gusep píše:A nemyslite si ze cielom pri sebaorane v karate by malo byt predist utocnika, vystihnut jeho umysel, a podla toho trenovat? Potom je predsa jedno ako utoci, ci hakom, oi-tsuki, kingeri alebo flaskou na hlavu.. Tolko moje chapanie.
graver píše:Jinak to, co píše RBR (i jiní) o crosstyle, je tak jasný fakt, že se nikdy nepřestanu divit, proč to tolik lidí nechápe. Já bych ani nemusel s někým z jiného BU - stačil by mi kdokoliv, kdo žádné BU nedělá a jinak je se mnou srovnatelný po psychické i fyzické stránce (on totiž zkušený pouliční bitkař dělá taky BU - jen o tom tolik nekecá). Pak bych si mohl ověřit, jestli něco z toho mála, co jsem se naučil, dokážu taky použít. Ale na ulici to zkoušet nebudu
RBR píše:
Ono je celkem jedno co ten druhý dělá za BS nebo BU nebo nic, hlavně to nesmí být karatista.![]()
RBR
RUNAR píše:No já vím o karatistech se kterýma bych si sparing radši nedal, byl by to takovej hukot že bych šel na prdel za několik vteřin.
Kdybych byl na takový úrovni že bych jim stačil, rychlost, razance, přesnost, časování, tak bych už stačil asi na každýho
graver píše:Kaminari: OT, ale nějaký seminář na tohle téma (tzn. co a jak z karate proti pouličním technikám) neplánujete? nebo kdybyste měli jeden trénink, zaměřený víc na tohle a bylo možné se přijít podívat...
KAMINARI píše:ÁVE všichni.
Nevím kam tenhle dotaz dát, tak se nezlobte, jestli jsem ho zařadil do špatného fóra. CHci se zeptat, jak to je v Karate Kyokushin se zápasem proti 100 soupeřům? Jak dlouho kola trvají? Jetli jsou nějaké přestávky a jak dlouhé? Na jaký stupeň je to požadováno? Kyokushin nedělám, ale teoreticky bych to rát věděl. Díky KAMINARI
bucz píše:Obsahuje nějaká škola karate i techniky nage waza, popř. hody z pák a boj na zemi? Tím "obsahuje" mám na mysli, že je to skutečně významnou součástí, ne že si jednou za čtvrt roku udělají trénink "teď tě chytnu a ty mi zkruť ruku".
Díky
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků