aikido ?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » pon 07. bře, 2005 19:28

Fajn. Tak vyprávěj. O to mi jde. Jenom jsem chtěl slyšet nějaké historky "ze života". Já jsem se zatím (naštěstí) do žádných problémů nikdy nedostal, takže aspoň takhle sprostředkovaně.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 07. bře, 2005 20:28

Uf, Miro super videicko - ta propagacia Tai chi - taky cinsky matrix! :lol: :lol:
Aikido som nikdy necvicil, to nie je to prave "orechove".(teda pre mna) A na tych budo gala a inych bu akciach je to vidiet, ze keby sa ten super do tej techniky "nehodil" tak to nevide... :cry:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 08. bře, 2005 9:55

tomas_k píše:Fajn. Tak vyprávěj. O to mi jde. Jenom jsem chtěl slyšet nějaké historky "ze života". Já jsem se zatím (naštěstí) do žádných problémů nikdy nedostal, takže aspoň takhle sprostředkovaně.

Víš co??Třeba to udělá sám...myslím,že sem někdy chodí.... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

randori K. Toheia

Příspěvekod Anonymní » úte 08. bře, 2005 15:45

"Nikdy nezabudnem ako som videl randori K. Toheia s nejakym vyzratym americkym novinarom, ktory robi judo... treba vidiet, pekna grcanica. "

Rad bych to videl, nejaky odkaz? Dik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 08. bře, 2005 16:28

:D :D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 20:29, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » stř 09. bře, 2005 22:39

chorche píše:to clodman: rozved to, co vypraveli znami... :) moc me to zajima, jsem neco jako sberatel podobnych story. ale bohuzel jsou velmi tezko k nalezeni...

Borec sel a proti nemu druhej s pivem v ruce(ozralej) kamos sel kolem nej borec na nej omylem to pivo vylil, tomu se to nelibilo, tak zacal drzkovat, slovni potycka, kamos aikidista se pokousel nasadit paku ale souper mu nestal jak on je zvyklej z treninku a sestrelil ho nazem a tam do nej busil, dokud ho dalsi od nej neodtrhli.
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » čtv 10. bře, 2005 0:28

hmmm, tak to je prinejmensim smutny...
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. bře, 2005 11:13

Clodman píše:
chorche píše:to clodman: rozved to, co vypraveli znami... :) moc me to zajima, jsem neco jako sberatel podobnych story. ale bohuzel jsou velmi tezko k nalezeni...

Borec sel a proti nemu druhej s pivem v ruce(ozralej) kamos sel kolem nej borec na nej omylem to pivo vylil, tomu se to nelibilo, tak zacal drzkovat, slovni potycka, kamos aikidista se pokousel nasadit paku ale souper mu nestal jak on je zvyklej z treninku a sestrelil ho nazem a tam do nej busil, dokud ho dalsi od nej neodtrhli.

Zvlastni, ted vlastne cituju svuj vlastni prispevek, ale presto.... uz jsme zase u toho nechci vychloubat styl ktery trenuju (thaibox) ale neda mi to v thaiboxu, je v podstate jedno jak utocnik stoji jak se kreje(nebrat zase tak doslova), ale v aikidu je kladen duraz na to aby cvicenci provadeli uchopy jak je to dano, ale to je prece blbost, viz muj prispevek, pak to takto dopada v praxi. Dalsi veci je tvrdost, v aikidu se vse provadi s lehkosti, ale to preci v praxi nikdy nemuze fungovat, clovek je ve stresu, dela chyby, muze se i treba klepat, ale na tom pri treninku aikida asi nikdo nemysli! Boxerovi je jedno jak utocnika trefi ale kdyz se povede je k.o. po prvni rane, myslim ze samotne cviceni nevede k uziti v praxi. mozna budete namitat ze to je blbost ale ja si za svym nazorem pevne stojim, mam ho totiz podlozeny kamarady cvicenci kteri uz maji neco za sebou.....Nechci samozrejme aikido hanit jakozto bojove umeni, nekomu se muze podarit nervy na uzde kdyz k necemu na ulici dojde ale rekl bych ze to je jsou tak 3 z 10. Ocekavam kritiku..:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » čtv 10. bře, 2005 11:14

Anonymní píše:
Clodman píše:

Zvlastni, ted vlastne cituju svuj vlastni prispevek, ale presto.... uz jsme zase u toho nechci vychloubat styl ktery trenuju (thaibox) ale neda mi to v thaiboxu, je v podstate jedno jak utocnik stoji jak se kreje(nebrat zase tak doslova), ale v aikidu je kladen duraz na to aby cvicenci provadeli uchopy jak je to dano, ale to je prece blbost, viz muj prispevek, pak to takto dopada v praxi. Dalsi veci je tvrdost, v aikidu se vse provadi s lehkosti, ale to preci v praxi nikdy nemuze fungovat, clovek je ve stresu, dela chyby, muze se i treba klepat, ale na tom pri treninku aikida asi nikdo nemysli! Boxerovi je jedno jak utocnika trefi ale kdyz se povede je k.o. po prvni rane, myslim ze samotne cviceni nevede k uziti v praxi. mozna budete namitat ze to je blbost ale ja si za svym nazorem pevne stojim, mam ho totiz podlozeny kamarady cvicenci kteri uz maji neco za sebou.....Nechci samozrejme aikido hanit jakozto bojove umeni, nekomu se muze podarit nervy na uzde kdyz k necemu na ulici dojde ale rekl bych ze to je jsou tak 3 z 10. Ocekavam kritiku..:)

tento prispevek sem psal ja, zapomel sem se prihlasit:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 10. bře, 2005 11:59

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 20:27, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » čtv 10. bře, 2005 15:20

jinak zaznam podobne vesele debaty je i tady:

http://aikiweb.com/forums/showthread.ph ... ight=boxer
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kurt78 » čtv 10. bře, 2005 16:13

chorche píše:jinak zaznam podobne vesele debaty je i tady:

http://aikiweb.com/forums/showthread.ph ... ight=boxer

diik dobrej tip :wink: :wink: :wink:

akurat ta moja uboha anglina jdu se s tym poprat 8)
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Marvin napísal: hmm som myslel, ze sem uz nic pisa

Příspěvekod josefmlady » pát 25. bře, 2005 11:04

Tak jsem náhodou přečetl tento článek a musím říct, že něco tak výstižného jsem ještě nečetl. Myslím, že autor článku odhalil pravou podstatu aikida a zcela se s tím co napsal ztotožnuji.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » pát 25. bře, 2005 15:13

o akom clanku to hovoris ?
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Kurta

Příspěvekod psvoboda » pon 28. bře, 2005 11:41

Ahoj,

dlouho jsem se sem nedostal. S tím dřevěným tanto samozřejmě chápu kam směřuješ. V reálu ti nikdo dlouhý nápřahy dělat nebude prostě švih-švih a máš minimálně pořezaný ruce :D (ani to nemusím zkoušet, abych ti dal za pravdu).
Řek´ bych, že důvod tkví v délce zbraně a způsobu použití. Obrana proti dlouhému seku (holí, mečem) se mi jeví s pomocí aikido realistická - dlouhý pohyb je přesně to, co se učí. Reakce na krátký pohyb je pochopitelně horší. Dostal jsem se párkrát do diskuse na téma "a co když udeřím jako klasický karatista" (nebo boxer). Najednou se zjistí, že ten člověk nestihl ani pozdvihnout ruku až už "ji měl". Ani nechci vidět, co by se stalo, kdybych měl v ruce nůž. Tam pro účinnost nepotřebuju žádné kime ani zpevnění.
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » pon 28. bře, 2005 12:57

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 20:29, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

?

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 10:35

prečítala som si na doporučenie jedného známeho, čo sa tu o aikide píše. vravel, že všeobecne aikido z tejto diskusie nevychádza z toho dobre. cvičím aikido relatívne krátko, veľmi skoro som prišla na to, že sú veci, ktoré sa na aikide kritizovať dajú, aj keď to až tak nevytrubujem do sveta, pretože sama to nedokážem urobiť inak, tak prečo zhadzovať iných. veľa z problémov, o ktorých sa tu píše, máme v našom dojo aj my. stále sa o čomsi dohadujeme, občas je pocit, že sa stojí na mieste, chceme veľa vecí robiť inak, ale vždy je niečo, čo nás brzdí /možno objektívne, možno tým, že sa predsa len veľa kecá, málo koná:)/. snažím sa na všetko hľadieť čo najobjektívnejšie, ale to sa občas nedá. mám aikido rada. niekedy tým mojim skoro nekritickým:) postojom niekoho vytočím a potom ma presviedčajú, že na aikide nie je dobré vôbec nič, ale mám kamarátov, čo robia aj iné bojové umenia a športy a naše debaty nikdy nekončia tým, čo je lepšie. situácia je na slovensku taká, aká je. veď ako sa hovorí, keď sa stretnú dvaja slováci, založia 3 strany. niekto tvrdí, že jeho aikido je jediné pravé a účinné, iní tvrdia, že je to smiešne a že ich štýl je lepší...a dohadujeme sa, či je, alebo nie je aikido iba jedno a založíme si niekoľko federácií a podozrievame sa z nepriateľských úmyslov. myslím, že aikidu najviac ublížilo to, že niekto z toho urobil biznis, podal ľuďom trochu skreslené informácie, ktoré zavádzajú a ľudia potom hľadajú v aikide to, čo tam nie je. jedno sa píše, iné sa robí, potom z toho aikido naozaj vychádza zle. ale je to hľavne v ľuďoch a o ľuďoch. len my sami môžeme veci robiť inak a lepšie. vždy je nejaká možnosť na výber.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 10:54

No ja si trosku myslim, ze AIKIDO nema zrovna s BOJOVYM (chapej realny boj) umenim moc spolecneho. Ja sam jsem cvicil AIKIDO pouze 2 roky. Musim priznat ze se mi to opravdu libilo, nadherne ladne jemne techniky, prace s energii, zadna sila.

Ale jek tu jiz bylo psano, asi bych zdrahal pouzit to nekde na ulici.
Na druhou zalezi kdo a jak to aikido uci.

Nicmene pokud na vas nekdo na ulici zautoci nozem, vam se povede nejaka z tech krasnych technik a nepritele zahodite tak jak jste se ucili(krasne do nejakeho ukemi) tak vam uz ruku po druhe opravdu nepoda.

V zadnem pripade nechci AIKIDO nejak pomlouvat, je to opravdu super relaxace, tanec atd. Ale jako boj asi ne.

Pokud AIKIDO jako boj, tak nektere ze starych tradicnich technik.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » úte 29. bře, 2005 11:14

no ale kto vyhra?karatista alebo aikido??????????????to ma zaujim a nie hlody
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

KTO VYHRA

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 11:59

bruce píše:no ale kto vyhra?karatista alebo aikido??????????????to ma zaujim a nie hlody

Vyhra len ten kto bude lepsie pripraveny na suboj. Urcite nevyhra ten ktory si mysli ze vyhra karatista, aikidista.!!! :evil:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...