Moderátor: Picard
BenGuri píše:YiWane! !
SLÍBIL JSI, ®E SE ZASTAVÍ© NA TEN ČAJ, NĚJAKÝ SE U MNE JISTĚ NAJDE, KDY® TAK PUERHU JE V®DY DOST.
KDY® U® JDE O ČAJ
AHOJ- Z KOPCŮ BG
pavela píše:Yiwane, máš pravdu, už toho nechám, moje manželka říká krásné čínské přirovnání, obdoba našeho ty o voze a já vo koze, čínsky Wo Qian Men Lou, Ni Jiba tou!!! (v překladu z této jadrné pekingštiny do slušné češtiny: Já o bráně Qian Men, a ty vo "špičce pánského pohlavního údu"
Takže co to slyším, snad mě zde opět nenavštívíš? To zas dopadne, (výzkum wušu a litry akutolu!!!!!) Už se těším!
Mám tady teď vzácnou návštěvu, našeho společného Kungfu dědečka ze ©aolinu, mnicha Shi De Shuai, takže si připrav játra![]()
pavela píše:Chachá, kdyz mi dá moje drahá polovička volno, provedu tě všema bordelákama v Pekingu(tedy všema ne, to bysme nezvládli ani za 20 let ale...za pokus to stojí)
apropó, minule jsi ty vypadnul ani jsi mi nezavolal, douzfám, že zase nezmizíš po anglicku!!!
Hele, jestli plánuješ navštívit naše drahé mistry v ©aolínu, jedu taky! Už se chystám pěkně dlouho.
Miro píše:Player napisal:
A opakuju po stopadesteprvni,tohle te kata nikdy nenauci,reagovat instinktivne!
Pocuvaj, a Ty si sa uz naucil aspon jednu jedinu katu? Tak aby si jej aj porozumel a nie iba plaval nasucho? Som si isty, ze nie, pretoze je absolutne jasne, ze vobec nevies, co hovoris. Co povies na taky extremny nazor, ze okrem katy uz vobec nic k studiu bojovych umeni nepotrebujes, pretoze katy obsahuju komplet vsetko, co k boju potrebujes? Ver mi, ze je este stale pomerne dost starych machrov, ktori stale drzia tento nazor a vedia to obhajit teoreticky aj prakticky.
Takze zhrnute: kata Ta nauci aj odstup od supera, aj timing, dokonca aj instinktivne reakcie - pravdaze, ak vies, ako tu katu cvicit. Vsetky tie tuishou (cvicenia na rozvoj senzitivity), sanshou (fighting drills) atd. su iba pre tych, ktori sa prilis ponahlaju. Pretoze senzitivita nezavisi od supera, ale od Tvojej vlastnej citlivosti, pretoze vzdialenost a timing takisto nezavisia od supera, ale od Tvojej schopnosti intuitivne vnimat, pretoze instinktivnost nie je iba reakcia na podnet (to by sa nazyvala reakcia, nie instinkt), ale prave naopak, je to predvidanie podnetu a tym padom je to opat senzitivita, co je zase iba Tvoja vlastna citlivost...
Skus raz civicit jednu jedinu zostavu takych osem hodin denne po dobu dvoch ci troch tyzdnov, cvic ju s maximalnym sustredenim a pozornostou a potom nam prid povedat, ci kata naozaj nema zmysel, dobre?
Miro
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník