for Patrik:
Jen pro kontrolu. Došlo ti něco do SZ od mojí maličkosti
RBR
Moderátor: Picard
RBR píše:patrik píše:Tak znovu.
Ty jako bys mně přesvědčoval, že když je pravá ruka vpředu, znamená to, že pravá ruka dělá cosi víc, než levá. Takhle to není.
Patrik
Nepřesvědčuji, pouze tvrdím, že dominantní strana je vždy více rozvinutá než druhá, i když systematickým treninkem se je snažíš vyrovnat a že pokud ti "poteče do bot" a budeš muset použít jednoruční techniku, vždy budeš meč držet ve své dominantní ruce (pokud ta ruka bude plně funkční). Podvědomě jej chytíš do dominantní ruky. To je vše.
Na další nesrovnalosti co jsem ohledně japonských škol meče měl jsem se vás zeptal, vy jste mě vše vysvětlili. Tím jsem debatu pravá x levá považoval za uzavřenou, dokud jsi tady nehodil narážku. No nic ukončeme tuto neplodnou debatu. Já si rád zkusím práci s mečem a až budu mít zkušenosti s touto oblastí BÚ tak můžeme v debatě pokračovat dál.No, víš, jde o to, že levák není zrcadlovým obrazem praváka. Leváci mívají celkově menší motorickou asymetrii, v něčem se pravákům podobají, něco mají naopak. Proto si myslím, že pro leváka není automaticky řešení v tom, že bude všechny asymetrické techniky cvičit opačně než pravák.
Souhlasím. Je to silně individuální. Doslova to záleží na konkrétním člověku a druhu činnosti.
RBR
to RBR:
az zkusis neco s mecem, dej vedet co je pro tebe nejtezsi - to je docela zajimavi to slyset od ruznejch lidi
tak zatim a hodne sil
V. Hyndrak
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků