Moderátor: Picard
Lukin píše:Zdravim všeci fightery. Půl roku cvičím tchaj-ti, baví mě to, ale rád bych vyzkoušel něco nového, co se dá skutečně použít v sebeobraně (ve vší úctě k tchaj-ti si myslím, že ubránit se na ulici, dokáže jen hodně zkušený taičista). Zkrátka stránky bujinkanu mě zaujaly natolik, že zvažuju s ním začít. Chtěl bych se zaptat zkušenějších než jsem já, co o bujinkanu víte a jestli probíhají tréninky v Českých Budějovicích, nebo někde v jihozápadních Čechách (okolí Domažlic). Trošku se bojím, aby to z tchaj-ti nebyl moc velký skok, ale když člověk chce, dá se zvládnout všechno. Každopádně si rád přečtu všechny názory a odpovědi. Díky moc
Shaolin píše:Pro kolegu mistra diskutéra, pokud máte pochybnosti, jakýkoli vyhledávací server zná pojem Chan Shaolin Si. Jinak je vidět, že o bojovém umění jste "vyžral" pravděpodobně všechnu moudrost světa a znáte všechny styly vč. jejich obsahu. Tak to gratuluji, musíte mít úžasnou paměť, když jsou jich tisíce...
Shaolin píše:Nazdar Ivane, my se v podstatě známe. Svého času jsi ve Frýdku - Místku byl. Tvé tradice pokračují dále, neboť se toho ujal u nás Jindra Mašek (tehdy to byl jiný kolega, ale ten se spíše oddal jízdám na horském kole - taky změna). A ke stylu, máš pravdu, náš styl je - s nadsázkou řečeno - slátanina z mnoha zdrojů, má ovšem solidní zázemí a spoustu kvalitních trenérů i instruktorů, ať už se do Evropy dostala prostřednictvím mistra jakkoli. A jeho kořeny také nejsou jen holým výmyslem. Nemá zde ale cenu rozebírat chodníčky původu toho či onoho směru, je to asi něco jako rozebírat trenéry, kteří přišli od kolotočů....
(však ty víš)...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků