Moderátor: Picard
boendall píše:dobrý den,chtěl jsem se vás zeptat,protože jste chytřejší a zkušenější.....
boendall píše:dobrý den,chtěl jsem se vás zeptat,protože jste chytřejší a zkušenější..... už pár let dělam historický šerm a delší dobu mne zajímá východní B.U zejména( kendó a naginata do),,,,, a tak by mne zajímalo když mám základy v šermu jestli se to dá aplikovat i do těchto bojových odvětví?? předem všem dik za odpověď
boendall píše:už pár let dělam historický šerm ,,,,, a tak by mne zajímalo když mám základy v šermu jestli se to dá aplikovat i do těchto bojových odvětví??
boendall píše:no pravě že se učím německou školu šermu,,,,a ješte jsem se chtěl zeptat jestli např: kendó souvisi nebo se prolíná i s ju jutsu a nebo s dalšíma B.U ?? a taky jestli to nevadí že mi už je 19???
wader píše:myslím, že japonský šerm (tudíž i kendo) je postaaven na zcela odlišných principech než historický (evropský) šerm.
Jendis píše:ale jinak je to úplně o něčem jiném
boendall píše:kendó souvisi nebo se prolíná i s ju jutsu a nebo s dalšíma B.U ??
boendall píše:a taky jestli to nevadí že mi už je 19???
boendall píše:aha no tak to je fajn,, děkuji mnohokráte ,,, mám ještě jednu otázečku neznáte někoho kdo vede trenink kenda v okolí náchoda nebo trutnova??
Picard píše:Jendis píše:ale jinak je to úplně o něčem jiném
Byt vami zdrzel bych se podobnych prohlaseni. Nikdo z nas tu nema dostatek zkusenosti, aby mohl vynaset podobne soudy.
Jendis píše:....porovnám-li italku a španělku s japonským šermem,je to úplně jiné.Na to mám zkušeností dost,abych to mohl tvrdit.
boendall píše:dobrý den,chtěl jsem se vás zeptat,protože jste chytřejší a zkušenější..... už pár let dělam historický šerm a delší dobu mne zajímá východní B.U zejména( kendó a naginata do),,,,, a tak by mne zajímalo když mám základy v šermu jestli se to dá aplikovat i do těchto bojových odvětví?? předem všem dik za odpověď
Hosobiki píše:... není totiž nic "lepšího", než když nějakéj "evropák" - nejlíp ještě scénický - který ovšem bude vždy zaritě tvrdit, že cvičí "reálně" - začne kafrat do něčeho, co se např. v japonsku dědí už pěknou řádku let... to začínám vidět rudě)
ingwe píše:tak si zachovej ten otevřený přístup i v těchto chvílícha poslední věc, to že se někde něco učí pěknou řádku let přece jesště nic neznamená
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků