Moderátor: Picard
ukropcany píše::D No to záleží na tom, ako moc si fixnutý na to, že robíš JJ a ako chceš sekať frajera s tým, že je to 300 rokov utajovaný džaponský systém, ktorý sa učilo len 10 najlepších, na ktorých zasvietilo v tom správnom čase slnko pod správnym uhlom, alebo chceš ľudí učiť niečo čomu NAOZAJ veríš a tým budeš sekať frajera svojimi vedomosťami a nie systémomJa osobne som toto už dávno pustil s hlavy a že som mal z toho jeden čas hlavu...
Aký by som bol dnes Johny, keby som došiel niekam na JJ a by som to tam všetko postrielal dole... alebo na aikido...
No ale kto túži byť jednookým medzi slepými? Ja idem len tam, kde mám možnosť progresu, nie tam, kde budem frajer... A či to bude ešte JJ? Na to sa vyprdni, kľudne nechaj... neprajníci budú neprajníkmi nech sa to volá akokoľvek... myslím, že kontinuita značky je dôležitejšia ako to, aby názov dokonale vystihoval predmet činnosti...
zm píše:Hmm, řekl bych, že ukropcany má velkou pravdu, ale jako dogma bych to na druhou stranu nechápal.
luen píše:Ja to mam tak, ze vse co funguje je wing chun, co nefunguje, nestoji za rec![]()
Makoto píše:luen píše:Ja to mam tak, ze vse co funguje je wing chun, co nefunguje, nestoji za rec![]()
No...to je reseni na urovniAsi to udelam podobne...mozna o tom jen prilis premyslim....Kazdopadne diky za podnety k premysleni
mysmys píše:Ahoj,
ja si myslim na zaklade toho, jak se to odehravalo v minulosti ... aspon co vim.
Kdyz clovek cte nejake historii, tak vetsinou se pise...ze ten a ten rozsiril to a to -on to stale povazuje za to same, jak se to ucil, pak umrel a jeho zaci a zaci ucitele puvodniho se zacli hadat a tak JEHO zaci to pojmenovali tak ci onak.
Podle me otazka je, jestli to meni HLAVA(soke) toho umeni - pak to zustava to dane umeni - HLAVA umeni ma na to pravo, je zodpovedna za ten stav, byl-li mu PREDAN.
Jestli to meni nejakej zak a HLAVA s tim nesouhlasi, tak dela jinou vetev a melo by se to jmenovat jinak...
Makoto píše:P.S. Tlacny bod je primarne silovy bod, ktery musel prorazit brneni, proto byl silovy a ne tak rychly, jako nam ted ukazuji kluci z Filipinske vetve BU
Makoto píše:My jsme udelali to same a proto JUJUTSU a ne Jiu jitsu, Dziu Dzitsu, Dzu Dzitsu, Dzi dzitsu, apod. Nastesti se vse vyslovuje v podstate stejne, takze to velky rozdil nebyl jako u vas.
Makoto píše:Jen hypoteticky vzato - predpokladejme, ze nase skola je dobra a treba novacek, ktery se nikdy bojovkam nevenoval, nicmene by rad zacal, se nekde od kamarada dozvi, ze v Praze je dobra Jujutsu skola. Najde si na netu prvni skolu, ktera se bude jmenovat treba jiu jitsu (rozdil nepozna) a navstivi ji. Odejde (treba) zklamany. Jak to odlisit? Bude potreba vzdycky komunikovat, ze se jedna o jujutsu skolu, kde uci ten a ten, a tam a tam, jinak me nenapada, jak si nekazit renome....Vim, ze minimalne v jednom pripade se to jiz stalo, kdy prisel manik do skoly (domnival se, ze nasi) a odesel hluboce zklaman, protoze to, co videl byla spise gymnastika s prvky bojovych umeni (ze Gino?
Makoto píše:Honzo, jak odlisis, ze tvoje skola je jina od jinych WT, WCH, Wx skol?
Venovat cas osvete nebo to nechat byt a verit, ze kdo hleda, najde? Jujutsu jeste donedavna nemelo prilis dobre jmeno (pravem) a dalo docela praci to zmenit....
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků