Moderátor: Picard
Gino píše:Hih, vážně by mne zajímalo, co mi k tomu kdo řekne... sleduju, že s "názvoslovím" jsou velké problémy ať už tady, či jinde. Takže vy, co víte o čem je řeč a máte na to vlastní názor... ať už čistě vlastní, nebo nějak podložený - ozvěte se!!![]()
Gino píše:Patriku ano... česky džu džutsu, džu džitsu... ale jde mi o to... někdo říká, že jsou to jen chyby v překladu do angličtiny (jiu jitsu), němčiny (ju jitsu) a polštiny (ju jutsu). Někdo říká, že japonský znak pro jutsu je uplně jiný, než pro jitsu... a jinak samozřejmě velmi oblíbené "moderní dělení" Jiu jitsu a Ju jitsu na tvrdé (jiu) a měkké (ju) provedení.... a pak také na moderní (jiu) a tradiční (ju) provedení.... tak co .-) Hih, pak chápu laiky, kteří na to hledí a netuší která bije natož co si vybrat .-)
Gino píše:Hih, vážně by mne zajímalo, co mi k tomu kdo řekne... sleduju, že s "názvoslovím" jsou velké problémy ať už tady, či jinde. Takže vy, co víte o čem je řeč a máte na to vlastní názor... ať už čistě vlastní, nebo nějak podložený - ozvěte se!!![]()
Gino píše:OKay, takže správně tedy džúdžucu? To bych anglicky napsal tedy Ju jutsu .-) Ne, vím jak to myslíš.. problém je v tom, že jsem neslyšel o hiragana a kandži... možná ano a jen to nevím .-)
Picard píše:Nejvíc mě dostávají splácaniny typu Budžutsu
kurt78 píše:ju jiu ju jutsu jitsu ving wing tsun tzun ... ach jaj
je to vec prekladu alebo skorej "obchodnej" znacky??
Anonymní píše:Doslechl jsem se,ze vznikla v dubnu zase nova federace pod vedenim L.Petrase.Neni v Cechach trosku moc federaci na tak malo klubu? Co takhle zalozit federaci federací.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků