Aikido x kondice

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Aikido x kondice

Příspěvekod Anonymní » úte 23. lis, 2004 20:01

Ahoj všichni, zajímal by mě Váš názor: ráda bych zkusila cvičit kendo, moc se mi líbí. Ale - celkem dlouho jsem teď nesportovala, měla jsem úraz, takže v kondici fakt nejsem. Uvažovala jsem, jestli začít hned s tím, že potřebná kondička se získá i tréninkem, s tím, že bych nejspíš doplňkově chodila někam cvičit jen kvůli kondičce, nebo právě nejdřív chvíli chodit do fitka a pak teprve začít.
Jinak kendo (ani jiné BU) jsem nikdy nedělala?

Díky za názory
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » úte 23. lis, 2004 20:29

hele a proč si napsala do tématu aikido když chceš cvičit kendo?
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 24. lis, 2004 0:49

Pardon, sem se v tom názvu v titulku nějak sekla.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 24. lis, 2004 0:52

Jo, a díky za odpověď - ale já kondici neřeším ani tak vyloženě kvůli tomu, abych pak jako nepadla po jednom tréninku, ale spíš - měla jsem úraz páteře, takže mám trochu obavy, pokud nezpevním trochu svalstvo, abych neměla z tréninků problémy (prudké rychlé pohyby atd.) - i s kloubama. Tak spíš takhle, asi jsem to blbě napsala.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Aikido x kondice

Příspěvekod Picard » stř 24. lis, 2004 1:47

Ciri píše:Ahoj všichni, zajímal by mě Váš názor: ráda bych zkusila cvičit kendo, moc se mi líbí. Ale - celkem dlouho jsem teď nesportovala, měla jsem úraz, takže v kondici fakt nejsem. Uvažovala jsem, jestli začít hned s tím, že potřebná kondička se získá i tréninkem, s tím, že bych nejspíš doplňkově chodila někam cvičit jen kvůli kondičce, nebo právě nejdřív chvíli chodit do fitka a pak teprve začít.
Jinak kendo (ani jiné BU) jsem nikdy nedělala?

Díky za názory

Zdar, potrebna kondice se urcite treninkem (casem) ziska a postupne zlepsuje, kdyz clovek cvici pravidelne a casto. Skoro bych ti doporucil to jit rovnou zkusit a uvidis sama. Nejlepsi, jak byt dobry v Kendo je cvicit Kendo :-) nicmene nejake posilovani nebo behani navic jak pise Ukropcany urcite nikomu neuskodi. Na miste ti uz urcite nekdo kvalifikovany poradi, co delat.

Trenink Kendo je fyzicky docela hodne narocny, takze narust kondice urcite prijde, pokud clovek zatne zuby a tahne a prekona ten zacatek, ktery muze byt trochu narocnejsi casem se to trochu zlepsi, jak se clovek adaptuje na zatez. Ale to bude stejne jako u jakekoliv jine fyzicke aktivity.

Priprav se, ze ze zacatku budes hodne drilovat zaklady, do nejakeho pokrocilejsiho cviceni se dostanes tak za 3 - 6 mesicu, nez ti prejdou do krve na nejakou prijatelnou uroven. Tady ze zacatku se urcite nemusis bat nejakeho nebezpecneho kontaktu nebo tak neco (ani pozdeji to nebude o moc horsi, ochranna vystroj je docela sofistikovana), bude to ze zacatku hodne o tom drilu a spouste nacviku na sucho.

Pokud jsi po urazu patere, tak urcite chodis na nejakou rehabilitaci, tak se zkus pozeptat sveho fyzioterapeuta, nebo aspon sveho lekare.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 24. lis, 2004 9:02

suhlasim s vyssie uvedenym. Neviem aky si mala "tazky" uraz asi by si to mala fakt konzultovat s nejakym lekarom, alebo terapeutom. No a potom sa uz do toho len s chutou pusti... :lol: A kondicia sa urcite dostavi-ak budes na treningoch makat, myslim ze nepotrebujes ziadny doplnkovy sport. Ale ked chces - je tu viac moznosti - beh, plavanie, kruhovy posilovaci trening.... :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na japonská bojová umění a sporty...