Skoly filipinskeho boje v Cechach

barmský box, escrima, silat, viet vo dao a jiná exotická bojová umění

Příspěvekod Anonymní » pon 07. lis, 2005 16:02

Anonymní píše:přece jenom na DPS je cca 20 lidí,malá skupina

A na tohle jsi přišel jak?? Co já vím tak je tam diskuze zaměřená hlavně na FMA a píšou tam lidi který tahle problematika zajímá ale rozhodně to není nijak privátní nebo soukromý, stejně jako tady. Možná to vypadá jen na pár lidí, ale čtenářů tam je o dost víc :wink:
btw. i na zahraničních diskuzích o FMA nejsou tisíce přispěvatelů, takže DPS forum se pohybuje v běžném standartu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 07. lis, 2005 16:29

Myslim,že Guro Peter napsal po dlouhé době něco tak zajímavého,že je dobré se s tím rozdělit s větším okruhem lidí.Neříkám,že budu kopírovat vše,ale určitě jsem dokázal,že mi nedělá problém udělat reklamu jinému foru.Jak uvedl Peter,právě nespolupráce je to co škodí fma u nás.
V DPS jsou určitě dobří a ochotní lidé,proto nechápu příspěvky některých lidí.Všichni by jsme měli přeci šířit povědomí o fma a ne si hrát na vlastním písečku.

Pro policistu: fyzičku potřebuješ v každém bu.Pokud budeš cvičit techniky fma několik hodin denně,dá ti to hodně a je na tobě čím to po tréninku vylepšíš.Pokud budeš cvičit 2x týdně rozhodně se to bez vedlejšího posilování a běhání neobejde.Vzhledem k tomu,že boj na ulici většinou trvá několik vteřin,je v tomhle případě důležitější pohyb a technika.Proto se na některých trénicích odděláš a na jiných se ani nezadýcháš.Jestli chceš cvičit fma,tak na nic nečekej,život je krátký.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 07. lis, 2005 17:29

Já vím,že tady byl...a že odešel zhnusenej....bohužel.... :?
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 07. lis, 2005 17:51

severin píše:Všichni by jsme měli přeci šířit povědomí o fma a ne si hrát na vlastním písečku.
To snad nikdo nedělá. Jen je trošinku divný, když vlezu na jiný forum a tam zase ty stejný příspěvky. Jestli chceš pošlu ti další adresy (ještě 3-5 diskusí na podobné téma) a můžeš to nakopírovat i jinam, aby se šířilo povědomí :lol:
Jak jsem už psal upozornit, zkopírovat zajímavé pasáže, třeba i jednou celý příspěvek OK, ale fakt pozor na to aby se z toho nestal online přenos :lol:
Mě je to fuk kde si to přečtu hlavně, že je s kým pokecat :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 08. lis, 2005 9:32

Díky za odpovědi a rady k fyzičce, chtěl bych se omluvit za ten unáhlený příspěvek o "zakročování proti takovému týpkovi" bylo to zbytečné a trapné, napsal jsem to pod vlivem emocí, když jsem si přečetl o tréninku jakým prošel ten člověk, který vyrůstal na Filipínách a dost mě to překvapilo a zarazilo, tímto se mu omlouvám, protože jsem to nemyslel, tak, že by ten člověk byl nějaký špatný, reagoval jsem tak pouze z vlastní blbosti, jinak si nemyslím, že pokud by chtěl vyučovat FMA způsobem jakým se ho naučil on, že by nenašel žádné studenty, asi by to nešlo úplně tím samým tréninkovým způsobem jakým se to učil on, ale určitě by našel kompromis ve vhodném tréninkovém programu, kdyby ti studenti toho potřebného footwork dosáhli třeba až po více letech, než on po roce a půl, škoda, že nechce spolupracovat s jinými FMA kluby v ČR, jistě by měl dost co předat ze svých zkušeností. Je to samozřejmě pouze můj názor omezený tím, že je můj a tím že FMA vůbec nerozumím. Jinak když jsem viděl výcvik té Filipínské zásahovky, tak ten jejich výcvik vedl snad Leo T. Gaje - Pekti sirta? Co mě ještě zaujalo, byl jejich způsob víry v různé amulety, kamínky které si nechali implantovat do kůže, jeden si nechal takový kamínek, pro ochranu těla, zašít do předloktí a pak se nechal dost hustě několikrát seknout do břicha snad mečetou-meč a k mému překvapení nedošlo k jeho vyvrhnutí, asi prodělal podobný výcvik jako ten Čech-co vyrůstal na Filipínách, jinak si to neumím vysvětlit. Opravdu se na Filipínách těm amuletům přikládá taková váha, anebo to byl zase jenom jeden z těch komerčních pořadů? Za fundovanou odpověď díky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 08. lis, 2005 12:34

Anonymní píše:. Opravdu se na Filipínách těm amuletům přikládá taková váha, anebo to byl zase jenom jeden z těch komerčních pořadů? Za fundovanou odpověď díky.
Na Filipínách se těmto věcem přikládá opravdu velmi velká váha. Nutno říci, že pro neznalého to vypadá fakticky dost zvláštně.Amulety,rituály a podobné věci jsou prolezlé celou tamější kulturou (stačí si vzpomenout na známé praktikování ukřižování a dalších rituálů které lze často vidět i u nás v TV) takže to není jen nějaká výsada místních bojových umění. I když si o tom může kdokoli myslet cokoli nijak to nesnižuje jejich bojové schopnosti, spíš bych řekl že naopak. Jinak různé podobné věci najdete skoro všude v Asii a možná i jinde.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 08. lis, 2005 13:00

Tak jsem se konečně registroval, takže ty příspěvky o týpkovi a spol. jsem psal já.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 08. lis, 2005 13:15

Díky za odpověď. ®ádným způsobem, jejich víra v amulety a tradice, je to nesnižuje v mém pohledu na ně-jako národ a učitele BU, připadalo mi to zajímavé a tak jsem jenom chtěl vědět, jestli je to skutečně tak. Jinak právě ten Leo T. Gaje měl amulet pro předvídaní nebezpečí-útoku a i to v tom dokumentu předvedl. Nijak to nechci hodnoti, protože prd o takových věcech vím.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 08. lis, 2005 13:57

Koukám, že jsou tu skoro všichni slepý. Vždyť ten maník co se teď presentuje na DPS pod jménem Peter se tady presentoval pod jmény DiPrdShit, Carlos a pod. Stačí jen mrknout o forum dál. Normálně si z nás všech dělá prdel. Nebo mi snad chcete namluvit, že lidí, kteří tvrdí, že na filipínách provozujou hotel a k tomu dělaj FMA a perfektně se v tom vyznaj a tvrdí jak jsou super, je v čechách mraky? Píše hezky, ale nevidí si do huby.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 08. lis, 2005 14:36

Je možné že si dělá prdel, já do toho nevidím. Jestli je to vylhané, tak to stejně ukáže zase čas, až lidi co jezdí po světě studovat arnis se zeptají lidí, které jmenoval, že s nimi cvičil, buď jeho existenci potvrdí, nebo ne. Stejně je to jedno, protože on arnis vyučovat nechce, takže já se soustřeďím na učitele, který vyučovat chce a zbytek řešit nebudu. :)
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 08. lis, 2005 16:46

majkx píše:Leo T. Gaje měl amulet pro předvídaní nebezpečí-útoku a i to v tom dokumentu předvedl. Nijak to nechci hodnoti, protože prd o takových věcech vím.
Je fakt,že LG tahá ty amulety na sobě skoro pořád.Dokonce o těch věcech docela rád povídá, což bylo vidět i v tom dokumentu.Rozhodně, ale já nejsem na takový úrovni abych to mohl hodnotit. Pro mě osobně i obyčejné techniky v jeho podání vypadaj docela "magicky" :wink: a hlavně zatraceně funkčně. Z toho co povídal tak ty amulety atd. jsou hlavně pro situace kdy se fightuje naplno a jde o život. U toho jsem já nebyl tak nevím, ale protože prožil i dost opravdu nebezpečných situací a je pořád dost živej tak to asi funguje. Aspoň to jeho PTK :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 09. lis, 2005 9:38

Jo v tom dokumentu se zmiňoval, že ty amulety jsou určeny do situací ohrožení života. Jinak jsem měl konečně čas si přečíst všechny strany tohoto fóra, a s tou situací s FMA v ČR to bude chtít čas, před 89 jsem cvičil jenom Judo a Shotokan, protože nic jiného nebylo, no a po revoluci byl neskutečný Boom BU, dneska máte jiujitsu, okinawa-te, různé druhy kung-fu, ninjutsu-bujinkan, pomalu v každém okresním městě, takže něco podobného podle mého názoru čeká i FMA, jenom to bude chtít čas než se vychovají další instruktoři z různých koutů ČR a potom to pojede rychle, dneska jsou lidi strašně líní si zajet někam dál na seminář, no ale, když to mají pod nosem to už je pak jiné kafe, já jsem byl kolikrát považován za vola, v době kdy jsem studoval jedno BU do kterého jsem byl zapálený, že jezdím 800 kiláků 1x měsíčně do Prahy na seminář a 2x týdně 12O kiláků na trénink. Jinak s tím přejímáním technik FMA do jiných BU svědčí jenom o kvalitě FMA a tím se i FMA snad dostává aspoň trochu do očí širší veřejnosti. Já osobně bych se taky o FMA nezačal zajímat, kdybych neviděl ten dokument, pak už nebyl problém najít informace o školách FMA v ČR. No už jsem toho naslintal dost a asi né úplně k věci. :)
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 09. lis, 2005 11:14

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » ned 13. lis, 2005 9:31

No, tak ten poslední www odkaz, to je docela husté, hlavně ty následky, aspoň vím jak při tréninku dopadnu :lol: . Majkx
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 14. lis, 2005 6:55

Na treninku rozhodně ne.Takhle dopadne ten co má smůlu,necvičí a nebo se učí pí....ny.Každopádně smutnej příklad,jak přijít o iluze.

Apropo těšil jsem se na Budoshow v Praze,že uvidím Latosu v podání WT/VT.AVSE tam mělo své 3 zástupce,ale eskrimu nepředváděli.
Co pa to ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 15. lis, 2005 9:21

©koda, že na Budoshow v Praze žádná ukázka FMA, neproběhla, takhle by se dost lidí mohlo seznámit s tímhle skvělým uměním. Samozřejmě nevím jak na tom jsou v ČR zdejší učitelé FMA, jestli o tom zda na Budoshow někdo vystoupí nebo ne, nerozhoduje zase nějaké politikaření 8O. Každopádně jeden příklad za všechny, mám kamaráda který vede oddíl Jiujitsu a po Budoshow v jejich městě, kde byly ukázky od více oddílu Jiujitsu, mi pak psal že hned druhý den po vystoupení mu volalo hodně lidí a měli zájem se přihlásit do jeho oddílu, takže snad FMA na Budoshow v Praze příští rok, tedy doufám.

Jinak opožděně k tomu výcviku u PČR, já vím moc dobře Severine jak to u naší složky chodí, je smutné, když se podíváš do zahraničí a nemusíme chodit daleko stačí se podívat, že učitel modernarnis vyučoval něco z FMA na Slovensku, a u PČR to prostě nejde. Země okolo nás se snaží své příslušníky co nejlépe připravit a u nás je to škoda komentovat. Vždycky se směju, když máme výcvik z donucovacích prostředků takové pí....ny by na ulici použil jenom deb.l. Ale k takovému poznání příjde, vždycky, člověk pouze vlastní, někdy draze zaplacenou zkoušeností. :twisted: Netvrdím, že všude je to stejné, jsou i světlé vyjímky.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 21. lis, 2005 16:10

severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 23. lis, 2005 9:26

Ty ukázky jsou super, je to dost osvěžující. Super je ta přirozenost s jakou ty pohyby těla na sebe navazují. Myslím, že kdyby takové ukázky byly i na české Budoshow, tak by byl velký ohlas. Jestli máš ještě nějaké odkazy v rukávu tak je sem prosím tě napiš.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » stř 23. lis, 2005 13:54

...sem neodolal a pustil si to taky. K obsahu asi tolik - :D
A to nejlepší nakonec - WT :lol:

Mirek Bušín

P.S.: Už jsem na české budoshow viděl lepší Escrimu. Co jsem ovšem u nás neviděl ( :cry: ), to je obdoba toho vrchního kápa ve WT. Jako recese to nemá chybu! Neodskočil si na natáčení toho klipu z nějakého jiného natáčení, třeba Schindlerova seznamu? :) :D :lol:
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » čtv 24. lis, 2005 9:47

To Mirek Bušín
Teď nevím jak to myslíš, mně se ty ukázky arnis líbili, ukázky WT jsem si nepouštěl, protože ho studovat nechci. No nevím, svým laickým pohledem jsem při těch FMA ukázkách viděl super načasování, dodržování vzdálenosti, slušný pohyb a rychlost.

PS: Pokud bych někdy chtěl znovu studovat WCH, tak jedině Mai Gei Wong.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...