Skoly filipinskeho boje v Cechach

barmský box, escrima, silat, viet vo dao a jiná exotická bojová umění

Příspěvekod MirekBusin » pát 25. lis, 2005 10:57

Hele, studuj si co chceš, to je Tvé pekelné právo (svaté mají jenom školy vedené náboženskými fanatiky :lol: ), ale ta Escrima za moc nestála. Kromě řady dalších výhrad - aspoň pro mě ta nejmarkantnější - práce s těžištěm. Oznámkováno - čtyři mínus. Můžu Ti jen zopakovat: viděl jsem u nás na budoshow lepší. Nejmíň o tři třídy.
Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » sob 26. lis, 2005 9:18

:arrow:
Naposledy upravil severin dne pon 09. led, 2006 14:16, celkově upraveno 8
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » sob 26. lis, 2005 9:19

Třeba máš pravdu, já o arnis vlastně nevím nic. Ty ukázky, jsem tak dopodrobna nestudoval. A kde si ty ukázky arnis v ČR na Budoshow viděl?
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » pon 28. lis, 2005 11:38

Já po budoshow nejezdím, takže nemůžu sloužit nějakým velkým výčtem, ale co stálo za to, byla budoshow ve Svitavách 2003. A jestli tam bude v únoru další ročník, tak tam bude tahle školy Escrimy opět.

Mirek Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » úte 29. lis, 2005 8:43

To Severin, dík za odkazy, už je projíždím.

To MB, a co to bylo za styl arnis, ty cvičíš FMA a kde?
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 29. lis, 2005 10:57

Tu eskrimu předváděli ve Svitavách AVSE.Mám pocit,že to byla stejná ukázka,jako před rokem v Praze.Původně prý tento styl vzešel od Reného Latosy a Billa Newmana,ale momentálně se AVSE učí u Pfaffa,který cvičí kde co,takže je to asi Missing Link escrima.

http://www.sweb.cz/samuraibudoshow/ohlednuti.htm#a

http://www.ewto.sk escrima / video
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » stř 30. lis, 2005 14:42

severin píše:Tu eskrimu předváděli ve Svitavách AVSE.Mám pocit,že to byla stejná ukázka,jako před rokem v Praze.Původně prý tento styl vzešel od Reného Latosy a Billa Newmana,ale momentálně se AVSE učí u Pfaffa,který cvičí kde co,takže je to asi Missing Link escrima.

1. věta - souhlas.
2. věta - nevím, jestli byla (bila :D ) AVSE loni v Praze.
3. věta: začátek - souhlas, závěr - nesouhlas (AVSE zatím nové Heinrichovy Skrimen programy nezná), prostředek - definuj "který cvičí kdeco". Hlavně to "kdeco".

Jinak Budoshow ve Svitavech příští rok nebude, v jednání je jiné město.

Mirek Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » čtv 01. pro, 2005 9:23

1. Moje poslední odpověd na jalové reakce MB,které nemají žádnou informační hodnotu

2.AVSE - Fighters Budoshow 2004 - Praha http://www.budoshow.cz/budo04clanek.pdf

3.HP samozřejmě studuje i jiné systémy a navštěvoval různé semináře.
U člověka takového formátu je to celkem pochopitelný,že se nespokojí jen s tím co předvádí BN http://www.newman-escrima.com/
Německo není zas tak velký aby se tam lidé nepotkávali :wink: .Doporučuju přečíst předposlední odpověd v horním rozhovoru na tomto odkazu.Na Missing-link escrima nevidím nic špatnýho,takhle to prostě ve světě funguje.Jen to,že systémy vytvořené HP jsou vždy o krok dál než ostatní působí trochu zvláštně.

http://www.vingtsun.cz/missing-link.html
Naposledy upravil severin dne ned 04. pro, 2005 14:32, celkově upraveno 1
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 02. pro, 2005 8:47

Tak o missing-link si myslím své už když jsem si o tom přečetl ve Fihters magazínu, nic ve zlém MB, ale podle mě to bude zase uvedení již vymyšleného a asi smíchání technik z více BU, a mám ten dojem, že si zase chce někdo namastit kapsu. Je zvláštní jak se pořád ta komerce opakuje dokola. No možná, že je můj názor hodně zjednodušený a omezený, ale stojím si zatím. Nejvíc je smutné, že se najdou lidi, kteří neumí číst mezi řádky a myslí si, že objevili Ameriku a nadšeně platí a platí, netvrdím že se něco nenaučí. Osobní zkušenost mě naučila necvičit u učitelů, kteří zase vymysleli něco nového, revolučního.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » pát 02. pro, 2005 10:25

For Severin:
Ty kluku jeden ušatej! :D Já vím, že si se mnou nechceš dopisovat, ale já Ti ty jalové informace vysvětlím. Komusi nadšenému z průměrného videa (můj názor) jsem napsal, že už jsem viděl lepší exhibici a kde. Nechtěl jsem jmenovat, protože jsem (zcela výjimečně :D nechtěl nikoho nadzvednout kvalitami v naší organizaci :D ). Jmenoval jsi Ty, O.K., jen jsem to potvrdil. To nebyl vzkaz pro Tebe, ale pro onoho nadšence. ®e byla AVSE loni v Praze, to jsem ani nevěděl, ale dík za rozšíření mého obzoru :wink: Třetí bod se týkal už i Tebe (a nemyslím si, že by to bylo jalové): AVSE zatím Heinrichův nový Skrimen nezná, takže to na exhibici nebyla a ani ještě být nemohla žádná Missink link escrima. Nejblíž pravdě je asi to, že to byla Escrima, jak ji dělal Heinrich v EWTO.

For Majkx:
Chápu Tvoji skepsi a výjimečně Ti ji nemám za zlé :wink: (To byl vtip - mám! :D :D :D ). Souhlas, že se dnes všude, včetně BU, pohybuje spousta podivných existencí a prodávajících kdeco (odtud, Severine, můj dotaz na smysl tohoto slova, já ho vnímám takhle) a že se najdou nadšeně platící jedinci; pokud jsi prolustroval i jiná fóra, napsal jsem na jednom k tomuto tématu své. (A možná sis i všiml, jak si tito dotyční ještě za svým právem za to platit stojí.)
Není možné Ti Tvé pochybnosti vyvrátit (ani to nemám v úmyslu), jedinou možností, jak si ověřit, jestli za to nějaký učitel a styl stojí nebo ne, je to u dotyčného zkusit; jinak si můžeš jenom myslet. Po zkušenostech s kdekým a kdečím máš jistě na skepsi právo, ale ta vypovídá pouze o Tobě a Tvých zkušenostech, ne o Heinrichovi, ne o jeho stylu.

Mirek Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » ned 04. pro, 2005 14:24

:arrow:
Naposledy upravil severin dne pon 09. led, 2006 14:18, celkově upraveno 2
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 06. pro, 2005 9:06

To Severin, díky za odkazy, byl jsem si zacvičit modernarnis a jsem nadšený.

To MB, máš pravdu v tom, že pokud si pod někým nezacvičím, tak nezjistím jaký je učitel.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Která škola?

Příspěvekod Moshe » úte 06. pro, 2005 17:39

majkx píše:To Severin, díky za odkazy, byl jsem si zacvičit modernarnis a jsem nadšený.

A kde sis byl zacvičit?
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » stř 07. pro, 2005 9:08

severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moshe » stř 07. pro, 2005 20:34

severin píše:http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=352&postdays=0&postorder=asc&start=0

Moje předchozí otázka směřovala k Majcxovi, chtěl jsem vědět, z které školy konkrétně byl tak nadšený.

Jinak Severine tvůj aktualizovaný souhrn na začátku tohoto tématu je vzorový. Tak by to mělo vždy vypadat!
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » čtv 08. pro, 2005 18:18

... :arrow:
Naposledy upravil severin dne stř 14. pro, 2005 7:42, celkově upraveno 1
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 08. pro, 2005 19:27

Psal,že má jet k Ivo Schovancovi,takže nepředpokládám,že byl jinde.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 09. pro, 2005 9:01

To Moshe, omlouvám se, ale nemám připojení na net doma-prozatím, takže to řeším net kavárnou a protože mívám i 16 h služby, tak se tu nedostanu každý den. Jinak jak správně napsal Severin a Jendis, tak jsem byl u I. Schovance. Cvičil jsem 4 hoďky soukromě a jak jsem napsal, cvičení se mi líbilo, stránky I. Schovance jsou pod modernarnis, učil jsem se základům sirakanu a panantukanu, což je filipínský box, což znamená footwork zákl. údery v boxerském střehu, pro mě dost problém vzhledem k fyzičce na prd a tomu, že jsem nikdy neboxoval, pak nějaké techniky na pytli a nakonec základní údery a zacházení s rat. tyčemi. Ivo byl v pohodě, má slušný přehled celkově o BU, když jsem cvičil, tak se mi max. věnoval, sledoval, dost mě opravoval, vysvětloval. Takže pokud, si chceš jít zacvičit, tak Schovance bych za sebe mohl doporučit. Jinak Severin se Schovancem dobře zná, pokud jsem to dobře pochopil, jezdí cvičit pod stejnými učiteli, většinou do Německa, takže bych to klidně zkusil i u Severina. Já si učitelů FMA obejdu víc, abych získal přehled, měl bych si zajet zacvičit FMA zase v lednu, zatím se trýzním :lol: doma, mám štěstí, že mi to vychází, každý den tak 3 h. Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak klidně napiš, pokud jsem něco co se týče FMA spletl ať mě Severin opraví.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Gazdik

Příspěvekod Makoto » pát 09. pro, 2005 9:36

Zdar, co ja vim, tak Standu Gazdika zadni cernosi do zadku ani jinam neprcali. Proc? Protoze jsem s nim mel moznost cvicit, kecat a doufam, ze se mohu povazovat i za jeho kamarada. Standa se pristi rok stehuje do Cech, kde chce zalozit FISFO oddil (pravdepodobne v Brne). Konci mu 15ti leta smlouva s legii a vraci se domu. Jeho styl boje je moderni verze Penchak Silatu a napriklad techniky nohou ma nejlepsi, co jsem kde videl (myslim tim techniky nohou aplikovatelne na ulici. Taekwondo cirkus nepocitam, nic proti :-) Myslim, ze mohu za nej hovorit, kdyz reknu, ze sem nejede delat osviceni zaostalych ceskych radoby bojovniku, jak to mozna od nekoho vyznelo. Proste ma jen zpusob boje, ktery se osvedcil jak v boji v armade, tak i na ulicich Marseille v mistech, kam ani policie nejezdi. Nikomu jej nevnucuje a stejne jako i jini si mysli, ze ten jeho styl funguje jak ma. Na strankach jujutsu.cz se s nim objevi do konce roku rozhovor, bude tam i par fotek ze seminare. Mate-li dalsi dotazy, doporucuji jej kontaktovat primo (prostrednictvimjeho stranek) misto dohadu a kravin, ktere tu zaznely....Mir v dusi a kudlu v zadlech :-)
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

první ranní

Příspěvekod Moshe » pát 09. pro, 2005 23:08

severin píše:Protože ti Majcx zatím neodpověděl dal jsem ti správný odkaz.Psal,že byl na MA a tady jsou zatím jen 2 kluby.U mě nebyl,takže musel být u Iva Schovance.

Pokud někdo ví o nějaké jiné škole fma než je v seznamu,prosím napište!

Severine, čistě náhodou netrénuje se u tebe ve škole taky ráno? Hledám ranní cvičení, večery nejsou u mě reálné neboť je chci trávit s rodinou. Tělocvičnu Tigerteamu mám asi tak dvě minuty od práce.
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...