Rony píše:Tak koukám, že se v MA učí skoro všechnoJak to tak jako stíháte???
Navíc, jak tady čtu Severine, tak spojuješ Kali a Arnis a Escrimu a ještě k tomu to prezentuješ jako že escrima a arnis byly před kali - to snad neKali je považováno za původní umění starých filipínců a Arnis a Escrima jsou silně ovlivněny španělskou kolonizací. Navíc Kali se v mnoha ohledech liší i jinak, takže splácávat to dohromady asi jde, ale je to pak trochu paskvil. Ale pro prachy vše :wink:
houba píše:U MA je cena 6600 za rok(nemaj mesicni),ale mimo prazdniny a svatky,cili zhruba 42 tydnu..to je 84-4(svatky),takze 80 trenalu..Jeden tedy vychazi lehce pres 82 kroun..V pohode cena![]()
Rony píše:Záleží na úhlu pohledu
Rony píše:Severin: pevně věřím tomu, že to podložit dokážu. Nakonec pár nabídek na nějaký ten sparing z naší strany už padlo.
Rony píše:Jinak si fakt nemyslím, že v tomhle našem "českým bordelu" mohl někdo bohatnout na takových věcech jako je FMA - i když...
Rony píše:Ten výčet stylů je móóóc zajímavej. Hlavně je fakt nevyučuj všechny, protože to bys byl úplně na roztrháníMOžná, že někdy méně, znamená více
Ale opravdu nechápu k čemu je to jako dobrý a proč to tady vůbec prezentuješ? To jako aby bylo vidět jak si zběhlej, jak tě to baví, jak jsi nebezpečnej, že svému MA nevěříš a hledáš dál nebo snad jen proto abys oslnil? Na to fakt odpovídat nemusíš, nechť si každý udělá úsudek dle svého - nech taky lidem trochu tajemna
Rony píše:Mně spíš zajímá, kde si cvičil PTK, že se tam v tom výčtu k němu hlásíš a poté, co jsem se ptal Aleše, tak u nás to rozhodně nebylo a v Německu o tobě taky nikdo neslyšel? A jak dlouho si to cvičil, že si to dáš do výčtu svých zkušeností? A co taková Serrada (že bych tě potkal u Martina - nevzpomínám si) nebo Lameco, tam bych měl podobný dotaz.
Rony píše:A který z těch stylů použiješ v boji????
Rony píše:A pokud, jak sám píšeš, je ten seznam jen pár příkladů, pak snad ani nechci vidět ty příklady všechny. Jen bych tak nějak doplnil, že to, že si navštívil ten či onen seminář, zacvičil si dvě hodiny nějaký styl s někým jiným, by tě nemělo opravňovat k tomu, že tvrdíš, že to cvičíš a některé z nich, že vůbec vyučuješ![]()
![]()
Rony píše: Na něco, kde jsem byl jednou a jako jeden v davu, říct, že to ofiko cvičíme nebo že na to mám svůj jasný názor je klamání a oblbování lidí
...Sinister píše:Mno kdyz uz se vytahlo tohle stare vlakno, tak take prispeju svoji troskou do mlyna. Nedavno jsem se byl u Tomase podivat na trenink s tim, ze bych u nej mohl zacit cvicit. Opravdu jsem neziskal pocit, ze by me Tomas chtel za kazdou cenu "ulovit" a vydrit tim na me penizenaopak, zcela jasne rekl, co delaji a co nedelaji a rozhodne me nijak "neukecaval" ani nevalil zadne kliny do hlavy, jak to maji ve zvyku nekteri "mistri" napric BU. Taky mi prijde hloupe kritizovat nekoho za to, ze zkousi vic veci a v podstate si rozsiruje rozhled. Tahle diskuze mi prisla opravdu jenom o "politice"
![]()
Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků