Účinná sebeobrana.

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:32

pavela: Prosim ukaz tomu zaslepecni Ghekonovi jedine video kde nejaky adept wushu bude mit NORMALNI zapas s linovolnym x-boxerem, ultimatnikem atd...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 12:42

ghekon píše:Netusim co je to chozeni do kruhu pakua, pribliz mi to prosim.
To je přesně věc,která může leskomu připadat jako totální pitomost a divadlo. Dotyčný chodí dokola, očima kouká do středu kruhu, ruce má v jedné pozici,třeba tlačení mlýnku,nohy se musí dotýkat země tak,aby se mezi ně dal "vložit list papíru" atd atd, ještě asi 60 pravidel,jak se má držet tělo a co se má dít. A přece je to jeden z nejgeniálnějších způsobů,jak se naučit prát, který připadá pozorovateli,který o tom nic neví jako totální pitomost. Nebo třeb Da Cheng Quan(Yi Quan) To je teprve legrace,ti lidi většinu času JENOM STOJÍ v nějaké pozici,takže co se děje vlastně VŮBEC NENI VIDĚT. A přece machři na tenhle styl patří k velkejm borcům na rvačky. Kdo neví, nevidí nic,kdo ví ten ví. Takový Wingchun taky může připadat jako směšný divadýlko.Stojej s nohama do X a dělaj směšný pohyby.JEN®E KDY® VĚDÍ PROČ, Tím chci říct,že bych nikdy nepodceňoval něco,co vypadá jako divadlo. MMA,Sanda,ring, to už je jen VÝSLEDEK.já mluvim o způsobu,jak se k výsledku dopracovat.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:47

Abych se priznal, tak to co jsi popsal mi pripada jako nesmysl... ja temhletem vecem proste neverim a asi ani nikdy nebudu. Drill, fyzicka a sparring ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 12:53

ghekon píše:pavela: Prosim ukaz tomu zaslepecni Ghekonovi jedine video kde nejaky adept wushu bude mit NORMALNI zapas s linovolnym x-boxerem, ultimatnikem atd...
 Velmi rád,na netu jsou toho tři prdele,když chvilku vydržíš...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:57

ok
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 13:03

ghekon píše:ok
 Třeba tady:profesionální taibox vs Chinese Kungfu http://6.cn/watch/4828136.html
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 13:11

Tak sory kamo, ale kdyz v prvnich par sekundach vidim takedown, tak to vypinam...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 13:11

ghekon píše:Abych se priznal, tak to co jsi popsal mi pripada jako nesmysl... ja temhletem vecem proste neverim a asi ani nikdy nebudu. Drill, fyzicka a sparring ;)
 Ty mě fakt dojímáš,a co si myslíš asi,že to je? Drill,fyzička,sparring.Nic víc. :lol: :lol: :lol: http://you.video.sina.com.cn/b/3974642-1281319080.html Liu hai Long
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 13:15

Proti ňákýmu Rusovi, Ačatovič nebo tak nějak to řikaj...Líbí se ti Wušu nebo nelíbí?

http://www.tudou.com/programs/view/V9Lu1IzDQWU/
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 13:17

ghekon píše:Tak sory kamo, ale kdyz v prvnich par sekundach vidim takedown, tak to vypinam...
Tak už nevim,jdu slavit novej rok, zdar...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » ned 25. led, 2009 13:19

pavelo si trošku zaujatej a jednostrannej.

Každýmu sedne něco jinýho mně kontaktní sporty se sparringama tobě zase wushácký tancování hold každej si vybere, ale nemá cenu prosazovat pořád tvoje názory ohledně WU-SHU s něcím se dá souhlasit a něco je zase naprostá pitomost:)

každý BU ti dá něco jinýho a každý BU tě naučí něco jiného.

Mě box naučil používat ruce. kyokushin mi dalo odolnost a taekwondo mi pěkně rozhejbalo nohy. a do zápasů mi to celkem stačí a myslim si, že na ulici mám nějakou pravděpodobonst ubránit se a myslim si, že chození do kruhu by mě bojovat nenaučilo. To je to samí jako kdyby sis chtěl udělat česněčku z cibule.

prostě jak tady někdo řekl. Trénink,drilly,fyzička,sparringy a samozřejmě nejdůležitější ze všeho psychika
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod upir » ned 25. led, 2009 14:04

mno je zajimavy, jak se ta diskuze vyvinula :-) podle myho nazoru stavi odpurci TBU hodne na tom, jak se to vyucuje tady, potazmo v Evrope. Faktem je, ze 99% lidi z TBU by i proti prumernymu x boxerovi nebo nedejboze nekomu od MMA nebo i obycejnymu odhodlanymu utocnikovi, co ma jen nadprumerne fyzicke fondy a zadnou zvlastni prupravu, ostrouhala. Chapu, ze kdyz se BU cvici tak, jak to ukazoval pavela tak se rozdily stiraji, ale je otazka jestli je to porad TBU zeano:)
tamti borci nevypadali, ze by vetsinu casu travili chozenim do kruhu a lvim tancem :)

podle me jde o to jak se k treningu pristupuje a ne o to co se trenuje.

na zaver rikam, ze myslim, ze maji vsichni pravdu, krome me, tak zapomente ze jsem neco rekl :lol:

a pro pobaveni neco z oboru :lol:

http://cz.youtube.com/watch?v=nnQY3hLJ4 ... re=related

a k TBU

http://cz.youtube.com/watch?v=0lINETRXEAI
upir
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 14:07

upir: Tak bas je proste klasik :) Ja mam rad highlighty od bullshida ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod upir » ned 25. led, 2009 14:09

ghekon: jj ja ho taky zeru :) ac nejsem od fachu, tak si me neskutecne ziskal :-D jeho hlasky jsou neprekonatelny a KO taky stoji zato :-) a super komentuje zapasy :)
upir
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jamamba » ned 25. led, 2009 15:10

Podle me, vec cislo jedna, je proc dana osoba cvici. Vec cislo dva je neprecenovat sam sebe. Pak je to, co a jak to cvici.

Hele nekdo jezdi s formuli 1 a je to super a je urcite nejrychlejsi nekdo radeji osedla stary Maserati a je to taky slusne rychla a paradni jizda. Oboji to stoji narocny pripravy, aby to auto poradne jelo, bez toho, F1 nedojede zavod a Maserati je jen zasla popelnice, ktera mozna ani nevyjede z garaze. Nekdo zas jen sedi v trabantu bez motoru, nic nedala a jen keca o tom, jak z nej udela Porshe.

4Pavela

pred 14 dnema, mel 柳海龍 zapas ve Foshanu, byli jsme s nim po zapase na veceri a druhej den byl u nas ve skole na navsteve, no ale moje cinstina nestaci na to s nim mluvit, natoz mandarinem. No me se tam libili vic jiny borci, ale ono je to tim, ze je dost tezkej. Nevis nahodou, co ma za sebou? Myslim, jestli se soustavne venoval i najkymu konkretnimu stylu?
Jinak vetsina tech zapasu, byla z thajcema nebo lidma, co prijeli z campu z thajska.
Ale rozhodci zaujaty, cinani vyhrali vse, ale rozhodne min. jeden zapas mel dostat thajec! Mam to cely natoceny, ale neumim zhorsovat kvalitu a tak jsem zkousel asi 17hodin to dat na net,ale bez uspechu :( Jsem holt PC diletant! Az budu v CR, tak to na net snad s pomoci nejak dam!

Tak uzivej oslav!
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 16:34

tady nikdy nedojde ke shodě :lol: zasadní problém jsou kulturní rozdíli mi nechápeme jejich myšlení tak pak těžko pochopíme i určitý principy jak oni vidí bojové umnění. totiž mi chceme hned výsledek. opět starý kung fu film Hung Heigun chce zabít paimeie jeho žena yong chun mu řiká ,hele na ěj nemáš je mnohem lepší než ty.budeš muset tak ještě deset let cvičit.a on řiká to také hodlám dělat :lol:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod upir » ned 25. led, 2009 17:08

jeikob: na tom neco je, ale vysvetluj to tomu typkovi, co ti chce srovnat fasadu ted, a ne za deset let :-D
upir
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 25. led, 2009 17:16

zasadni problem neni v tom jestli je lepsi TBU nebo treba MMA!!! Problem je v tom, ze pod tzv. TBU se schovavaji lemplove, ksuntove a lamy!!! S tradici to ale ma pramalo spolecneho. Neni tradici byt levej, netrenovat, okecavat vse teorii atd ... to je tradice mozna u podvodniku, rozhodne ne v BU :wink:

Bohuzel je dnes realita takova, ze 80% tzv. tradicnich skol spadaji spise do kategorie svindliru a levaku a to samo dela obrazek o tzv. TBU :evil:

Jinak je to skutecne na lidech a jejich pristupu k veci :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 17:46

ještě proč tradiční čbu fungujou. totiž ověřeno praxí a tou je historie.nebudu psát o starým mistrech z dob paimeie:) ale ona stačí první polovina 2o.století. do rozpadu dynastie v dobách republiky čína rovná se chaos.lokální občanský války ,ve velkých městech na jihu války gangů na vesnicích a malých městech o nadvládu bojujou mistní rodinný klany. republiková policie to nemá těžce pod kontrolou navíc se často do těch bojů zapojuje. pak tu máme velkou občanskou válku komunisti vs kuomintang.pak válka z japonci. a střelný zbraně pro spoustu zůčastněných stále luxus.dokonce mnohdá neměla pistole ani policie,na okupovaných uzemích japonci byli přísně zakazaný. takže umnění sebeobrany veledůležitá záležitost. a že kung fu funguje o tom jsou zadokumentovaný záznamy viz lam sai z par lidma v tom divadle porubal osmdesát lidí. další věc pragmatickej čínan nebude dělat něco co nefunguje obzvlášt potřebuje li to k přežití. jo ještě hladoví uprchlíci ze severu ,pokud se neuchytili dali se na banditismus. no a co krapet pohled na kung fu zkresluje,že se prolíná co čína čínou je ze zábavou a čínskou operou.spoustu praktikantů zároven bavilo lidi,bylo to také jejich živobytí. a poněkud tomu určitý věci upravili . to pak přešlo do filmu.
no tipl bych že hodně pánů co tam potkávaj kluci,ještě ty doby pamatujou tedy třicátá leta a válku a po válce.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 17:50

upir píše:jeikob: na tom neco je, ale vysvetluj to tomu typkovi, co ti chce srovnat fasadu ted, a ne za deset let :-D

no nevím jestli si pamatujete film uder otevřenou dlaní .ten je právě o tom stylu ,kdy se chodí dokola. tak tam ten co se ho učí.krom toho že chodí do kola.tak bouchá do pytlů,otužuje si ruce o dřevěné kůli.a s učitelem provozuje drilly a volný sparring:) tak že totéž co se dělá všude :lol:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...