Nevím co

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Nevím co

Příspěvekod Thornwald » ned 01. úno, 2009 21:10

Ahoj !

Zajímal by mne názor váš všech ... skončil jsem se cvičením šhaolinského kung fu a chtěl bych cvičit nějaké tradiční zároven funkční bojové umění které mi bude platné v sebeobraně ale bude i založené na duševní síle ... Neumím si však vybrat .. myslíte že se dá dělat více bojových uměních aniž by to bylo na úkor kvality ?? kamarád mne taá na Wing Tsun kvůli praktičnosti v obraně ale já bych dělal něco jako třeba Bujinkan ninju tsu , aikidó , jujutsu nebo aikijutsu neumím si v tom vybrat :-(
Thornwald
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 01. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha 4

 

Příspěvekod Jabberwocky » ned 01. úno, 2009 21:44

Obávám se, že na tohle Ti tu nikdo neodpoví. Projdi si tady (nebo i jinde, třeba na www.lide.cz nebo www.mageo.cz ) všechna možná vlákna o BU, vytřiď si relevantní názory, udělej si vlastní obrázek. Pak se ozvi konkrétním lidem s konkrétními dotazy, třeba přes SZ. A taky si školy, které tě zaujmou, obejdi. Čím důkladněji tohle všechno uděláš, tím lépe se Ti bude rozhodovat.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 218
Registrován: čtv 13. bře, 2008 0:00

Příspěvekod akusan » pon 02. úno, 2009 2:11

Radši bych se věnoval jedné škole a to pořádně:-)
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 15. led, 2009 0:00

Příspěvekod Thornwald » úte 03. úno, 2009 22:05

akusan píše:Radši bych se věnoval jedné škole a to pořádně:-)


to je možná pravda ale já bych asi nevydržel dělat něco jako třeba aikido a nedělat přitom ještě něco kde je důraz na vysoké kopy.Dělal jsem pár let Shaolinské kung fu a ted jsem se byl podívat na bujinkan ninju tsu , aikidu a v EBMASu na Wing tzun ..zatím bych asi nejradši ten wing chun ale druhý problém je kde cvičit ...kamarád už začal v AVSE tak se tam půjdu podívat ale ještě bych chtěl vidět WT v EWTO a možná ještě jinde ...
Thornwald
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 01. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha 4

Příspěvekod Vranovsky » úte 03. úno, 2009 22:11

[quote="Thornwald"][quote="akusan"]Radši bych se věnoval jedné škole a to pořádně:-)[/quote]

to je možná pravda ale já bych asi nevydržel dělat něco jako třeba aikido a nedělat přitom ještě něco kde je důraz na vysoké kopy.Dělal jsem pár let Shaolinské kung fu a ted jsem se byl podívat na bujinkan ninju tsu , aikidu a v EBMASu na Wing tzun ..zatím bych asi nejradši ten wing chun ale druhý problém je kde cvičit ...kamarád už začal v AVSE tak se tam půjdu podívat ale ještě bych chtěl vidět WT v EWTO a možná ještě jinde ...[/quote]


Ahoj.Odpoledne sem ti posílal SZ ale za nějakých záhadných okolností se zcela vypařila-nemam jí ani v odeslaných ani v uložených ani v doručenýcz či nedoručených....asi FBI.... :?

Zkus ten Vietnamskej Wing Chun-rozhodně daleko lepší než WT a možná i lepší než Lok You Wing Chun.Byl sem tam,viděl sem cvičil sem a dobrý!!!

:wink:

Scházej se zatim jen každou středu,více najdeš v Tématu "Wing Chun Kuen Phai"v sekci "Čínská bojová umění" :wink: Zavolej Dmitrijovi :wink:

Vláďa
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 46
Registrován: ned 11. led, 2009 0:00
Bydliště: Hovniválov

Příspěvekod Genesis » úte 03. úno, 2009 23:20

Doporučuju tady forum pořádně prolízt, všechny alternativy cos sem psal jsou tu několikrát probraný a nechci ti do toho kecat, ale já bych po přečtení těch diskuzí asi nešel do žádný z nich.

A jinak osobně bych ti doporučil thaibox :D a vim, že to je spíš BS, ale určitě se dá i v něm najít něco víc, pokud to budeš dělat pocitvě a fkat se tomu věnovat.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 566
Registrován: ned 14. led, 2007 0:00
Bydliště: Dobruška

Re: Nevím co

Příspěvekod severin » úte 03. úno, 2009 23:53

Thornwald píše:Ahoj !

myslíte že se dá dělat více bojových uměních aniž by to bylo na úkor kvality ?? kamarád mne taá na Wing Tsun kvůli praktičnosti v obraně ale já bych dělal něco jako třeba Bujinkan ninju tsu , aikidó , jujutsu nebo aikijutsu neumím si v tom vybrat :-(


Zkus prostudovat filipínská bojová umění.©kolu ti doporučovat nebudu,jen tě inspiruju.Existuje spousta stylů v zahraničí a i tady je pár klubů,ktreré se věnují komplexnímu výcviku.
Většina mistrů,ale i studentů fma už před tím dělali jiná bojová umění a často byli velmi úspěšní.Sám jsem poznal lidi,kteří měli 4.-7. dany v taekwondo,jiujitsu,bujinkan,kungfu atd. a přešli na fma,kde částečně mohli uplatnit své zkušenosti a přitom se posunuli trochu jinam.
Jeden příklad za všechny je můj nejoblíbenější Jeff Espinous,který kromě Silatu a fma cvičil i mnoho dalších b.u. přímo v zemi vzniku /thajský box, taekwondo,jiujitsu atd./.Kope naprosto fantasticky,mimo jiné :D .
Nechci nikoho vyzvedávat,takových mistrů je víc,ale pokud máš talent,máš šanci.Jen namátkou napíšu více méně vzdálené příbuzné fma stylů : Kadena de mano - Wing Chun,Panantukan - box,Sikaran - kickbox/tkd/MT,Dumog - zápas,jiujitsu a k tomu hodně zbraní.To vše se často cvičí pohromadě a mísí.když ti to docvakne objevíš,že většina b.u. jsou vynikající a můžeš z nich čerpat.
To samé dnešní Wing ts/chu/u/n/g,kde cvičí i sanda nebo základy graplingu atd.A to bych mohl jmenovat dál.Jak se dáš jenom na Aikido,tak kopy konečná.Místo bolavých kolen a kyčlí vyskočený plotýnky :D

Obrázek
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha


Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků

cron