Ano já takových potkal také hodně, ale dost z nich měla zbraň jen na střelnici a někdy tam byly jen párkrát za rok, někteří ani tu zbraň neměli, zbraň nenosí u těchto nějak nevidím důvod projít celým kurzem aegis, když by s toho měli stejně prd bo to za chvíli zapoměli. Co se týče bezpečné manipulace tak to bych klidně zpřísnil a přeskušoval... proti tomu nic nemám je to základ a také chci domů přijít ze střelnice živý...
ona rozborka jak se tomu říká by měla být spíš zkouškou z bezpečné manipulace, samo o sobě je rozborka vlastně blbost (různé zbraně, různé rozborky) má jít hlavně o to jak zkoušený zbraň uchytí, manipuuje a skontroluje...to že se to hold někde bere jen tak a nelpí se na tom více je problém jinde a určitě by i tohle šlo vylepšit, ale vždy to pak bude hlavně záležet na člověku jak si to pobere v hlavě a jak se bude chovat zodpovědně...i spousta zmiňovaných profesionálů se ze zbraní chová hrozně a lidí mající zbroják dluho a předčí je kdejakej nováček s mokrými papíry, ale to není pravidlem jen se obávám, že tomuhle nějaký kurz nepomůže jen důslednější informování uchazatelů s vylíčením všech následků (smrt, zrnanění, následky pro všechny zůčastněné a jejich rodiny nejen finanční, ale i psychické atd..) proč se mají učit dodržovat všechny bezpečnostní zásady aby následky byly max. ponaučením a né fatálními do konce života místo nucením uchazeče šrocení spousty nesmyslných otázek, které si pak stejně zachvíli nepamatuje a kdykoli si je může nalézt v zákoně. A poté důsledné dodržování i na střelnicích s vyhazováním lidí co se tam chovají jak hňupy atp...
Co se týče náhodného výstřelu tak ten si dají a dávají s větší pravděpodobností ti ostřílení držitelé ti co to mají v profesi nevyjímaje, než ten čerstvý držitel, tedy ti co by už měli všechny ty kurzy za sebou a mívají to tak říkajíce v "ruce". (Já tedy nikoho ani sebe i s čerstvými papíry neohrožoval a dával jsem si kuva bacha při jakékoli manipulaci, což se u tech ostřílených kolikrát říct nedá)
Mě by nějaký podobný kurz i když s trocha upravenou osnovou než ten základní nedělal problém a na některých přípravných kurzech na ZP se už o tenhle přístup snaží, jen by se muselo rozlišovat pro koho to je, tedy základ manipulace nikoli, ale ten zbytek by se dost lišil zvlášť pro sk C, E, D a krom bezpečnosti pro B a A by byl zbytečný.
Na další i něco z prvního už je potřeba aby měl člověk svou zbraň a ostatní věci potřebné ke skrytému nošení.
Já totiž nechápu co by mělo být špatné na tom se učit od jiných lidí a sám to pilovat co za mě nikdo neudělá, to jen kdo jel do zahraničí a má nějaký papír ten jediný to dokáže, nebo bez kurzu aegis nikdo nic jiný nic neumí

Jinak sám za sebe můžu doporučit závody LOS apod... kde člově pozná spoustu mezer aby veděl kde musí zapracovat a co nového by bylo třeba trénovat, vyzkouší si jednání pod tlakem, zkusí řešení spousty situací, zvykne si dodržovat maximální bezpečnost, porada zkušenějších kolegů není problém...
Hlavně to neodkládat a nebát se tam zajet

Poslední OT
Já nikde nepsal, že kurz smyku atd.. je na h...právě naopak!, jen jsem zdůrazňoval že je potřeba chovat se na silnici tak aby jsem minimalizoval možnost, že smyk dostanu a to vidím jak základ