MSKA

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Raphael » úte 03. úno, 2009 18:41

já myslim, že snad aj závoděj i na soutěžích společně s ostatníma...aspoň nám kdysi tvrdili, že teď vyhrávaj furt jen borci od nich a japonci se svou tradicí se nechytaj :D
Raphael
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 16. srp, 2008 23:00

 

Příspěvekod NOKT » úte 03. úno, 2009 21:54

Raphael píše:já myslim, že snad aj závoděj i na soutěžích společně s ostatníma...aspoň nám kdysi tvrdili, že teď vyhrávaj furt jen borci od nich a japonci se svou tradicí se nechytaj :D


Tak jesi si hrajou s opravdu tradičníma japoncama tak by se třeba mimo ring mohli divit :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod ghekon » úte 03. úno, 2009 22:17

NOKT: Nebo spise v RINGU :lol: :lol: :twisted:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod NOKT » úte 03. úno, 2009 22:36

ghekon píše:NOKT: Nebo spise v RINGU :lol: :lol: :twisted:


Hmm tak jo 8)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod savate » úte 03. úno, 2009 22:49

I know MSKA - very, very good.
And for this style of karate I can say the same words - very, very good.
If I wasn't educated by Mr. dr. Rudolf Jakhel - I wouldn't be able to understand large variety of actions ant tactiques in SAVATE - french boxing.

My advice is - don't learn few WKF sport tactiques - but learn understanding of movement - of basic connections beetwen leg and arm, and I think Mr. Jakhel is the right person for you.

My competitors - as a team won 2nd place in the worlds 2008 in Paris and 80% of this success belongs to MSKA teaching.
Never, ever - you won't find anything like MSKA.

So be patient and go to MSKA training.
savate
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: stř 10. led, 2007 0:00

Příspěvekod korcik » stř 04. úno, 2009 11:22

:roll:
korcik
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned 06. led, 2008 0:00

Příspěvekod Tribute » stř 04. úno, 2009 12:44

No v Msak mě nejvíce vědí jejich vychloubání a ty řeči o sebeobraně ale tatami jsou něco jiného než ulice mylíl že mnohem více na sebeobranu jsou zaměřený školy shotokan ryu a jiných japonských stylu karate nebo dalších bojových umění ale mska má všechno lepší a moderní :roll: ale ta jejich sebeobrana mě přejde jako bruce lee nic proti

ta obrana hlavně v tomhle videu ale vypadá to pěkně
http://www.youtube.com/watch?v=PDvJI4Wl ... re=related
Tribute
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 67
Registrován: pon 03. zář, 2007 23:00

Příspěvekod Raphael » pát 06. úno, 2009 10:35

ta obrana hlavně v tomhle videu ale vypadá to pěkně
http://www.youtube.com/watch?v=PDvJI4Wl ... re=related


Jo na tom videjku to vypadá fakt hodně pěkně, všechna čest. Tohle asi lidi zaujme víc, než když by tam někdo cvičil kata...sebeobrana v praxi ale jako scéna z filmu většinou nevypadá. Maj to ale zpracovaný fakt poutavě, bude to taky nějakej jejich koncept, pač si pamatuju, že před 10 lety nás na základní škole uchvátili podobnou show...nejmenovaný pán nás pak dokonce 2 hodiny místo těláku učil sebeobranu a zkroutil mi ruku, že to bolelo :D s odstupem času vím, že to byl laciný trik a bylo jasný, že se mu z tý páky nemůžu dostat :D
Raphael
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 16. srp, 2008 23:00

Příspěvekod PetrHal » stř 11. úno, 2009 18:42

Vidím, že pod anonymní přezdívkou se dobře haní a pomlouvá to, čemu vůbec nerozumíte. Pokud byste totiž chtěli opravdu něco vědět, stačí se zeptat na stránkách www.mska.cz, což jak jsem si zjistil nikdo z vás neudělal. Takže na pomluvy a provokace už zde nebudu odpovídat, jen pár informací pro skutečné zájemce.
1. Základní informace jsou na našich www stránkách. Je pochopitelné, že naši výukovou metodu, která je pro svou účinnost chráněna mezinárodními právy tam nebudeme vystavovat… A to je to, čím se výrazně lišíme. Takže ti kdo koukají až na výsledek – vlastní boj, těžko asi něco uvidí, ale asi jim to nedošlo… chytří chápou.
2. To že máme v názvu moderní je ve světovém karate stejný termín jako tradiční. Jsou tradicionalisté a modernisté. Pokud to zase někdo neví, je to jeho problém, stejně jako spousta ostatních nesmyslů, které tam někteří přispěvatelé zplodili – prostě neřeším, nekomentuji…
3. Mimo jiné jsme se účastnili Otevřeného mistrovství světa (Shotokan) – Memorial Funakoshiho - velmi prestižní záležitost, kde byl osobně přítomen potomek Gichina Funakoshiho – Shihan Kenneth Funakoshi IX. Dan, viz naše stránky (chytří opět vědí, kdo to byl a co to pro klasické karatisty znamená). Zde jsme podle pravidel Shotokanu, souzeni jejich soudců, jejich podmínek atd. obsadili 7 medailových umístění, včetně zlatého prvého místa. To asi něco o našich kvalitách říká (plus další soutěže). Shihan Kenneth Funakoshi nám osobně řekl, že naše karate je jednoznačně správný a kvalitní směr vývoje sportovního karate a byl naším stylem velmi potěšen. Takže názory zdejších „rádoby odborníků“, kteří vůbec neví o čem píší, nás nechává opravdu chladnými. Nebo je někdo z vás snad větší autorita než Shihan Kenneth Funakoshi?
4. A vůbec, když jsme tak špatní, proč se nám najednou tolik věnujete? To že nás tolik haníte, jen dokazuje, že jsme dobří a že z nás zřejmě máte strach… Jinak bychom vám totiž nestáli ani za pár řádků.
Takže až budu v důchodu a nebudu moci trénovat, tak budu možná vysedávat u Netu, pomlouvat ostatní, abych je naštval a nutil je se mnou komunikovat o žabo-myších sporech. Tím docílím, že jsem důležitý a někdo se se mnou baví… Rozhodně to však bude něco vypovídat o mém charakteru…
To byla má jediná reakce a na další provokace reagovat nebudu (viz. výše), protože raději jdu makat do tělocvičny.
Všech ostatních, kteří uznávají právo každého zvolit si svůj styl či školu si vážím a respektuji. Stejně tak respektuji všechny ostatní, kteří si vybrali jiný směr než já.
PetrHal
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 11. úno, 2009 0:00

Příspěvekod graver » stř 11. úno, 2009 19:01

"pod anonymní přezdívkou se dobře haní" - to platí i pro tebe. Nelze poznat, kdo jsi - kdokoliv sem může napsat to, co ty.
"už zde nebudu odpovídat" - co to znamená, "už"? U svého postu máš počet příspěvků 1, takže pod tímnto nickem jsi zde ještě nepsal. Máš snad jiné identity?
"stačí se zeptat na stránkách www.mska.cz, což jak jsem si zjistil nikdo z vás neudělal" - jak jsi to zjistil?
"aši výukovou metodu, která je pro svou účinnost chráněna mezinárodními právy tam nebudeme vystavovat" - jen ne žádné další tajné metody, prosím. Jaká je úroveň utajení? Jste otevření ostatním?
"chytří chápou" - tohle ve svém příspěvku opakuješ několikrát. Cheš tím říct, že pouze člověk s určitou inteligenční úrovní je schopen akceptovat tvé výlevy? Víš, co má společného Miloš Zeman s Mistrem Kroupou?
"že nás tolik haníte, jen dokazuje, že jsme dobří" - to bych já musel být ten nejlepší
"To byla má jediná reakce a na další provokace reagovat nebudu" - víš, kolik zde bylo takových, kteří něco upustili a ve strachu z reakce předem upozornili, že vzhledem ke svému zaneprázdnění už nebudou reagovat?

Jak sis mohl všimnout, já na své velmi nízké úrovni mám spíš tendenci vás hájit, protože jsem vaše karate viděl, i když neokusil. Ale tímhle příspěvkem jsi svému oddílu opravdu prokázal skvělou službu.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod korcik » čtv 12. úno, 2009 12:36

[quote="PetrHal"]Vidím, že pod anonymní přezdívkou se dobře haní a pomlouvá to, čemu vůbec nerozumíte.


Uklidni se nikdo tě nehaní jen každý píše svůj názor. Ok tak odpověz mi na normální otázky bez emocí. 1-jak se bude jmenovat MSKA za 100-200 let kdy už nebude moderní ?Karatisté z Okinawy v 16 století taky nepojmenovali své karate" tradiční karate". 2- neřekl jsem ,že jste špatní ,ale že nechápu proč MSKA vymýšlelo něco co už vymyšleno bylo a ok tak když máte zázračné postupy tréninku tak proč nejezdíte normálně závody v karate WKF republiku,mistrovství atd. 3- "Je pochopitelné, že naši výukovou metodu, která je pro svou účinnost chráněna mezinárodními právy tam nebudeme vystavovat" chlapče a z tady toho výroku se mi chce brečet to už není možné.Nemyslíš to vážně že ne?4 - ještě mi odpověz na otázku (ta by mne fakt zajímala)na youtube MSKA-tv nova říká dotyčná" my máme pestré techniky" prosím napiš mi jaké .Já ať se snažím co se snažím nemůžu nic najít ,když se dívám na vaše závody tak tam nic pestrého oproti WKF nevidím. 5- když mluvíš o chytrosti atd. tak se tě zeptám víš kdo založil shotokan tak jak se cvičí dneska?
korcik
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned 06. led, 2008 0:00

Příspěvekod Tribute » čtv 12. úno, 2009 13:03

PetrHal sorry ale my vyjadřujeme své názory na foru kdy má každý možnost se zúčastnit kdo koho pomlouvá vy tvrdíte že jste vymysleli nebo zdokonalil karate tak že za chvíli se budou jezdit dívat a učit karate do Evropy napadáte evropské školy karate s tím že japonské karate špatně cvičíme a ochrana vašich účinných metod uder je úder kop je kop a vše co má efektivitu je japonské . Jé promni já záponě že vy dokážete za 30 let v tělocvičně vyvinou efektivnější techniky něž Japonci za 400 let boje o holý živit a to že je chránit možná máte strach vy před kritikou jiných škol karate. :roll:
Tribute
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 67
Registrován: pon 03. zář, 2007 23:00

Příspěvekod Brablenec » pát 13. úno, 2009 1:54

korcik píše:ok tak já to zkusím. Byl jsem si zacvičit před několika lety na několika trénincích tak ti to zkusím přiblížit. Nechci být ,ale nějak zvlášť kritický jen ti napíšu jak to na mne zapůsobilo.1-Už název Moderní sportovní karate mi připadne dost divný a moc mu nerozumím. Protože jak víme každé BU se vyvíjí tak nevím jak se to bude jmenovat třeba za 100 let ,kdy už asi nebude moc moderní asi se přejmenují na NSKA (Nemoderní sportovní..)a za 300 let už to bude tradiční evropské karate. 2-snaží se specializovat na sportovní zápas v karate. To je v pořádku akorát nechápu proč zrovna kvůli tomu museli založit nový styl karate, když už jsou specializované kluby karate které se zabývají pouze sportovním kumite , nebo kata. a přitom kumite vypadá stejně a pravidla jsou taky stejná. Tak nevím co tím zakladatel sledoval žeby seberealizace nebo ...peníze ,kdo ví? 3-Pak mi připadlo divné jejich názvosloví. Prý, aby bylo lépe zapamatovatelné tak se vynechali japonské názvy a byly nahrazeny čísly a písmeny tak místo oitsuki a gyaku tsuki je 1a,2b atd. a kata se nejmenují kata ,ale např. první kata se jmenuje forma prima atd. Takže se vyměnila japonština za latinu. No nevím jestli to je zjednoduššení protože, když se podíváme na repertoár technik ,které se používají v kumite tak jsou to dvě techniky rukou kizami a gyaku a nohou mawaši plus nějaké další kopy takže mi to připadne zbytečné. Prostě celé tady toto mi připadne zbytečné prostě vymýšlet něco co už vymyšleno bylo.
Podívej se na youtube na závody v MSKA a v Kumite z Shotokanu a pokud nejdeš nějaký rozdíl , který MSKA odlišuje tak mi ho sem prosím napiš. Já jsem nenašel nic, ale abych nebyl takový skeptik fandím každému, kdo chce cvičit a ne jen kecat ať se jedná o Moderní nebo tradiční BU .


Ahoj, dal jsem do úvodu celý předchozí článek, aby se na něj lépe odpovídalo. Budu reagovat chronologicky podle vět a postřehů.
Snad pár věcí vysvětlím a upřesním. Myslím že zbytečně to tu začíná vřít. Považujte tento článek spíše za komentáře:
A také jako malé doplnění informací pro "Tribute":
Často se na internetu objeví spousta negativních článků a odpovědí na jakékoliv téma od autorů kteří nemají dostatek informací, aby mohli o daném tématu dobře hovořit. A případně hanit.
Myslím že není od věci zajímavá myšlenka jednoho mistra: "Vystuduj danou školu, získej černý pás a potom se se mnou můžeš bavit o tom co je špatně a co nefunguje. Do té doby nepovažuji tvoji kritiku za oprávněnou, protože jsi ji nemohl školu ještě celou pochopit" "Ptej se, získávej odpovědi, ale teď nekritizuj" Teď to také není přímo kritika na "korcika", ale jen poznámka, že není možné dělat dobré úsudky po pár trénincích. O lidech, trenérech ano, ale ne o samotné škole.
Nevím, proč se zdá být název Moderního sportovního karate divný a co je na tom nejasného? Nemá v názvu prostě žádné japonská slova. Název přesně vystihuje o co tu hlavně jde. O sportovní karate v moderní pojetí. Sám korcik píše: "BU se stále vyvíjí... A jaky název za 100-300 let ? Stále stejný. I Moderní sportovní karate se stále vyvíjí takže může být stále moderní a poplatné době. A název je navíc lehce zapamatovatelný - MSKA (Modern Sport Karate Associates).
Další kritiku na téma seberealizace, peněz atd. přeskočím, zbytečná námaha a hlavně by se článek opět dost nafouknul. Nebylo by to kontruktivní. Odkazuji na http://www.mska.cz/?pg=home. Můžeme smysl vzniku probrat třeba příště...
Japonské názvy byli pro lepší srozumitelnost odstraněny a nahrazeny určitou logikou. Pro začátečníky to je jednoznačně pozitivní. Problémy s tím mají bohužel pouze ti, co již delší dobu trénují nějaký jiný karate styl. A pak také členové MSKA, pokud chtějí rozumnět tradičním karatistům :-) A teď něco malinko k číslům a písmenům na vysvětlenou - Příklad 1a postačí: 1a není oitsuki, protože oitsuki je pouze název pro jednostranný úder rukou (stejná noha na zemi vepředu) 1a je základní kombinace. 1 = jednostranná a = pravou rukou. Výchozí pozice je něco jako oi-dachi (klasický bojový postoj) 1a je z levého střehu, následuje krok pravé nohy s pravým oi-tsuki a kombinace je vždy se zakončením. To bych popsal přesně jako gyaku-shuto. nebo prostě zkráceně 1a. :-) Pokud bych popsal např. další základní kombinaci 8a, tak to je mawashi-geri s následnou gyaku-tsuki a oi-shuto. Neberte to dále prosím jako agitaci, ale pro vysvětlenou další podrobnosti najdete v knize: http://www.mska.cz/?pg=kniha. A a k poslednímu bodu: Rozdíl na závodech skoro žádný nebo na první pohled neznatelný? Ano s tím mohu také souhlasit. Bylo by to zase na hodně dlouho, ale stručně. Všichni máme 2 ruce a dvě nohy a jedno tělo - to nás již limituje ve výběru technik :-) Limity jsou hlavně dány fyziologicky. Jak uvést tělo do takového pohybu, aby ruka udeřila s max. silou a rychlostí? Tím chci říci, že špičkový borci jsou na tom už skoro všichni hodně podobně. Ať dělají jakýkoliv bojový styl a chtějí závodit podle určitých pavidel. Tady jde spíše, jak se dozvíte na http://www.mska.cz/?pg=infokarate o systém výuky. Jde hlavně o Direktní didaktickou metodika tréninku, který za ideálních předpokladů výrazně zkracuje čas k osvojení si bojových dovedností. Jde hlavně o propracovaný výukový systém, který nežije a neumíra s jednotlivými mistry a trenéry, tak jak se bohužel často v jiných stylech děje. Bohužel se to v pár větách dobře popsat nedá :-(
Ani by to tu nebylo smyslem. Zdravím všechny fandy bojových umění.
Brablenec
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 09. úno, 2009 0:00

Příspěvekod Brablenec » pát 13. úno, 2009 2:02

Beny píše:MSKA, pokud ji posuzujeme v kontextu sportovního zápasu kumite je naprosto BÉČKOVÁ asociace. Dle videí z MČR i velmi srandovního MS usuzuji, že jejich reprezentanti a vítězové světového poháru by se velmi obtížně prosadili například i na přeboru jihočeského kraje (WKF).


Náš nejlepší závodník je Fehmi Mahalla. http://www.mska.net/fehmi/summary.html
Brablenec
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 09. úno, 2009 0:00

Příspěvekod Brablenec » pát 13. úno, 2009 2:16

Raphael píše:já myslim, že snad aj závoděj i na soutěžích společně s ostatníma...aspoň nám kdysi tvrdili, že teď vyhrávaj furt jen borci od nich a japonci se svou tradicí se nechytaj :D


Pokud se podíváte na světové statistiky, tak japonci moc vysoko už řadu let nejsou. To se týká hlavně kumite. Na katach jsou pořád machři.

Netvrdilo se určite "jen od nich", ale modernisté. Francie, ©panělsko ...
Brablenec
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 09. úno, 2009 0:00

Příspěvekod wand » pát 13. úno, 2009 7:42

4Brablenec: Napisal si ze MSKA nema v nazve ziadne japonske slovo...Asi som divny, ale "KARATE" je slovo trebars nemeckeho povodu?! :)
[/quote]
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 106
Registrován: stř 08. srp, 2007 23:00

Příspěvekod graver » pát 13. úno, 2009 7:44

Brablenec píše: "Vystuduj danou školu, získej černý pás a potom se se mnou můžeš bavit o tom co je špatně a co nefunguje. Do té doby nepovažuji tvoji kritiku za oprávněnou, protože jsi ji nemohl školu ještě celou pochopit"

Well, pokud je to *jediná* odpověď, kterou může a chce mistr poskytnou, tak no comment.
Brablenec píše:Japonské názvy byli pro lepší srozumitelnost odstraněny a nahrazeny určitou logikou. Pro začátečníky to je jednoznačně pozitivní. Problémy s tím mají bohužel pouze ti, co již delší dobu trénují nějaký jiný karate styl. A pak také členové MSKA, pokud chtějí rozumnět tradičním karatistům

Členové MSKA budou mít v tomto případě problém porozumět *jakýmkoliv* karatistům bez ohledu na školu, styl, tradiční či sportovní zaměření atd. Jestli tomu správně rozumím, tak pokud někdo začal s karate v MSKA a nikdy nedělal nic jiného, tak tu terminologii vůbec nezná? Vy ji opravdu vůbec nepoužíváte? Neztěžuje to trochu komunikaci s okolím?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Brablenec » pát 13. úno, 2009 8:45

wand píše:4Brablenec: Napisal si ze MSKA nema v nazve ziadne japonske slovo...Asi som divny, ale "KARATE" je slovo trebars nemeckeho povodu?! :)
[/quote]

Dobře, dostal jsi mě :-( Máš pravdu. Myslel jsem hlavně hůře zapamatovatelná slova či názvy stylů u kterých může být i nejistá jejich psaná podoba.
Brablenec
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 09. úno, 2009 0:00

Příspěvekod RBR » pát 13. úno, 2009 9:07

PetrHal píše:3. Mimo jiné jsme se účastnili Otevřeného mistrovství světa (Shotokan) – Memorial Funakoshiho - velmi prestižní záležitost, kde byl osobně přítomen potomek Gichina Funakoshiho – Shihan Kenneth Funakoshi IX. Dan, viz naše stránky (chytří opět vědí, kdo to byl a co to pro klasické karatisty znamená). Zde jsme podle pravidel Shotokanu, souzeni jejich soudců, jejich podmínek atd. obsadili 7 medailových umístění, včetně zlatého prvého místa. To asi něco o našich kvalitách říká (plus další soutěže). Shihan Kenneth Funakoshi nám osobně řekl, že naše karate je jednoznačně správný a kvalitní směr vývoje sportovního karate a byl naším stylem velmi potěšen. Takže názory zdejších „rádoby odborníků“, kteří vůbec neví o čem píší, nás nechává opravdu chladnými. Nebo je někdo z vás snad větší autorita než Shihan Kenneth Funakoshi?


Nemám nic proti vaší organizaci. Vaše tréninkové metody mohou být super a přeji vám, aby jste s nimi prorazili ve světě. Vaše metodika je pouze vaše věc a pokud vám vyhovuje, tím lépe.
Bohužel jste zatím pouze ve sportovním karate až ti další. Můžeš se nad tím vztekat jak chceš, ale první je zatím stále WKF. Získat titul u nich má ve světě sportovního karate podstatně větší váhu než od vás. Možná, že se to časem otočí, ale zatím je to tak. Nemám zájem vás kritizovat pouze konstatuji skutečnosti.

Vaše snaha zlepšit si pověst ve světě přes Kenetha Funakoshiho je pouze marketingový tah. Keneth Funakoshi je pouze jeden z mnoha. O tom jaká je jeho autorita ve světě BU nemíním polemizovat, protože je to zbytečná debata. Mistrovství pořádané jeho organizací opět nemá váhu mistrovství pořádaného WKF, takže argument získali jsme tam tolik medailí vyznívá naprázdno.

Když už se chcete chlubit jménem K.F a přes něj samotným G.F. tak si zjitěte jak to je s tím jejich příbuzenstvím a potom názory G.F. na sportovní karate.
Bohužel někteří z nás anonymních internetových nul jsme si dali tu práci si to zjistit a potom argumenty tebou použité spíše škodí než pomáhají.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod Brablenec » pát 13. úno, 2009 9:18

To graver:
1) Proč jediná odpověď? Proč jsi do citace už nezahrnul další větu, která s tím rozhodně ještě souvisí? :
...Ptej se, získávej odpovědi, ale teď nekritizuj...
Tím jsem myslel, že na každou svoji otázku dostaneš samozřejmě odpověď. Kritizuj ale případně, až když budeš mít dostatek informací. To byla hlavní myšlenka.

2) Nepoužíváme k výuce. Kdo se o BÚ více zajímá, tak si samozřejmě časem základní terminologii osvojí. Nejméně je to potřeba znát kvůli turnajům, pravidlům atd. A alespoň je o čem si na úvod povídat :-)
Brablenec
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 09. úno, 2009 0:00

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron