Vycvik Policie CR

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod martinYT » čtv 26. bře, 2009 9:51

pro Naia:

No jak jsem psal tak security jsem u romana nikdy necvičil, né že by mě to nezajímalo, ale časově bych to nezvládl. Já k němu chodím pouze na semináře Yong Tjun a Skirmen. Mě opravdu pouze štve, že se odsuzuje to co vůbec neviděli a necvičili.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

 

Příspěvekod martinYT » čtv 26. bře, 2009 9:59

Musím říct, že bych takto obhajoval kohokoliv, kdo by chtěl s výcvikem policie něco dělat. Dívej se pokud zjistím, že security není úplně nejlepší pro práci policie, nebojte se, že bych to nezkritizoval. Jde prostě o to aby čas ukázal a potom může někdo kritizovat. Toto se mě vyplatilo i v jiných činnostech u policie než jenom výcvik.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

Příspěvekod toddb » čtv 26. bře, 2009 11:27

Ok, panove tak tady teda mame civilistu , co uci policii. Podle me to ovsem neznamena, ze ji nutne musi ucit spatne.Zvlast kdyz tady MartinYT jako aktivne slouzici policista kvituje tuhle aktivitu s povdekem. Formulujete svoje vyhrady na argumentech typu: "....zeptej se svyho kamarada, ten ti povi.." nebo...."..ma znamyho na policejnim prezidiu policie..tomu se nerika tvrda prace.." Tohle jsou vypadu ve stylu nasi politicky sceny a ve vsi ucte k vam Makoto, Luene, Jendisi, tohle nemate zapotrebi. Bud jasne reknu, co dela spatne a nebo sem nepisu tyhle argumenty. Nechci ani v nejmensim obhajovat system R.Bittnera,protoze je mi to fuk, jen se mi nelibi tenhle styl argumentace bez nejakyho realnyho podkladu.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
Uživatelský avatar
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 908
Registrován: sob 10. pro, 2005 0:00
Bydliště: Ústí calling

Příspěvekod Jendis » čtv 26. bře, 2009 13:04

NAIA píše:
Co konkrétně vám vadí na systému Romana Bittnera? Podle mě cvičí svůj systém (YT, Skirmen) a do toho přidává různé věci a složil si z toho "Security System". Co lze vytknout je, že necituje zdroje .. budiž.



Mně konkrétně??? Mně vadí ta "jedinečnost".......každý,kdo tohle o sobě prohlašuje,je pro mne NEDŮVĚRYHODNÝ.......a protože trošinku vidím i do pozadí,dovolím si dále nekomentovat.....už proto,že bych tím mohl shodit své kamarády.O tom si každý můžete myslet,co chcete,ale tak to prostě je.

A jinak....ano....nemusí nutně znamenat,že p.Bittner vyučuje špatně.....i když....své si myslím i o tzv. Scrimenu......a celém "missing linku".....samozřejmě ale,pokud třeba na nějaké setkání BU.cz dorazí nějaký zástupce,velmi rád si s ním ťuknu a případně se nechám vyvést z omylu.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod NAIA » čtv 26. bře, 2009 13:59

luen píše:Já se do toho nebudu vůbec montovat, ale mít známeho na policejním prezidiu nerovná se, tvrdá práce!!!

....

A ti, co se učí z knih, videíček, bez praxe, bez řádné pohybové průpravy - učí sebeobranu :lol:

Přeji pohodovej den.


Tobě taky přeji pohodovej den....

Nemyslím to, že se dostal k výcviku PČR. Myslím to, že tu rozjel nejakou organizaci BU a ta mu vydržela v chodu po dlouhou dobu. To je výsledek jeho práce. Nebudu se nijak vyjadřovat k technikám atd.. to ať si pořeší každej sám co mu sedí.

Jinak souhlas, že by asi bylo lepší kdyby výcvik policie měl na starosti někdo se zkušenostma z policejní praxe. Ale na druhou stranu Roman může být v kontaktu s těmito lidmi a zjistit jak to vidí co je potřeba atd.

Z jiného soudku ... Tony Blauer taky není a nikdy nebyl policajt a také 90% času věnuje armádě a policii. Bavil jsem se o něm s Jimem a říkal, že občas se pouští na tenký led jako civil, ale jinak že je celkem OK. Takže není nutně podmínkou aby trénink vedl policista - podle mě.

To co napsal Jendis tak s tím souhlasím, trocha pokory nikoho nezabije. Jsme malá zemička to že někdo vymyslel jedinečný systém... paráda ... a prodá ho policii a potom stejně zjistí, že policisté neradi trénují a má po ptákách:)

Jardo píšu ti SZ.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 26. bře, 2009 14:51

Zdravím,

dlouho jsem přemýšlel, zda sem vůbec psát, když je tady tolik fundovaných diskutérů. Ale neodpustím si.

Na začátek, aby jste mě hned nenapadli, že o policejní práci vím prd, tak jsem sloužil 5 let v Praze u PČR. Jako člen nápadové hlídky, člen PPJ a nakonec jsem řešil trestné činy, jejichž horní sazba jsou 3 roky. Ale to je vesměs úplně fuk.

Co se týká BU nebo BS, tak jsem taky něčím prošel.

Jen bych se zeptal na pár otázek :

Řešíte tu výcvik řadových policistů nebo policistů ze zásahových jednotek, PMJ, SPJ či URN?

Protože pokud řešíte systém pro výcvik řadových policistů, tak toho můžete v klidu nechat, protože řadový policista se do žádných riskantních akcí pouštět nebude. Jeho hlavním úkolem je dobře zadokumentovat trestný čin, vybrat tolik pokut, aby měl od nadřízeného pokoj a dostat se v pořádku domů. Když mu nadřízený řekne, že jde na výcvik, tak ŘADOVÝ policista půjde buď po 12 hodinové směně nebo z volna. Po 12 hod. směně toho má plné zuby, tak mu můžete ukazovat sebelepší systém a každý z Vás jistě ví, co Vám dotyčný policista asi řekne. Pokud ho stáhnete z volna, tak je to to samé pouze v bledě modrém. Tzn. že řadový policista, který se chce vzdělávat ve věcech, které mu jednou možná zachrání život, tak jde za CIVILNÍM instruktorem, který mu to ukáže mnohem lépe než jeho vlastní bojař.

Pokud řešíte výcvik zásahových jednotek, PMJ, SPJ či URN, tam je situace lepší, protože Ti kluci z 90% chtějí cvičit, ale stejně tam výcvik vede povětšinou kluk, který dělal či dělá box, thai box.

Co se týká momentálního STANDARTNÍHO výcviku policie, tak je složen :

páky - aikido
údery - karate
porazy a hody - judo.

Taktiku a strategii pohybu po budovách, místnostech, atd. se řadový policisté učí, tak možná z filmů. Nebo aspoň ke mě se z výcviku policie za těch 5 let nic takového nedostalo. Vše jsem si musel zaplatit a vyinformovat sám.

Co jsem se bavil s klukama, tak teď bojaři jezdí na semináře výcviku boje s teleskopickým obuškem, který by měli snad policisté dostat do standartní výzbroje. Nevím ke komu.

Jinak jsem i cvičil cca 3 roky pod vedením Romana Bittnera VT a nasledně po přechodu i YT/SC. Nemyslím si, že by učili nějaké blbosti, které by se nedali v realu použít a Roman nacvičíno má. Co se týká jeho a výcviku policie. Všichni se musíme něčím živit a všichni víme, že je to všechno jen byznys. Neřekl bych, že např. Keysi by nehrálo taky pěkně na reklamu. Jinak se mi Keysi libí, aby mě třeba Makoto nenapadl, že ale zase učí funkční systém. Věřím, že učí. Tak jako třeba Kurae No Ken, po kterých se slehla zem, bohužel. Neřeším RBSD, Krav Maga, Kapap, atd. O tom se hádat nebudeme, že.

Jinak ještě bych chtěl říct jedno. Dle mého názoru by řadový policista měl mít lepší výcvik než příslušník zásahové jednotky, jelikož řadový policista z 90% neví kdy, kde, kdo, čím a jak ho napadne, to nemluvím o tom, že nemá výcvik a výzbroj. Kdež to policista zásahové jednotky má výcvik a výzbroj. Z 95% ví proti komu, čemu a jak bude zasahovat a hlavně má většinou výhodu překvapení.

No, chtěl jsem toho říct ještě víc, ale myslím, že hlavní myšlenku jsem snad zachytil. Vylil jsem si své srdéčko ahned je mi lépe.

Tak Vám přeji hodně zdaru a bojujte se ctí.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 281
Registrován: čtv 29. pro, 2005 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » čtv 26. bře, 2009 15:15

jo...tohle má hlavu a patu......

Myslím,že se bavíme o řadových členech PČR......o "šlapkách".

O tom,že bojaři jezdá na teleskop,jsem slyšel taky...akorát jsem z nich nedostal,jestli ASP,nebo ESP(tipuju ty druhý).......

Může bejt,že má p.Bittner necvičíno.....já ale prostě nějak blbě koušu ty "supersystémy".......kór,když mám ještě další info(ale uznávám,dál se tím ohánět nebudu,páč nemůžu).
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Makoto » čtv 26. bře, 2009 17:34

BizonCZ píše:Neřekl bych, že např. Keysi by nehrálo taky pěkně na reklamu. Jinak se mi Keysi libí, aby mě třeba Makoto nenapadl, že ale zase učí funkční systém. Věřím, že učí.

Nazdar ceskej Bizone :-)
co se tyka reklamy KFM...asi bych to nemel rikat, ale...nelibi se mi (abych byl politicky korektni ;-) Uz jsem ve fazi, kdy z KFM nejsem tak uplne na vetvi. Mozna diky tomu, ze uz se v tom nejakou dobu pohybuji, nebo jejich marketingove politice, kterou drti hlava nehlava stavajici i nove cleny, nebo ze se tam vyskytuje vice pozeru nez skutecnych srdcaru, bojovniku.
Jestli je to funkcni system ci ne - nedokazu stale jeste rici. Ale dokazu jiz rici, ze se vcelku dobre doplnuje s jujutsu, kteremu se venuji...a proto jsem to zacal studovat. Netouzim po tom, abych mel tricko KFM, ba ani tetovani s nejakym IN napisem (jako treba "Metoda zrozena z krve bojovniku") A jsme opet u marketingu. Na jedne strane jej obdivuji jak to maji remeslne zvladnute a leccos bychom se od nich mohli naucit (vsak take na to maji nejakeho machra z USA, kteri to vse vymysli, koordinuje a komunikuje). Na druhou stranu si myslim, ze prilis tlaci na pilu.
Obcas udelaji seminar pro policii, armadu ci MMA maniaky, ale verim, ze maji dostatek rozumu, aby se tam necpali jako plosny system vyuky nebo aby sli do klece. Ne proto, ze by se bali...to skutecne myslim, ze neni duvod, ale protoze si mysli, ze mohou neco nabidnout pro cast problematiky, ale jinak se drzi sveho kopyta - civilni sebeobrany.

Co se tyka Bittnera - uz se budu po x-te opakovat - ocenuji, ze nasel odvahu a sel s kuzi na policii. Znam vsak pozadi celeho jeho postupu a....no srovnavat ho treba s Blauerem je urazka Blauera. Ale uz toho nechme. Treba se mylim a ac cesta na policii a zacatek vyuky nebyl nejstastnejsi, treba vysledek nakonec prekvapi.

Hezky vecer
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod scout » čtv 26. bře, 2009 18:00

Jendis píše:jo...tohle má hlavu a patu......

Myslím,že se bavíme o řadových členech PČR......o "šlapkách".

O tom,že bojaři jezdá na teleskop,jsem slyšel taky...akorát jsem z nich nedostal,jestli ASP,nebo ESP(tipuju ty druhý).......

Může bejt,že má p.Bittner necvičíno.....já ale prostě nějak blbě koušu ty "supersystémy".......kór,když mám ještě další info(ale uznávám,dál se tím ohánět nebudu,páč nemůžu).
..jendis bude to ESP pred dvema tydny jsem cetl clanek v nasem vojsku melo by se prezbrojovat celoplosne...pryc od tonf....ESP se dokonce uspesne chyta v okolnich statech i u ozbr. sboru.....jinak byla tady rec o mgr. cernem ..mel jsem v ruce to celkem vydarene dvd o teleskopu...i jeho manual obranne strelby....na stredoevropske pomery vyborna knizecka....pokud takovy lide odchazeji od policie je to bida....no ale kdyz si vezmeme kdo vsechno v posledni dobe radsi odesel od policie.... :twisted: :roll: ....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod martinYT » čtv 26. bře, 2009 19:47

pro bizona:

situaci jsi vystihl celkem přesně, i když např. u nás s námi instruktor, sice až tento rok, ale klidně do baráku jde a učí vstupy do budovy, kontrola budov správné zastavování aut atd. Taky musím říct, že i trénink střelby se zlepšil, už to není jenm to stání na palebné čáře a střílej a hlavně něco tref. Myslím, že dost záleží na přístupu bojaře. Výcvik trvá třeba celé dopoledne. Což pro nás obvoďáky je dost.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

Příspěvekod defendu » čtv 26. bře, 2009 20:53

Bittner - Yong Tjun a Skirmen

tyhle dvě záležitosti policisty určitě učit nebude....co je tedy bude učit? S kým trénoval,od koho se učil,jakými výcviky prošel,jakých stáží se zůčastnil....ví to někdo?

Pokud ano hoďte to sem.Nebo snad není nic,co by se sem dalo dát???

To je totiž ten problém na který narážíme - on je nebude učit BU,která cvičí u Pfaffa,ale bezpečnostní práci....kde se jí naučil...u koho....jména....nebo je to samouk???Kde cvičil boj s lopatkou (ten výcvik má ve svém repertoáru),s kterým instruktorem....se Sýkorou?Nebo přímo v Rusku?

Ať sem napíše někdo kdo tyto otázky zodpoví.....nehaním,neodsuzuju...pouze se ptám :!:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod RBR » čtv 26. bře, 2009 21:11

martinYT píše:pro bizona:

Taky musím říct, že i trénink střelby se zlepšil, už to není jenm to stání na palebné čáře a střílej a hlavně něco tref.


No asi už jste se přes všechny překážky něco naučili, tak si s vámi mohou dovolit víc. Pamatuji na jeden příběh jak si při střelbách jeden od vás ustřelil kus prstu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod martinYT » čtv 26. bře, 2009 22:01

RBR píše:
martinYT píše:pro bizona:

Taky musím říct, že i trénink střelby se zlepšil, už to není jenm to stání na palebné čáře a střílej a hlavně něco tref.


No asi už jste se přes všechny překážky něco naučili, tak si s vámi mohou dovolit víc. Pamatuji na jeden příběh jak si při střelbách jeden od vás ustřelil kus prstu.

RBR


No myslím, že spíše instruktoři přišli na to, že zvalitnit výcvik není jenom o tom dostat víc nábojů ale opravdu s pistolí pracovat. Nejde ani o to, že už nás něco naučili, protože tak to vedeý výcvik prochází i čerství mlaďoši po škole. No ale je to tak dobře.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

Příspěvekod NAIA » pát 27. bře, 2009 8:50

Konečně je tu pár dobrých názorů a hlavně dobrých otázek. Jsem zvědavý jestli někdo kompetentní odpoví na zdroje ze kterých Roman čerpal.

Jinak tady opravdu nikdo nebyl na žádné tom kurzu co nabízí "Security System" (chtel jsem to napsat zkratkou, ale už ji má jiná organizace :D )
Ani neznáte někoho kdo tam trénoval????

Makoto: V pohodě Tonyho jsem urážet nechtěl, jen jsem to přirovnal.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod luen » pát 27. bře, 2009 9:29

1) cvičí u nás ve škole člověk, mnozí znají pod přezdívkou Chuck, který sloužil téměř 10 roků právě u SPJ - výcvik = tragédie

2) i já mám známé u UOOZ na prezidiu PČR atd ... a mnozí z nich byli vyděšení právě z postupu R. Bittnera, který to odprezentoval, no ... slušně řečeno na prd. Nic vám teď neukážu, protože je to naše Know-how atd ... (na dotaz ať ukáže a vysvětlí, kde k tomu přišel, jaké ma zkušenosti ...),tohle a jiné zákulisní věci, které si nechám pro sebe, nebudí důvěru a nepoukazují na profesionální přístup. Ale jak už jsem předeslal já se o to nezajímám a od dob co naši voj. policii trénoval také jeden Roman, totiž Roman Hladík jsou mi tyto věci ukradené a zlomil jsem nad tím hůl!!!

Kolikrát se ještě musí spálit PČR než přijde na to, že tenhle diletantskej přístup nepřinese žádné ovoce?!

Mimochodem projděte si diskuze ve vztahu k tzv. Yong Tjun :lol:, jak Roman honí certifikáty, jak trénuje, jak se prezentuje na veřejnosti ... také cvičím policisty, ale netvrdím, že trénuji PČR jen na základě toho, že někdo z nich u nás ve škole cvičí ... tohle se prostě nedělá a hotovo 5!!!

Příjemnou zábavu v tomto vlákně :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod hellas » pát 27. bře, 2009 10:02

Je to bída s tím cvičením..
U Vězeňské služby se například netrénuje VŮBEC :!: Jednou za rok se projde fyzickýma zkouškama, jejichž součástí je i "sebeobrana". Čeká mě to cirka během dvou měsíců, taxu na to zvědavej.. Necvičí se údajně proto, že byla spousta neschopenek, tak se od toho upustilo :) Záleží tedy na každým soudruhovi, jestli ve volným čase někam dochází, nebo ne.
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Příspěvekod RBR » pát 27. bře, 2009 10:17

martinYT píše:
No myslím, že spíše instruktoři přišli na to, že zvalitnit výcvik není jenom o tom dostat víc nábojů ale opravdu s pistolí pracovat. Nejde ani o to, že už nás něco naučili, protože tak to vedeý výcvik prochází i čerství mlaďoši po škole. No ale je to tak dobře.


To neřeš. Ta příhoda je už pár let stará. Tenkrát jsem nevěřícně zíral, když jsem to poslouchal. Naopak jsem rád, když slyším pochvalná slova. Přece jenom jako běžný plátce daní rád slyším, že aspoň něco se ve státním sektoru zlepšuje. Raději si pořídím střelnou zbraň pro sportovní střelbu, než pro sebeobranu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

vycvik u PCR

Příspěvekod cop1969 » ned 29. bře, 2009 19:59

Ahoj precetl jsem si tady to vlakno a chtel bych ne nej trosicku reagovat, protoze si myslim ze o tom neco malo vim (jak se zavadi novy system u policie). Ja jsem totiz byl clenem komise, ktere byl tento system mela posoudit. Jiz prichod a prezentace p. Bittnera byl velmi zajimavy. Ja jsem ten a ten, nikdo tady nebude fotit ani nic natacet (on tam mel sve kamery) nikdo nebude sedet vsichni budou cvicit a nikdo nebude nic komentovat!!!!! Ukazka probehla a pak tedy nasledovala diskuze. Bohuzel nebyla prilis konstruktivni. Po nejake dobe probehla druha ukazka kde byli vsechny nase pripominky jiz kakomponovany do systemu jako jejich reseni. Z teto schuzky mam dvd pro pripadne zajemce. Jenomze mezi tim byl jiz pan Bittner prijat na Policejni prezidium tzv bocnim vstupem - neprochazi se vyberovym rizenim klasickym zpusobem a v soucasne dobe je na kolecku po utvarech aby se seznamil s realitou policejniho zivota.
Ja sam jsem byl nesmirne prekvapen protoze nam na PP tvrdili, ze tento system bude zaveden primarne do policejnich skol ale jak se zda s jidlem roste chut a nyni se jiz mluvi o to, ze se bude vyucovat vsude tz i na ruznych elitnich utvarech (URN, ZJ, SPJ, ale i pro agenty tam neco mame a i pro rozvedku neco vymyslime atd) Ja osobne proti p. Bittnerovi nic nemam nejsem odbornik na cinske styly ale jelikoz mam odcviceno cca 25 let ruznych BU a BS a u PCR a ACR mam odslouzeno cca 16 let a delam instruktora u jedne policejni spec. jednotky tak tenhle postup me tedy trosku vadi.
cop1969
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 29. bře, 2009 0:00

Re: vycvik u PCR

Příspěvekod luen » pon 30. bře, 2009 16:53

cop1969 píše:Ahoj precetl jsem si tady to vlakno a chtel bych ne nej trosicku reagovat, protoze si myslim ze o tom neco malo vim (jak se zavadi novy system u policie). Ja jsem totiz byl clenem komise, ktere byl tento system mela posoudit. Jiz prichod a prezentace p. Bittnera byl velmi zajimavy. Ja jsem ten a ten, nikdo tady nebude fotit ani nic natacet (on tam mel sve kamery) nikdo nebude sedet vsichni budou cvicit a nikdo nebude nic komentovat!!!!! Ukazka probehla a pak tedy nasledovala diskuze. Bohuzel nebyla prilis konstruktivni. Po nejake dobe probehla druha ukazka kde byli vsechny nase pripominky jiz kakomponovany do systemu jako jejich reseni. Z teto schuzky mam dvd pro pripadne zajemce. Jenomze mezi tim byl jiz pan Bittner prijat na Policejni prezidium tzv bocnim vstupem - neprochazi se vyberovym rizenim klasickym zpusobem a v soucasne dobe je na kolecku po utvarech aby se seznamil s realitou policejniho zivota.
Ja sam jsem byl nesmirne prekvapen protoze nam na PP tvrdili, ze tento system bude zaveden primarne do policejnich skol ale jak se zda s jidlem roste chut a nyni se jiz mluvi o to, ze se bude vyucovat vsude tz i na ruznych elitnich utvarech (URN, ZJ, SPJ, ale i pro agenty tam neco mame a i pro rozvedku neco vymyslime atd) Ja osobne proti p. Bittnerovi nic nemam nejsem odbornik na cinske styly ale jelikoz mam odcviceno cca 25 let ruznych BU a BS a u PCR a ACR mam odslouzeno cca 16 let a delam instruktora u jedne policejni spec. jednotky tak tenhle postup me tedy trosku vadi.


Co dodat ... ?!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Jendis » pon 30. bře, 2009 18:31

mno......co dodat?? no nic....hlavně,aby si to přečetli Ti,jež mně(a určitě nejen mně) psali ty zajímavé SZ a maily...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků