BTW, PM, vis zhruba kdy to bude? Ja bych se rad zucastnil, ale uz ted se mi dosti rychle zaplnuje kalendar do konce roku, tak abych si vcas rezervoval vikend

Makoto píše:Zdar, zacinam mit pocit, ze z kettles se dela neco special. Je to jen jiny druh cinky, proto to, co se vztahuje na cinky, vztahuje se i na kettles. Jdou s nimi delat veci, ktere s jednoruckou neudelas (nebo hure) a to je duvod, proc je nekteri preferuji vice nez klasicke zelezo.
Makoto píše:Zdar, zacinam mit pocit, ze z kettles se dela neco special. Je to jen jiny druh cinky, proto to, co se vztahuje na cinky, vztahuje se i na kettles. Jdou s nimi delat veci, ktere s jednoruckou neudelas (nebo hure) a to je duvod, proc je nekteri preferuji vice nez klasicke zelezo.
RUNAR píše:Jinak když někdo dělá špatně třeba mrtvý tahy nebo dřeby s těžkou činkou tak je to o dost nebezpečnější než kettles.
Takže činky můžou bejt podle mýho o dost nebezpečnější.
TongPo píše:Docela rozumnej názor. Kettles nejsou žádnej nově objevenej zázrak, je to jen primitivní, velmi odolný a snadněji vyrobitelný předchůdce moderních činek. Já osobně považuju za dostatečně vybavenou posilovnu takovou, která obsahuje velkou nakládací činku, polohovací stojany, lavici (také nejlépe polohovací), hrazdu, nakládací jednoručky (nebo sadu pevných), expander, medicimbal a případně bradla. Můj osobní názor je, že víc cviků nelze udělat s kettles, než s činkama, ale kettles mohou být alternativou při stagnaci.RUNAR píše:Jinak když někdo dělá špatně třeba mrtvý tahy nebo dřeby s těžkou činkou tak je to o dost nebezpečnější než kettles.
Takže činky můžou bejt podle mýho o dost nebezpečnější.
Vím co myslíš, ale tohle asi nebyl nejlepší příklad...Tak nějak si nedovedu představit XXXL kettl na mrtvý tah, nebo dřepovat s XXL kettly v každý ruce...
Správná technika při cvičení s těžkýma váhama je nezbytností, jinak dojde k poškození zdraví natotata, ale velká činka bude přece jen představovat menší riziko, než "jednoruký" vzpíračky nějakým hodně těžkým kettlem.
TongPo píše:Můj osobní názor je, že víc cviků nelze udělat s kettles, než s činkama, ale kettles mohou být alternativou při stagnaci.
Tak nějak si nedovedu představit XXXL kettl na mrtvý tah, nebo dřepovat s XXL kettly v každý ruce
TongPo píše: Můj osobní názor je, že víc cviků nelze udělat s kettles, než s činkama, ale kettles mohou být alternativou při stagnaci.
marcelo píše: ... este "zozeniem" DVDrip Maxwela a idem dat svoje sexom zruinove telo do kopy![]()
![]()
luen píše:marcelo píše: ... este "zozeniem" DVDrip Maxwela a idem dat svoje sexom zruinove telo do kopy![]()
![]()
![]()
![]()
trénovat se musí komplexně
![]()
![]()
marcelo píše:PM- ake mas Pavle kusenosti s ketlebelmi,vyrovnali ti nejake dysbalancie,zaznamenal si progres v sile uderov,hodov,sila rotatorov a pasu atd?
pm píše:marcelo píše:PM- ake mas Pavle kusenosti s ketlebelmi,vyrovnali ti nejake dysbalancie,zaznamenal si progres v sile uderov,hodov,sila rotatorov a pasu atd?
caj Marcelo,
osobne davam palce nahoru, sila sla rapidne nahoru, fyzicka taktez, je to jeden z mala posilovacich nastroju, ktery je 100% kompatibilni s b.u. perfektne si uvedomis generaci sily z nohou, hyzdi, bricha a zad, jadro se zpevni etc etc., nebud pet ody, proste dobra investice. dneska cvicim v zasade swingy, cleany, pressy, a snatche, prokladam to v tydnu x ruznejma pestrejsima cvicenima - get up, windmills, mrtvy tahy, suitcase mrtvy tahy, drepuju s nima klasicky i na jedny noze... vetsinu cviku s 24, a s 32, a to 5 x tydne
samozrejme do toho cile shybuju, klikuju, mavam dlouhu tyci a tezkymi nozi a super, super. btw. v tcbu se s podobnym nacinim cvicilo a doted cvici, ale rekl bych ze s kettlebells se dtoho da delat vice nez s cinskymi originaly ("kamenne zamky", "drevena ucha")
na nauceni je 16 idealni, doporucuju jeste 20 a 24, s tim si vystacis skoro na vsechno. ja mam ve skole komplet set (s nizsima vahama na nohach treba shybuju), chybi mi citelne 28, anzto preci jen z 24 na 32 je to velkej skok, 32 uz vypressuju, swing ok, ale snatch, treba levackou, ani omylem
jinak jsme obecne fanda oldschoolovyho posilovani (pytle, kameny, kettles, splhani, shyby... ), ted jeste nechavam ve skoel instalovat tlusty lano na splhani a kruhy, plus desku na posilovani prstu jako maji lezci, posledni co mi tu chybi je velka nakladaci cinka na mrtv tahy/drepy, kdyby nekdo prodaval set nebo vedel kde to lacineji poridit, dejte mi please vedet
cest
luen píše:Vim o jednom fitku, ktere se prodava, ale neuspesne, takze se bude rozprodavat - teda doufam, ze ne v aukci
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník