A ted asi přijdu o jeden zub (naštěstí) vzadu... Dostal jsem ránu do hlavy "nedávno" a díky tomu mi asi jedna plomba praskla... Bohužel to bylo v zubu kde jsem měl plombu nad plombu... A jednou když jsem potom mohutně žvýkal nějaký jídlo, mě to tu plombu vytáhlo, pak následoval pahýl zubu ve kterém to bylo a pak i druhá plomba v tom zbytku zubu a mě tam nakonec zůstal jen kořen snad :-/! Prý se to bude muset vytrhnout!
Proboha je mi 21 let a nechcu postupně přicházet o zuby... Problém je, že mám pusu dost problombovanou (ty základní plomby kovové barvy).
Dostat ránu na kickboxu (dělám kickbox) s chráničem na zuby, tak zuby asi nevyletí... Problém je v těch plombách! A těch mám dost a plomba není zub... nedrží tam tak pevně...
Buch, buch, praskne plomba, vyletí, zůstane pahýl zubu a ten jde za chvilku taky do háje a mám o další zub mín!
Mám z toho ted velký strach, naprosto upřímně, nechci skončit jako bezzubý deb*l, zároven bych ale nechtěl končit s kickboxem...
Chci se tedy zeptat vás, jaký s tím máte zkušenosti a jestli je tu někdo kdo je na tom plombově podobně jako já a jak si to "chrání"...??
A dále se chci zeptat, jestli si u doktora nejde zaplatit (třeba i nějakou dražší) proceduru, která mi celkově zuby nějak "posilní", zpevní, a hlavně ty plomby lépe upevní a "vcucne"...
Jsem z toho fakt v poslední době úplně