Začátečník

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod ArchEron » stř 01. črc, 2009 22:40

cvicim :yang tjq
ako dlho: pol roka-nieje to dlho to viem vlastne jeto nic ale clovek musi vnimat a chapat tomu co sa uci a stale otom premyslat.
ucitel :ziak zdenka krusta
vlastne skusenosty
ako cvicim:snazim sa cvicit vzdy ked sa da, cvicit tak aby sa to podobalo na bojove umenie lebo inac na co by my to bolo :wink:

hladal som pre seba to prave BU,zozaciatku som nevedel na co chodit strasne sa my pacilo shaolin kung fu ale casom som zacal chodit na tjq
a mam pravdu povedat mal som kopu pochibnosty ale fakt kopu,aj zo zaciatku ked som cvicil stale my tu nieco chibalo proste to nebolo ono.
Ale ostal som cvicit dalej a cim viac som sa do toho ponoril tym viac ma to zaujalo uplne ma to pohltilo ty principi atd nigdi som si nemyslel ze take veci sa daju robit(tyka sa to principov) ucim sa tomu chapat a clovek cvicenim sa uci pochopyt systemu a inym veciam systemu,ked cvicim zostavu uplne sa koncentrujem je tolko veci co mozes v zostave objavit proste stale mozes nieco objavovat tolko je tam toho skriteho len treba pilne cvicit a casom na to prist.je to ako mapa k skrytym pokladom,je len nanas ci budeme skusat pomocou tej mapy najst to podstatne v nej.mapa je len povrch ale je to cesta k pokladom.

takto to vnimam ja :wink:
:idea:
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 10. dub, 2009 23:00

 

Příspěvekod pm » stř 01. črc, 2009 23:23

presne to jsem si myslel, jeste bych pridal vek (14?). no offence, ale radeji no comment
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod marcelo » čtv 02. črc, 2009 7:23

..no k tej ulici co sa tyka rozohriatia a treningu..na ulici to bude trvat kamarade velmi rychlo,nebudes robit ziadne hihgkicky atd takze rozohriaty byt nemusis...na treningu ides v tempe 2 hod..nabuchas sa tolko ze streetfight moze ist do prdele,preto musis byt rozviceny a rozhriaty..na ulici povasinou zasypes uderami supera,mozes sa sarpat sa v klinci atd..vsetko telu prirodzene techniky z pasu a rukami..drevorubac sa v lese pri tazkej robote tiez nerozcvicuje..z mojej skusenosti co mam vypozorovane,tak ked sa zacnes triast od adrenalinu,tak mam pocit akoby ti ten adrenalin zahrial a prkrvil telo pre fightom..ale je to len moj sukromny nazor,brutalne svalovice som ma 2 druhy den po poulicnej rvacke..tym ze pravidelne trenujes sa ti zosilnuju slachy a svalove upony na rozdiel od bezneho Fera z krcmy,ktory ti chce jednu napalit do huby :wink: Cvic JOGU a jej derivaty..odstanuje to posturalne dysbalancie,natiahne ta to zdravotne pre zivot a rehabalituje komplexne :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod marcelo » čtv 02. črc, 2009 7:42

ArchEron píše:oni ide oto ze BU sa ucili v zdi od dectva,ked maly 5rokov zacinaly BU maju zaklady ktore je nutno sa naucit pre dany styl,a isto hned nezacnu z bojovou strankou stylu(trebar buchat vrecia ,sparing atd) v 5rokoch najprv sa ucia napriklad postoje atd proste zaklady stylu. ale to neznamena ze trening neni tvrdy,proste ked ide teras neaky 20 rocny na trening neakeho stylu tak zacina ako ty 5rocni samozrejme ze mu to ide rychlesie,preto lebo kazdy system ma presni plan vyuki kedy co cvicit atd.BS proste nema taku metodiki a postupnost jako BU,tym nevravym ze v BS neni metodika :wink: ale proste je tam rozdiel vo vyuke


..to mu proste neverim,ze aziati boli taki dementi ze vymysleli system kt. je nutne trenovat 20rokov aby ti to vobec fungovalo tak ,ako cloveku co smrdi 2 roky na Muaythai...to musi byt len nejaka zkazka a bullshit a umyslena degeneracia..co by z toho ti ludia mali..v dochodkovom veku sa nepotrebuje nikto rezat po krcmach,uliciach atd..ak to aj tak bolo a bol taky system tak nech idu do prdele :lol: Pokial ty budes stat 5 rokov v zakladnych postojoch a cvict len kueny a tvoj kolega kt. bude 5 rokov cvicit ako svina,sparing,drill,aparaty,kondicka atd a po 5 tych rokoch si date fighting tak ta ten kolega zozerie za ziva,analne znasilni a zneucti tvoju "feminnu" dusicku :twisted: :lol: :lol: :lol:..si snilek s minimom praktickych skusenosti,jak z fightingu tak z ulice a pustas tu megabullshity :roll: haha
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod DaveStone » čtv 02. črc, 2009 12:58

Já teda nevím jak to je, ale cvičil jsem 15 měsíců wing chun a můj trenér nám říkal v podstatě to samé jako napsal ArchEron, jen trochu jinými slovy. ®e prý wing chun je na rozdíl od boxu, xboxu apod. běh na dlouhou trať a nemůžeme čekat tak rychlý posun vpřed. Ale že prý to má výhodu v tom, že až se to jednou v budoucnu naučíme, pak na tom budem prostě líp a ubráníme se s menší silou a jistěji. Nevím jak to přesně vyjádřit.

Ono je logické, že když drtivou většinu tréninku cvičíme formy, techniky do vzduchu, kroky s úderama, chi sao, lap sao a podobné věci a jen 10 % času se věnuje něčemu jako sparring, tak ty pokroky nebudou tak rychlé jako v boxu, kde se používá pár technik. To snad dá rozum.

Když se budu učit Angličtinu, která má jen jednotné a množné číslo a nemá pády tak moje pokroky budou zřejmě taky rychlejší než když se budu stejně intenzivně učit např. Finštinu, která má 27 (+-) pádů...
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 144
Registrován: sob 08. zář, 2007 23:00
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod littleass » čtv 02. črc, 2009 13:12

PyrotechniX píše:Pánové, chtěl bych se ještě zeptat, v průběhu cvičení mám skilly na nějaké úrovni, ale pokud jsem nerozcvičený, boxuju a trénuju úplně mizerně. Myslím tím že kdyby mi chtěl někdo dát přes hubu uprostřed tréninku, asi se mu to nepovede, ale na ulici po ránu nejspíš ano. Co s tím mám dělat? Nemůžu se přece rozcvičovat každou půlhodinu :D.


Zdarec.Konečně dobrá otázka!!!Nejlepší je cvičit Taiji(V překladu :Box nejvyššího vrcholu)-pokud cvičíš třeba formu 24 nebo i klasickou Tradiční formu tak se obejdeš bez rozcvičky úplně-takže můžeš jít třeba na vycházku se psem a cvičit třeba 2 hodiny aniž by sis zasral oděv potem a přitom budeš pilovat účinné věci :wink: Můžeš cvičit prakticky kdekoliv a v čemkoliv.Může se to brát i tak že Chi tě zahřeje dostatečně takže se vlastně cvičení formy stává i rozcvičkou a rozcvička se stává formou.. :) :wink: Prostě Nejvyšší Box je Nejvyšší Box :wink:
Více spíš v knihách tam je to rozebráno desetkrát víc :wink:
Jedna z mnoha dalších výhod Boxu Nejvyššího Vrcholu je pěstování Zdraví a tak dále a tak dále :wink:
Úplně ideální pro tebe bude když budeš chodit do nějakého třeba X-boxerského klubu jako to dělám já :lol: Ale do nějakého kde se nehoní medaile,poháry,pásky,neleze se do klecí nebo do sklepů nebo kam to lezou za prachy-prostě si najdi pohodový normální lidičky co to dělaj pro sebe a ne pro vnější hovna.No a k tomu si dej nějakou dobrou školu třeba toho Kung Fu no a máš to v cajku :wink: Kung fu je totiž fakt nadlouho(pokud nebudeš mít teda čas cvičit třeba tři hod denně)takže X-box ti zajistí rychlej postup a v Kung Fu nebudeš muset nikam spěchat což je lepší.Pak přijde samozřejmně etapa kdy se na X-Box vyyprdneš protože ti dal to co si chtěl a můžeš se konečně věnovat něčemu smysluplnějšímu což je tedy Praktikování Kung Fu.Toť zatim ode mě vše :wink:
Obrázek
Naposledy upravil littleass dne čtv 02. črc, 2009 13:31, celkově upraveno 2
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

Příspěvekod littleass » čtv 02. črc, 2009 13:26

ukropcany píše:4davestone - toho trénera by trebalo nakopať do gúl... také bludy... :evil: sorry...


4littleass - a Teba tiež... raz na to dôjde... :twisted:



Panenko Maria ochraň mě :lol: Hele abych nebyl sráč-kdybys mi teda chtěl dát po držce zaslal sem ti moje tel č v SZ :wink: Nechci se tu za nikoho schovávat to ať dělaj jiní... :wink:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

Příspěvekod graver » čtv 02. črc, 2009 13:29

PyrotechniX: tomu nějak nerozumím. Když nejseš rozcvičenej, tak ti nefungujou techniky? Já jsem starej fotr a bez rozcvičení/protažení mám dost omezenou pohyblivost. Nevykopnu tak vysoko atd., ale techniky nemám imho o nic horší/lepší/rychlejší/pomalejší.
Ten pocit, že v "běžném provozu" nic nesvedu mám taky a možná je to částečně jen v hlavě - na tréninku jseš prostě napruženej, připravenej... Třeba k tomu někdo napíše něco podnětného (malou p*del tím nemyslím).
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod ArchEron » čtv 02. črc, 2009 19:50

ked tak mam 20 ja sa nemusim ucit u najlepsich aby som bol dobry,
staci ze mam presne informace a metodiku daneho stylu ostatne ma nezajima us staci len cvicit cvicit.ziak ktori pocuva majstra a slepo cvici anerozmysla nad cvicienim sa neposune dalej aky keby cvicil u najlepsieho na svete.ucitel moze dat informaciju ale akzdy ju pochopi inak a musi snu pracovat atd ale som off
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 10. dub, 2009 23:00

Příspěvekod ArchEron » čtv 02. črc, 2009 20:04

marcelo-ako som us po vedal cvicili od utleho veku 5r vtrej dobe to bola nutnost vediet tak asi tak.

ono ide oto ze BS ssa uci rychleisie hlavne po psychickej strane ta to otuzi sparing. naucita to nacasovany atd.Bu chce cas a sparavnu metodiku treningu.na priklad BU a BS su dvaja besci BS bezi zo zaciatku rychlo velmy rychlo ale po neakej dobe zacne spomalovat a bezi coras pomaley,BU nestaci zo zaciatku drzat z BS krok a BS aje ovela popredu ale casom ho zacina BU dobiehat as ho predbehne.

tym prikladom sa mysli to ze casom studia BU ziskas kung fu neznamenato ze sa to neda ziskat v BS ale v bu su techniki atd ktore sa ucia na velkej urovni atd. dufam ze to kazdy pochopi :)

PM mohol by sisi odpustyt urasky myslim ze si dost rozumny aby sme sa tu takto neosocovaly.

PM ak chces povedat niecoa le bo nesuhlasis v niecom v mojich prispev koch kludne povec ja budem rad :wink:
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 10. dub, 2009 23:00

Příspěvekod jox » čtv 02. črc, 2009 20:56

ArchEron píše: ja sa nemusim ucit u najlepsich aby som bol dobry,
staci ze mam presne informace a metodiku daneho stylu ostatne ma nezajima us staci len cvicit cvicit ... ucitel moze dat informaciju ale akzdy ju pochopi inak a musi snu pracovat atd ...

No, takhle nějak podobně by to asi znělo, kdyby si někdo myslel, že jeho učitel stojí za pendrek, tak by se od něj a z knih aspoň snažil získat informace a metodiku cvičení s tím, že se lépe naučí pak sám než od učitele.
A pozapomněl by na prostý fakt, že není schopen posoudit ani jestli co ví je přesné, ani kolik toho ještě neví (třeba i 99%). Natož aby byl schopen posoudit, jestli tahle "metodika" ho povede k tomu cíli, kvůli kterému cvičí daný styl, který zná jistě sotva povrchně.

Ale furt je to lepší než si jen válet šunky před televizí.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod ArchEron » čtv 02. črc, 2009 21:30

heh zle si to pochopil hovim o svojom ucitelovy ze informacie co my dava su presne a presna metodika stylu.informacie su presne predavane ucitelmy bez zmeny staci kuknut stranku ak mas neake otasky ohladom toho :)
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 10. dub, 2009 23:00

Příspěvekod ArchEron » čtv 02. črc, 2009 21:38

a mymochodom ja sa neucim sam nic ale pracujem z danymy informaciamy rozmyslam otom atd ale niekomu to asi nepaly bes urazky :D
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 10. dub, 2009 23:00

Příspěvekod pm » čtv 02. črc, 2009 22:32

ArchEron: je mi sympaticke Tvoje nadseni, ale PROBOHA, poucujes tady lidi kterejm je dvakrat vic nez Tobe, a cvici desetkrat, dvacetkrat, tricetkrat dele i vice nez Ty, o to jde. vzdyt mas vsechno jen vycteny, vykoukany z filmu a vybajeny! vzdyt jsi b.u. zacatecnik, o b.s. nemas ani sajn, a pises tady jednu story za druhou. chlape, cvic, koukej kolem sebe, uvazuj, a az nacerpas nejake zkusenosti, budou mit Tvoje prispevky nejakou vypovidaci hodnotu. ted = 0. nemyslim to zle, jak rikam, je mi sympaticky Tvuj elan, ale mej trochu soudost, please! no offence, vse nej v treninku.
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod jox » pát 03. črc, 2009 10:09

ArchEron:
Tak to je dobře, protože vedení učitelem je mnohem složitější a potřebnější věc než jen "předávání přesných informací". S přesností informací jsou vždy potíže, slova i věty se totiž dají (ne)pochopit dost různě, takže to je spíš o šikovném dlouhodobějším vedení, aby žák pochopil správně a naučil se správně, než o přesném slovním popisu. Nějaká snaha o uplatnění vlastních zkušeností s praním by zezačátku mohla být u tjq i na škodu. Hlavně, jestli je bude možné uplatnit později...
Ale možná je ti to jasné...

staci kuknut stranku...
Jakou stránku?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod ArchEron » pát 03. črc, 2009 16:01

PM ok ok ale co natom zalezy gdys maji moje prispevky pravdu :D
a delal sem i jine styly bs atd.. :)knizki nectu a filmy moc nekukam :o
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 10. dub, 2009 23:00

Příspěvekod littleass » pát 03. črc, 2009 19:56

ukropcany píše:4ass - SZ som z fleku vymazal, snáď si nemyslíš, že «a pôjdem niekam hľadať a tam «a biť... :roll: Ja som ochotný merať sily len s ľuďmi, ktorí za to stoja, malé deti nebijem, ani svoje, ani cudzie... do gúl nech «a kopne niekto iný, menej zásadový... :twisted: Napr. nejaký máster predtým ako «a vyhodí... :twisted:


Mě ale ještě žádnej Mástr nevyhodil tak nebuď směšnej :wink:
1.Sifu Hušek-od toho sem odešel sám
2.Sifu Du Fu Kun-ten mě nevyhodil-vyhodil mě jeho žák bez vědomí Mistra
3.Sifu Zhai Feng-odešel sem sám
To je vše když nepočítám ještě Karate a WT -tam sem také odešel sám!
Takže se hoď do klidu,nevim kdo ti o mě cpe ty pohádky....

Obrázek
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

Příspěvekod graver » sob 04. črc, 2009 6:25

malá pr*el: koukám, že ty jsi mistr odchodů :lol:
On ten rozdíl mezi vyhozením a "dobrovolným" odchodem je často velmi malý...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod pm » sob 04. črc, 2009 8:49

a odsud vyhozen asi 10x :D
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod graver » sob 04. črc, 2009 9:24

pm píše:a odsud vyhozen asi 10x :D

Kdepak - odešel dobrovolně :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 9 návštevníků