Mystika a BU

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod khooca » pát 10. črc, 2009 14:57

luen píše:V čem je výhoda, když zdravej člověk nosí berle
Co třeba tzv. pretenders http://navoziku.wz.cz/hlavni_strana.htm
:lol: :lol: :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 190
Registrován: pát 08. zář, 2006 23:00
Bydliště: Praha 4

 

Příspěvekod luen » pát 10. črc, 2009 15:01

khooca píše:
luen píše:V čem je výhoda, když zdravej člověk nosí berle
Co třeba tzv. pretenders http://navoziku.wz.cz/hlavni_strana.htm
:lol: :lol: :lol:


Ty uchylo, já mám teď ruku v dlaze, nohu v ortéze a zavázanej palec u nohy :lol: Na tebe si dám bacha :lol: :lol: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod khooca » pát 10. črc, 2009 15:07

luen píše:Ty uchylo, já mám teď ruku v dlaze, nohu v ortéze a zavázanej palec u nohy :lol: Na tebe si dám bacha :lol: :lol: :lol:
Mě se bát nemusíš, já jen cítil potřebu toto publikovat :D

p.s. jestli to nesouvisí s mystikou v BU, tak se omlouvám za OT :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 190
Registrován: pát 08. zář, 2006 23:00
Bydliště: Praha 4

Příspěvekod Pali » pát 10. črc, 2009 15:22

Jox napísal:
Pali napsal:
Myslím si, že aj tí, čo kresťania sú aj tí čo nimi nie sú väčšinou uznávajú oddelenie civilnej a náboženskej sféry, samozrejme nie úplné oddelenie.
S tým Brunom som to nevedel Na rozpacích , tak potom uvediem príklad Kopernika.

A co že jako má být s tímhle římskokatolickým kanovníkem, který vystudoval díky podpoře strýčka biskupa? Má být divné, že coby "vynálezce" heliocentrického systému je pohřben v katedrále? Nebo že jeho příliš podivná teorie vzbudila odpor ve vědeckých i církevních kruzích?

No nič, len že jeho teória heliocentrizmu odporovala tomu, čo sa dovtedy pokladalo za pravé cirkevné aj vedecké poznanie a musel ju odvolať. Chcel teda vysvetliť svet bez odvolávania sa na autoritu Písma alebo Aristotela, skôr chcel "čítať v knihe prírody, napísanej v geometrických tvaroch" ako napísal Galileo (približne tak :lol: ).
Uviedol som ho ako príklad oddeľovania poznávania od všeobsiahlosti náboženského života.
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 152
Registrován: úte 21. bře, 2006 0:00

Příspěvekod Jian » pát 10. črc, 2009 15:33

Ja jsem jeste se jako kluk krome BU take hodne zajimal o ruzne filosoficke a mysticke smery z vychodu. Nastesti jsem pak pozdeji v zivote poznal i par skutecnych magu (kteri se neucili ani levitovat, ani zarikavat), takze me to minimalne v nekterych smerech preslo (napr. o te filosofii si neco rad prectu i dnes).
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 16:35

Pali:
Ano, to Koperník rozhodně reprezentuje. ®e "civilní" poznání není nutně závislé na tom "náboženském". (To že měl heliocentrický systém zásadní vědecké problémy je z tohohle hlediska nepodstatné.) Na druhou stranu tyhle sféry života zas v rámci "křesťanského" západu nejsou oddělené natolik, aby vědci nemohli nemohli být normálně zbožní, nebo že by to své křesťanství museli při práci nějak popřít nebo vypnout.

A tady bych trochu viděl paralelu se vztahem náboženství a BU, abych to propojil a tématem. :)

PS: Je přehlednější používat tlačítko "citovat" už při tvorbě zprávy, než se pak šmudlat s "Quote".
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 16:40

4Jian:
Ty zkušenosti jak ses vypořádal s mágama můžeš pak dát k lepšímu, až luenovi dojdou pyramidy a bude v off-topic nuda. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Re: Mystika a BU

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 17:01

Pali píše:Zaujal ma problém mystiky a dosahovania mystických skúseností ako skúsenosti neduality, ne-ja, jednoty s prírodou, bohom...
Na západe boli tieto skúsenosti dosahované "božou milosťou", v Indii a Číne na to jestvujú postupy a metódy.
Je pravda, že v katolictví (netuším jak je to v pravoslaví) jsou postupy jak se ponořit do modlitby, jak si pro modlitbu a případné mystické zkušenosti uhladit cestu, ale ne jak ji vyvolat. To se považuje za nemožné z principu. Vyvolat je prý možné jen tělesné stavy, které se mystickým podobají, jak jsem slyšel.

Na druhou stranu o józe jsem slyšel, že na otvírání čaker jsou techniky, ale na tu poslední také ne, také se může člověk jen připravit a čekat. Tak nevím, jestli je ten rozdíl zas tak nebetyčný.

Pali píše:(teda okrem toho, že obsahujú metódu výuky boja)
Ať je to jak chce, BU v každém případě vede k úvahám o vlastní (i cizí) smrti. Nějak se s ní vyrovnat je výhodou v boji, protože je menší pravděpodobnost, že tě paralyzuje. A úvahy o smrti (a tom co je nebo není po ní a nad ní) můžou být náboženské. Tady vidím spojitost.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Re: Mystika a BU

Příspěvekod graver » pát 10. črc, 2009 17:44

jox píše:BU v každém případě vede k úvahám o vlastní (i cizí) smrti. Nějak se s ní vyrovnat je výhodou v boji, protože je menší pravděpodobnost, že tě paralyzuje.

Doufám, že v každém případě ne - to už je další level Doomu :lol: . Jsou jedinci, kteří bojují právě proto, že nemají v úmyslu se vyrovnávat z vlastní smrtí :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 17:55

graver:
To je na mě takhle při pátku nějaké zamotané. :D
(Jdu si pustit Tygr a Drak a pak Matrix - jediný reálný film :D )
Naposledy upravil jox dne pát 10. črc, 2009 19:04, celkově upraveno 1
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod defendu » pát 10. črc, 2009 19:03

Je nutný si uvědomit,že v dávných dobách neexistovali psychiatři ani psychologové...o vlastní duševno se člověk musel starat sám,těžko si mohl vysvětlit noční můry,které se mu vraceli díky prodělaným válečným útrapám např. posttraumatickým syndromem apod.Proto prakticky každý bojovník potřeboval něco co by mu dalo vnitřní sílu,odvahu a odhodlaní pokračovat v boji a doslova se nesložit (protože největší hrůzu měl z toho,že psychicky selže,byl by pak před ostatními i před sebou samotným brán jako zbabělec a slaboch)
Náboženská víra byla tou nejlepší zbraní a nejlepším lékem proti strachu a zbabělosti....čím fanatičtější vyznavač-tím lepší bojovník....ve smyslu-Bůh je se mnou,nemůže se mi tudíž nic stát,nemůžu selhat,protože mě chrání,nemůžu se unavit,protože mi pomáhá,nevadí mi hlad ani únava,natož nepřízeň počasí...to mi jen Bůh staví překážky,abych byl lepším bojovníkem....bojovníkem božím....cítíte tu sílu?? (Mimochodem...opravdu si někdo z vás myslí,že s naší povětšinou materialistickou myslí dokážeme porazit muslimské radikály??Ti hoši totiž uvažují přesně takhle...tz. nedají se zlomit ani porazit,jen vyhladit,ale na to naše "demokratická" kultura nemá koule...proto nevyhrajeme :cry: )
Právě proto bojovníci inklinovali k různým náboženstvím,protože díky nim byli lepší...např. Musashi praktikoval Zen,který je (když si od něj odmyslíte všechny japan sračky a necháte jen dřeň,tedy praxi) jedním z nejlepších prostředků jak se nebát nikoho a ničeho a plně se soustředit jen na to,jak rozsekat toho krypla co stojí před vámi...bez toho aniž by jste byli zahlceni nepodstatnými hovadinami typu otevírání čaker,osvícení,duchařiny,rituálů,manter apod.
Takže drahý Pali,musím tě zklamat,ale skuteční bojovníci jebali na nějaké osvícení,ale mnohdy se k víře obraceli z podstatně prozaičtějšího důvodu,aby dali každýmu na prdel :lol: a neposr.li se z toho..

4 jox
V pravoslaví se používala vynikající metoda tzv. nepřetržité modlitby...prostě jsi si odříkával pro sebe jednu jedinou větu celý den a na pozadí této věty jsi dělal všechny ostatní činnosti,včetně souložení nebo zabíjení...podoba s indickými mantrami je vcelku jasná :wink:

Z toho co jsem výše popsal je doufám každýmu jasný proč šel boj prakticky vždy ruku v ruce s náboženstvím-vírou a že když dnes někdo motá BU s pofidérními mystickými školami je out.I tenkrát to byla praktická věc...nic odtrženého od života....ti hoši dělali spoustu věcí,ale rozhodně nefilozofovali ani nelítali hlavou v oblacích....byli to zabijáci,nezastavitelný stroje (a je fuk jestli si říkali křižáci,kališníci,kšátrijové nebo assasíni)
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 19:15

defendu píše:Náboženská víra byla tou nejlepší zbraní a nejlepším lékem proti strachu a zbabělosti....čím fanatičtější vyznavač-tím lepší bojovník....ve smyslu-Bůh je se mnou,nemůže se mi tudíž nic stát,nemůžu selhat,protože mě chrání,nemůžu se unavit,protože mi pomáhá,nevadí mi hlad ani únava,natož nepřízeň počasí...to mi jen Bůh staví překážky,abych byl lepším bojovníkem....bojovníkem božím....cítíte tu sílu??
Mám nějak dojem, že takhle to nefunguje. Máš to ověřené? Podle mě se tenhle druh egoistického fanatismu dá na rozdíl od skutečné víry snadno zlomit. Dokázat člověku jeho slabost není zas tak těžké. Četl jsem nějaké textíky z války v Afghánistánu, a takový zajatý muslim byl prý docela sketa.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 19:23

defendu píše:ale na to naše "demokratická" kultura nemá koule...proto nevyhrajeme :cry: )

A proto kříž vzhůru a do zbraněééééé !! :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod RBR » pát 10. črc, 2009 19:33

Asi tak, těžko mě Luen přesvědčí, že umět bojovat je jen o tom naučit své tělo několika pohybovým vzorcům a máme vystaráno. Proto musíme jen bouchat do pytle, honit fýzu, cvivčt kihon atd. To je podle mě jen jedna stránka bojovníka. Je to jak by řekl klasik "podmínka nutná nikoliv dostačující" Úspěšným bojovníkem se múže stát jen ten kdo k tomu přidá ještě trénink mozku. O tréninku fyzického těla není nutno psát, to každý z nás dobře zná, ale jak připravit své já, svůj mozek, psychiku na zátěž boje o život, to už z nás nikdo neví, pouze věříme v to, že ten náš způsob je ten správný, ale pokud neprojdeme ohněm, tak to bude jen víra nic víc.
Myslím, že naši předci si to také uvědomovali a hledali cesty jak se psychicky připravit na zátěž z boje o život (neřeším sport, tam jde jen o ukájení vlastního ega v rámci daných pravidel). Je celkem logické, že hledali ponaučení u těch co z psychikou pracovali nejvíce, což byli různí mystici a představitelé různých nábožeství (budhismus, taoismus atd.). Jestli jim to nějak pomohlo můžeme jen hádat.
Takže když to shrnu, tak dobrý bojovník musí cvičt jak ducha tak tělo. Jak máme cvičit toho ducha? Jsou některé meditační praktiky použitelné pro trénink BU? Je v některých mystických praktikách zrnko pravdy, které se dá použít i dnes? Jak se podle vás má člověk naučit smířit se ze smrtí, a odstranit tím velký psychický blok v boji o život ze své mysli? Stačí na to jen zkušenost získáná prodělanými střety?

Tak se pánové pusťe do doskuze jsem zvědav co z nás vypadne.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod defendu » pát 10. črc, 2009 20:05

jox píše:
defendu píše:Náboženská víra byla tou nejlepší zbraní a nejlepším lékem proti strachu a zbabělosti....čím fanatičtější vyznavač-tím lepší bojovník....ve smyslu-Bůh je se mnou,nemůže se mi tudíž nic stát,nemůžu selhat,protože mě chrání,nemůžu se unavit,protože mi pomáhá,nevadí mi hlad ani únava,natož nepřízeň počasí...to mi jen Bůh staví překážky,abych byl lepším bojovníkem....bojovníkem božím....cítíte tu sílu??
Mám nějak dojem, že takhle to nefunguje. Máš to ověřené? Podle mě se tenhle druh egoistického fanatismu dá na rozdíl od skutečné víry snadno zlomit. Dokázat člověku jeho slabost není zas tak těžké. Četl jsem nějaké textíky z války v Afghánistánu, a takový zajatý muslim byl prý docela sketa.


Buď věříš nebo ne,ego sem nepleť,bojovník tomu prostě věří.
Muslim a sketa? :lol: Pro muslimy je lež naprosto běžná vlastnost (oni lež skutečně neberou jako něco špatného)...šéf Protitalibanské federace,byl nejříve mudžahedín,následně zběhl a stal se generálem komunistické vlády,tudíž bojoval proti svým "kamarádům" na straně Sovětů,po prohře se dal k Talibanu (posun od ateistů k naprostým náboženským fanatikům absolutně neřešil),následně Talibanu vyhlásil válku a za podpory USA je sesadil (většina jeho podřízených byli hoši proti kterým bojoval už v 80-tých letech)...to je masakr co? :lol: S tímhle si prostě arab nedělá starost.
I tohle dává uzenáčům oproti nám jasnou výhodu...mi taky lžeme a podvádíme,ale tak nějak odhadnutelněji.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Pali » pát 10. črc, 2009 20:50

Jox napísal:
BU v každém případě vede k úvahám o vlastní (i cizí) smrti. Nějak se s ní vyrovnat je výhodou v boji, protože je menší pravděpodobnost, že tě paralyzuje. A úvahy o smrti (a tom co je nebo není po ní a nad ní) můžou být náboženské. Tady vidím spojitost.

Táto spojitosť sa mi tiež zdá zjavná, no neobmedzil by som to len na ňu.
Nemyslím si, že by veci museli vždy súvisieť napevno v zmysle toto využiješ tak a tak na tamto... Čo napríklad BU a medicína, filozofia alebo tanec v Číne, Indii, BU a dvorské rituály vo francúzskej škole šermu, BU a mágia na Filipínach (tam si tú mágiu Filipínci asi predstavujú predsa len pragmaticky), BU a nacionalizmus v Japonsku, Číne.
Tu všade sa dá nájsť vysvetlenie z hľadiska využiteľnosti, no rovnako sa dá pýtať na čo ten či onen štýl tak veľmi chce vyhovieť pravidlám tej alebo onej filozofie, mágie, medicíny alebo etikety?
Nie je "využiteľnosť" práve tým našim farebným sklíčkom, cez ktorý sa dívame na celý svet? Čo nám zakrýva/odkrýva? Prečo chceme ospravedlňovať mágiu v BU cez využiteľnosť?
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 152
Registrován: úte 21. bře, 2006 0:00

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 21:05

Pali:
Fajn, můžeš si z té citace vyhodit mou 2. větu. I tak to funguje. Prostě z boje na život a na smrt náboženské otázky vcelku přímo vyplývají. Tak jako i z jiných věcí.

®e v boji může být užitečné, že se s myšlenkou na smrt bojovník vyrovnal pod něčím vedením trochu předem je věc další.

A zase další věc je, že ten bojovník žije v kultuře, která vidí nějaké duchovní síly prakticky ve všem, od přírodních cyklů po zvláštní pocit u některých přírodních útvarů. A proč by jako v BU najednou bejt neměly, žejo.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod jox » pát 10. črc, 2009 21:06

defendu:
Mám dojem, že ty si prostě představuješ věřícího automaticky jako nějakou nelidskou kreaturu. Kde sis to uhnal? :lol:
Takhle bez pudu sebezáchovy by už lidstvo dávno vymřelo, ne?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Pali » pát 10. črc, 2009 21:29

Jox napísal:
Pali:
Fajn, můžeš si z té citace vyhodit mou 2. větu. I tak to funguje. Prostě z boje na život a na smrt náboženské otázky vcelku přímo vyplývají. Tak jako i z jiných věcí.

®e v boji může být užitečné, že se s myšlenkou na smrt bojovník vyrovnal pod něčím vedením trochu předem je věc další.

Áno, uvedomil som si, že to čo som písal, sa týkalo viac RBR ako Tvojho príspevku.
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 152
Registrován: úte 21. bře, 2006 0:00

Příspěvekod luen » sob 11. črc, 2009 10:39

jox píše:4Jian:
Ty zkušenosti jak ses vypořádal s mágama můžeš pak dát k lepšímu, až luenovi dojdou pyramidy a bude v off-topic nuda. :wink:


Tak to neni muj salek kavy ... mozna xaltotun? Ale jak tohle souvisi s pyramidama teda nechapu ... Asi jeste nemam dostatecne otevrene cakry :lol:

RBR píše:Asi tak, těžko mě Luen přesvědčí, že umět bojovat je jen o tom naučit své tělo několika pohybovým vzorcům a máme vystaráno. Proto musíme jen bouchat do pytle, honit fýzu, cvivčt kihon atd. To je podle mě jen jedna stránka bojovníka.



To si ale nedaval pozor. Tohle jsem nenapsal. Ono totiz kdyby ses rozkrajel, tak nikdy nebudes rozvijet jen telo - byt bys cvicil jen to "pouhe" bouchani. Nas system je plny, koncentracnich cviceni, vizualizacnich cviceni, dechovych cviceni ... atd ... Jen jsem napsal, ze bez drene, je to vsechno k nicemu - jako dat slepemu zrcadlo.

RBR píše:Je to jak by řekl klasik "podmínka nutná nikoliv dostačující" Úspěšným bojovníkem se múže stát jen ten kdo k tomu přidá ještě trénink mozku. O tréninku fyzického těla není nutno psát, to každý z nás dobře zná, ale jak připravit své já, svůj mozek, psychiku na zátěž boje o život, to už z nás nikdo neví, pouze věříme v to, že ten náš způsob je ten správný, ale pokud neprojdeme ohněm, tak to bude jen víra nic víc.


Sorry, ale tady musis mluvit za sebe, ja si uz opakovane sahnul na to, co tady popisujes jako ohen.

RBR píše:Myslím, že naši předci si to také uvědomovali a hledali cesty jak se psychicky připravit na zátěž z boje o život (neřeším sport, tam jde jen o ukájení vlastního ega v rámci daných pravidel). Je celkem logické, že hledali ponaučení u těch co z psychikou pracovali nejvíce, což byli různí mystici a představitelé různých nábožeství (budhismus, taoismus atd.). Jestli jim to nějak pomohlo můžeme jen hádat.


Tak teda trochu nerozumim o cem diskutujes a na zaklade ceho s nemkym souhlasis, ci nesouhlasis? Dedukce a nebo zase ta vira? Myslim, ze je to dane geneticky a ze nikoho zadne nabozenstvi na valku a hruzy v ni, nepripravi. Jinak by nam stacila jedna vira od praveku a nepotrebovali bychom tisice a jednu berlicku. Bud to co zazijes schroupes a nebo ne. Pokud si myslis, ze te na to nejake otevirani caker, vira v cokoli ..., pripravi - tak ti garantuju, ze ne!
Uplne nejjednodussi a nejfunkcnejsi "metoda"- vlastne to zadna metoda neni a nikdy nebude, je ta nejtrivialnejsi - MUSIS MIT DUVOD/OPRAVDOVE ODHODLANI proto, co pachas ... pak to s nejvetsi pravdepodobnosti psychicky ustojis. A ma to jeden zasadni hacek!!! At uz je tve oduvodneni lzive nebo neni, nesmis po zbytek zivota toto presvedceni zpochybnit - jinak si te svedomi najde ... Utrpeni milovane osoby a bezmoc s tim cokoli udelat - je silnej hnaci motor. Na zaklade takto, ci obdobne proziteho traumatu se zveda vlna tech nejtemnejsich koutu nasich zvirecich genu. Nenavist, vztek, pomsta ...

Nabozenstvi byla casto jen "finta" nebo nutnost, jak v sobe udrzet opravnenost duvodu takoveho pocinani ... obejit svedomi je tezsi nez se zda, proto se fanatizmus musi neustale zivit - jako ohen, pokud neprikladas uhasne.

Treba jedna zkusenost z Ruska: Dite skolniho veku (12-14 roku), dostal bouchacku, naucili ho par zakladnich veci (neni podstatne) a sel zabijet. Zazvonil na zvonek - kdo by neotevrel, kdyz za dvermi stoji roztomile ditko?! On se usmal vytahnul bouchacku a vystrilel celej kvartyr. Jinak uplne obycejnej klucina kterej nebudil podezreni, se svejma vrstevnikama normalne fungoval - pokud se to tak da rici. Otazka jak je na tom treba dnes ... Nabozenstvi, ale neznal, zadne berlicky nepouzival - zabijeni bral jako hru na PC. Dokonce ho to bavilo a libilo se mu to. Byla to soucast jeho zivota, bral to jako vsedni vec.

Na druhou stranu jsem potkal ortodoxniho krestana, kterej se zacal krizovat a malem omdlel, kdyz jsem se ho zeptal na holky ... Nemanzelskej sex, je hrich vytasil z kapsy biblicku a zacal citovat bla, bla, bla ... toho kazani vas usetrim. Rikam mu:"blin, Sergej vzdyt pracujes pro Solncevskou brigadu, unasite lidi, mucite je, vydirate, zabijite ..." - prej to nic, to prace a ze bych se mel nechat dat pokrtit ...

RBR píše:Takže když to shrnu, tak dobrý bojovník musí cvičt jak ducha tak tělo. Jak máme cvičit toho ducha? Jsou některé meditační praktiky použitelné pro trénink BU? Je v některých mystických praktikách zrnko pravdy, které se dá použít i dnes? Jak se podle vás má člověk naučit smířit se ze smrtí, a odstranit tím velký psychický blok v boji o život ze své mysli? Stačí na to jen zkušenost získáná prodělanými střety?


Otazka je, co je dobrej bojovnik? To je jeden z pojmu, kterej mi unika ... S tema meditacema, to je jako s klikama. Existuji kliky, ktere se daji pouzit v boji? To je preci hloupe polozena otazka ... Tu souvislost, schopnost si to vyskladat, to je proste nas boj, to za nas nikdo neudela. Jinak souhlasim s Defendu, ze hola dren buddhismu ma nevetsi predpoklady k tomu, aby se clovek oprostil od vsech takovyhle sracek, dotazu a plvele v mozku ... pak muze celej svuj potencial vyzit pro boj!

Jinak o tomhle tematu obecne nerad diskutuji. Vetsina lidi, to totiz nechce vedet. Zvedavost neni duvod a lidi se pak akorat boji. Tohle ja osobne povazuji za neco, jako je dar, nebo neco jako odmena. A neni to pro vsechny. Dostane to jen ten, kdo si tema srackama projde a ani tak nema zaruku, ze to ustoji ...

Uvedomte si, ze z pohodlneho tepleho bytecku, v kresle ... zijem proste jinak. Nasinec si neumi predstavit, co se deje ve svete za hruzy, jak jim celit atd ... nase civilizace vychovava slabochy, ufnukanky, kteri max. vytaceji 158/911. Zijeme u televize a ne v realu. Kolik z nas videlo na vlastni oci opravdove nasili? Tak k cemu je o tlachat o tom, jak bych mu celil, kdyz ani nevim o cem je rec :?: :?: :?:

Nejlepsi tema jsou pyramidy :lol: :lol: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků