Bojové sporty a vaše drahé polovičky

všechno ostatní sem

Příspěvekod hellas » stř 15. črc, 2009 18:26

Kompromis 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

 

Příspěvekod Jan » čtv 16. črc, 2009 8:33

[quote="TongPo"]Safra, vy jste ale skuhralové... :roll: To, že věnuju nějakej čas svým koníčkům / zájmům, je přece naprosto samozřejmá věc a ne něco, co si musím u svý partnerky jako nějakej kašpárek vyškemrat a "kupovat" za cenu různých protislužeb a kompromisů :idea: Jasně, ženský to budou zkoušet, ale je třeba to utnout, jinak se vezete...

Tak s tímhle naprosto souhlasím. Jinak se pak opravdu vezete, od začátku vztahu (teď to budou 3,5 roku) si držím pevnou linii. Od začátku nedávám nejmenší naději, že bych měl ve svých zájmech v něčem ustupovat a že jich mám docela hodně. :-) Funguje to, jen Vás musí mít partnerka (popř. partner) opravdu ráda. Na druhou stranu partnerka je sportovně založena a často si vyjedeme na víkend na kolech, nebo na nějakou tu tůtu do hor, což myslím vztah vždy velmi upevní. Hory jsou prostě hory. :-) Kdo nezažil, nepozná. :-)
Jan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 60
Registrován: úte 15. bře, 2005 0:00

Příspěvekod Makoto » pát 17. črc, 2009 11:58

Ja mel podobne problemy, ale pritelkyne/zena vedela od zacatku, ze se bojovek nevzdam, takze u nas to funguje tak, ze pondelky a stredy jsou moje, vecer muzu byt na treninku jak dlouho chcu a utery, ctvrtky je to zase naopak. Hlidam holky a ona si muze vyjet na brusle, nebo se jinak vyblbne a nedrzkuje, kdyz potrebuju nekdy na seminar mimo dohodnute dny (treba o vikendu). Pokud si chcu treba zabehat mimo dohodnuty cas, udelam to pote, co se vrati zena domu treba z brusleni a prevezme hlidani holek. Vim, ze to takto u nas dela vice (zvlaste zenatych + s detmi) kluku a funguje to.
Zazil jsem extremy typu - Bud to bude po mem, nebo to nebude klapat....coz nakonec samozrejme nedopadlo nejlepe, takze vyse uvedeny model funguje daleko lepe ;-) Oba dva se vyblbnou po svem (i kdyby sla s holkama si nekam sednout) a je tu i cas na straveni v kruhu rodinnem :-) PROBLEM SOLVED :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Makoto » pát 17. črc, 2009 12:01

TongPo píše:Safra, vy jste ale skuhralové... :roll: To, že věnuju nějakej čas svým koníčkům / zájmům, je přece naprosto samozřejmá věc a ne něco, co si musím u svý partnerky jako nějakej kašpárek vyškemrat a "kupovat" za cenu různých protislužeb a kompromisů :idea: Jasně, ženský to budou zkoušet, ale je třeba to utnout, jinak se vezete... On za tím ženským nátlakem na 99% stojí jejich pohled na věc: "Tak panáček se bude chodit bavit (= boxovat, běhat, do hospody...) a já chudinka nikam nemůžu, protože se starám o domácnost? Tak to teda ne!" No - skoro žádná ženská na tom není časově tak, aby si např. 2x týdně nemohla dojít někam na aerobic a podobně. Tak proč teda nejdou taky? Protože buď jsou hodně orientovaný na domácnost (hospodyňky) a žádný vyžití / koníček vlastně nepotřebují, nebo jsou líný, případně nemají kamarádky, který by s nima do toho šly. A tak dřepí doma a očekavájí, že s nima jejich chlap bude držet basu. Ale to je jejich problém. Howgh. 8)

:-) :-) :-) Dotaz - jsi a pokud ano, tak jak dlouho jsi zenatej? ;-) :-) :-)
A deti uz jsou? Pak si upravis nazor ;-) Nic ve zlem, ja jsem premyslel podobne :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod marcelo » pát 17. črc, 2009 13:03

:lol: :lol: ..moja ma sama nuti cvicit bojovky,pretoze ked som dlhsie nemohol kvoli chorobe,stacil tyzden a bol som cholericky a podrazdeny jak certik v krabicke..nedalo sa so mnou vydrzat,takze zvolila mensie zlo :twisted:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod luen » pát 17. črc, 2009 13:58

Běda mužům, kterým vládne žena!!! :lol:

marcelo - máš požehnanou a moudrou ženu :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod TongPo » sob 18. črc, 2009 21:29

Makoto píše::-) :-) :-) Dotaz - jsi a pokud ano, tak jak dlouho jsi zenatej? ;-) :-) :-)
A deti uz jsou? Pak si upravis nazor ;-) Nic ve zlem, ja jsem premyslel podobne :-)

Přemýšlel? Tak to už si tě ochočila, smůla... :twisted:

Jinak ženatej nejsem, s ženskou žiju "na hromádce". To má vstup do manželství takovej destruktivní efekt? 8O ®e by tohle byla pravda? :lol:

Dotaz:
V loňském roce jsem provedl upgrade Přítelkyně 1.0 na verzi Manželka 1.0. K mému překvapení nový program nečekaně spustil proces Dítě 1.0, s mimořádně velkou spotřebou paměti a systémových zdrojů! V návodu není tato funkce zmiňována!!! Rovněž došlo k automatické instalaci programu Tchýně 1.0, který znatelně narušuje stabilitu celého systému! Mimoto Manželka 1.0 zasahuje do chodu ostatních programů a natahuje se už při bootování systému. Některé programy, jako například Hospoda 3.2, Fotbal 5.1 a další, od té doby dokonce přestaly fungovat! Zdá se, že Manželka 1.0 nejde odstranit ze systému, uvažoval jsem o návratu k Přítelkyně 2.0, ale uninstall skončil neúspěšně... Můžete mi někdo poradit?

Odpověď:
Toto je velmi častý problém. Mnoho lidí přechází z Přítelkyně 1.0 na Manželka 1.0, domnívají se, že je to jen neškodná zábavná utilita. Ale manželka 1.0 je operační systém navržený tak, aby sám spustil ostatní aplikace. Nepouštějte se do instalace! Dodatečné odstranění Manželky 1.0 může mít za následek poškození systémových zdrojů. Někteří se pokoušeli instalovat Přítelkyni 2.0 resp. Manželka 2.0, ale narazili na více problémů než v původním systému. Jiní zkusili spustit Přítelkyně 2.0 paralelně na pozadí. Bohužel, Manželka 1.0 detekuje přítomnost Přítelkyně 2.0, což zapříčiní konflikty, s následným kolapsem systému. Jediná možnost, jak se vyhnout problémům, je neinstalovat software Manželka a používat jen Přítelkyně 1.0, 2.0, 3.0 atd. Jsou navzájem kompatibilní, dokonce se nezřídka v závislosti na konfiguraci mohou provozovat i paralelně. Ve Vašem případě je bohužel již pozdě, můžete jen varovat vaše známé. Pokud se přesto rozhodnete Manželku 1.0 odinstalovat, svěřte tento zákrok do rukou odborníků. Ale počítejte s tím, že jde o finančně náročnou záležitost, kdy budete muset mimo uhrazení služeb za uninstall samotný a novou konfiguraci systému začít platit licenční poplatky za aktivaci Dítěte 1.0.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
Uživatelský avatar
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 705
Registrován: pát 18. led, 2008 0:00

Příspěvekod luen » ned 19. črc, 2009 19:23

TongPo píše:Toto je velmi častý problém. Mnoho lidí přechází z Přítelkyně 1.0 na Manželka 1.0, domnívají se, že je to jen neškodná zábavná utilita. Ale manželka 1.0 je operační systém navržený tak, aby sám spustil ostatní aplikace. Nepouštějte se do instalace! Dodatečné odstranění Manželky 1.0 může mít za následek poškození systémových zdrojů. Někteří se pokoušeli instalovat Přítelkyni 2.0 resp. Manželka 2.0, ale narazili na více problémů než v původním systému. Jiní zkusili spustit Přítelkyně 2.0 paralelně na pozadí. Bohužel, Manželka 1.0 detekuje přítomnost Přítelkyně 2.0, což zapříčiní konflikty, s následným kolapsem systému. Jediná možnost, jak se vyhnout problémům, je neinstalovat software Manželka a používat jen Přítelkyně 1.0, 2.0, 3.0 atd. Jsou navzájem kompatibilní, dokonce se nezřídka v závislosti na konfiguraci mohou provozovat i paralelně. Ve Vašem případě je bohužel již pozdě, můžete jen varovat vaše známé. Pokud se přesto rozhodnete Manželku 1.0 odinstalovat, svěřte tento zákrok do rukou odborníků. Ale počítejte s tím, že jde o finančně náročnou záležitost, kdy budete muset mimo uhrazení služeb za uninstall samotný a novou konfiguraci systému začít platit licenční poplatky za aktivaci Dítěte 1.0.[/i]


:lol: :wink: 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod kwaicheng » ned 22. lis, 2009 15:23

Jejda...na tohle téma jsem viděl jednou na netu nějaký video kreslený...ve zkratce to bylo asi nějak takhle:
1)chlapeček chodí hrát fotbal
2)chlapeček začal chodit s holčičkou
3)holčička řekla chlapečkovi - buď fotbal nebo já
4)chlapeček poslal holčičku do prdele

Tongpo má recht. ®e máš záliby ať jsou jakýkoliv je samozřejmost. Makoto má ale taky recht. Jak do toho přijdou děcka tak je třeba nějak upravit program. Upravit program - tím nemyslím vzdát se svých zálib.
Je třeba od začátku jasně vymezit hranice. Podpantofláctví je vážná nemoc.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 180
Registrován: pát 18. zář, 2009 23:00

Příspěvekod kaijia » pon 05. zář, 2011 18:20

Měla jsem štěstí, že až na jednoho, všichni cvičili to samé, takže jsem to řešit nemusela, navíc mě podporovali. Tak to mám i teď . S newushistou to bylo složité, protože to vůbec nepovažoval za zdravé, měl spoustu řečí, tam jsem si fakt musela vybrat. :roll:
kaijia
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 29. srp, 2011 23:00

Příspěvekod Kubus » pon 05. zář, 2011 20:31

Tak pánové a dámové musím se pochlubit, at máte co závidět :D Přítelkyně cvičí už několik let hung kyun stejně jako já, takže tenhle problém nemusím řešit :) Navíc spolu jedem vpohodě sparinky, tak pak všichni koukaj :D A jak je zvyklá cvičit furt se mnou, tak si pak občas povodí i pár kluků, to je pak sranda :D
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 10. zář, 2010 23:00

Příspěvekod Kain » pon 05. zář, 2011 20:42

Kubus, tobě závidíme svorně všichni už celá léta...

Taky pořád doufám, že se mi povede terno, jako tobě :)
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 06. led, 2011 0:00

Re: Bojové sporty a vaše drahé polovičky

Příspěvekod Nina » pon 25. úno, 2013 12:47

xavier píše:Chci se zeptat, jestli vaše přítelkyně měly třeba někdy pocit, že "je vám BU/BS přednější", i když to tak nebylo... :D :) Nebo jestli vám nedejbože daly ultimátum: buď bu/bs nebo já :D


Ani nevíš, jak ráda bych měla partnera, který taky sportuje. A nemusí to být nutně BU/BS. Když chce jeden chodit do hospody na pivo, druhý sportovat, ale kompromis se nenalezne, je to za trest :roll: .

Pak jsem žila s jedním karatistou a problém byl v rozdílných stylech (spíše jen z legrace :lol: ). Karatista byl fajn. Společné fitko, plavání, běh a občas i nějaký seminář.
Nina
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon 25. úno, 2013 11:52

Re: Bojové sporty a vaše drahé polovičky

Příspěvekod polovicka » ned 03. bře, 2013 21:47

Manžel mě upozornil na tohle téma a poprosil, ať napíšu nějaké postřehy z druhého břehu, prý mi za to neutrhne hlavu. Tak snad mi ji neutrhnete ani vy :)

Když jsme se s mužem dali dohromady, trénoval o něco víc než dnes. V současnosti má každý týden dva tréningy v tělocvičně, jeden až dva tréningy doma, x tréningů ráno před začátkem práce (o těch nevím, tak je neřeším a nepočítám) a cca jednou za dva týdny jezdí na většinu víkendu, nebo alespoň na celou sobotu, na další tréningy. Minimálně jednou za rok navíc ještě nějaký několikadenní seminář. Když jsme se o tom bavili, vypadlo z něj, že toto je pro něj rozumné minimum, za optimální by považoval něco jako osm hodin denně.

Nadšená z toho nejsem. Dokud jsme byli jen dva, ještě to šlo, ale teď, s ročním děckem, je to horší. Naštěstí má muž dostatečně pohyblivou pracovní dobu, tak si s dítětem pohraje a v domácnosti pomůže alespoň ráno. Ale byla bych radši, kdyby se zapojoval víc. Jak v domácnosti, tak v té roli táty, který je synovi k dispozici. Ty společné víkendy a alespoň nějaké večery prostě chybí, málokdy se vrací domů před devátou a pokud ano, je to zpravidla jen kvůli tomu večernímu tréningu u nás doma. (ano, když se cvičí u nás a dítě z postýlky kouká, jak tatínek mlátí jiného pána, jsou sice spolu víc, než když tatínek mlátí jiné pány v tělocvičně, ale stále to není ideální otcovskosynovská náplň večera). Na nějaký společný čas jen pro nás dva nedošlo už hodně dlouho. Večer, když dítě spí a muž přijde, už bývám zombie, takže třeba se i jen spolu podívat na film v kompu je svátek, o dalších věcech ani nemluvě.

Jak si čtu ta velkohubá prohlášení o tom, že ženská, co si dovolí omezit chlapa v jeho tréningu, si zaslouží kopnout do zadele, nevím, jestli jsou pánové takoví sobci, nebo jen dělají internetová ramena. Vztah je záležitost kompromisů. Kompromis znamená, že občas musí ustoupit oba. S tím, jak se mění okolnosti, mění se i vztah a mění se i to, co všechno je třeba měnit.

Kompromis v našem vztahu je v tom, že cca do roka muž omezí víkendové ježdění na jednou měsíčně. Mě osobně to přijde málo, ale vím, že pro něj je cvičení hodně důležité, je to pro něj určitá náplň života. Gaučového povaleče z něj neudělám a ani udělat nechci, jednou jsem si vzala tohohle chlapa, tak musím občas zatnout zub a trpět. Na druhou stranu, pokud by i v budoucnosti měl cvičit tak často, dlouho a intenzivně, jako teď, nemá smysl uvažovat o dalších dětech, které by chtěl on i já.
polovicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 03. bře, 2013 21:08

Předchozí

Zpět na off-topic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků