Zdravotny stav + BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Zdravotny stav + BU

Příspěvekod Glass » čtv 06. srp, 2009 23:31

Zdravim BU nadsencov.Mam trocha specificky problem pri vybere BU.Chcel by som zacat robit BU, ale trpim artritidou takze ma docela bolia niektore klby na prstoch noh a tak.Posledne roky som sa ucil troska box s kamosom ktory sa mu venuje, takze som mal trening iba s jednym sparingpartnerom a mal som strasne slabe rozcvicky a tak.Pride mi blbe keby ze idem na trening niekde do klubu a vysvetlujem ze nemozem robit obycajne kliky a podobne, neviem ci by vobec ten trening mal zmysel.Teraz zacinam zvazovat nejake bojove umenie kde sa trosku naucim branit ale nebude moc narocne na fyzicku.Neviem si predstavit robit napriklat Thay alebo Kickbox,ked ma boli noha pri kazdej kopacke. Nasiel by sa niekto kto by mi poradil nejake vhodne BU?
Glass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 06. srp, 2009 23:00

 

Příspěvekod Jendis » pát 07. srp, 2009 5:06

Aniž bych Tě chtěl zklamat.....přesně kvůli tomuhle jsem skončil s cvičením boje beze zbraně. S artritidou to nejde....respektive,jde to,ale jen chvilku. Začne se Ti to víc horšit a za úplně zničené zdraví to nestojí.
Pokud máš "normální" artritidu,četl jsem,že existuje nějaká léčba,která prý je velmi účinná.......zkus se poptat u doktorů(taky se Ti poptám).

No a ke cvičení......zkus se juknout po nějakém cvičení se zbraní......FMA,šerm, Japonské zbraňové systémy,Čínské........
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod luen » pát 07. srp, 2009 6:06

Pokud je to takhle, tak osobne doporucuji cvicit u nekoho, kdo se zaroven zabejva i cinskou medicinou a treba si i bude vedet rady s omezenim, ktere mas ..., popr. poradi nejake dalsi alternativni lecebne postupy atd ...

Ale prave ze jde ve tvem pripade o zdravi, tak bych byl velmi obezretny a opatrny!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Miro » pát 07. srp, 2009 6:09

Jednoznacne taijiquan (vyslov tchaj-ťi čchuan). Pomoze Ti priaznivo aj na arthritidu (vid link dole) a je to aj vyborne bojove umenie (ktore sa da velmi dobre pouzit v praxi, ak to niekto vie), akurat na Slovensku je problem s ucitelmi, bohuzial nepoznam nikoho, koho by som Ti mohol naozaj doporucit... Ale nejaki su a aj malo je viac nez nic.

http://www.taichiforarthritis.com/
http://www.taichiproductions.com/forums/

(Samozrejme nemusis robit prave Sun styl taijiquan, ktory Paul Lam uci, ono je to tak trochu aj marketing, mozes cvicit akykolvek styl taijiquan, i ked skor by som Ti doporucil styl Yang, radsej nez Chen alebo ine styly).

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 758
Registrován: pát 28. bře, 2003 0:00

Příspěvekod Glass » pát 07. srp, 2009 16:02

Zdravim vsetkych dakujem za dosavadne rady.

Miro: Fakt sa da to ,,taijiquan" pouzit aj ako bojove, sebaobranne umenie? Nieje to ako Taj-ji?Da sa branit aj s Taj-ji?

Jendis:Uvazoval som uz aj o zbranovych systemoch akurat neviem, nakolko sa to da pouzit ako sebaobrane umenie?Vpodstate by som bol rad aby to malo aj nejaky obranny vyznam,ak vies co myslim.


:wink:

Inac treningy zvazujem aj v Ostrave nakolko tam studujem na VS.
Glass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 06. srp, 2009 23:00

Příspěvekod pm » pát 07. srp, 2009 16:38

osobne bych v Tvem pripade resil uplne jine problemy nez pranice a strkanice. co je pravdepodobnejsi - ze na Tebe za par mesicu/let kazdy den, hodinu, minutu nekdo vystartuje, nebo ze Te za par mesicu kazdy den, hodinu ci minutu bude bolet cele telo? cili - joga, qigong, taijiquan etc.
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod Glass » pát 07. srp, 2009 17:15

myslite ze wing tsun by mohla byt dobra volba?
Glass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 06. srp, 2009 23:00

Příspěvekod pm » pát 07. srp, 2009 17:32

jaam jong (stani v pozicich) a san hei gwai yun (sestava dechovych cviceni) z kantonskeho WCH mozna, ale ani to neni zadny med, natoz vsechen ostatni trenink
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod Jabberwocky » pát 07. srp, 2009 19:53

Glass: Taiji, taijiquan, taichi, tai-chi a já nevímjakještě jsou různé přepisy názvu jedné věci. TJQ je plnohodnotné BU a jde v něm v zásadě o to, o co ve všech ostatních, tj. rozbít někomu kokos. Dá se ale cvičit taky relaxačně, s důrazem na zdravotní problematiku. Tenhle pohled na něj u nás převládá a o té původní stránce běžná veřejnost ani moc neví. Potíž je v tom, že si z něj udělali zlatý důl všemožní obchodníci s deštěm, takže bacha na výběr školy. Jak je to v Ostravě, nevím, zkusím se zeptat svého sifu. Jinak já mám taky zdravotní problémy, počínající artrotické změny v páteři, zúžené meziobratlové prostory, posun plotének apod., a cvičení mi celkem pomáhá. Když jdu z tréninku, hřbet mě bolí většinou méně, totéž, když cvičím doma. Tu bojovu stránku se snažím nezanedbávat, ale chce to cvičit tak, jak zdraví dovolí. Zkus, uvidíš.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 218
Registrován: čtv 13. bře, 2008 0:00

Příspěvekod Glass » pát 07. srp, 2009 21:12

Jabberwocky píše:Glass: Taiji, taijiquan, taichi, tai-chi a já nevímjakještě jsou různé přepisy názvu jedné věci. TJQ je plnohodnotné BU a jde v něm v zásadě o to, o co ve všech ostatních, tj. rozbít někomu kokos. Dá se ale cvičit taky relaxačně, s důrazem na zdravotní problematiku. Tenhle pohled na něj u nás převládá a o té původní stránce běžná veřejnost ani moc neví. Potíž je v tom, že si z něj udělali zlatý důl všemožní obchodníci s deštěm, takže bacha na výběr školy. Jak je to v Ostravě, nevím, zkusím se zeptat svého sifu. Jinak já mám taky zdravotní problémy, počínající artrotické změny v páteři, zúžené meziobratlové prostory, posun plotének apod., a cvičení mi celkem pomáhá. Když jdu z tréninku, hřbet mě bolí většinou méně, totéž, když cvičím doma. Tu bojovu stránku se snažím nezanedbávat, ale chce to cvičit tak, jak zdraví dovolí. Zkus, uvidíš.


JJ bolo by super keby si sa spytal, mam niekedy dojem ze je hodne ucitelov ktory to robia BU kvoli peniazom :(

Inac zvazujem teda:
http://taichichuan.webnode.cz/
http://cms.shiatsucentrum.com/www/cl-70524/6-taijiquan/
alebo http://www.abuostrava.cz/page.php?form=tai-chi

To posledne mi pride asi hodne zdravotne :roll:

Keby niekto mal info bol by som rad :P
Glass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 06. srp, 2009 23:00

 

Příspěvekod Jabberwocky » pát 07. srp, 2009 23:35

Jo, pozeptám se. Ty první stránky jsou mi trochu podezřelé tím, že jsem tam nikde neobjevil ani slovo o tom, kdo že tam to TJQ učí... V odkazech mají link na pražské Wushucentrum, což je jedna z těch lepších škol, ale kdo učí u nich a jestli s Qinem mají něco společného, to jsem z těch jejich stránek nepochopil.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 218
Registrován: čtv 13. bře, 2008 0:00

Příspěvekod pm » sob 08. srp, 2009 8:15

osobne se mi nezda ni jeden z odkazu. jestli nejsi linej jezdit do Havirova, tak

http://www.tigercrane.cz/texts/schools_cz_havirov.htm

Ales Kocian je fyzioterapeut, uci Hung Kyun a zaklady vnitrnich stylu, urcite dobra volba
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod xiuwei » sob 08. srp, 2009 8:31

Glass :
taiji v Ostravě - ten první odkaz www.taichichuan.webnode.cz je stránka a klub,který jsem založil já. Na stránkách stále pracuji,proto tam lecos ještě chybí. Ohledně uvedení odkazu na sifu Qina - je to jen odkaz. jelikož do odkazu chci dát ty lepší školy,je tam tento mistr a chci tam dát i Pavla C. a jeho taijiclub.
Jedná se o (nevím jak to nazvat) asi studentskou skupinu nebo skupina přátel a byl by to asi lepší název než škola či klub ( aby bylo zřejmé,že se nejedná o školu s učitelem-mistrem) a budu to muset upravit. Pronajal jsem malou tělocvičnu asi pro 5 lidí. Jelikož je (podle mého) absence školy chen TJQ podle mého gusta (tedy výuka kompletního TJQ, ne jen část zdravotní) a člověk z Ostravy musí jezdit po seminářích po ČR , navíc nemám nikoho kolem sebe pro opakování a nacvičení naučené látky, rozhodl jsem se,že to udělám tímto způsobem. Byl jsem na několika seminářích chen TJQ u PC (taijiclub Hong TJQ), ale musel jsem výuku na nějaký čas přerušit ze zdravotních důvodů.Nyní chci chen dostat do Ostravy (i domluvením seminářů,kdy by k nám přijel třeba PC,ale ještě jsem s ním nejednal,byl nebo je ještě na dovče).
Nechci psát tu romány,takže to je vše. Jo,ta 3 měsíční výuka se týká formy yang,kterou tam prezentuji,nikoliv chen.


[/quote]
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 521
Registrován: úte 06. čer, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Jendis » sob 08. srp, 2009 9:24

Glass píše:
Jendis:Uvazoval som uz aj o zbranovych systemoch akurat neviem, nakolko sa to da pouzit ako sebaobrane umenie?Vpodstate by som bol rad aby to malo aj nejaky obranny vyznam,ak vies co myslim.



samozřejmě,že dá.......však se jukni po netu.......třeba na FMA(filipínské styly).....nebo kurzy s teleskopickým obuchem,ASP,nebo ESP.

Ale jinak,jak píše PM a Luen.......nevím,v jakém to máš stavu,ale zhoršuje se to a zhoršuje se to.....a bere to hopa......než abych se zhuntoval,radši bych řešil předně to zdraví. Je pakec,když se ráno jen 1/2 hodiny sbíráš z postele.....cejtíš každou změnu tlaku.......furt jsi na práškách proti bolesti....protože klouby a zuby,ty bolí nejvíc.


kolik je Ti vůbec let????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Glass » sob 08. srp, 2009 12:36

Jendis píše:
Glass píše:
Jendis:Uvazoval som uz aj o zbranovych systemoch akurat neviem, nakolko sa to da pouzit ako sebaobrane umenie?Vpodstate by som bol rad aby to malo aj nejaky obranny vyznam,ak vies co myslim.



samozřejmě,že dá.......však se jukni po netu.......třeba na FMA(filipínské styly).....nebo kurzy s teleskopickým obuchem,ASP,nebo ESP.

Ale jinak,jak píše PM a Luen.......nevím,v jakém to máš stavu,ale zhoršuje se to a zhoršuje se to.....a bere to hopa......než abych se zhuntoval,radši bych řešil předně to zdraví. Je pakec,když se ráno jen 1/2 hodiny sbíráš z postele.....cejtíš každou změnu tlaku.......furt jsi na práškách proti bolesti....protože klouby a zuby,ty bolí nejvíc.


kolik je Ti vůbec let????



Kazda artritida sa zhorsuje, avsak ako som zistil pri cviceni napr. boxu (ale vsetko z mierou), sa to spomaluje citim sa uvolnenejsi a v pohode.Niesom v takych stavoch ze by som pomaly nevedel chodit to nie, uz som s takom stave jedneho casu bol a je dost mozne ze mi pomohlo aj cvicenie.Inac mam 21.Moja prvotna myslienka bola cvicit tu http://www.vingtsun.cz/index.html .Kde sa cvicia dva styly naraz aj filipinske aj ving tchun.
Glass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 06. srp, 2009 23:00

Příspěvekod jeikob » sob 08. srp, 2009 18:57

pm píše:osobne se mi nezda ni jeden z odkazu. jestli nejsi linej jezdit do Havirova, tak

http://www.tigercrane.cz/texts/schools_cz_havirov.htm

Ales Kocian je fyzioterapeut, uci Hung Kyun a zaklady vnitrnich stylu, urcite dobra volba


náhodou nepracoval ve vinohradské nemocnici.když jsem tam chodil na rehabilitaci tak sem ho tam vídal.poznal jsem ho v tom dokumentu co bežel na čt pak
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod Jabberwocky » sob 08. srp, 2009 19:58

xiuwei: Máš sz.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 218
Registrován: čtv 13. bře, 2008 0:00

Příspěvekod pm » ned 09. srp, 2009 0:52

jeikob píše:
pm píše:osobne se mi nezda ni jeden z odkazu. jestli nejsi linej jezdit do Havirova, tak

http://www.tigercrane.cz/texts/schools_cz_havirov.htm

Ales Kocian je fyzioterapeut, uci Hung Kyun a zaklady vnitrnich stylu, urcite dobra volba


náhodou nepracoval ve vinohradské nemocnici.když jsem tam chodil na rehabilitaci tak sem ho tam vídal.poznal jsem ho v tom dokumentu co bežel na čt pak


mozna na praxi, je to mozne :-)
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod luen » ned 09. srp, 2009 8:27

Glass píše:Inac mam 21.Moja prvotna myslienka bola cvicit tu http://www.vingtsun.cz/index.html .Kde sa cvicia dva styly naraz aj filipinske aj ving tchun.


Svoje uz jsem napsal, ale tuto skolu rozhodne nedoporucuji :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Glass » ned 09. srp, 2009 11:37

luen píše:
Glass píše:Inac mam 21.Moja prvotna myslienka bola cvicit tu http://www.vingtsun.cz/index.html .Kde sa cvicia dva styly naraz aj filipinske aj ving tchun.


Svoje uz jsem napsal, ale tuto skolu rozhodne nedoporucuji :!:


Mohol by si trochu rozviest dovody preco oni nie?Vravim ja tieto skoly nepoznam a celkovo kung fu je premna jedna velka neznama.Dost by ma zaujmalo co su to tie formy preco ich ma Wing Tchun len sest a Taj ji cez sto?Ako dlho trva osvojenie technik a podobne?Hodne to zrovnavam stym boxom kde sa technika uci tri mesiace.Je to spusta otazok ja viem, ale je dost mozne ze si volim BU na hodne rokov, tak by som nerad vybral nieco zle.Plus teraz riesim aj ten zdravotny stav ktomu.Bol by som vdacny za osvetlenie.
Glass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 06. srp, 2009 23:00

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 5 návštevníků