Dva styly současně?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Dva styly současně?

Příspěvekod BaRbaK » stř 19. srp, 2009 6:51

Čau, začal jsem asi přede dvěma měsíci chodit na MT a je to strašně mě to baví, každopádně mě zajímá názor, jestli je dobré přidat ještě jeden styl ke stávajícímu. Na MT chodím dvakrát týdně a ještě bych chtěl přidat dvakrát týdně krav maga, co si o tom myslíte, má to smysl?
BaRbaK
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 12. bře, 2009 0:00

 

Příspěvekod BaRbaK » stř 19. srp, 2009 7:10

To samozřejmě můžu, ale chtěl bych si KM vyzkoušet, čím dál víc se mi začíná líbit, ale MT me zase strašně baví, tak jsem bezradný :?
BaRbaK
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 12. bře, 2009 0:00

Příspěvekod yuanfen » stř 19. srp, 2009 8:06

skus obidva a potom uvidis, ci ti to vyhovuje alebo nie.
yuanfen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 121
Registrován: ned 29. led, 2006 0:00

Re: Dva styly současně?

Příspěvekod RBR » stř 19. srp, 2009 8:13

BaRbaK píše:Čau, začal jsem asi přede dvěma měsíci chodit na MT a je to strašně mě to baví, každopádně mě zajímá názor, jestli je dobré přidat ještě jeden styl ke stávajícímu. Na MT chodím dvakrát týdně a ještě bych chtěl přidat dvakrát týdně krav maga, co si o tom myslíte, má to smysl?


Pokud si začal teprve před 2 měsící dělat MT, tak přidávat další styl je brzo. Lze samozřejmě kombinovat dva styly, ale je potřeba pár let dělat jenom jeden, až se jej pořádně naučíš, tak můžeš přidat druhý. Záleži nakolik jsou oba styly od sebe odlišné, jak se vzájemně doplňují nebo naopak si odporují. Pokud vím tak k MT se často přidává box.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod RUNAR » stř 19. srp, 2009 8:34

Dej si k tomu bjj v něm jsou i prvky řecko-římskýho a volnýho stylu a vyřízený..... budeš mít hned 4 styly......nejlepší je ovšem pro mma Machida Shotokan Karate+bjj+trocha technik ze sumo :idea: :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod RUNAR » stř 19. srp, 2009 8:41

Nějakej seminář s Machidou by se v Čechách asi ujal.
Přišli by jak Karatisti tak chlápci od mma.....nějaký Brazilci už tady semináře měli.... tak snad to není úplně nemožný 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod luen » stř 19. srp, 2009 9:04

BaRbaK píše:To samozřejmě můžu, ale chtěl bych si KM vyzkoušet, čím dál víc se mi začíná líbit, ale MT me zase strašně baví, tak jsem bezradný :?


Klidne bych to zkusil byt tebou a uvidis :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod pm » stř 19. srp, 2009 9:48

vyzkousej vic a pak

- delej jedno poradne, nebo vice veci napul/nactvrt/...

- nebo pozdeji go MMA, tj. svoji cestou

neco dohromady cvicit jde, neco mene, neco ne
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod BaRbaK » stř 19. srp, 2009 12:13

Díky všem za názory. Mě stylů láká mnohem víc líbí se mi např. wing chun, kali atd., rád bych si všechno postupně vyzkoušel a došel k jednomu, který už bych dělal pořád. MT mě baví, ale nebude to styl, který bych chtěl dělat pořád, každopádně moje nároky jsou takové, že bych se z každého stylu chtěl něco naučit a umět, proto jsem si taky říkal, že bych dělal styly dva a po roce bych zkusil něco nového, jen si nejsem jistý, jestli je to tak dobrá volba, jestli raději nedělat každý styl rok, abych z toho taky něco měl.
BaRbaK
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 12. bře, 2009 0:00

Příspěvekod marcelo » stř 19. srp, 2009 12:17

..ked uz kombinovat priatelu,tak uderovo zapasovy atribut..samozrejme ze mozes kombinovat aj 2 uderove styly,ale osobne v tom nevidim nejak velky prinos zo zaciatku..co sa tyka BJJ a zapasovo-uchopovej zlozky v postoji na nohach tak vacsina BJJ skol je na tom slabsie..kedze robis MT uderovy styl,kde klince a zovretia su nezavisle na kimone (GI) tak rozhodne by som sa ucil klinc zapasovy ako kombinaciu ku klincu uderovemu z MT od greko zapasnikov alebo MMAckarov...kravmaga ma peknu teoriu ale ked si pozries ich freefight sparingy,na ktore zriedka na youtube natrafis,tak je to desny,sedliacky,shit MMA freefight a ziadne ich paradicky tam neuvidis..

..ale pocitam ze z toho co som ti napisal si jelen a kravmaga ta zaujala kvoli killer poulicnej reklame..

..a este jedna vec..aj ked budes kombinovat tie 2 atributy ako som ti napisal, je tu jeden problem co sa tyka integracie technik aby pracovali spolocne ako tak ,v tom v com chces byt dominantny..viacero veci zo zapasoveho klinca nefunguje alebo len obtiazne v strikerskom prostredi a vice versa je to so strikovym klincom kedsu povolene zapasove zhody a strhy..na to prisli ludia za poslednu dekadu v MMA,ked pred 20 r. kombinovali vsetko so vsetkym od MT,Judo,volny styl zapasu,BJJ atd..

..goodluck :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

 

Příspěvekod Moto » stř 19. srp, 2009 23:09

Budu souhlasit s Ukropem, ze asi radeji jeden styl a poradne. Nebo jak psal RBR, nejdriv delsi dobu (nekolik let...) jeden styl a pak jako doplnek treba jeste jeden styl. Osobne znam par lidi, kterym rikam "Budo turisti" a ti praktikuji dva a i vice stylu dohromady a prakticky nezvladaji ani jeden. Kdyz nekdo chce zvladnout hru na kytaru na hodne slusne urovni asi nebude soucasne hrat na klavir. Nebo samozrejme muze, ale pak bude hrat prumerne na kytaru a prumerne na klavir. Pokud ale nekomu staci prumer, proc ne :wink: Urcite se najdou jedinci, co to zvladnou, ale tech je v pomeru s tema salatama, co delaj dvacet stylu najednou opravdu malo.
Jak jsem psal vyse, jeden styl jako nosny pilir a pak mozna po letech druhy jako doplnek...
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 191
Registrován: ned 23. pro, 2007 0:00
Bydliště: Opět Česko

Příspěvekod Makoto » čtv 20. srp, 2009 7:55

Jo jo, taky souhlas. Je lepsi nejdrive proniknout do jednoho stylu, porozumet jeho silnym strankam, ale i limitum a terpve na tom zaklade se rozhodnout pro dalsi. Tohle prvni nadseni vetsinou brzo vyprcha, neboj :-)
Vim, ze par skol to dela tak, ze posila svoje instruktory jinam, aby nacerpali zkusenosti, otestovali, zda-li nejsou jejich "zabijacke & efektivni" techniky sebeobrany kompletne mimo misu a to pomaha tomu, ze se skola dale vyviji. Takze trenuj jeden styl a na ostatni ted nemysli. Myslim, ze aj tak budes mit dost prace ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod RUNAR » čtv 20. srp, 2009 8:15

Jeden styl je základ, to je jasný, pak se ale určitě vyplatí k stand up stylu dodat zem, byl jsem si vyzkoušet efektivitu BJJ k Tomáši Podhorskýmu a potom Fernandovi....každej striker by si tohle měl alespoň párkrát vyzkoušet.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod marcelo » čtv 20. srp, 2009 8:56

RUNAR píše:Jeden styl je základ, to je jasný, pak se ale určitě vyplatí k stand up stylu dodat zem, byl jsem si vyzkoušet efektivitu BJJ k Tomáši Podhorskýmu a potom Fernandovi....každej striker by si tohle měl alespoň párkrát vyzkoušet.


Runnare-suhlasim ze skoro vsetci strikeri dostanu nalozene na zemi od ground grapplerov,ale ja mam jednu kardinalnu otazku na ktoru vacsina ludi akosi nereflektuje..pred 20 r. klan Gracie si prihrial velmi silne svoju marketingovu polievku..nie je pravda ze 90% poulicnych subojov skonci na zemi...toto je bohapuste klamstvo :!: Ono ani ked spadnete na zem na ulici,tak v ziadnom pripade to nevyzera a ani sa nepouziva taktika ala BJJ boj o dominantnu poziciu a nasadenie skrtenia alebo paky...suhlasim ze je dobre vediet zaklady BJJ,rozvija to zaujimave atributy na zemi,je ti prirodzene posilka,dava to mrstnost na zemi atd...ale na druhu stranu ak sa nechcete dostat na zem a chcete mat spickovu anti-takedown obranu,tak tuto vam BJJ velmi nerozvinie..na toto su frajeri Zapasnici a Judokovia :wink: Cize v prvom rade rozvinut boj na nohach,potom boj v zapasovom klinci a ako posledne boj na zemi...tak to vidim ja a myslim ze to ma logicku naslednost..samozrejme ak clovek na to pozera selfdefense pristupom,ked nie tak nech zacne graplit od zaciatku na zemi,ale boj na zemi na ulici je v dnesnych podmienkach velmi sporadicka zalezitost..ferovky uz davno nie su v kurze a ani uz nebudu :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod RUNAR » čtv 20. srp, 2009 9:18

Marcelo:
Férovky nebyly v kurzu nikdy....když tak koukám na Karate co je tam za techniky a postupy a s jakýma "brutál nefér" útokama se počítá.
Je jasný že bjj NENÍ NA ULICI, právě proto že když někdo pujde na zem tak se seběhnou kumpáni a je to vybavené.

BJJ je úžasně efektivní ale je to limitovaný tím že jen v situaci 1 na 1.

Jak říkám na ulici vždy počítat s tím že je soupeř brutálně nefér.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Makoto » čtv 20. srp, 2009 9:36

RUNAR píše:Marcelo:
Férovky nebyly v kurzu nikdy....když tak koukám na Karate co je tam za techniky a postupy a s jakýma "brutál nefér" útokama se počítá.
Je jasný že bjj NENÍ NA ULICI, právě proto že když někdo pujde na zem tak se seběhnou kumpáni a je to vybavené.

BJJ je úžasně efektivní ale je to limitovaný tím že jen v situaci 1 na 1.

Jak říkám na ulici vždy počítat s tím že je soupeř brutálně nefér.

Ja vim, ze uz s tim budu otravnej, ale prave proto se mi libi KFM, ktere hned od zacatku driluje principy obrany proti dvema i trem protivnikum. A neni to tak, ze je to neprustrelne, pokazde rikaji, ze to neni otazka, zda-li dostanete nebo ne, ale kolik dostanete namlaceno :-)

Jinak souhlas s BJJ limity, ktere zminil Marcelo aj Runar. Je to sport a zbytek je reklamni nadsazka ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Jiraiya » sob 22. srp, 2009 23:54

Nejlepší je umět více stylů. Většinou jsou nejlepší bojovníci ti, kteří umí více stylů, ale souhlasím s RBR. Sám cvičím 2 styly najednou. Nejlepší je cvičit nějaký styl pár let a pak si přidat další. Aspoň ty 2 až 3 roky, než si ten styl osvojíš. Nedávno jsem byl přepaden a na taekwondo, které cvičím asi půl roku jsem si nevzpoměl, ale instinktivně jsem použil aikido, u kterého jsem 4 roky. Nikdy jsem si nemyslel, že bych na ulici použil kote gaeshi (výkrut zápěstí) proti neozbrojenému útočníkovi. Od té zkušenosti beru každou techniku vážně.
Jiraiya
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 46
Registrován: stř 15. dub, 2009 23:00

Příspěvekod player » ned 23. srp, 2009 1:57

Ja bych to bral klidne naraz.Prijde mi, ze jsou tyhle dve zalezitosti koncepcne(jedno ofenzivni s durazem na fyzicku, druhe defenzivni s durazem na techniku) podle me odlisne, takze by se mohly dobre doplnovat.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod graver » ned 23. srp, 2009 8:15

Jiraiya píše:Nikdy jsem si nemyslel, že bych na ulici použil kote gaeshi

Z úchopu?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod luen » ned 23. srp, 2009 8:20

marcelo píše: mam jednu kardinalnu otazku na ktoru vacsina ludi akosi nereflektuje..pred 20 r. klan Gracie si prihrial velmi silne svoju marketingovu polievku..nie je pravda ze 90% poulicnych subojov skonci na zemi...toto je bohapuste klamstvo :!: Ono ani ked spadnete na zem na ulici,tak v ziadnom pripade to nevyzera a ani sa nepouziva taktika ala BJJ boj o dominantnu poziciu a nasadenie skrtenia alebo paky...suhlasim ze je dobre vediet zaklady BJJ,rozvija to zaujimave atributy na zemi,je ti prirodzene posilka,dava to mrstnost na zemi atd...ale na druhu stranu ak sa nechcete dostat na zem a chcete mat spickovu anti-takedown obranu,tak tuto vam BJJ velmi nerozvinie..na toto su frajeri Zapasnici a Judokovia :wink: Cize v prvom rade rozvinut boj na nohach,potom boj v zapasovom klinci a ako posledne boj na zemi...tak to vidim ja a myslim ze to ma logicku naslednost..samozrejme ak clovek na to pozera selfdefense pristupom,ked nie tak nech zacne graplit od zaciatku na zemi,ale boj na zemi na ulici je v dnesnych podmienkach velmi sporadicka zalezitost..ferovky uz davno nie su v kurze a ani uz nebudu :wink:


Zdar chlape, chce to cvicit v ramci jedne ucelene koncepce!!!, strike, wrestleni na nohach, v klinci, par hodu, strhu a pokud by clovek upadl, aby taky vedel co a jak + zakladni skupiny zbrani ... Tak to bude wing chun :!: :wink:
Zapas je zdravej, vsestrane rozviji telo, ... Strike je podle mne jen 1/2 boje :twisted: + je dobre mit zaklady s nastrojem jako je chisau nebo neco podobneho (nemyslim look sau sracku z H.K.), potom jde vse ruku v ruce, nejedna se o dve ruzne a protichudne koncepce, ale spoji se to v jednu do sebe zapadajici zalezitost!!!
Naposledy upravil luen dne ned 23. srp, 2009 8:40, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků