Karate v UFC

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod RUNAR » pát 18. zář, 2009 11:44

4Ukrop:
Naprostej nesouhlas víš o tom prd, nebudu se tu ropzepisovat, nebaví mě to.
Nic ti nevnucuju, měj svůj názor, já mám úplně jinej.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

 

Příspěvekod luen » pát 18. zář, 2009 11:45

ukropcany píše:Ja nemôžem tie karatistické videá pozerať... :D To video prvé čistý des, druhé väčšinou des (padám do kómy keď vidím "úder, ruku na pás na 5 sekúnd a hneď sa otočím chrbtom a idem preč :D ), až teda na pekných pár ashi barai, aj keď teda väčšina z nich bol lowkick... :D (ten sa tuším nemôže, alebo?).


Ja bych nad tim hul nelamal, chce to jen vice lidi, kteri udelaji obrodu jako se to napr. stalo v BJJ a oprasilo se tak JJ ... Cas od casu vsechno upadne, konec koncu Michale stejny nazor maji barmanci z rad muay boran na sportovni muay thai. Jen diky dobrym soutezim, si nikdo nemuze dovolit uplne zmenit metodiku a zacin totalne stagnovat. Pokud se zavedou dobre souteze v karate, takze se to casem zlepsi. Je to videt i v CBU, jaky je rozdil mezi skolama, kde se honi energie, uci kosmologie a dalsi buuuuu veci a kde proste soutezi v sanda. Pak je totiz jedno, jestli borec cvici tzv. vnitrni, vnejsi a nebo jine kung fu, proste maji schopnost se hybat, stipat a neresi kraviny :wink:

Asi se mnou Michale nesdilis me nadseni, ale ja to zatim jeste nevzdavam.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod RUNAR » pát 18. zář, 2009 11:49

RUNAR píše:4Ukrop:
Naprostej nesouhlas víš o tom prd, nebudu se tu ropzepisovat, nebaví mě to.
Nic ti nevnucuju, měj svůj názor, já mám úplně jinej.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod RBR » pát 18. zář, 2009 12:37

luen píše:Ted si vypujcim par slov:

Treneri uci zapasniky ve WKF, jak se co nejlepe natocit k rozhodcimu, jak zvyraznit uder ... Je to temer stejne dulezite jako uder samotny, takze se uci veci, jak teatralne zvyraznovat uder - s timto naprosto souhlasim, sam jsem toho byl osobne svedkem a vetsina zavodnich kumitaku ma takovyto projev. A je to i videt na lidech u nas ve skole. Poznam cloveka, ktery delal sportovni kumite prave skrze tuto teatralnost ...

A to je z meho pohledu mozne jen diky tomu, ze pravidla kumite umoznuji hrat to na rozhodciho ...


To je smutná pravda. Pro porovnání přidám volně převyprávěné myšlenku jednoho ze zakladatelů sportovního karate, která se týkala závodů. Původní myšlenkou nebyla konfontace za účelem získání medailí, pohárů, titulů a světské slávy, ale snaha pozměnit trénikový dril, zkusit si své karate proti někomu neznámému, zabojovat pod určitým bojovým stresem. Prostě je to jen jiná forma tréninku. Test dosažených dovedností.
Bohužel vývoj to vzal poněkud za jiný konec a místo, aby závody sloužily karate, karate slouží závodům.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod RBR » pát 18. zář, 2009 13:38

Moto píše:Tady je video z JKA v Japonsku. To video z te vahovky do 80 kg opravdu brecka. Nebo lepe receno v ramci oraganizace WKF asi dobre, ale v ramci karate jako takoveho proste nic moc.
Video, ktere posilam je me osobne mnohem blizsi, nez souteze WKF, jelikoz tam se jen poskakuje a honi body.
Jasne, nekdo namitne, ze v tech videich mozna nevidi rozdil, ale clovek, co do toho trochu dela, uvidi rozdilu spousty.
Sice je to zase jen soutez, ale z hlediska tatktiky a vedeni boje je mi toto osobne mnohem blizsi, nez ciste sportovni karate typu WKF...
Mimochoden v tom mozna trochu uvidite rukopis, ktery pouziva Machida...

S pozdravem!
http://www.youtube.com/watch?v=ZDt6wTWH7Rw


Poslední vstup k shotokanu. Z hlediska přístupu ke cvičení v podstatě jsou dvě hlavní větve v shotokanu. První je reprezentována organizací WKF. Je to sportovní karate, které je po ČR nejvíce rozšířené. Většina nekaratistů si pod karate právě představí jejich přístup. Ať je tato větev jakákoliv má nejširší členskou základnu.
Pak je druhý přístup, který je reprezentován ogranizaci ITKF (také známa mezi lidmi pod pojmem tradiční karate). Je to minoritní skupina, ale od všech ostatních shotokanistů je poznat na první pohled. Z toho co jsem Machidovi zatím vygooglil, si dovolím tvrdit, že je na 90% produkt této větve.
To co tady postnul MOTO je JKA, což je dle mého hybrid mezi sportovním a tradičním karate, jsou někde uprostřed. Potom je tady spousta dalších organizací (Kanezavova, K.Funakoshi atd.), které svým projem od sportovního karate nelze příliš rozeznat, i když tvrdí, že sportovní karate nedělají. No třeba mi někdo vysvětlí v čem jsou odlišní.
Jinak rozdělení tradiční a sportovní se jeví poněkud sporné, protože i tradičním karate se pořádají závody. Je zde jeden rozdíl, že rozhodčí by měl závodníkům na místě sdělit proč udělil či neudělil body, než pustí další pokračování boje. K tomu je vytvořen poměrně široký soubor gest, takže i znalí divák pozná co rozhodčí vymyslel. Ovšem kvalitu závodů v ITKF snižují mizerné výkony rozhodčích, kteří rozhodují podujatě nebo hodně zvláštně.
Na závěr chci jen podoknout, že ne každý tradiční karatista je druhý Machida a ne každý sportovní karatista je odpad.
Souhlasím s Luenem, že karate celkově by prospěla změna pravidel, zavedení graplingových rukavic a plného kontaktu. Inspiraci bych hledal u thajců, jejich pravidla považuji za nejvíce podařená v BS.

RBR

TO Luen: nebudeš se v nejbližší době toulat na nějakém semináři na Moravě? Rád bych okouknul tvoji metodiku nácviků kolen , loktů a klinčů
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod Moto » pát 18. zář, 2009 14:34

4RBR:
Nechci Ti nejak odporovat, ale Machidovci jsou produktem JKA stejne jako ITKF. Nebo aby nedoslo k omylu... lepe receno Sensei Nishiyama i kdyz zalozil ITKF, tak v podstate nemohl zaprit JKA koreny. To vime doufam oba. Nevim, jestli je JKA hybrid a neco mezi sportovnim a "tradicnim" karate. Dle meho nazoru (patril jsem dlouho do ITKF) je JKA, myslim tim japonskou JKA vice "tradicni" nez ITKF. Mluvil jsem i osobne s nekolika lidmi, co praktikovali napr. pod sensei Okazakim drive JKA dnes ISKF a i pod sensei Nishiyamou a sami tvrdili, ze karate a zpusob vyuky a hlavne duch byl tradicnejsi u sensei Okazakiho. Nebudu to vyvracet ani potvrzovat. Sam jsem pod sensei Nishiyamou cvicil a znam ho jako velmi stareho mistra, ktery jiste zaslouzi velkou uctu. Ale faktem je, ze na olympiadu se necpalo JKA, ale ITKF, ktere bojovalo s WUKO a nastesti doslo k tomu, ze se na olympiadu karate nedostalo.
V JKA byly v devadesatych letech velke problemy, ktere vedly k rozstepeni a zalozeni dvou frakci, ktere si narokovaly pravo nazyvat se JKA karate. Kdyz v roce 1999 rozhodl nejvyssi japonsky soud, ze JKA bude frakce, kterou vedl pan Nakahara, spousta vyznamnych mistru JKA opustila a zalozila sve organiozace. JKS sensei Asai, KWF sensei Yahara atd...Vsichni ale vychazeli z konceptu JKA, jen do sve organizace vlozili sve myslenky a filozofii.
Pisu to proto, ze jsem presvedcen o tom, ze japonska JKA neni hybrid mezi sportovnim a "tradicnim" karate, ale organizace, ktera se nedere na olympiadu a na prvnim miste stale vyucuje BUDO. Nemam nic proti ITKF, ale rici, ze existuji dva proudy a ze ITKF jeden z nich je celkem odvazne. Dlouha leta jsem byl take nadsencem ITKF, ale pochopil jsem, ze, zdroj je nekde jinde...Sensei Nishiyama byl velky mistr a zaslouzi si velkou uctu, to je bez diskuse, ale jeho ITKF je mozna tim jednim ze dvou proudu prave k vuli te olympiade, jinak opravdu ne...
Nechci se prit, ale tohle je proste fakt.

Kazdopadne nechci vyvolavat flame, tohle byla jen takova mala technicka :wink:

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 191
Registrován: ned 23. pro, 2007 0:00
Bydliště: Opět Česko

Příspěvekod RUNAR » pát 18. zář, 2009 14:43

Dlouho "šéfoval" JKA pan Masatoshi Nakayama....vychoval stovky velmi kvalitních Karatistů, ale sám měl dost ujasněný k čemu je soutěžní kumite a neustále zdůrazňoval na prvním místě účinnost technik, nikoliv bodíky.
Tohle je složitý téma a asi do jinýho topiku.

Jinak Lyoto i Shinzo Machidové se účastní jak soutěží v kata tak v kumite pod JKA Brasil. 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pát 18. zář, 2009 14:55

Tak čí Kung Fu je teda nejlepší?

To je samý JKA, ITKF, WUKO, WKF, kdo se v tom má proboha vyznat. Existuje nějaký BU/BS, kde je jen jedna organizace anebo ani organizace, ale kde by se mezi sebou učitelé různých škol jednoho stylu a žáci nehádali, čí Kung Fu je tradičnější, starší, lepší, originálnější a jí nevím, co ještě.

Tohle vážně nechápu. Omlouvám se, ale ne. Zažil jsem to snad ve všech systémech a stylech, co jsem kdy dělal a vždy se mi z toho chtělo zvracet. :roll:

Zlatý box.

Sorry za OT, ale tohle už se fakt nedá.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 281
Registrován: čtv 29. pro, 2005 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod luen » pát 18. zář, 2009 15:15

RBR píše:Pro porovnání přidám volně převyprávěné myšlenku jednoho ze zakladatelů sportovního karate, která se týkala závodů. Původní myšlenkou nebyla konfontace za účelem získání medailí, pohárů, titulů a světské slávy, ale snaha pozměnit trénikový dril, zkusit si své karate proti někomu neznámému, zabojovat pod určitým bojovým stresem. Prostě je to jen jiná forma tréninku. Test dosažených dovedností.
Bohužel vývoj to vzal poněkud za jiný konec a místo, aby závody sloužily karate, karate slouží závodům.

RBR


Naprostej souhlas a jestli te to uklidni, tak je to takhle obecne v TBU (netyka se to jen tech JPN). Je to jednoduchy, je treba si priznat, ze nam v tomto smeru ujel vlak ... To neni ostuda, to se proste cas od casu stane vsem, jen to tak nenechat ... Pro me osobne, je pres veskerej plevel v TBU, treba wing chun zarukou toho, ze se muzu zlepsovat v:

realne/prakticke sebeobrane

ale ma to sva uskali, ktere nelze prekonat pokud si nesplnim nasledujici:

a) je treba se vybouchat, vytahat (myslim i zapaseni :D)
b) projit si par hustejma stretama (to je dobre na psychiku a da cloveku kouli na nohu, aby se nevznasel v oblacich, ale stal porad nohama na zemi)
c) obdobne to plati i ve vztahu ke zbranim (jina kapitola jsou drvene, hole, jinak je to u chladnych zbrani a uplne jinde je to u strelnych ...)
d) nebyt preletavej jak komar, ale zaroven se nechat inspirovat vsim potrebnym i u sousedu (nezamrznout ve veyvoji tim, ze se clovek uzavre do ulity sveho materskeho stylu ...)
e) probudit v sobe tygra (chovat se v boji jako selma ktera lovi a ne jako bilozravec, kterej obvykle resi setkani s selmou utekem ... jasne nosorozec je hustej i presto, ze se pase :D)
f) prijmout fakt, ze bu/bs neprinesou vsem stejne skvele vysledky (nejsme si rovni a hra na to je falesna ...)
g) nemit brouka v hlave, kterej nam brani si to vyskladat

Jeste to nemam uplne vychytany, ale pracuji na tom :oops: :lol: :wink:

RBR píše:TO Luen: nebudeš se v nejbližší době toulat na nějakém semináři na Moravě? Rád bych okouknul tvoji metodiku nácviků kolen , loktů a klinčů


Mam zaka z Prostejova a je letos v planu seminar v Olomouci, nicmene termin si zatim nedovolim nastrelit, protoze to zalezi na me rekonvalescenci po operaci kolene (24.zari). Rad te uvidim, dam ti pak vedet pres SZ.

Bizone, jak se muzes ptat, ci kung fu je nejlepsi? Preci to moje nejtradicnejsi, nejnebezpecnejsi, nejstarsi, nejautentictejsi, nejtajnejsi a od toho nejvetsiho stipace na svete, ale je take tajnej, tak nechtej jmeno - musel jsem ho zapomenout pri tajnem ritualu ... :lol: :lol: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod RBR » pát 18. zář, 2009 17:38

Moto píše:4RBR:
Nechci Ti nejak odporovat, ale Machidovci jsou produktem JKA stejne jako ITKF. Nebo aby nedoslo k omylu... lepe receno Sensei Nishiyama i kdyz zalozil ITKF, tak v podstate nemohl zaprit JKA koreny. To vime doufam oba. Nevim, jestli je JKA hybrid a neco mezi sportovnim a "tradicnim" karate.


Nemůžu zapřít historický fakt, že sensei Nishiyama založil jak JKA tak ITKF. Dělilo je jen časové období.

Tady je potřeba si ujasnit, co jsem myslel slovem hybrid. To moje dělení bylo z hlediska projevu a přístupu ke cvičení. Několik let jsem v oddílu JKA cvičil, takže s tím mám osobní zkušenosti. Prostě oni nebyli typičtí sportovní karatisté, byl tam cítit vliv Nishiyamy, který se stal oficiálním externím poradcem JKA, ale všechny jeho myšlenky neakceptovali. Prostě jdou si takovou střední cestou.
Vůbec jsem neřešil politiku a pokus bývalého WUKA a ITKAF o vstup na Olympijské hry.

Dle meho nazoru (patril jsem dlouho do ITKF) je JKA, myslim tim japonskou JKA vice "tradicni" nez ITKF. Mluvil jsem i osobne s nekolika lidmi, co praktikovali napr. pod sensei Okazakim drive JKA dnes ISKF a i pod sensei Nishiyamou a sami tvrdili, ze karate a zpusob vyuky a hlavne duch byl tradicnejsi u sensei Okazakiho. Nebudu to vyvracet ani potvrzovat. Sam jsem pod sensei Nishiyamou cvicil a znam ho jako velmi stareho mistra, ktery jiste zaslouzi velkou uctu. Ale faktem je, ze na olympiadu se necpalo JKA, ale ITKF, ktere bojovalo s WUKO a nastesti doslo k tomu, ze se na olympiadu karate nedostalo.
V JKA byly v devadesatych letech velke problemy, ktere vedly k rozstepeni a zalozeni dvou frakci, ktere si narokovaly pravo nazyvat se JKA karate. Kdyz v roce 1999 rozhodl nejvyssi japonsky soud, ze JKA bude frakce, kterou vedl pan Nakahara, spousta vyznamnych mistru JKA opustila a zalozila sve organiozace. JKS sensei Asai, KWF sensei Yahara atd...Vsichni ale vychazeli z konceptu JKA, jen do sve organizace vlozili sve myslenky a filozofii.


Jak jsem psal výše neřeším politiku, jen jejich cvičební projev. Napíšu to jinak, pro lidi s JKA není problém účastnit se závodů WKF (spousta z nich to i dělá), ale závody pod ITKF je pro ně problém, odlišnosti ve cvičení jsou stále tak velké, že by se musel dost dlouhou dobu přizpůsobovat.

Pisu to proto, ze jsem presvedcen o tom, ze japonska JKA neni hybrid mezi sportovnim a "tradicnim" karate, ale organizace, ktera se nedere na olympiadu a na prvnim miste stale vyucuje BUDO. Nemam nic proti ITKF, ale rici, ze existuji dva proudy a ze ITKF jeden z nich je celkem odvazne. Dlouha leta jsem byl take nadsencem ITKF, ale pochopil jsem, ze, zdroj je nekde jinde...Sensei Nishiyama byl velky mistr a zaslouzi si velkou uctu, to je bez diskuse, ale jeho ITKF je mozna tim jednim ze dvou proudu prave k vuli te olympiade, jinak opravdu ne...
Nechci se prit, ale tohle je proste fakt.


To je zajímavá myšlenka, co nebo v čem vidíš za ten zdroj v JKa, který ITKF nemá?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod RBR » pát 18. zář, 2009 17:43

RUNAR píše:Dlouho "šéfoval" JKA pan Masatoshi Nakayama....vychoval stovky velmi kvalitních Karatistů, ale sám měl dost ujasněný k čemu je soutěžní kumite a neustále zdůrazňoval na prvním místě účinnost technik, nikoliv bodíky.
Tohle je složitý téma a asi do jinýho topiku.

Jinak Lyoto i Shinzo Machidové se účastní jak soutěží v kata tak v kumite pod JKA Brasil. 8)


Si dobrý, mě se nepodařilo vypátrat pod kým v karate závodí. Nicméně potom JKA Brazil vypadá dost odlišně od JKA Česká republika.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod RBR » pát 18. zář, 2009 17:47

BizonCZ píše:Tak čí Kung Fu je teda nejlepší?

To je samý JKA, ITKF, WUKO, WKF, kdo se v tom má proboha vyznat. Existuje nějaký BU/BS, kde je jen jedna organizace anebo ani organizace, ale kde by se mezi sebou učitelé různých škol jednoho stylu a žáci nehádali, čí Kung Fu je tradičnější, starší, lepší, originálnější a jí nevím, co ještě.

Tohle vážně nechápu. Omlouvám se, ale ne. Zažil jsem to snad ve všech systémech a stylech, co jsem kdy dělal a vždy se mi z toho chtělo zvracet. :roll:

Zlatý box.

Sorry za OT, ale tohle už se fakt nedá.


To který děláš ty, to je jasné. :lol: Jinak jsem ani zdaleka nevýjmenoval všechny federace co stojí a vychází z shotokanu. :lol: Vybral jsem jen u nás nejvíce rozšířené.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod Panda » pát 18. zář, 2009 18:03

BizonCZ píše:Zlatý box.



Jásně tam máme jenom IBF, WBA, WBC, WBO.... :lol: :lol: v boxu je podle mého taky pěkně prohnilo...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod hellas » pát 18. zář, 2009 18:11

Panda píše:
BizonCZ píše:Zlatý box.



Jásně tam máme jenom IBF, WBA, WBC, WBO.... :lol: :lol: v boxu je podle mého taky pěkně prohnilo...


Ale boxují všeci stejně, ne? 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Příspěvekod Moto » pát 18. zář, 2009 23:32

4RBR:
Ja taky nechci resit politiku v karate, ale jen jsem psal o nekterych faktech. Rozumej, ja nechci zpochybnovat dilo mistra Nishiyamy a jeho dedictvi. Jen je proste fakt, ze treba me osobne vzdycky vadilo to, ze se mluvilo o nejakem tradicnim karate a pak z vesela na Olympiadu. To mi nikdy hlava nebrala.
Jinak co se tyce JKA, tak Te musim trochu poopravit. To, co zde popisujes je opet ta nase ceska JKA, ktera vymeta i WKF souteze a radu dalsich podniku. Ta s tim problem nema. V japonske JKA se soustredi hlavne na sva pravidla a treba kazdorocni mistrovstvi Japonska JKA je pro ne vetsi podnik, nez treba mistrovstvi sveta. Ja osobne nejsem moc priznivcem soutezi v karate, ale nekterych podniku jsem se v minulosti take zucastnil a to pod hlavickou ITKF. S tim, jak pises, ze JKA ma problemy prizpusobit se pravidlum ITKF musim opet nesouhlasit, jelikoz jsem byl svedkem na MS ITKF bud v Brazilii nebo v Italii rok 94 nebo 95, uz je to davno, tak promin, ze to nevim jiste, ze tam startoval japonsky tym JKA. Byl tam napriklad pan Kobayashi, ktery je v soucasnosti jeden z instruktoru v Honbu JKA v Tokyu. Nejen, ze tam nemeli problem s pravidlama, ale dosahli jak v kata, tak v kumite na medailove pozice...Japonka s prehledem a zaslouzene zlato v kata. Hybridni stav ceske JKA jeste neznamena, ze je takovy stav i v Japonsku, i kdyz i tam se samozrejme najdou vyjimky! Nastesti ceska JKA neurcuje trend karate ve svete :wink:
Ja osobne znam v CR jedineho senseie, ktery dela takove to ryzi a poctive JKA, ale ten je stranou od toho hlavniho proudu a s JKA CR nema nic spolecneho...

S tim zdrojem jsem to mozna napsal nepresne. Samozrejme, ze JKA i ITKF maji stejny zdroj. Spatne jsem to formuloval. Mel jsem na mysli nektere technicke principy, ktere mi pripadaji prirozenejsi v JKA, ale to by bylo na jinou debatu. Vse ma jiste sva pro a proti.
Jinak jeste jednou zduraznuji, ze si osobne mistra Nishiyamy vazim a ze jeho karate vdecim za mnohe!

S pozdravem,

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 191
Registrován: ned 23. pro, 2007 0:00
Bydliště: Opět Česko

Příspěvekod Panda » sob 19. zář, 2009 0:14

ukropcany píše:
hellas píše:Ale boxují všeci stejně, ne? 8)
:idea: :idea: :idea:


4panda - že sa aj ukážeš... kariérista... :wink:


No to víš dneska byl den blbec, ženu mam ve špitále, auto v servisu, a práci dnesk u p... :lol: někdy budu muset vprávět....

Jinak k tematu karate jsem dlouho cvičil a nedal jsem na něj dopustit , ale podle mého tak jak se trévalo u nás tak trénungové metody strašně trpěly na několik hrozných neduhů napíšu víc až dopíšu žalobu na bulharsko :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod RUNAR » sob 19. zář, 2009 8:36

Něco zase pro změnu k tématu:

Tady je Lyotův bráška Chinzo, oni jsou totiž "taková normální rodinka" :D
Jede tady MMA proti MT fighterovi, všiměte si jeho Karaťáckýho strikingu 8)

Na konci skoro sympatizuju s tím MT klukem.

http://www.youtube.com/watch?v=n4L4jDitr8o
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod RUNAR » sob 19. zář, 2009 9:09

A tady je Táta Yoshizo Machida 8) , jejich trenér :D
Tenhle pán cvičí ve svých letech(jistě kolem 50) naprosto neuvěřitelně, tady jsou záběry z jejich tréninků Shotokan v Brazílii 8)
Na konci cvičí Yoshizo tuším Hangetsu.

http://www.youtube.com/watch?v=H7KpWdFHQ3I&feature=PlayList&p=2437408F8ECC0F6E&index=5&playnext=2&playnext_from=PL
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod marcelo » sob 19. zář, 2009 9:18

RUNAR píše:Něco zase pro změnu k tématu:

Tady je Lyotův bráška Chinzo, oni jsou totiž "taková normální rodinka" :D
Jede tady MMA proti MT fighterovi, všiměte si jeho Karaťáckýho strikingu 8)

Na konci skoro sympatizuju s tím MT klukem.

http://www.youtube.com/watch?v=n4L4jDitr8o


..no maju to svoje hybrid Karaco naslapane :oops: ..inac streh aky pouziva Shinzo pouzivali aj stary "pugilisticky" boxeri pred par storociami..budu ho musiet na Machidovcov znovu oprasit a nedrzat ruky tak nizko u huby a budu musiet vymysliet strategiu na ich "counterpuncher" styl coz si myslim ze je otazka casu..vymysleli strategie proti "presserom" typu Wanderlei, "counterstrikerom" typu Liddel vymyslia aj na nich..ale ide im karta o tom ziadna 8)


Ja som v podstate aj rad,pretoze kopec ludi z MMA tabora su bigotni fanatici a co nevidia ze nefunguje v MMA zapasoch to je podla nich kok.tina,lenze za poslednu dekadu MMAzapasov sme svedkami toho ze padaju stare dogmy a funguju veci o kt. sa tvrdilo ze su nizkopercentne...
Naposledy upravil marcelo dne pát 25. zář, 2009 16:05, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod RUNAR » sob 19. zář, 2009 9:30

Tak tak, není to ve světě bouchání tak jasný jak si leckdo myslí.
Teď všichni jejich potencionální soupeři studujou jejich videa z fightů a vymýšlí co ne ně, třeba i Lyoto s Ruou prohraje, je to klidně možný, ale to nic nemění na tom že Lyoto porazil celou UFC light heavy weight špičku.

Ale pamatuju si jednoho Karatistu z mých mladých časů tuším že pan Kovář, takovej sympaťák a ten měl našlapanou jednu kombinaci a všechny na to dostal, studovali jeho zápasy, připravovali se na něj a stejně je zase potom dostal na to stejný kombo :D, no s některýma fighterama je to holt těžký :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků