Moderátor: Makoto
Clarke píše:Ahoj,
co myslíte o použití prstenů v sebeobraně? Při brouzdání jsem náhodou narazil na tear-jerker: http://edcforums.com/index.php?topic=535.0 (fotky jsou až dole - doufám že adminům nevadí link na jiné forum, kdyžtak to smázněte).
Tenounké snubáky zřejmě nebudou mít žádný vliv. Ale co takové masivní "zbraně" jako je ten odkazu. Ale podobně použitelných prstenů z "chirurgické oceli" je spousta.
Chci říct - nezlomí si člověk při ůderu spíš prst? Boxer je při úderu opřený do dlaně, prsten se opře tak maximálně do bříška prstu, a přirazí ho proti dlani (což asi taky nebude příjemné).
PS: A zkusme tentokrát vynechat flame na téma "přiměřená sebeobrana" od právníků-amatérůJen mne to zaujalo, nechci tu obludu nosit na ruce
Kanec píše:nemá žádný sebeobraný smysl, de tím tak maximálně někomu roztrhat obličej. Já měl od prstenu natrhlou líci pod okem a nevěděl jsem o tom dokud mi to neřekli. Podle mě je to tak akorát frajeřinka když se někdo chce chlubit kolik teklo krveAle spíš bych to viděl, že ti skutečně ten prst může otýct a jeho nositel bude asi pán prstenu
Makoto píše:Kanec píše:nemá žádný sebeobraný smysl, de tím tak maximálně někomu roztrhat obličej. Já měl od prstenu natrhlou líci pod okem a nevěděl jsem o tom dokud mi to neřekli. Podle mě je to tak akorát frajeřinka když se někdo chce chlubit kolik teklo krveAle spíš bych to viděl, že ti skutečně ten prst může otýct a jeho nositel bude asi pán prstenu
Ja bych si dovolil nesouhlasit. Zrovna ted v sobotu jsem mel moznost nejenom videt, ale i citit na vlastni kuzi, jak to funguje a musim rici, ze si prsten ziskava muj respekt. Co ja jsem videl, tak ten prsten ma tvar vrsku morske vlny nebo orliho zobaku. Slysel jsem, ze jsou aj borci, co si ho brousi, aby s tim dokazali nadelat vetsi skodu nicmene i ta nenabrousena verze dokaze udelat hromadu prace. Neni to sice zadny rozparovac, nicmene celo roztrhne (a s krvi v ocich se blbe fajtuje), da se pouzit nejenom pro trzne rany, ale i pro zdurazneni utoku na citliva mista. Treba samurajove a pozdeji i japonska policie pouzivala podobne prsteny (se dvema hroty) vzdy dva proti sobe na prstech, aby zesilila drzeni, kdyz chteli znehybnit utocnika (mam doma i dobove fotky, muzu je sem pripadne hodit).
Ted jsem to po dlouhe dobe videl u Keysi instruktoru, kteri to zaradili do standardniho vyukoveho programu pro sve instruktory. V sobotu jsem s tim videl slusne poskrabat auto, malem s tim vyrazil predni sklo (a neudelal to jen proto, ze jsme v tom meli dale cvicit a ve skle to neni zrovna prijemne, nicmene sklo popraskalo jiz pri stredni rane). Rikali, ze s tim zkouseli projit na letisti v USA, JAR i AUS a bez problemu, bralo se to jako ozdoba. Takze shrnu-li to, je to mene viditelne nez nuz nebo pistole, mene smrtonosne, ale svou praci to odvede...a navic to nepusobi na prvni pohled jako zbran.
luen píše:Zkousel jsem i variantu vice prstenu na rukach a jen se tim vyrazne zhorsila schopnost onoho uchopu o kterem uz jsem psal
Kanec píše:luen píše:Zkousel jsem i variantu vice prstenu na rukach a jen se tim vyrazne zhorsila schopnost onoho uchopu o kterem uz jsem psal
Jak jsi to jako zkoušel? Nasadil sis aspoň 10 prstenů jako šejk a šel někoho tetovat? Trochu srandovní si to představitMě osobně teda prsty trpí už jen při stříhání nůžkama
luen píše:Nicmene jak uz jsem napsal, je to jen zajimava zkusenost, ktera z nikoho zabijaka neudela a ani mu nijak vyrazneji nezvedne sance na vyhru. Ucinek je opravdu nizkoprocentni, ale na druhou stranu, pokud to cloveku pomuze psychicky, proc ne
Makoto píše:luen píše:Nicmene jak uz jsem napsal, je to jen zajimava zkusenost, ktera z nikoho zabijaka neudela a ani mu nijak vyrazneji nezvedne sance na vyhru. Ucinek je opravdu nizkoprocentni, ale na druhou stranu, pokud to cloveku pomuze psychicky, proc ne
Sam jsem s tim jeste nefajtil, takze nedokazu rici. Nicmene co jsem videl na poslednim seminari me vcelku presvedcilo, ze by to mohlo fungovat (a verim, ze s tim tu kuzi rozriznes, proto ten tvar byl skutecne jako orli zobak a po nabrouseni....). Ale i to co pises ty, zni logicky, takze netusim, dokud sam nevyzkousim.
Makoto píše:Pristi rok bychom meli absolvovat trenink v pouzivani (nejen) prstenu, tak se pak ozvu s dojmy. Navic jsem kravatak a tak velkej prsten by pusobil asi hodne blbe. Proto premyslim spise o bytelne propisce (treba i s cepeli uvnitr) nez o prstenu, naramku ci necem na krk.
cohen píše:luen: veru, niet nad pero, nie nadarmo sa hovori, ze je mocnejsie ako zbrane
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků