Jedina technika pro rychle KO!?

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Jedina technika pro rychle KO!?

Příspěvekod Anonymní » sob 07. srp, 2004 19:19

Ahoj, mel bych takove trochu podivne prani a budu doufat, ze mi pomuzete: Bojovym umenim se nevenuji a ani to nemam v planu, ale hledam nejakou uplne jednoduchou a rychlou techniku, ktera by mi v pripade nejake ohrozujici situace (napadeni v hospode nebo na ulici) umoznila soupere rychle slozit na zem, abych mohl utect. Mam na mysli treba nejakou jednoduchou sestavu typu - direkt do nosu, zvedak na bradu, kopnuti do holene, utek.. Cosi, co bych mohl doma denne par desitek minut trenovat a vypilovat do reflexu a co by mi proti netrenovanemu souperi poskytlo vyhodu a cas. Vim, ze takto trenovali treba ruske vojaky s pomoci par zakladnich technik samba, ktere pilovali do mrtva, totez (za penize) nabizi na netu nejaky Anthony Bova. Tak snad to neni takova blbost, budu vam vdecny za poznamky. Ovsem pokud mi poradite jit treba nekam do klubu na kickbox, tak to vzhledem k memu enormnimu vytizeni nebude mozne. Jen dodavam, ze silu a kondici docela mam. Diky, Michal
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 08. srp, 2004 22:48

ukropcany ;) zabudas, ze po hlave sa dava dole tazko preto, ze mas na rukach rukavice ;) daj si ich dole a uvidis ako to pofici .... - na ulici zasadne do hlavy a to do NOSA - IDEALNE ;) hned druha cez ucho a potom makaj prec ....
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 09. srp, 2004 7:30

Idealni jsou prsty do oci - minimalni fyzicka narocnost, vysoka efektivita a mala sance ze si neco udelas (je to celkem bezpecny, poranit oko je fakt fuska, takze bez obav - pokud by chtel "netrenovany" clovek nekomu opravdu ublizit, musel by chytit prstama za hlavu a vymacknout oko palcem) :) :roll:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 09. srp, 2004 8:12

ahoj michal s otazkou

Nauc sa rychlo behat - je to rychle a jednoduche, mozes to doma par desiatok minut trenovat a porazis aj trenovanych aj netrenovanych, a ver ze takto trenovali aj rusky vojaci a tiez to mozes pilovat a pilovat az do mrtva. A tiez si mozes byt isty ze to nieje ziadna blbost, takze sa nemusis bat ze by si cvicil nieco co je nerealne alebo nepouzitelne. A kedze silu aj kondiciu mas tak to je uz ta prva polovica uspechu teraz uz len staci pilovat a pilovat a pilovat.

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 09. srp, 2004 8:13

Ukecávat, ukecávat, ukecávat.... s klidnou hlavou. A pokud ne, tak bych osobně volil úder otevřenou dlaní na obličej, nebo úder na hrudník s následným strhem k zemi. Pak můžeš utéct, nebo mu ještě šlápnout na žebra, možností je neskutečně mnoho... ale jak říkám - ukecávat, ukecávat a ukecávat. Nebo odejít hned, jak se začně něco podezřelého dít. Proč si přidělávat problémy?
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Prsty do očí

Příspěvekod Virgee » pon 09. srp, 2004 20:24

Dong_wu píše:Idealni jsou prsty do oci - minimalni fyzicka narocnost, vysoka efektivita a mala sance ze si neco udelas (je to celkem bezpecny, poranit oko je fakt fuska, takze bez obav - pokud by chtel "netrenovany" clovek nekomu opravdu ublizit, musel by chytit prstama za hlavu a vymacknout oko palcem) :) :roll:

Prsty do očí jsou blbost - je potřeba kvalifikované instruktáže a především naprosto správného tréninku aby sis neporanil prsty. To není řešení, který bych si driloval.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Můj způsob

Příspěvekod Virgee » pon 09. srp, 2004 20:29

Gino píše:Ukecávat, ukecávat, ukecávat.... s klidnou hlavou. A pokud ne, tak bych osobně volil úder otevřenou dlaní na obličej, nebo úder na hrudník s následným strhem k zemi. Pak můžeš utéct, nebo mu ještě šlápnout na žebra, možností je neskutečně mnoho... ale jak říkám - ukecávat, ukecávat a ukecávat. Nebo odejít hned, jak se začně něco podezřelého dít. Proč si přidělávat problémy?

Dlaň nepreferuju, pěst je člověku bližší - podívej na ty vagabundy na ulici - Ti dlaně nepoužívají - dlaně jsou otázkou školených techniků boje. Doporučuji pěsti a sypat to do něj hlava nehlava - na hlavu, do těla. a naučit se dobře kopat kolena - většina bojů končí v klinchi a tam to prostě člověk ukope. Co se týče šlapání na žebra - dobrý :-)

Faktem je, že tohle se jen tak drilovat nedá. Chce to aspoň doma pytel nebo tak něco.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 09. srp, 2004 21:02

4Virgee: pakliže jsi ten virgee, kterého myslím, pak chápu styl tvé odpovědi .-)) Nicméně učím tak, že nezáleží tolik na tom čím uděříš, jako na tom - jak udeříš .-) A hlavně - kam udeříš .-) Pěst ano - ale na měkké části těla. Tedy alespoň jde-li o můj názor.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

4 Gino

Příspěvekod Virgee » pon 09. srp, 2004 21:12

Gino píše:4Virgee: pakliže jsi ten virgee, kterého myslím, pak chápu styl tvé odpovědi .-)) Nicméně učím tak, že nezáleží tolik na tom čím uděříš, jako na tom - jak udeříš .-) A hlavně - kam udeříš .-) Pěst ano - ale na měkké části těla. Tedy alespoň jde-li o můj názor.

Souhlas. Dlaň je super a cíl je to první. Pokusil jsem se to brát s ohledem na "začátečníka".
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 09. srp, 2004 21:17

4ukropcany: někdo by mu měl říct, že trénink chce vše - i ten blbej úder. Z toho co tu čtu jsem pochopil, nebo si vytvořil představu, že cvičíš nějaký plnokontaktní sport? Pokud ano, tak víš, že udeřit je umění .-)) Nic není zadarmo.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » pon 09. srp, 2004 21:21

ukropcany píše:4Gino - ten chlapec pise, ze sa BU nehodla venovat... takze to "ako" udriet pre neho nie je asi az tak podstatne, kedze to vyzaduje znacny trening, ktory vsak on nechce 8O absolvovat... zmysel to sice moc nedava, ale co uz... 8)

Myslím, že Gino číst umí, ukropcany :-)
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jedina technika pro rychle KO!?

Příspěvekod Anonymní » pon 09. srp, 2004 23:14

já bych doporučil spíš několik soukromých lekcí u lidí co už mají někoho "takhle" vychovaného za sebou... Pokud jsi z prahy zkus třeba konaktovat mne www.hanumangym.cz nebo napiš na můj e mail a doporučím ti další možnosti... ahoj Petr Macháček
Michal_s_otazkou píše:Ahoj, mel bych takove trochu podivne prani a budu doufat, ze mi pomuzete: Bojovym umenim se nevenuji a ani to nemam v planu, ale hledam nejakou uplne jednoduchou a rychlou techniku, ktera by mi v pripade nejake ohrozujici situace (napadeni v hospode nebo na ulici) umoznila soupere rychle slozit na zem, abych mohl utect. Mam na mysli treba nejakou jednoduchou sestavu typu - direkt do nosu, zvedak na bradu, kopnuti do holene, utek.. Cosi, co bych mohl doma denne par desitek minut trenovat a vypilovat do reflexu a co by mi proti netrenovanemu souperi poskytlo vyhodu a cas. Vim, ze takto trenovali treba ruske vojaky s pomoci par zakladnich technik samba, ktere pilovali do mrtva, totez (za penize) nabizi na netu nejaky Anthony Bova. Tak snad to neni takova blbost, budu vam vdecny za poznamky. Ovsem pokud mi poradite jit treba nekam do klubu na kickbox, tak to vzhledem k memu enormnimu vytizeni nebude mozne. Jen dodavam, ze silu a kondici docela mam. Diky, Michal
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 10. srp, 2004 5:47

ukropcany píše:...je odpoved "mlatit hlava nehlava" celkom zmysluplna, nie?

moc pěkná odpověď
:lol: :lol: :lol:
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 10. srp, 2004 7:32

Áno, tak Petr Macháček napsal jako první něco pořádného "přijď, naučim" .-)) Je to tak. 4ukropcaný - můžeš mu tu diktovat co má udělat (stejně jako já), ale dokud mu to někdo neukáže, nevysvětlí, tak je mu to na nic. A v tom je ten trenink - byť krátkodobý, ale je třeba.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Moje rakce :-)

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 9:14

Gino má pravdu, bez tréniku se to neobejde - to se musí vidět.

4 ukropcany - jj, hlava nehlava je to nejlepší a má to nejblíž k prostým instinktům a ty jsou základní
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » pát 27. srp, 2004 8:51

uder do krku bud pastou, prstami alebo blanou medzi ukazovakom a palcom. 8).
Len pozor, aby si ho nezabil!
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod dahu » pát 27. srp, 2004 9:48

Pekne kolenem do kouli, az chcipne jako nikdo jinej! :twisted: :twisted:

... nenene to byl vtip. Do kouli se nekope, tak se cricket nehraje :wink:
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Angus » pát 27. srp, 2004 10:10

dahu píše:... tak se cricket nehraje ...

Není to náhodou citát z knihy Jak jsem vyhrál válku?
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » pát 27. srp, 2004 10:22

Angus píše:
dahu píše:... tak se cricket nehraje ...

Není to náhodou citát z knihy Jak jsem vyhrál válku?
Angus

Nevim, je to mozne. Ja osobne to mam z filmu Austin Powers, uz netusim kterej dil.
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Tak se criket nehraje...

Příspěvekod Anonymní » pát 27. srp, 2004 11:55

OT: Jojo, je to presne z teto knihy. Protoze: Criket je hra pro .... :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...