Recepty

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod choze » pát 16. říj, 2009 13:07

tu mate par receptov od mojej zeny :)
http://www.natanieri.sk/?p=35
na stranke su aj ine recepty, nielen cinske veci :)
a ako bonus (foto)reportaz z CHinaTown v San Francisku :)
http://www.natanieri.sk/?p=49

dobru chut prajem
Uživatelský avatar
choze
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 253
Registrován: úte 09. lis, 2004 0:00
Bydliště: Bratislava

 

Příspěvekod Jendis » ned 23. led, 2011 15:47

sorry,že otevírám staré vlákno...ale Choze,BOMBA!!!! Že ženu pozdravuju a děkuju !!!! (všiml jsem si tohoto vlákna poprvé :oops: )


A ,i když to není čínské,dovolím si postnout dva recepty,tentokráte itálie :

špagety "áljo óljo peperončíno".
Uvaříme špagety tak jak se má. Kdo neví tak stručně: hodně vody, osolit radši trošku víc a nepřevařit. Ony trochu dojdou tak aby z nich nebyl blemtolín. Prostě když se do špagety kousne tak musí být poznat že se něco kouše. Při slévání vody by ve špagetách měla troška vody zůstat, neměly by být suché. Pak si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, čím lepší tím lepší. Fakt je to poznat. Hodíme do něj nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku. Množství dle vkusu každého soudruha. Ale nebojte se toho, ono se to v tom oleji zjemní. A až je to přiměřeně osmahnuté (nepřehnat) tak do toho prostě vyklopíme ty špagety a důkladně je v tom oválíme. No a je hotovo. Jen ještě trošku něčeho zeleného, třeba sekanou petrželku nebo i pažitka není špatná, źádný sýr nebo ,nedej bože ,kečup.


špagety "pomodóro" -

opět spáchat špagety - já mám rád "al dente",ale to je na chuti každého z nás :wink:

Potom osmahneme česnek na pánvičce(samozřejmě na kvalitním oliváči),přidáme nakrájená rajčata(mohou být i z plechovky-to ale nedělám - já si je spařím,oloupu a zbavím semínek),rajčata rozvařit,přidáme bazalku(pokud máte sušenou,tak jí rozdrťte,jinak stačí natrhat), mírně osolit(používám buď solčanku(use the google) ,nebo horskou sůl). Promícháme se špagetama,posypeme parmazánem(jasně,každej použijte sýr dle chuti,ale parmazán je parmazán) a je to !!!!!

Obé je lehké,není tam nic nezdravého a je to chutné !!!!!
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

San Francisco

Příspěvekod tonglong » ned 23. led, 2011 17:34

2 choze
jestli sem jeste chodis? Cetl jsem tu (photo)reportaz a musim ti rict, ze je velka skoda, ze jste nezustali v tom miste co tam vyvolavali ta cisla.
Pripravili jste se o zazitek kteremu se rika "Yam Chah" a moznost ochutnat pravdepodobne ten nejlepsi "Dim Sum" na svete.
George
tonglong
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 57
Registrován: pon 13. srp, 2007 23:00

Příspěvekod choze » ned 23. led, 2011 20:55

4 jendis: pozdrav odovzdany :)
4 tonglong: zena mi slubila, ze nabuduce tam so mnou vydrzi :) ale musim uznat, ze to tam bolo dost pekelne :))
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
Uživatelský avatar
choze
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 253
Registrován: úte 09. lis, 2004 0:00
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Jendis » ned 30. led, 2011 9:06

a opět trocha itálie :

Carpaccio z červené řepy -

2 červené řepy
100 ml olivového oleje
2 lžíce květového medu
1 lžíce cukru moučky
2 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce pomerančového džusu
1 lžíce sojové omáčky
3 cm dlouhý špalík čerstvého zázvoru
15 dkg čerstvého kozího sýra
hrst piniových semínek
snítka tymiánu
sůl, pepř

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.Ocet svaříme s cukrem, poté přidáme med, pomerančový džus, tymián, olej, sojovou omáčku, pepř a sůl. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní nastrouhaný zázvor.Plátky řepy vložíme do kameninové nádoby či zavařovací sklenice a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme plátky řepy macerovat alespoň přes noc, raději však dva dny.
Pak plátky řepy naaranžujeme na talíř, poklademe hrudkami kozího sýra a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.

Jí se to s bagetou....ale každej dle vlastní chuti.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » čtv 17. úno, 2011 18:01

"Grenadýr" -

příprava cca 10 minut,doba vaření cca 30 minut.

Množství je pro 4 osoby -

-500 g brambor
-400 g těstovin (vrtule,penne,kolena - ne nic dlouhého,kdyžtak nalámat)
-1 velkou cibuli
-sladkou papriku
-sůl(jakoukoliv....je to na vás)
-olej/sádlo/ceres/nebo cokoliv
-trochu pepře(ale vážně jen trochu)
Brambory oloupat a nakrájet na tenké plátky,pak ještě rozčtvrtit. Osmahněte cibulku,zasypte paprikou. Přidejte brambory a duste,dokud brambory nezměknou. Přitom si uvařte těstoviny. Po zhruba 30-ti minutách(tzn. až jsou hotové brambory) to všechno promíchejte a pak už jen DOBROU CHUŤ !!!! :wink:

Je to syté,lehké a fakt dobré......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » sob 26. úno, 2011 14:15

Oyakodon -

potřebujete (porce pro 1 osobu ) -

cibule kuchyňská
1 ks kuřecí stehenní řízek
1 ks vejce
100 ml voda
2 lžička vývar rybí granulovaný Hondashi ( http://www.susi.cz/?patro=7&produkt=35760 )
50 ml omáčka sójová japonská
50 ml mirin ( http://www.nakupka.cz/vyrobek/mirin-500 ... hucovadlo/ )

Do malé pánve nalijte 100 ml vody.Do vody nasypte dvě kávové lžičky rybího vývaru. Mezitím(než to projde varem) si nakrájejte maso. To potom vložte do vody a nechte cca 3 minutky povařit. Dodejte cibulku(na půlměsíce) a přidejte 50 ml mirinu a 50 ml sójové omáčky. Nechte bublat.
Nakonec vše zalijte rozkvedlaným vejcem a nechejte ztuhnout.Směs přendejte do misky naplněné rýží a ozdobte jarní cibulkou.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » pát 15. črc, 2011 19:27

Protože jsme chlapi a máme rádi dobrej obloženej chlebík, dovolím si vám, pánové, postnout famózní odkaz -

http://grilledcheeseacademy.com/

Já už tam ale chodím jen slintat :cry:

Jo, musíte kliknout na SANDWICH DIRECTORY :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » ned 17. črc, 2011 18:40

a Halászlé -

http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=709

fakt dobrota. Sorry, není to Čína, ani Japonsko...je to jen....DOBROTA!!!!!

4 Choze - ukaž to ženě, bude mít radost ! :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod choze » stř 03. srp, 2011 6:02

Jendis píše:a Halászlé -

http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=709

fakt dobrota. Sorry, není to Čína, ani Japonsko...je to jen....DOBROTA!!!!!

4 Choze - ukaž to ženě, bude mít radost ! :wink:


Zena je "polovicna Madarka" :), takze jedla tohto regionu slusne ovlada.
Jo, a halaszle, je fakt dobrotka. Inak madarska kuchyna mi vyhovuje, este teraz sa obcas vraciam k navsteve Ostrihomu a k jedlam, co som jedol v miestnej carde :)
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
Uživatelský avatar
choze
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 253
Registrován: úte 09. lis, 2004 0:00
Bydliště: Bratislava

Předchozí

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků