Pat
Moderátor: Makoto
patrik píše:hele, kdo jste viděli toho šermíře, co mu na OH propíchli ruku...
Patrik
Angus píše:patrik píše:hele, kdo jste viděli toho šermíře, co mu na OH propíchli ruku...
Patrik
Pokud si vybavuji, tak to bylo šavlí, takže si myslím, že spíše rozsekli (rozřízli), to propíchnutí šířily noviny, pak jsem četl informaci, že to byl nějaký hlubší šrám.
Angus
Fireball píše:Angus píše:Chtěl jsem jen poznamenat, že šermíř přece jen lépe zvládá boj na dleší vzdálenost a bude přece jen v nevýhodě oproti někomu, kdo se více zaměřuje na boj zblízka.
Víte, moc se mi nezdá ten sek rukou na krk, jak někdo uváděl výše, v praxi, když mne napadne nějaký rváč, a já to nemám nacvičené.
Angus
Tak malý príklad. Súper udiera pravý hák. ©ermiar urobí odraz pravou rukou pomocou quarty (inak povedané nagaši uke, alebo pak sao) a z toho prejde do seku na krk, povedz me na kŕčnu tepnu. Vzdialenosť v šerme: bojuje sa aj na blízko. Pri hore uvedenej technike môžem seknuť čepelov alebo ak je súper blízko tak vediem úder hlavicou kordu na jeho krk.
Ešte raz ale pripomínam, že človek musí pochopiť boj ako taký a samozrejme musí aj niečo pocvičiť. Bez cvičenia teda praxe to nepôjde nikde, nikdy a nikomu.![]()
![]()
![]()
Pat
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků