Vincit veritas, aneb konec pokrytecké hře!

všechno ostatní sem

Příspěvekod Angus » stř 25. lis, 2009 9:51

defendu píše:4 Angus

Kde berete tu trapnou jistotu,že lidi co trénujou x-box,mají problém rozdat si to s kýmkoliv bez rukavic? :roll: :

Kde jsem to tvrdil? Nauč se číst, nebaví mne to psát dokola.

defendu píše:Osobně např. neznám žádnýho aktivního karatistu co by dělal na dveřích....x-boxerů,co používají svoje "holý ruce" v práci znám tuny.

Takže svojí "parafrází" o sundání si rukavic jsi mě tak akorát rozesmál....

To, že Ty osobně neznáš karatisty, co používají boxerky, to ještě nic neznamená. Jen namátkou - na webu - SK Global Brno pod vedením Miry Haluzy:
http://www.youtube.com/watch?v=7dMqsUYQBIE

PS: Karate cvičím od roku 1982 a boxerky používám od roku 1978.
defendu píše:Znáte někdo Tomáše Prince?Netuším kolikátý má momentálně dan (kdysi před lety měl tuším třetí),ale trénuje shotokan něco přes třicet let....tvrdí,že je tento způsob boje nevhodný např. pro sebeobranu a boj na ulici,protože je technicky velice omezený a neřeší spoustu věcí,který na ulici musíš znát....asi je to neznalý hlupák,že?

Znám lidi s vyššími dany, které bych rozsekal v době, když jsem měl nějaký žákovský stupeň. To nic neznamená.
Pokud někdo trénuje shotokan 30 let a tvrdí tyhle věci, tak by se měl asi věnovat raději něčemu jinému, ale vlastně, když ho to baví, jeho věc.
Tím nechci napadat konkrétně zde jmenovaného, záleží v jakém kontextu co a jak dotyčný řekl, já jej neznám osobně a neviděl jsem jej cvičit, i když považuji klub NARAMA Plzeň za klub na určité úrovni.

Podle vyjádření většiny x-boxerů na tomto fóru je pro sebeobranu nevhodné cokoliv kromě x-boxu. To se tu objevilo nesčetněkrát.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 25. lis, 2009 10:09

..ja by som chcel poskromne prispiet co sa tyka rozdielu box s rukavicami vs. bez rukavic kedze cvicim oboje a viac casu venujem boxingu "bez rukavic"
niekolko mojich vlastnych skusenosti ak mozem :wink:

1. je boxing bez rukavic iny nez s rukavicami- ano je, ale biomechanicka struktura ostava da sa povedat stejna,meni sa trochu vzdialenost,krytie musi byt viac utiahnute alebo na dlhsiu vzdialenost pouzivat zrazanie a rozrazanie blokmi ako v starom boxingu a rychle kontra udery

2.meni sa taktika boja-ano meni,nemozete dlho tukat na prednu ruku a boxovat ala amaterski boxing pretoze nachytate velmi rychlo udery do tvare,ocnic,usi ,popr. dlho ostavat ostavat v strednej vzdialenosti a duckingovat si,povolovat atd a hrajkat sa s fintickami..velmi casto budete v dlhej vzdialenosti a v kratkej klincovej,stredna vzdialenost je oproti klasik boxingu omnoho kratsia,nahradzuje ju prirodzene klincova vzdialenost s uchopmi a udermi..

3. su udery po priamke stale take dolezite a nadradene "overhandom"-
no ako u koho,ale bez rukavic je swing-overhand velmi tazko blokovatelny a kontrolovatelny na rozdiel od rukavic kde staci sa skryt za rukavice,pouzitie capakov,zdvihakov,kladivakov a hakov z klincovej vzdialenosti vzrasta

4. je vhodne zaviest pouzivanie prilieb a popr.ochrannych viest podobnych Sanda vestam
- hrozi silne riziko polamanie rebier pri strednych a tazsich vahach,popr. ocnic,bradu,karfiolove usi atd...asi pred mesiacom som bol knocknuti cez vestu na rebra od byv. sutazneho boxera..bez vesty mam zlomene rebra :twisted:
Naposledy upravil marcelo dne stř 25. lis, 2009 10:41, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 25. lis, 2009 10:26

http://www.youtube.com/watch?v=8LFGcsuS3PQ

..cigansky boxing bez rukavic..stale je to boxing..aj slepy to vidi,ale je trosku iny..opatrnejsi..skoda ze nemozu kolena ,lakte a hody,to by bola mnamka :D
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 25. lis, 2009 11:48

Hlavně Angus nikde netvrdil že boxer se neumí rvát bez rukavic.....tvrdil že je v tom rozdíl, a jak dokazuje MMA tak rozdíl v tom je opravdu značný.

- Vzádlenost
- Guard
- Obrana
- Práce nohou

Nikdo tu netvrdí že box bez rukavic nefunguje, akorát tu tvrdíme že Karate je dělaný a trénovaný na striking bez rukavic a tam taky nejlíp funguje, kolikrát jsme to díky šikovným Shotokan Karatistům v MMA viděli.
Někteří boxeři už to pochopili a obohacují svůj MMA boxerský styl o prvky Karate.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » stř 25. lis, 2009 12:00

RUNAR píše:Někteří boxeři už to pochopili a obohacují svůj MMA boxerský styl o prvky Karate.

V čem je box a karate jiný?
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 25. lis, 2009 12:56

kwaicheng píše:
RUNAR píše:Někteří boxeři už to pochopili a obohacují svůj MMA boxerský styl o prvky Karate.

To je právě ono, málokdo se do hloubky učí nebo učil oboje, a jen takový adept to může nějak platně hodnotit.
Co jsem poznal tak je tam něco společnýho (překvapivě) ale i spousta rozdílů (překvapivě) bylo by to na 100 stránkovej rozbor.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 25. lis, 2009 12:59

Marcelo, díky za rozvedení do podrobností, asi tak.

Runare - ano, stručně se Ti podařilo shrnout, co jsem se snažil možná trochu neobratně vyjádřit.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » stř 25. lis, 2009 14:05

marcelo píše:http://www.youtube.com/watch?v=8LFGcsuS3PQ

..cigansky boxing bez rukavic..stale je to boxing..aj slepy to vidi,ale je trosku iny..opatrnejsi..skoda ze nemozu kolena ,lakte a hody,to by bola mnamka :D

:) Hej tak to je slušný,ale to sou spíš Kazaši než Cigoši nee???

Pěkný :wink:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » stř 25. lis, 2009 14:08

kwaicheng píše:

V Ničem!!! :wink:

Co se týče úderů a kopů tak každý má jen dvě ruce a dvě nohy :!: (To není z mé hlavy ale souhlasim s tim)
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » stř 25. lis, 2009 14:11

ukropcany píše:
Angus píše:To lze také parafrázovat - sundej si boxerky a porovnáme se :lol:
Dej €3000 na dřevo a porovnáme se... :idea: Zadarmo len s boxerkami... :idea:

hej dám 100eu za roli diváka pokud pojedete naplno bez rukavic :!: :wink:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » stř 25. lis, 2009 14:40

RUNAR píše:
kwaicheng píše:

To je právě ono, málokdo se do hloubky učí nebo učil oboje, a jen takový adept to může nějak platně hodnotit.
Co jsem poznal tak je tam něco společnýho (překvapivě) ale i spousta rozdílů (překvapivě) bylo by to na 100 stránkovej rozbor.

Aha. Připomněl jsi mi návštěvu jednoho nejmenovaného zařízení, kde nás měl tamní odborník uvést do problematiky, čehož se zhostil slovy: "Podívejte, o této problematice se dá mluvit hodiny a hodiny.", což opakoval celou nám vyhrazenou hodinu.
Jsi-li inteligentní, nebude pro tebe problém vystihnout krátce ty nejdůležitější věci.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 25. lis, 2009 17:36

Kwaicheng:

No dyť jsem to už psal:

- Vzdálenost (Distance)
- Kryt (Guard)
- Časování (Timing)
- Práce nohou (Footwork)
- Techniky na krátkou i dlouhou vzdálenost.

Jsou tam podobný i rozdílný věci, fakt to nemá smysl rozebírat, není tu skoro nikdo kdo by viděl do více striking stylů.
Takhle po netu to nejde vysvětlit....jde to jenom přes vlastní zkušenost z cross sparingů a to ještě neúplně protože každej pokročilejší adept má svůj styl.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Vincit veritas, aneb konec pokrytecké hře!

Příspěvekod Toman » stř 25. lis, 2009 18:15

kwaicheng píše:
El_Commandante píše:Byl na tom lépe, když honil mičuru...

:D Honil mičuru :D ?

Nebo spíš "honil mi čuru" :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Vincit veritas, aneb konec pokrytecké hře!

Příspěvekod kwaicheng » stř 25. lis, 2009 19:53

Toman píše:
kwaicheng píše:
El_Commandante píše:Byl na tom lépe, když honil mičuru...

:D Honil mičuru :D ?

Nebo spíš "honil mi čuru" :lol:

To asi znamená nějakej speciální druh sparringu... :D
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 25. lis, 2009 21:08

No ale abysme nebyli furt jenom u strikingu tady je Judista Yoshihiro Akiyama a jeho tvrdá zkouška proti Manhoefovi, fakt nářez.
Judista Akiyama vyhrál.....ale samozřejmě že má kvalitní zkušenosti ze strikingu aby věděl jak se bránit a jak jít na věc.

http://www.youtube.com/watch?v=hNttRJ40QZE&feature=related
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » stř 25. lis, 2009 21:17

Odvažuji si tvrdit že více jak polovina lidí kteří dělají nějakě BU tak při pouliční rvačce přemejšlí nad složitejma kombinacema, a přitom je nejlepší jednodušší řešení, rána..
Tím jenom narážím na članek o tom jak tam psal že fotbalista nakoppal karatistovi, můj strejc taky jednomu takhle dal když byl v hospodě a von na něj začal dělat nějaký postoje a strejc mu jednu vyťal a bylo po rvačce...

A to k tomu že Kung fu je k hovnu: určitě ne, je to zdraví a pak bojový umění, u nás se však ovšem spíše jedná o to bojové umění (klidně mě opravte kungfisti) a znám mrtě případu kdy kungfista vyhrál i nad thaiboxerem, protože ten nebyl zvyklej na kungfistický rány...
Naposledy upravil Franz dne stř 25. lis, 2009 21:31, celkově upraveno 1
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » stř 25. lis, 2009 21:21

RUNAR píše:No ale abysme nebyli furt jenom u strikingu tady je Judista Yoshihiro Akiyama a jeho tvrdá zkouška proti Manhoefovi, fakt nářez.
Judista Akiyama vyhrál.....ale samozřejmě že má kvalitní zkušenosti ze strikingu aby věděl jak se bránit a jak jít na věc.

http://www.youtube.com/watch?v=hNttRJ40QZE&feature=related

to bylo fakt pěkný..
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » stř 25. lis, 2009 21:30

a měl bych dotaz, co to kombinovat? jasně že se to bude plíst, ale třeba takový kungfu, kde si chodí lidi po slabinách a jsou připravený že protivník je tam praští s thaiboxem, kterej je do ringu a vhodnej na ulici...
Takovej thaiboxer a kunfista in 1?? Ale jako nemyslím tím že začnu proti nějakýmu vejchlastovy kung fu a pak se po ráně přeladím an thaibox, ale najít si kompromis a z obou stylu si brát něco...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod El_Commandante » stř 25. lis, 2009 23:28

Franz píše:a měl bych dotaz, co to kombinovat? jasně že se to bude plíst, ale třeba takový kungfu, kde si chodí lidi po slabinách a jsou připravený že protivník je tam praští s thaiboxem, kterej je do ringu a vhodnej na ulici...
Takovej thaiboxer a kunfista in 1?? Ale jako nemyslím tím že začnu proti nějakýmu vejchlastovy kung fu a pak se po ráně přeladím an thaibox, ale najít si kompromis a z obou stylu si brát něco...

Taková patlanina už existuje. Je to dnešní Jeet Kune Do. :twisted:
El_Commandante
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » stř 25. lis, 2009 23:55

[quote="Franz"]Odvažuji si tvrdit že více jak polovina lidí kteří dělají nějakě BU tak při pouliční rvačce přemejšlí nad složitejma kombinacema, a přitom je nejlepší jednodušší řešení, rána..
Tím jenom narážím na članek o tom jak tam psal že fotbalista nakoppal karatistovi, můj strejc taky jednomu takhle dal když byl v hospodě a von na něj začal dělat nějaký postoje a strejc mu jednu vyťal a bylo po rvačce...

A to k tomu že Kung fu je k hovnu: určitě ne, je to zdraví a pak bojový umění, u nás se však ovšem spíše jedná o to bojové umění (klidně mě opravte kungfisti) a znám mrtě případu kdy kungfista vyhrál i nad thaiboxerem, protože ten nebyl zvyklej na kungfistický rány...[/quote

určitě ten postoj jeřába na jedné noze a druhou připravenou k výkopu :idea:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na off-topic