Makoto píše:To je skvela historka, tu jsem jeste neslysel

Jsou o ni nejake historicky podlozitelne zaznamy? Ptam se vazne.
Jsou, vždyť jsem to napsal v tom příspěvku, na té výstavě ve Vídni byly prezentované.
Makoto píše:Co se tyka Nemcu a jejich Danu....no....zrovna vcera jsme se bavili s Matejem, ze Nemecko ma nejvetsi koncentraci extremne vysokych danu (8.-10.dan). Pro me osobne je to minimalne podezrele.....
Jsi snad nějaký arbitr? To je přece jejich věc a jejich odpovědnost vůči jejich studentům. Já bych si s tím žíly netrhal, kudrnáči

.
Makoto píše:Ted si malicko rypnu - chces rici, ze vase mae geri je diametralne odlisne od karatistickeho mae geri , apod.?

Kurnik, neni to preci o tehcnikach, ale o principech.... Vzdyt na zadnou techniku nemate copyright....nebo ano?

V pohode, jen jsem si rypnul, vse dobre, kudrnaci

Jinak souhlas s tim, ze koncepci je urcite vice jak jedna - i my jsme toho dukazem.
Rýpej si jak libo, pokud to bude mít hlavu a patu. Jestli jsi nahlédl alespoň jedním očkem na odkaz, který jsem tam dal (pro jistotu ještě jednou
http://www.otokodate.com/docs/rad5-1KYU.pdf a
http://www.otokodate.com/docs/rad1-4DAN.pdf , tak zjistíš, že v našem systému maegeri rozhodně nenajdeš, ani ho v žádné podobě necvičíme. Rozhodně máš pravdu, že je to o principech a že na žádnou techniku nemáme copyright. Ale ještě jsem nenašel jiný bojový styl, kromě Daitoryu a odvozenin od Hakkoryu, kde by se používaly podobné techniky a s analogickými principy jako v Hakkoryu.
Makoto píše:zm píše:Víra nebo nevíra v něco je soukromou věcí každého z nás, jestliže ji někdo nosí před sebou jako štít a argument pro cokoli, řekl bych, že se jedná spíše o jakousi formu demagogie, proti které se namítnout nedá zhola nic, nedá se o ní diskutovat a neexistuje na ni argument. Sorry.
Co s tim ma co spolecneho vira? Kdyz nekdo rika, ze jeho system ma vice jak 3.000 technik, mel by je take umet ukazat....Zvlast, kdyz je nositelem cerneho pasu.
Ale no tak, zase už si budeme poměřovat pindíky? Vždyť si sám napsal, že nevěříš. Promiň, ale toto v diskusích používáš poměrně často. Když po tom tak toužíš, domluv se s Reném Zupkou, zajdi na jejich seminář a uvidíš sám, vždyť víš, že bojová umění jsou zejména o vlastní zkušenosti, která je obzvláště přes diskusní fórum nepřenositelná.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...