4 kumori Vichr z Hané je tu, tak POVSTAŇTE!!!
Co se týče juda jako sportu, tak Monster Kníže vám to jasně před léty ukázal (tehdy) s minimální znalostí úderovky.
4 mysnys No nevím kterej ty seš, ale tvoje názory se mi velmi zamlouvají. Tak 18 let juda, jo? No to je dost dobry. To že kluci dostanou od Mongolů na prcinu se dalo očekávat už když mi přišla pozvánka a v ní prezenčka mongolské výpravy.
4 zm Podle tvé „adekvátní reakce tě asi něco vymočilo, teda vytočilo. To jsi tak vostrej i na tréninku hakko ryu? Můžu se tě optat, co jste používali za ty JJ (WJJKO) techniky proti judistům. Kingeri nebo nukite garami. Proč ne. Věř tomu, že kdyby sis to dal s borcem, co se věnuje stejně dlouho judu jako ty JJ, tak si tě zhltne a jako dezert si dá tvoji hakama. Viděl jsem několik oddílů aikido, a jak jsou kluci na konci tréninku zapocení, a vás bych tipoval taky tak nějak. Nebo se pletu?
Jinak co se týče toho koryu. Tak jsem řekl, že kodokan je stejné koryu jako hakko, což neznamená, že musí být nutně oboje koryu, a za druhé si stojím zatím, že kodokan bylo modifikované JJ. Nebo snad ne? Pro potřeby sportovního juda se pak upravovala pravidla tak, aby se borci nezranily a tento trend přetrvává de facto dodnes. Ty máš informace od 5. danu, já od osmého. Kdo je víc.
A to že to u Kollmanna a Zrůbka probíhalo tak, jak to popisuješ je tvoje interpretace. Může být pravda, nebo si prostě namlouváš, že jsi to uměl lépe než oni. Nicméně otázkou zůstává, (pokud jsi to skutečně tedy uměl lépe než oni), kdo tě na tu „lepší“ úroveň dostal v době totáče, kdy tady kromě karate, boxu juda a zápasu nic nebylo? Můžeš nás sdělit ta jména. Troufám si tvrdit, že to byli bývalí judokové.
4 marcelo Tomasz Guja 8. dan JJ z Polska. Docela dobrej týpek. Apropos bývalej judoka, vystudoval něco jako FTK se zaměřením na trenérství juda. Ale podotýkám, že to není příliš tradiční JJ, ale mně se to zamlouvá. Zažil jsem s ním jeden seminář Jiu-Jutsu a stálo to za to.
http://www.youtube.com/watch?v=nVpUKkuL ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=og_TYGW4 ... re=related