MUSADO

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

MUSADO

Příspěvekod littleass » stř 16. pro, 2009 20:24

Máte někdo reálné zkušenosti s tímto BU???Nedávno sem se setkal s typasem co to dělá hrozně dlouho a tvrdí že je to strašně účinný a že je to uplně na všechno.Cvičí to tu i Vojáci a Policie tak na tom třeba něco bude...??? :?


Sparing sem s nim nedával
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

 

Příspěvekod bobo933 » stř 16. pro, 2009 20:35

PREDEM UPOZORNUJI ZE SEM TO NEPSAL JA ALE ASANOTH V JINEM TEMATU MUSADO

Zdar,
Tak jsem se od října 2008 zhruba do teď zabýval tréninkem tradičního Musada a někoho by třeba mohly zajímat mé dojmy. Předesílám, že zřejmě budu psát dosti kriticky, tak se prosím moc nerozčilujte  . Všechno co si zde přečtete jsou mé subjektivní dojmy, tak z toho prosím vycházejte, pokud náhodou budete reagovat.
Nejprve bych rád shrnul harmonogram tréninku: Vše začíná nástupem v řadě, následuje krátká věc, které oni říkají „koncentrační cvičení“. Spočívá to v sezení v tureckém sedu se zavřenýma očima, rukama kolem tan tienu(hary) a v dýchání. Podle mě nám tohle nikdy pořádně nevysvětlili, a tudíž to pro člověka, který se cvičeními tohoto druhu nikdy nezabýval, nemá velký význam, protože to asi bude dělat špatně.
Poté se odříkává, resp. „ty co maj po zkouškách“ odříkávají „přísahu Musado“. Jde prakticky o občas trochu svévolně přeložené(ale říká se to i korejsky, jen ten překlad je OBČAS prapodivný) Hwarang Meng Sae, které využívá většina tradičních korejských bojových umění.
Nyní se člověk ukloní Sabom-nimovi, on jemu, všichni vstanou a jde se běhat. Chvíli se různě běhá a následuje jedno až čtyři „dýchací cvičení“(cviky, znají asi pouze dva druhy), asi aby si člověk odpočinul a vydýchal se.
Strečink.
Celou rozcvičku vede většinou nikoliv instruktor, ale nejvyšší přítomný barevný pásek.
Následně se osazenstvo rozdělí na pokročilé a nábor a cvičí se. Vcelku mě zaujalo, že zhruba polovina tréninků pokročilých byl sparring. Prostě se řezali a bylo to. Ke zraněním většinou nedocházelo, jede se tuším 50% na tělo a 10-25%(dle nálady instruktora zřejmě) na hlavu v odvislosti od technických stupňů(bílý pásky jedou někdy bezkontakt).
Ostatní tréninky byly buď dost posilovací, občas technické nebo hosinsoolové(sebeobrana).
Zbraň jsem za toho půl roku neviděl ani jednou.

A teď, co se člověk naučí, když přijde do náboru: První tři měsíce se dělají tři základní pády s přetočením, čtyři techniky(úder loktem, kop na koule, kop kolenem a úder patkou dlaně) a hosinsool – obrana zepředu proti chycení za krk, za obě a jednou klopu, zezadu za krk(nebo ramena, ale to je stejná technika) a uchopení přes ruce. Když se na to člověk koukne, tak na to, že se to trénuje 3 měsíce 3 hodiny týdně toho není zrovna hromada. Na druhou stranu, zas to může zvládnout každý. Kromě těchto krásných věcí člověka čeká ještě posilovací příprava, neboť „vstupní test“ ke zkouškám na bílý pás spočívá ve stovce kliků, zkracovaček a dřepů(takovejch těch širokejch, kdy se moc neohybaj kolena) po sériích. Ono vůbec Musado je hodně o posilování, slyšel jsem i názory lidí, který to někde cvičili, že prakticky nic jinýho nedělali. Zda-li je to špatně nebo dobře nechám na posouzení každého z vás.
Pak si člověk udělá formální zkoušky na bílej pásek, začíná se trénovat víc technik-kravata(taková ta „lehká“, spíš úchop kolem ramen od nějakýho ožraly) a úchop za ruce(jednu i dvě). Nakonec se přidá ještě úchop za obě ruce zezadu a obejmutí pod rukama. Pády se, pokud jsem si všiml, po těch úvodních 3 měsících už neopakujou, ale to už jsem tam nechodil uplně furt. Pilíř druhýho čtvrtletí jsou ale základní „tradiční“ techniky – Dlouhej přední postoj, boční postoj(juchum seogi, japonsky ani čínsky to bohužel neumim), kryty, úder, přímej kop a obloukovej kop. No, co na to říct, po šesti letech Taekwonda, kdy jsem se specializoval první tři nebo dva roky na techniku, a ani teď rozhodně nepatřím mezi taekwonďácký „kickboxery“, to pro mě bylo hezké procvičení, nicméně nic nového. Tady bych rád zmínil, že některé z technik jsou prováděny(například kryt na horní pásmo) hodně nelogicky a skoro bych řekl „blbě“.
Po těchto šesti měsících člověk předá své místo dalšímu náboru a zřejmě se zařadí mezi pokročilé.

Úmyslně jsem nehodnotil kvalitu výcviku, protože to je o lidech a ne o stylu. My jsme měli tři instruktory, kteří se u nás různě střídali:
Jeden byl v pohodě sympaťák, kterej člověka dost naučil a učil ho něco, co bylo nejblíž něčemu, co bych nazval Tradiční Musado.
Druhej tam byl asi do počtu, neměl jsem pocit, že by člověka byl schopen něco kvalitně naučit, nelíbil se mi jeho styl technik, tréninku apod. Hlavně byl schopnej v půlce tréninku odejít s někým kecat a my jak hovada dělali dvacet minut jednu a tu samou techniku, zatím co on diskutoval. Narozdíl od druhých dvou nepřipouštěl žádnou improvizaci(„až vyrosteš a budeš vyspělejší bojovník, budeš moct v reálném boji improvizovat, ale tady cvič tu techniku- to si zřejmě vymyslel, neboť příští trénink mi jiný instruktor, mimo jiné vyšší dan řekl, ať si klidně improvizuju Usmívající ) stylu, že když od člověka stojím 10 centimetrů, tak mu nátáhnu loktem a ne dlaní. Měl strašně moc filosofickejch řečí, který zněly jednak jako hodně nepovedená snaha a jako klišé.
Třetí byl „rváč“(teď nechci, aby to vyznělo jakkoliv pejorativně), zabýval se MCSkem a bylo to vidět, všechno dělal tak, aby to bylo co nejvíc praktický, trénoval dost tvrdě, ale dobře a kvalitně.
Tady člověk vidí, že je to vážně o lidech. Problém byl, že každý z těchhle třech po nás chtěl něco trochu jinýho, takže nezkušený by v tom mohl mít sakra guláš a dost možná i měl. Já si to jel v TKD stylu(což se jim ne vždy líbilo) a měl sem pokoj Usmívající.
Tak, snad jsem nic důležitýho nevynechal, kdyby kohokoliv cokoliv zajímalo, nechť se ptá.

A shrnutí mého názoru: Tradiční Musado tak, jak jsem ho zažil, má hodně daleko k tradičnímu bojovému umění dle mých představ. Někdo tu kdysi psal, že TKD nebo třeba Shotokan jsou „sporty jako kickbox+něco navíc(sestavy apod)“. Tak Musado je podle mě „sebeobrana a bitkaření+něco navíc“. Jako primární styl to zřejmě vůbec nebude špatná volba, pokud vám bude vyhovovat, ale podle mě se rozhodně nehodí jako doplněk ke stylům Karate, TKD apod. V takovém případě bych spíš volil nějaký směr stylu Aikido, nebo Dojang čehokoliv, ve kterém budou brát ohled na vaše předchozí zkušenosti. V jiném případě, tedy i v případě TM, to považuju sice ne za ztrátu času, ale za jeho špatnou investici.
bobo933
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 49
Registrován: pát 11. pro, 2009 0:00
Bydliště: saf

Příspěvekod Naked_Snake » čtv 17. pro, 2009 13:42

Jistě, že si myslí, že je to účínný, když to cvičí dlouho. Jinak by to asi nevcičil.
Cvičil jsem MU SA DO tři roky a přestal jsem, protože jsem nevěřil, že by se jednalo o kvalitní přípravu na sebeobranu z důvodu toho, jak byl tehdy veden trénink i techniky. Zajdi se podívat na trénink a udělej si svůj obrázek.
Policie jako taková necvičí MU SA DO, ale pouze někteří policisté dobrovolně ve svém volnu chodí cvičit MCS. Armády cvičí MCS. O obou větvích MU SA DO (tradiční i MCS) se toho tady napovídalo už dost. Mrkni na do ostatních diskuzí.
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 139
Registrován: sob 13. kvě, 2006 23:00

Příspěvekod luen » čtv 17. pro, 2009 13:48

Ryba smrdi od hlavy a v pripade musada/mumasa to plati taktez ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Gino » čtv 17. pro, 2009 13:59

luen píše:Ryba smrdi od hlavy a v pripade musada/mumasa to plati taktez ...
Muzes to trochu rozvest?...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod defendu » čtv 17. pro, 2009 17:48

Připojuju se....můžeš to rozvést?Klidně drby...šup sem s tím :wink: Klidně přes SZ...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod martinYT » čtv 17. pro, 2009 18:02

luen píše:Ryba smrdi od hlavy a v pripade musada/mumasa to plati taktez ...


Tohle souhlasí, akorát je potřeba začít od sebe.... :?

cvičení zdar.

Osobně to rozvést ani nechci myslím, že vzhledem k tomu co jsem tu již mnohokrát přečetl vím jak celé rozvádění bude znít..

cvičení zdar..
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

Příspěvekod luen » čtv 17. pro, 2009 18:04

Urcite se nekdo z vas uz zajimal o zakladatele Musado u nas, v zahranici ... pak uz zbyva si jen polozit otazku odkud se nam tito lide vzali, cim prosli, co umi a jake maji vysledky ...

Kontrakt s armadou CR nepovazuji za relevantni vysledek, kontrakt kdysi uzavrel i Hladik :wink:

4defendu a gino mate SZ, aby se nekdo nepodelal, tak to radeji nebudu psat verejne :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod luen » čtv 17. pro, 2009 22:57

martinYT píše:
luen píše:Ryba smrdi od hlavy a v pripade musada/mumasa to plati taktez ...


Tohle souhlasí, akorát je potřeba začít od sebe.... :?

cvičení zdar.

Osobně to rozvést ani nechci myslím, že vzhledem k tomu co jsem tu již mnohokrát přečetl vím jak celé rozvádění bude znít..

cvičení zdar..


Moc nerozumim tvemu rypani, ja mam v hlave aspon v tomto ohledu srovnano ve vztahu k bu/bs. Vim co je smelo/smecko a protoze jsem ke vsemu huba nevymachana, tak si drze dovolim tvrdit, ze treba poznam zmrda a kripla na kilometry daleko ... Co se na tom tobe nelibi? Chtel bys to take umet a nebo bys to chtel ostatnim zakazat?
Ale k veci, mam par osobnich zkusenosti s O.S. jeste kdyz chodil na "valecne porady" do Neklanky k J.P. do prodejny casopisu Warrior ... kdysi jsem tam brigadne pracoval. Co jsem vyslechnul klidne komukoli reknu, klidne i svuj nazor na celou tuto zalezitost, mam i svuj nazor na cviceni musada ... A protoze vrana k vrane seda, tak si prolustrujte i pana H.G. a zjistite, ze se kolo porad toci.
Znam par lidi, kteri musado delaji a bohuzel pro ne, ho musi delat, jelikoz to zada jejich zamestnavatel (stat). Nicmene jsem po pravu rozcilen, kdyz vidim, jak nekdo haze z okna dane, ktere platime. Pokud nekomu vyhovuje nechat ze sebe delat vola ... OK, kazdemu, co pobere, ale ja ten cirkus take sponzoruji kamo a to je duvod byt nastvanej :wink: Musado a ostatni sracky mam uplne u prd.;e - rozumime si? Je mi jedno, ze si nase arma najme na trenink Hladika nebo treba Zorku Jandovou a nebo maxipsa fika :wink: Ale at si to pani recesisti calujou ze sveho!!! Ja uz z telecich let vyrostl a kdyz na sebe hodim maskace, tak nemam pocit, ze mi pindour vyroste. Pokud se neco chci naucit, tak vim kam si zajit. 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod littleass » pát 18. pro, 2009 8:09

Tak díky všem za vyčerpávající informace ale budu se řídit spíš sám sebou než názory jiných :lol: :!: :idea:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

 

Příspěvekod graver » pát 18. pro, 2009 9:43

Tak proč se ptáš?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Naked_Snake » pát 18. pro, 2009 11:09

To Littleass: Hlavně se, prosím tě, ve tvým vlastním zájmu podívej i někam, kde se cvičí sebeobrana, ať máš srovnání. Já jsem to neudělal a dělal jsem ze sebe kokota 3 roky.
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 139
Registrován: sob 13. kvě, 2006 23:00

Příspěvekod martinYT » pát 18. pro, 2009 11:40

luen píše:
martinYT píše:
luen píše:Ryba smrdi od hlavy a v pripade musada/mumasa to plati taktez ...


Tohle souhlasí, akorát je potřeba začít od sebe.... :?

cvičení zdar.

Osobně to rozvést ani nechci myslím, že vzhledem k tomu co jsem tu již mnohokrát přečetl vím jak celé rozvádění bude znít..

cvičení zdar..


Moc nerozumim tvemu rypani, ja mam v hlave aspon v tomto ohledu srovnano ve vztahu k bu/bs. Vim co je smelo/smecko a protoze jsem ke vsemu huba nevymachana, tak si drze dovolim tvrdit, ze treba poznam zmrda a kripla na kilometry daleko ... Co se na tom tobe nelibi? Chtel bys to take umet a nebo bys to chtel ostatnim zakazat?
Ale k veci, mam par osobnich zkusenosti s O.S. jeste kdyz chodil na "valecne porady" do Neklanky k J.P. do prodejny casopisu Warrior ... kdysi jsem tam brigadne pracoval. Co jsem vyslechnul klidne komukoli reknu, klidne i svuj nazor na celou tuto zalezitost, mam i svuj nazor na cviceni musada ... A protoze vrana k vrane seda, tak si prolustrujte i pana H.G. a zjistite, ze se kolo porad toci.
Znam par lidi, kteri musado delaji a bohuzel pro ne, ho musi delat, jelikoz to zada jejich zamestnavatel (stat). Nicmene jsem po pravu rozcilen, kdyz vidim, jak nekdo haze z okna dane, ktere platime. Pokud nekomu vyhovuje nechat ze sebe delat vola ... OK, kazdemu, co pobere, ale ja ten cirkus take sponzoruji kamo a to je duvod byt nastvanej :wink: Musado a ostatni sracky mam uplne u prd.;e - rozumime si? Je mi jedno, ze si nase arma najme na trenink Hladika nebo treba Zorku Jandovou a nebo maxipsa fika :wink: Ale at si to pani recesisti calujou ze sveho!!! Ja uz z telecich let vyrostl a kdyz na sebe hodim maskace, tak nemam pocit, ze mi pindour vyroste. Pokud se neco chci naucit, tak vim kam si zajit. 8)


No mé rýpání hlavně protože když jsem si přečetl spoustu tvých příspěvků je přesně ve výše uvedeném duchu, načež taky několikrát jsi nezapoměl poznamenat jak vy to všechno děláte dobře a ostatní na prd. Proto jsem přesně napsal tak jak jsem to napsal. Nikomu nic nezakazuji a nechci zakazovat, jenom si myslím jak se říká napřed trám ze svého oka a potom třísku z oka svého "bratra" protože dle tvého víše uvedeného příspěvku by jsi stál za z nic jenom protože jsi před lety cvičil WT, které je dle spousty lidí na prd, ale sám víš, že to tak není....

Osobně mám taky jasno mezi BU/BS neříkám. Osobně nějak nerozděluju bojování mezi BS a BU, prostě sportovní klání je jeden z možných druhů konfrontace a opravdu dobré na trénování spousty věcí v bojových umění.

cvičení zdar..... :lol:
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

Příspěvekod luen » pát 18. pro, 2009 13:21

martinYT píše:No mé rýpání hlavně protože když jsem si přečetl spoustu tvých příspěvků je přesně ve výše uvedeném duchu, načež taky několikrát jsi nezapoměl poznamenat jak vy to všechno děláte dobře a ostatní na prd. Proto jsem přesně napsal tak jak jsem to napsal. Nikomu nic nezakazuji a nechci zakazovat, jenom si myslím jak se říká napřed trám ze svého oka a potom třísku z oka svého "bratra" protože dle tvého víše uvedeného příspěvku by jsi stál za z nic jenom protože jsi před lety cvičil WT, které je dle spousty lidí na prd, ale sám víš, že to tak není....

Osobně mám taky jasno mezi BU/BS neříkám. Osobně nějak nerozděluju bojování mezi BS a BU, prostě sportovní klání je jeden z možných druhů konfrontace a opravdu dobré na trénování spousty věcí v bojových umění.

cvičení zdar..... :lol:


Nechme tedy emoce stranou a pojdme udelat mensi rozbor ...

Nikde jsem ve vztahu k musadu neuvadel, jak MY neco delame skvele. Ja mam modrou a vubec se nestydim za to, ze jsem nevojak. Sve zaky ucim nebyt tupe stadecko, snazim se v nich rozvijet osobnost ... atd ... temer vse je vlastne v rozporu s vojenskym pristupem. Tolik k nasi skole, kdyz ji tak znas ...

Mam spousty kamaradu mezi vojakama a presne v duchu toho, co jsem napsal ... je mi uplne burt, co se v arme cvici. Maji na to opravdove odborniky, nejdrive si najmuli Hladika (urcite budes znat) a ted maji zase toto. OK, ale nebylo by lepsi kdyby si kudla dal aspon jednou nekdo tu praci a na MO by se udelalo vyberove rizeni transparentne, pruhledne a ciste ... tobe by to vadilo? Vlastne tohle je snad jedine ministerstvo, kde se neobejde bez skandalu ani nakup ponozek.

Nevim co ma wt spolecneho s predmetem teto diskuze, ale asi ti lezi v zaludku nejaka starsi diskuze, tak jen v rychlosti.
Ano pred lety jsem cvicil wt a protoze uz tenkrat jsem nebyl ovce, tak jsem kritizoval, co bylo spatne. Ohledne vymysleni, lhani, ojebavani ... nehlede na kvalitu vyuky. WT byla, je a vzdy bude sracka. Ja vim, ze je to hnus a nemyslim tu vulgarni formu meho tvrzeni. Stav se nekdy u nas na treninku a vazne v dobrem, muzeme oba face to face predlozit sve dukazy o tom, ze jeden z nas je spatne informovanej ... Ja vlastne ani nevim, co cvicis ... ale strelim, ze to je/bylo AVSE?

Protoze se bu/bs venuji leta, tak vim, ze to vse, do jiste miry stoji na osobnich vztazich mezi trenerem a zakem. Pokud je clovek stojici nad tim vsim (grandmaster, grandgrandmaster a nebo sifu) vycuranej zmrdik, kterej je levej, lempl ... ja neverim, ze z tohoto muze vzejit neco dobreho. Zatim se to nikdy nestalo, protoze z lejna diamant neuhnetes a myslim, ze to tak bude navzdy :wink:

Edit: abychom si rozumeli, netvrdim, ze kazdy, kdo cvici wt je srac, podvodnicek a pod. bavime se o obecne rovine (i ja mam mezi lidmi na wt kamarady a jsou to hrozne fajn lidi, ale na druhou stranu maji gule a na rovku reknou jak se veci maji - toho si ja vazim) a o managmentu ewto, popr. iwtaa. :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod bobo933 » pát 18. pro, 2009 21:25

Nak sem z toho nepochopil co se vam vlastne nelibi na tradicnim musadu ?:D
bobo933
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 49
Registrován: pát 11. pro, 2009 0:00
Bydliště: saf

Příspěvekod littleass » sob 19. pro, 2009 12:47

graver píše:Tak proč se ptáš?



No nečekal sem takovou dělostřelbu a tak se radši zkoušim stáhnout tohle je fakt maso.Tady je to samej polobůh kterej všemu a všem rozumí a to už pak nemá cenu sem něco psát :lol:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

Příspěvekod littleass » sob 19. pro, 2009 12:51

Naked_Snake píše:To Littleass: Hlavně se, prosím tě, ve tvým vlastním zájmu podívej i někam, kde se cvičí sebeobrana, ať máš srovnání. Já jsem to neudělal a dělal jsem ze sebe kokota 3 roky.



Hele jinam to asi ne-mě jde jen o to naučit se takový ty základy a to se u něj naučim rozhodně-to znamená jak se efektivně bránit když mě nějakej zmrd bude třeba ohrožovat pistolí,pak nožem a pak třeba tyčí.Potom se chci naučit pár odváděcích technik a to stačí-prostě pořád jen tohle a dokola a zbytek považuju za zbytečný jelikož si ještě Boxinguju a do pohody ještě to Taiji a to už je víc než dost!!! :wink:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 268
Registrován: pát 03. dub, 2009 23:00

Příspěvekod martinYT » sob 19. pro, 2009 14:30

luen píše:
Nechme tedy emoce stranou a pojdme udelat mensi rozbor ...

Nikde jsem ve vztahu k musadu neuvadel, jak MY neco delame skvele. Ja mam modrou a vubec se nestydim za to, ze jsem nevojak. Sve zaky ucim nebyt tupe stadecko, snazim se v nich rozvijet osobnost ... atd ... temer vse je vlastne v rozporu s vojenskym pristupem. Tolik k nasi skole, kdyz ji tak znas ...

Mam spousty kamaradu mezi vojakama a presne v duchu toho, co jsem napsal ... je mi uplne burt, co se v arme cvici. Maji na to opravdove odborniky, nejdrive si najmuli Hladika (urcite budes znat) a ted maji zase toto. OK, ale nebylo by lepsi kdyby si kudla dal aspon jednou nekdo tu praci a na MO by se udelalo vyberove rizeni transparentne, pruhledne a ciste ... tobe by to vadilo? Vlastne tohle je snad jedine ministerstvo, kde se neobejde bez skandalu ani nakup ponozek.

Nevim co ma wt spolecneho s predmetem teto diskuze, ale asi ti lezi v zaludku nejaka starsi diskuze, tak jen v rychlosti.
Ano pred lety jsem cvicil wt a protoze uz tenkrat jsem nebyl ovce, tak jsem kritizoval, co bylo spatne. Ohledne vymysleni, lhani, ojebavani ... nehlede na kvalitu vyuky. WT byla, je a vzdy bude sracka. Ja vim, ze je to hnus a nemyslim tu vulgarni formu meho tvrzeni. Stav se nekdy u nas na treninku a vazne v dobrem, muzeme oba face to face predlozit sve dukazy o tom, ze jeden z nas je spatne informovanej ... Ja vlastne ani nevim, co cvicis ... ale strelim, ze to je/bylo AVSE?

Protoze se bu/bs venuji leta, tak vim, ze to vse, do jiste miry stoji na osobnich vztazich mezi trenerem a zakem. Pokud je clovek stojici nad tim vsim (grandmaster, grandgrandmaster a nebo sifu) vycuranej zmrdik, kterej je levej, lempl ... ja neverim, ze z tohoto muze vzejit neco dobreho. Zatim se to nikdy nestalo, protoze z lejna diamant neuhnetes a myslim, ze to tak bude navzdy :wink:

Edit: abychom si rozumeli, netvrdim, ze kazdy, kdo cvici wt je srac, podvodnicek a pod. bavime se o obecne rovine (i ja mam mezi lidmi na wt kamarady a jsou to hrozne fajn lidi, ale na druhou stranu maji gule a na rovku reknou jak se veci maji - toho si ja vazim) a o managmentu ewto, popr. iwtaa. :wink:


No já žádné emoce neřeším, jsem celkem v pohodě,

jinak nikde jsem toto nepsal: /Nikde jsem ve vztahu k musadu neuvadel, jak MY neco delame skvele. Ja mam modrou a vubec se nestydim za to, ze jsem nevojak. Sve zaky ucim nebyt tupe stadecko, snazim se v nich rozvijet osobnost ... atd ... temer vse je vlastne v rozporu s vojenskym pristupem. Tolik k nasi skole, kdyz ji tak znas .../

Psal jsem všeobecně, že každý, kde se ptá na nějaké BU tak ty nezapomeneš připomenout jak je na h....o. Stačí si přečíst osmdesát procent tvých příspěvků.

Tvoji školu neznám, a netvrdím, že nic neumíte to bych si nedovolil a nedovol bych si to říct o nikom, ale už jenom tím, že si přečtu některé tvoje příspěvky bych se nikdy k tobě učit nechtěl. Je to prostě můj pocit z toho co jsem si od tebe přečet. Neřeším teď tvoje bojové kvality, o ty mě vůbec nejde.

Jinak byl jsem voják z povolání a v současné době policista, netvrdím, že v oblasti výcviku je to všechno super, není, ale jak jsem se zhodl se spousty kolegů není to ani tak úplně problém toho co se cvičí,ale spíše toho systému u policie jakým způsobem se ten výcvik dostane k řadovým policistů či vojákům a to je problém. Jenomže to my nevymyslíme na to jsou jiní. :) :)
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 120
Registrován: pát 10. úno, 2006 0:00
Bydliště: Pňovice

Příspěvekod SeaRanger » sob 19. pro, 2009 14:38

luen píše: WT byla, je a vzdy bude sracka.

WT jako Wing tsun?? Ve vsech jeho podobach a odnozich???
SeaRanger
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: sob 06. čer, 2009 23:00

Příspěvekod SeaRanger » sob 19. pro, 2009 14:41

martinYT píše:.....načež taky několikrát jsi nezapoměl poznamenat jak vy to všechno děláte dobře a ostatní na prd......

Ja myslim ze je dobre kdyz veri tomu co dela, ne? A to ze to pak taky nekde rekne je jen logicke. Myslim e bys mel nejdriv jistit co umi, jak to dela a pak teprve hodnotit jeho um.
SeaRanger
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: sob 06. čer, 2009 23:00

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 9 návštevníků

cron