will píše:No, kdyby si měl k tomu tenhle přístup, tak bis nemusel cvičit třeba kjúdo,kobudo, protože třeba, luk, bo, sai, pádlo, atd., sebou taky běžně nenosíš
will píše:No ono záleží, které okinawa karate myslíš, dříve se používal pouze výraz "te" (v překladu ruce), později okinawa - te, jestli myslíš toto, tak to bylo většinou určeno k boji proti samurajům. Což běžní lidé opravdu nebyli, jednalo se o profesionální válečníky, kteří byli mnohdy vyzbrojeni dvěmi meči. MMA a BOX opravdu karatekové neřěšili v první řadě jim šlo, o to, zda být rosekán nebo ne.
SeaRanger píše:Ano, v zasade se pred nazvem karate pouzival bud vyraz Okinawa-Te nebo nekdy take Naha-Te....
will píše:Nevím, kdo čte bulshity, měl bys si asi nastudovat v prvním řadě základy karate. Dodnes některé ökinavské styly karate cvičí sebeobranu proti kataně holýma rukama. A donedávna se na první dan dokonce používala ostrá katana, já to nemám vyčtený, ale od člověka, který to osobně zažil a ztrávil přes 13 let na okinavě, ale také z vlastní praxe.
will píše:Jsi li mistrem boje beze zbraně nepotřebuješ meč, toto řekl již mijamoto musaši. Jestliže katatekové nepouživali holé ruce proti meči proč tyto techniky cvičía existence těchoto technik je nezpochybnitelná. Asi neměli co dělat, tak cvičili sebeobranu proti meči jen, tak pro srandu králíkům.
Spravne! Jendisi ty jsi ale fakt nekdy hloupej!roza píše:Ale řek to musaši!!!!Co ti na tom ,kua,neni Jendisi jasný???
roza píše:Ale řek to musaši!!!!Co ti na tom ,kua,neni Jendisi jasný???
No tak jestli máš tu knihu tak se určite kataně ubráníš ... ale jestli máš jen paperbackovou verzi, tak to bude vyžadovat velké mistrovství hodné musašiho, možná dokonce i chucka norrise! S pevnou vazbou to půjde mnohem snáz, tam si vystačíš tak s brucem leemJendis píše:já Knihu pěti kruhů doma mám,
Jendis píše:roza píše:Ale řek to musaši!!!!Co ti na tom ,kua,neni Jendisi jasný???
![]()
![]()
nic......já Knihu pěti kruhů doma mám,četl jsem ji několikrát. Něco jsem pochopil,něco ne.......
Nevěřím ale,že je tu někdo,kdo se může beze zbraně postavit jinému s mečem a ustát to "bez ztráty kytičky".
Narovinu...budu-li mít v ruce kord,nevydržíte mi(beze zbraně) nikdo.....vsadíme se???(neberu útěk a nadávky z dálky
)
Jendis píše:roza píše:Ale řek to musaši!!!!Co ti na tom ,kua,neni Jendisi jasný???
![]()
![]()
nic......já Knihu pěti kruhů doma mám,četl jsem ji několikrát. Něco jsem pochopil,něco ne.......
Nevěřím ale,že je tu někdo,kdo se může beze zbraně postavit jinému s mečem a ustát to "bez ztráty kytičky".
Narovinu...budu-li mít v ruce kord,nevydržíte mi(beze zbraně) nikdo.....vsadíme se???(neberu útěk a nadávky z dálky
)
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků