will píše:to bylo jenom pro ukropa, ten to ve školce nebral
will píše:kdybys četl pozorně, tak bys ses v mém příspěvku výše dočetl, že ano dostal jsem na solar plexus takže moc dobře vím o čem píšu, jak jsem psal, nejsem jenom teoretik.
will píše:jsem dostal také holení do hlavy, ale údajně by to němělo mít trvalé následky
will píše:karate je light nebo bez kontakt (i když a videu ano), tento kop je hlavně v repertoáru taekwonda, které je full kontakt
will píše:...já ho používat nebu protože ho neovládám
will píše:Tak, to není pravda v shotokanu na 5. kyu uširogeri ve výskoku není
will píše:Co dělám není podle mě důležité
will píše:přičichl jsem k těmto bu, karate,okinava karate,ju-jutsu,box,thai box,valetudo,taj-či.
pavela píše:To jsem toho zase napsal, no nic, už se nebudu vyjadřovat. Jen maličkost k tomu, jak Ukropcany vyhrkl, že nejlepší technika je koleno. Není, špatně jsi poslouchal staré mistry. Nejméně 2000 let vědí, že nejlepší a nejúčinnější zbraní je SRDCEpS: pravé mistrovství nehovoří o technikách, "techniky", to je jen prostředek, pravé umění je, když technika neexistuje.
ukropcany píše:4will - Ty si pričuchol nielen k tomu, ale asi aj k toluénu a iným dobrotám, lebo v hlave máš sakramensky prázdno...
4ranař - my dvaja sa už dlhšie nemáme o čom veľmi baviť, takže ja radšej svoje knižky o BU vyhodím, lebo sú v nich presne tie kecy čo tu meliete...
4pavela - kam chodiť? No to je ľahké... klubov kde «a naučia štípať jak sviňa za 2 roky je všade naokolo kopec, nie je vôbec potrebné jazdiť cez pol sveta. Pred 20 rokmi nepoviem ani "ň", ale dnes je to blbosť, max. keď chceš nejakú zmenu, ale nie na to, aby si sa naučil rozbiť hubu. Cvičenie základov? Základy cvičím každý boží deň do nemlátom, ale v postoji som nikdy nestál, nejako v tom nevidím spojitosť s bojom... zdravotný význam už skôr, ale bojový nie... s dedkami problém nemám, ale dosť pochybujem, že tí štípači o ktorých hovoríš trénujú tak, ako sa trénovalo pred 100 rokmi...Tak to možno bolo pred prvými zápasmi, potom, keď dostali riadne na <>, pochopili, že je to celé blbosť a že musia trénovať inak. Tak ako my...
Prepáč, ale mám dosť problém s argumentáciou o nejakých másteroch cez pol sveta. Je to škôlkárske, ako keby som ja hovoril, že to by si videl, keby prišiel môj tréner...
Trápne, trápne, trápne... takto sa bavia deti v škôlke, sorry. Ja nemám problém postaviť sa SÁM a nechať si ukázať... ja sa za žiadneho mástera neschopvávam...
by ma hanba fackovala, fuj...
to je to, prečo ranařa nejako beriem, lebo aj keď po vysadení liekov trepe strašne kokotiny, postaviť sa a tresknúť vie...
Jabberwocky píše:littleass: Nepíše: http://cs.wikipedia.org/wiki/Toluen Leda by sis to lil do toulce a pak se s tím bezcílně toulal
fakt píše:roza píše:No,pěkný,v Bohnicích je týden vycházek?
Pavela - zbytečně ses naježil na Marcela,pro zanedbatelný rozdíl názoru v nepodstatný otázce přehlížíš to důležité,v čem by sis s nim rozuměl.
Ne že by potřeboval něčí zastávání,tím míň moje,ale co já vím,je to jeden z nejotevřenějších lidí tady a úplně zbytečně ho ktritizuješ za neznalost.
Já se s jeho příspěvky ztotožňuju.
Rozdíl mezi námi a tebou je,že ty píšeš o tom ,jak by to mohlo a mělo být,kdežto my vnímáme ,jek to tady skutečně je....
Mám pro tebe novinku - nejsou tu školy TBU,který to dělaj dobře.Možná se někdo snaží........bohužel zatím s výsledky blízko nule.
Obvykle tu,když už si to někdo dovolí napsat,přidá za podobný výrok "čest vyjímkám".........takže na rovinu,hoši,žádný NEJSOU.
Já ocením snahu,ale teď se bavíme o výsledcích.....NEJSOU.
A do tý doby,než budou,tu budeme muset poslouchat legendy o mistrech,kteří..........
O zbytku tvého příspěvku bych s tebou rád zajímavě debatoval,ovšem ve světle výše napsaného je to zbytečný.....
Roza[/quot)
Hele ty reinkarnace Honzy Husa ....
.... aby to tu zase na týden nezavřeli.
pavela píše:Budu velmi stručný, protože přesvědčovat o něčem lidi, který maji přestavu o TBU shrnutou slovy"Kueny, Kungfu,Hladík" považuju za neproduktivní. Jiný školy, který to dělaj dobře a že jich v ČR pár je, asi neznají. Kdyby byl v ČR jen shit, nedivil bych se, takhle se divím.Takže stručně: a hlavne nesmie na mna vyrukovat s tym ze musim cvicit a stat v postoji a cvicit kueny dlhe roky aby som mohol ist vobec do sparingu a podobne Já jsem stál v postoji 3 roky. Nic víc. Každej den.Dokud jsem neuměl stát, Dufukun mě nic jinýho nechtěl učit a taky neučil. Komu se to nelíbilo, byebye, jdi hledat něco jiného. Du fukun říkal: "mě to mistr učil takhle, já to budu taky učit takhle". Bohužel většina číňanů to na západě učí pro prachy a potřebují žáky aby se uživili. Z toho vyplývá že neučí to co učil mistr je ale to "co chtějí žáci" Proto je mnohdy úroveň "tradičních" škol na západě skutečně děsivá, to uznávám. Ty Marcello jdeš jinou cestou, ty přesně představuješ typ člověka, kterej se nikdy nic nenaučí protože po dvou hodinách stání v postoji se ti to přestane zdát zajímavý a půjdeš někam dělat sparring.Připadá ti to rychlý a účinný. Ale v bojovym umění BOHU?EL zkratky neexistujou. Když vynecháš cvičení postoje(=Kung fu) dosáhneš jistě rychle nějaký úrovně, pár lidem rozbiješ úsopěšně hubu, to ti dá představu, že jseš na dobrý cestě ale tím končíš. V číně se říká, není útok, na který by neexistovala obrana, není borec aby nebyl někdo ještě větší borec. A když se rozhodněš někdy jít do ringu třeba na zápasy Sanda nebo MMA do Číny, tak s tebou vymetou podlahu, jako tradičně s klukama, co si myslej že jim stačí pytel a ulice. Jsou z toho vyléčený po první minutě v ringu. Ti kluci, a nejenom z Číny ale z celýho světa, co na ty zápasy do Číny jezděj, totiž cvičej kungfu a neremcaj za trenérem, že tohle jim připadá nahovno a že by radši "spárovali". Kung Fu totiž znamená cvičit ZÁKLADY. Kdo nemá dobrý základy ten staví barák na písku. Jistě, spárovat můžeš i bez jakejchkoliv základů, párkrát si necháš rozbít hubu, párkrát rozbiješ hubu někomu jinýmu, tím to skončí(pokud to přežiješ) a nikam dál už se nedostaneš.Muhammad Ali zkratkou nešel a "učit se" se mu vyplatilo. Doporučuju skouknout jeho zápasy zpomaleně. Ta měkkost a tvrdost v jednom, to je předpisové čínské Wušu..A Ali je pro mě autorita, nikoliv Marcello. A je formát i v tom, že po zápasu s mistrem pakua Jiang Hao Quanem v ?anghaji uznal svou porážku a vysekl poklonu čínskému BU. To je velké srdce Tygra. Velice obdivuju Aliho. Kluci od Du Fu Kuna, který vydrželi ty, podle tebe, "zbytečné blbosti" a stáli poctivě 3 roky v postoji než se začli učit něco jiného, už VĚDÍ. Chytrolín, který to vzdal po týdnu cvičení a šel raději "spárovat" protože stát v postoji je přeci zjevná "blbost" se nikdy nic nedozví a dnes, po 18 letech už dávno nic necvičí. Kdo si asi myslíš, že učí ty Sanda borce? Ty tebou opovrhovaný dědkové přeci! A stále omílaná "účinnost" TBU? Bao Li Gao zabil thaiboxera přímo v ringu, Liu Hai Long zabil chlapa z nožem,když ho frajeři přepadli, přímo na ulici před barem.Holejma rukama. Bez chráničů.Je to smutné ale je to tak a můžeš vyřvávat co chceš. Thajci taky dřou tradiční tréning až z nich teče krev. Poslouchaji učitele, co jim řekne,to cvičí. Nikdo nefilozofuje, že je to blbost, protože všecko stojí za hovno, JEDINĚ SPARRING A PYTEL(od Hayashi)! Ok, nebudu se přít o tom co je brutal real, z toho jsem vyrostl. Jistě je k ničemu mít učitele a vůbec se něco učit, protože ty přesně víš, že to všechno je k ničemu. Jen jsi doteď neprozradil, CO? Pokud tvoje veškerá představa spočívá v bouchání do pytle a rvačce bez pravidel, tak ti závidím. Chudáci ti co dělaj TBU,(je jedno jestli v Číně, Thajsku,Japonsku, Indii nebo Řecku) makali na tom 2000 let a teď přijde nějakej Marcello a vysvětlí jim, že to je všechno k hovnu. OK, závidím ti tvoje osvícení ale beru to, žij nadále v tvém jednoduchém světě. Ukropcany: Takže Čína ne, Japonsko ne tak řekni KDE ano? Kde to uměj ať vim kam mam jít, chci se konečně naučit prát! Will: Nejsem mistr, jsem jen obyčejnej člověk kterej má rád BU a ňákej pátek je cvičí.Nikdy jsem nikoho neučil nepočítaje starýho Guo, kterýho v parku učim už 2 roky správně stát (a furt to neumí
) A jsem rád, že mám díky tomu v mejch letech tělo v pohodě a ve zdraví. Což mladý tydýti, který ještě nic nebolí, zatím nepochopí.
marcelo píše:...ako ja nie som proti tymto veciam,ale rad popisujem veci ako ich vidim..otvor oci clovece..ti tvoji slavni Sandaci idu rydzo sportovy trening na vykon jak svina,inak by proti thajcom nemali sancu
marcelo píše:sandinista Bao LI Gao..
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků