Koso píše:ukropcany píše:Už pár rokov mám odboxovaných a teraz si konečne trúfam na to, aby som sa občas pokúsil (!!!) vyhnúť úderu tak, že som schopný nejakej "elegantnejšej" reakcie. Trúfnem si to ale len na trubku. Ak si nejaký začiatočník myslí, že sa úderu uhne tak, že dokonca z takto získanej pozície dokáže zmysluplne a funkčne zakontrovať, tak je veľmi, ale ozaj veľmi zle informovaný naivista...![]()
Systema je megaojeb a tie videá "fullspeed" my vyvolávajú len veľmi trpký výraz na tvári...
heh box je nieco uplne ine su tam nejake pravidla no niev systeme niesu ci?
a ci uz sa da vyhnut ci neda treba sa aspon pokusit
heh a trenujes box? lebo cisty box sa mi nepaci podla mna je lepsie aj dake kopy vediet predsa noha je dlhsia a dost tvrda
a tak 100 ludi 100 chuti
hellas píše:Ja znam taky cloveka, kterej sestreluje/sestreloval lidi vyhradne hlavickama
Čus Žanku![]()
Neznáme nakonec toho samýho borca?![]()
Pamatuju si, že když sme boxovali, taxme se váleli z lochecu po zemi, když sme ho viděli, ale v reálu to byla jedna hlava za druhou
kumori píše:co to znamená, že " sachy to je haluz vec ", sám je hraju, tak abych byl v obraze.
jinak SYSTEMA není nic převratného, nepřináší nic nového, žádný upgrade, v PL se cvičí mnohem déle než zde a je tam cvičena převážně jako součást klubů combat sambo.K osobě "zakladatele" systému, píše se, že je to bývalý plukovník specnaz, ale takových jsou v RF stovky, takže nic výjmečného a podstatou je, že se svezl na vlně zájmu o ruské instruktory H2H ve světě.
No ale ja som písal len to, že keď už budeme v klinči, že ma na zem normálny chlap nedostanedefendu píše:...nene ukrope,nemyslím si že by jsi si v klinči (frajer tě drží jednou rukou zamotanou v tvých hadrech pod krkem a druhou ti rve rukáv) dokázal snadno poradit se stejně těžkým,nasraným soupeřem...snadněji než ostatní ano,ale snadno ne.Byť je to střelba do vlastních řad (teď ze mě mluví-píše čiročirá praxe a ne fakt,že dělám taky MT),tak judo je na podobný věci lépe vybaveno...
ukropcany píše: No ale to by asi nebola sebaobrana...![]()
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník