Styly Kali a Escrima

barmský box, escrima, silat, viet vo dao a jiná exotická bojová umění

Příspěvekod severin » úte 11. srp, 2009 21:40

Jiný by za čas řekl " ten kopíruje techniky od Dionalda a vydává je za Modern Arnis ", ale já otevřeně píšu co budeme cvičit. Je to opravdu přehnané ? Už jsi zapoměl,že MA začínalo podobně ? Vždyť jde hlavně o zábavu.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

 

Příspěvekod Rony » sob 15. srp, 2009 10:47

Záleží na úhlu pohledu :wink:
Rony
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 79
Registrován: pát 26. říj, 2007 23:00

Příspěvekod defendu » ned 16. srp, 2009 10:25

Rony píše:Tak koukám, že se v MA učí skoro všechno :D Jak to tak jako stíháte???
Navíc, jak tady čtu Severine, tak spojuješ Kali a Arnis a Escrimu a ještě k tomu to prezentuješ jako že escrima a arnis byly před kali - to snad ne :roll: Kali je považováno za původní umění starých filipínců a Arnis a Escrima jsou silně ovlivněny španělskou kolonizací. Navíc Kali se v mnoha ohledech liší i jinak, takže splácávat to dohromady asi jde, ale je to pak trochu paskvil. Ale pro prachy vše :wink:


No nevim Rony,když už něco píšeš,měl by sis o tom něco zjistit (ale to je vlastně tvoje doména vyjadřovat se k věcem o kterých víš pikaču,že?)

Jestli jsem se správně díval (když tak mě opravte),tak:
MA stojí na měsíc 550 Kč
PTK stojí na měsíc 900 Kč

Tzn.,že ti co to "dělaj pro prachy" jsou víc jak o třetinu levnější,je to tak,že?

Se severinem se neznáme,je mi fuk co učí,ale tohle mě zaujalo :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

to defendu

Příspěvekod houba » ned 16. srp, 2009 12:51

Zdravim,Defendu.Ronymu pises,ze se vyjadruje o vecech kterym nerozumi..No,co se tyce cen,ktere si zverejnil,tak je to to same.Nejsem student ani MA ani PTK,nicmene jsem si vsiml,ze je ti PTK tak trochu proti srsti(podle nekterych Tvych prispevku).U MA je cena 6600 za rok(nemaj mesicni),ale mimo prazdniny a svatky,cili zhruba 42 tydnu..to je 84-4(svatky),takze 80 trenalu..Jeden tedy vychazi lehce pres 82 kroun..V pohode cena :)
Nicmene u PTK je to 10 mesicu 3 treninky tydne+2 tydne o prazdninach,takze pokud budes chodit na vsechny,je to zhruba 142 treninku,bez svatku 138..Rocni cena je 8000,cena za trenink je tedy na urovni 58 kacek :twisted:
I kdyz to neni presne,PTK mi vychazi vyrazne levneji..Sam si rikal,abychom Te kdyz tak opravili,tak jsem se toho chopil :lol: Mejte se
houba
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 15. srp, 2009 23:00

Příspěvekod defendu » ned 16. srp, 2009 19:12

Zdravím tě houbo,díky za upřesnění...je-li to tak jak píšeš,nedíval jsem se na počty tréninků,moje chyba,tak se samozřejmě hluboce omlouvám :!: :!:
Jinak se mýlíš v tom,že mám něco proti PTK,jen mne kdysi nadzvedl jeden Ronyho příspěvek,nic víc,nic míň.Takže proti PTK nemám absolutně nic jen Rony mě trošičku nadzvedl :lol:

Ještě jednou díky za upřesňující info :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 16. srp, 2009 20:16

Když tady tak vehementně řešíte peníze, tak bych jen chtěl upřesnit, že MA CZ pořádá během prázdnin bezplatné tréninky na Vyšehradě. Já jen tak pro upřesnění.

PS: Jezdím na MA CZ i na semináře PTK. Abyste si nemysleli, že jsem zaujatý.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 281
Registrován: čtv 29. pro, 2005 0:00
Bydliště: Jihlava

Re: to defendu

Příspěvekod severin » ned 16. srp, 2009 22:51

houba píše:U MA je cena 6600 za rok(nemaj mesicni),ale mimo prazdniny a svatky,cili zhruba 42 tydnu..to je 84-4(svatky),takze 80 trenalu..Jeden tedy vychazi lehce pres 82 kroun..V pohode cena :)


Přehlédl si jednu z vět,která je v seznamu všeho co zahrnuje cena.
Trénink v přírodě 2h-6h denně /nepravidelně o prázdninách/

Rony píše:Záleží na úhlu pohledu :wink:

Ten tvůj by mě teda opravdu zajímal.Hlavně jestli ho máš čím doložit.
Od útoku anonyma "Tenzatebou" se bojim,že budu muset pořád něco vysvětlovat a dokládat zatímco mě nikdo nemusí.A hlavně o to nemám zájem.To co oficiálně učím doložit můžu a své ne/zisky taky.Co a proč učím rád vysvětlím každému zájemci u nás na tréninku.O nějakém splácávání stylů a vydělávání peněz nemůže být řeč.To,že studuju různé styly fma má svůj důvod a finance to nejsou.Pokud bych totiž vyučoval každý styl,který jsem měl možnost si s někým zacvičit,tak bych umřel chudý a bez rodiny.Pár příkladů :
Modern Arnis
Modern Arnis 80
International Arnis
Kombatan Arnis
Tres Puntas Abanico
Lapunti Arnis de Abanico
CSSD/SC
Kalisikaran
FCS Kali
Pekiti Tirsia Kali
Inosanto Kali
Filipino Combatives
Inayan Escrima
Doce Pares Escrima
Lameco Escrima
Serrada Escrima
Cinco Teros Escrima
Warrior Escrima
:D :D :D :D :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod houba » pon 17. srp, 2009 8:53

to:severin
Ne neprehledl,ale vzhledem k tomu,ze jde o nepravidelne treninky,navic bez pronajmu telocvicny,tak jsem to nechtel do toho zahrnovat.Nemam vazne pocit,ze by jsi to delal pro penize,jak pise Rony,spis jsem reagoval na to,co napsal Defendu.Naopak si myslim,ze jsi velky nadsenec,rozhodne zrovna u tebe by penize byly asi to posledni, co bych resil.Takze ti preju hodne uspechu ve cvicenijavascript:emoticon('8)')

to:dfendu
Jasne,v poho,jen jsem yo chtel trochu upresnit. :twisted:
S tim PTK se mi to tak zdalo,koneckoncu je to jedno,ne vzdy se lidi shodnoujavascript:emoticon(':twisted:')

to:bizon
Hele nechapu v cem je problem,nikdo tady penize neresi..Slo pouze o upresneni informaci z webu.
houba
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 15. srp, 2009 23:00

Příspěvekod Rony » stř 19. srp, 2009 9:55

Člověk tu chvilku není a už neví na co reagoval dřív :)

defendu: ty si fakt držák :lol: A to o tý potrefený huse znáš? :lol: No, nic ve zlém, to mi jen tak přišlo na mysl :oops:
Mimochodem, pokud jde o prachy, tak ty se daj dělat i kvantitou a nemusí to být zrovna jen o měsíčních příspěvcích. Ale tahle věta o penězích byla řečena spíš jako podtržítko než namířena proti rozvíjejícímu se bohatství Severina :lol:

Severin: pevně věřím tomu, že to podložit dokážu. Nakonec pár nabídek na nějaký ten sparing z naší strany už padlo.
Jinak si fakt nemyslím, že v tomhle našem "českým bordelu" mohl někdo bohatnout na takových věcech jako je FMA - i když...
Ten výčet stylů je móóóc zajímavej. Hlavně je fakt nevyučuj všechny, protože to bys byl úplně na roztrhání :lol: MOžná, že někdy méně, znamená více :idea: Ale opravdu nechápu k čemu je to jako dobrý a proč to tady vůbec prezentuješ? To jako aby bylo vidět jak si zběhlej, jak tě to baví, jak jsi nebezpečnej, že svému MA nevěříš a hledáš dál nebo snad jen proto abys oslnil? Na to fakt odpovídat nemusíš, nechť si každý udělá úsudek dle svého - nech taky lidem trochu tajemna :lol:
Mně spíš zajímá, kde si cvičil PTK, že se tam v tom výčtu k němu hlásíš a poté, co jsem se ptal Aleše, tak u nás to rozhodně nebylo a v Německu o tobě taky nikdo neslyšel? A jak dlouho si to cvičil, že si to dáš do výčtu svých zkušeností? A co taková Serrada (že bych tě potkal u Martina - nevzpomínám si) nebo Lameco, tam bych měl podobný dotaz.
A který z těch stylů použiješ v boji????
A pokud, jak sám píšeš, je ten seznam jen pár příkladů, pak snad ani nechci vidět ty příklady všechny. Jen bych tak nějak doplnil, že to, že si navštívil ten či onen seminář, zacvičil si dvě hodiny nějaký styl s někým jiným, by tě nemělo opravňovat k tomu, že tvrdíš, že to cvičíš a některé z nich, že vůbec vyučuješ :idea: :!: :idea:
Rony
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 79
Registrován: pát 26. říj, 2007 23:00

Příspěvekod severin » stř 19. srp, 2009 14:02

Rony píše:Severin: pevně věřím tomu, že to podložit dokážu. Nakonec pár nabídek na nějaký ten sparing z naší strany už padlo.

Nedoložíš !.Necvičíš s námi,nejezdíš se mnou na semináře,necvičíš se mnou soukromě u mistrů,necvičíš s námi na tréninku a ani mimo trénink.Nevíš kolik jsou náklady ani kolik vydělávám.Nevíš prakticky skoro vůbec nic kromě z doslechu.Odmítnutí nabídek na sparing nic nedokládá,maximálně že na olympiádu se nechystáme ! :D Každopádně si toho cením a pořád doufám,že na to dojde.

Rony píše:Jinak si fakt nemyslím, že v tomhle našem "českým bordelu" mohl někdo bohatnout na takových věcech jako je FMA - i když...

Bohatnout ? :lol: Leda závist kvete.

Rony píše:Ten výčet stylů je móóóc zajímavej. Hlavně je fakt nevyučuj všechny, protože to bys byl úplně na roztrhání :lol: MOžná, že někdy méně, znamená více :idea: Ale opravdu nechápu k čemu je to jako dobrý a proč to tady vůbec prezentuješ? To jako aby bylo vidět jak si zběhlej, jak tě to baví, jak jsi nebezpečnej, že svému MA nevěříš a hledáš dál nebo snad jen proto abys oslnil? Na to fakt odpovídat nemusíš, nechť si každý udělá úsudek dle svého - nech taky lidem trochu tajemna :lol:

Nepotřebuju osľňovat,ale chci ukázat někomu,kdo o mě nic neví,že si dovedu udělat na fma svůj názor a nepapouškuju to co mi předkládá úzká skupina lidí.
Pokud chce někdo cvičit fma,tak je scela normální reakce : jdi,obejdi různé kluby a pak se rozhodni.Řídil jsem se tou radou a ty si teď ze mě děláš prdel ? Ano, po tom co jsem viděl ted MA věřím mnohem víc než na začátku a hlavně jsou tam supr lidi.Nikdo si nemůže udělat pořádný úsudek pokud nemá co srovnávat.

Rony píše:Mně spíš zajímá, kde si cvičil PTK, že se tam v tom výčtu k němu hlásíš a poté, co jsem se ptal Aleše, tak u nás to rozhodně nebylo a v Německu o tobě taky nikdo neslyšel? A jak dlouho si to cvičil, že si to dáš do výčtu svých zkušeností? A co taková Serrada (že bych tě potkal u Martina - nevzpomínám si) nebo Lameco, tam bych měl podobný dotaz.

Pídíš se pídíš a proč ? Kolik myslíš,že nás v ČR studuje fma více do hloubky ? Vždyt si vydíme do talíře. Nebudu sem tahat PTK,protože s ní nesoupeřím a ani nechci.Ani se tě na ní nemusím ptát,protože to prostě nepotřebuju.
Modern Arnis - mnoho mistrů
Modern Arnis 80 - Dan Anderson
International Arnis - Rodel Dagooc
Kombatan Arnis - Johan Skalberg a další
Tres Puntas Abanico - Rene Tongson
Lapunti Arnis de Abanico - Sunny Graff
CSSD/SC - Bram Frank
Kalisikaran - Jef Espinous a další
FCS Kali - Ray Dionaldo
Pekiti Tirsia Kali - různí
Inosanto Kali - Philip Wolf a další
Filipino Combatives - Felix Cortes
Inayan Escrima - J.C.Ward a další
Doce Pares Escrima - A. Gybney
Lameco Escrima - P.Schlichting
Serrada Escrima - J.C.Ward, M.Hradecký a další
Cinco Teros Escrima - C.Goossens
Warrior Escrima - Krishna Godhania

Rony píše:A který z těch stylů použiješ v boji????

®ádný a všechny,každý bojuje sám za sebe.

Rony píše:A pokud, jak sám píšeš, je ten seznam jen pár příkladů, pak snad ani nechci vidět ty příklady všechny. Jen bych tak nějak doplnil, že to, že si navštívil ten či onen seminář, zacvičil si dvě hodiny nějaký styl s někým jiným, by tě nemělo opravňovat k tomu, že tvrdíš, že to cvičíš a některé z nich, že vůbec vyučuješ :idea: :!: :idea:

Pokud se setkáváš s lidmi,cvičíš s nimi a hovoříš o jejich stylu,můžeš získat aspoň jakýsi přehled o čem to je.
Vyučuju pouze program DAV a mám k tomu svolení kolegia mistrů D.A.V. /3.-8.dany/.Dál to rozvádět nebudu,abys mě nenařknul,že se zase vytahuju.
Jako Kadua Guro mám oprávnění vyučovat program IKAEF v ČR.Koneckonců jsem jej učil ještě před MA.Cvičí jej pouze ti kdo chtějí.
FCS Kali - no coment
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Jendis » stř 19. srp, 2009 18:37

4 Rony....docela začínám doufat,že se objevíš na setkání BU.cz............nabízím sparring italská škola šermu vs PTK..... s Buffem už jsem blbnul,jsem zvědavej na další lidi :wink:

Můžu se zeptat,proč se do Toma navážíš????Čeho se bojíš????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Rony » čtv 20. srp, 2009 9:27

Severa: díky, myslím, že to mi stačí a ať si udělá obrázek každý sám :lol:

Jendis: když to vyjde, určitě se stavím. Kdy to má být?
Nenavážím se do něj, ale přečti si to zpětně a pochopíš. Na něco, kde jsem byl jednou a jako jeden v davu, říct, že to ofiko cvičíme nebo že na to mám svůj jasný názor je klamání a oblbování lidí - a to mně se... Lidí, kteří navštívili různé semináře je mraky, ale jen málo se tím takhle pochlubí a téměř odborně a zasvěceně vykládá o čem to je nebo co všechno cvičil. To není studium do hloubky, ale... :idea:
Rony
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 79
Registrován: pát 26. říj, 2007 23:00

Příspěvekod severin » čtv 20. srp, 2009 19:48

Rony píše: Na něco, kde jsem byl jednou a jako jeden v davu, říct, že to ofiko cvičíme nebo že na to mám svůj jasný názor je klamání a oblbování lidí

Bez informací vydáváš takové soudy ? To co děláš je politika a ne zájem o fma.Na tuhle úroveň jsem se nesnížil a doufám, že nesnížím.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Jendis » pát 21. srp, 2009 9:17

4Rony- setkání viz vlákno o multikulturním setkání.

add Severin - já u něj byl tedy jen jednou cvičit,ale viděl jsem ho hýbat se.....+ jsem s ním hovořil na různá témata a troufám si říct,že si dokážu už lidi odhadnout a "vidím"........
Též z Tvých příspěvků cítím trochu politiku........stejně,jako někdy z Buffových příspěků, mám trochu pocit,že nesnesete konkurenci(DiPenShi).......že vám MA(a vůbec další zbraňové systémy) vadí.Ale samozřejmě,možná to jen blbě vnímám.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod BuFF » pát 21. srp, 2009 9:38

Jak malí kluci :lol:
Ale jinak můj osobní názor k tomuto co se zde probírá je takovej, že to co dělá Tomáš, že navštěvuje a diskutuje s různými dalšími je zcela běžné a normální. Takhle to dělá každej kdo cvičení bere vážně. Jenže většina to pak prostě neprezentuje tak jak on. Takže ten bod rozdílnosti je asi v tomhle ....myslím si, že to je však spíš způsobený rozdílem v osobnosti a charakteru, než nějakým super byznys záměrem. /skoro na každém semináři co jsem byl, se vyskytne speciální skupinka "cvičících" kterou kromě cvičení zajímají samozřejmě hlavně fotky s mistrem a ideálně i nějaký ten papírek s razítkem :lol: ... někdy je to tak "zábavné", že samotné focení je skoro stejně dlouhé jak část semináře :lol: :? 8O /
A ohledně kvality cvičení tam podle mě neplatí čím víc různých věcí znáš tím lépe... to je jak na tržnici originál adidas..víc pruhů víc adidas, dobrá koupě, mooooc sluší :lol: Já osobně tohle považuju za podlejzání masám a jak známo již p.Werich říkal masa má vkus, masa má pravdu :lol: Můj názor je, že aby člověk věci správně pochopil musí tomu věnovat určitý čas. Jestli ten čas nemá ( a to většinou nemá) tak pak jsou zde 2 možnosti - může jen hromadně klouzat po povrchu a nebo se snažit v menším počtu proniknout víc do hloubky, ale v tomto případě pak zákonitě musí omezit svůj rozptyl o co vše se bude zajímat.

To je můj osobní názor, ale ať si každej dělá co chce. Tenhle brouk Pytlíkovský přístup je dnes díky netu a youtube hodně rozšířenej takže proč ne. Já osobně jsem se taky potkal(cvičil) s velkou spoustou podobných FMA i jiných mistrů (beru to jako evoluci mého koníčku) ale prostě zatím jsem nikdy díky těm setkáním nedostal důvod měnit ani modifikovat to co cvičím - Pekiti Tirsia Kali. Ale možná jsem málo naročnej.... a nebo prostě jenom tupej :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 277
Registrován: pon 04. zář, 2006 23:00

Příspěvekod crki76 » pát 02. dub, 2010 23:29

Kalis Ilustrisimo , dalej len KI bolo zalozene Antoniom "Tatangom" Ilustrisimom. Chlapik - famozny bojovnik a ucitel vyhral v zivole 60 zapasov na zivot a na smrt. Jeho top studenti su Antonio Diego a Yul Romo. Obaja studovali to iste no kazdy ma na styl svoj vlastny pohlad. Tonyho je roky nemenny Yul na svojom pracoval a zalozil si Bahad Zubu. obaja su kamarati na zivot a na smrt. yul hovori, ze nebyt Diega, nie je Yul, Nebyt yula, nie je Diego, nebyt Diega a Yula, nie je Tatanga...
Ki a Bahad povazujem z mojej strany za top v FMA, nakolko nejde o FMA ale o Art of the fighting. Preto su tu viditelne zmeny v porovnani s FMA ako takym. Zmeny su v pohyboch i v mysleni.
V KI liniu by som modeloval ako Tatanga Ilustrisimo, Tony Diego, Yul Romo, Pedrig Romo, Macapagal a mozno Rickett, ktory vsak zacal podstatne neskor. Mal som osobnu skusenost s oboma hlavamy KI Tony Diegom aj Yul Romom, ktory je mojim ucitelom. Trenoval som a videl rozdiely v ich pristupu k treningu, ako i rozdiely vo vyspelosti ich studentov.
Esencial KI je obsiahnuty i v FFS Floro Fighting Systems Raymonda Flora, aj ked tento system je skor prisposobeny na priamociare ataky a obranu a skor pripomina serm, ktory Ray miluje.
BAHAD ZU'BU bungga santaku
crki76
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 19
Registrován: sob 29. lis, 2008 0:00
Bydliště: limerick

.

Příspěvekod luen » sob 03. dub, 2010 0:00

Na jednu stranu se dnes kazdej vidi v mixovani ruznych bu/bs (MMA) a na druhou stranu, kdyz nekdo neni linej, zvedne svuj zadek a jezdi i jinam, sbira zkusenosti a snazi se si veci vyskladat, tak je za to kritizovanej?
nechapu 8O S Tomasem se nejspise osobne neznam, ale jednou veci jsem si jisty, kdyz se nekdo necemu venuje, nemyslim jen okrajove, tak se proste neubrani (a byl by take hloupej, kdyby ano), aby nezkusil neco obdobneho, jineho a nebo od nekoho jineho ... to k veci proste patri a od urciteho stupne "vyvoje" to povazuji za nutnost.
Jsme mala zemicka, hrajeme na malem pisecku a je jen dobre, pokud nekdo vidi dal, nez jen za svuj dvorecek :wink: Ale u nas se porad nosi byt stadecko, nic neresit, on uz se nekdo najde, kdo mi mou cesticku nalajnuje, ze?
Koukam, ze je to vsude stejne, CBU, JBU, FBU ... asi to vazne bude tim cechackovstvim ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Sinister » sob 03. dub, 2010 13:58

Mno kdyz uz se vytahlo tohle stare vlakno, tak take prispeju svoji troskou do mlyna. Nedavno jsem se byl u Tomase podivat na trenink s tim, ze bych u nej mohl zacit cvicit. Opravdu jsem neziskal pocit, ze by me Tomas chtel za kazdou cenu "ulovit" a vydrit tim na me penize :lol: naopak, zcela jasne rekl, co delaji a co nedelaji a rozhodne me nijak "neukecaval" ani nevalil zadne kliny do hlavy, jak to maji ve zvyku nekteri "mistri" napric BU. Taky mi prijde hloupe kritizovat nekoho za to, ze zkousi vic veci a v podstate si rozsiruje rozhled. Tahle diskuze mi prisla opravdu jenom o "politice" :roll: :evil:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 227
Registrován: úte 26. říj, 2004 23:00

Příspěvekod scout » ned 04. dub, 2010 7:54

Sinister píše:Mno kdyz uz se vytahlo tohle stare vlakno, tak take prispeju svoji troskou do mlyna. Nedavno jsem se byl u Tomase podivat na trenink s tim, ze bych u nej mohl zacit cvicit. Opravdu jsem neziskal pocit, ze by me Tomas chtel za kazdou cenu "ulovit" a vydrit tim na me penize :lol: naopak, zcela jasne rekl, co delaji a co nedelaji a rozhodne me nijak "neukecaval" ani nevalil zadne kliny do hlavy, jak to maji ve zvyku nekteri "mistri" napric BU. Taky mi prijde hloupe kritizovat nekoho za to, ze zkousi vic veci a v podstate si rozsiruje rozhled. Tahle diskuze mi prisla opravdu jenom o "politice" :roll: :evil:
... :wink: ..tomas a m.hradecky udelali velky kus prace pro zviditeleneni fma v cechach...tomu o rejzovani penez se muzu jenom smat... :twisted: ...
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod Sinister » ned 04. dub, 2010 10:07

scout: vsak ja taky FMA znam jen diky Tomasovi :lol:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 227
Registrován: úte 26. říj, 2004 23:00

PředchozíDalší

Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků