Moderátor: PC
tombl píše:Chtěl bych se Vás zeptat, jestli někdo používáte pro cvičení (trénink) dřevěného panáka Dummyho(vč. sestav pro Dummyho), a jak jste s ním spokojeni, popř. jaký máte názor na cviční s touto pomůckou.
A taky jestli někdo nevíte, kde se dá za "rozumnou" cenu sehnat
pm píše:ha, me by zajimalo, jaky je rozdil mezi drevenym panakem (... ), drevenym manekynem (Sennin) a drevenou pannou (AVSE)
neverte me vazne, muk yan jong hou ye![]()
Hark píše:
Zdar, panak je v nasem systemu (Wing Chun) az na konci (tak po 9 letech cviceni) - a to predevsim proto, ze pri nespravnem cviceni si muzes poskodit zdravi (predevsim znicit klouby a pater). Panak totiz pruzne vraci vsechnu silu, kterou do neho das - a pokud ji das kapku nespravne, tvoje sila se obraci proti tobe. Jinak panaka pouzivam (ted, po trech letech cviceni) pro cviceni kroku a momentalne jen na dotek. S panakem je cviceni dost zajimave, a urcite je to dobry doplnek ke cvicenim do vzduchu, kdyz ti ucitel ukaze jak ho spravne pouzivat.
Nejrozumnejsi ceny za ktere jsem videl dobreho panaka byly okolo 10.000,- Kc. Videl jsem i levnejsi, ale nevydrzely vic jak dva roky pouzivani.
pm píše:ha, me by zajimalo, jaky je rozdil mezi drevenym panakem (... ), drevenym manekynem (Sennin) a drevenou pannou (AVSE)
neverte me vazne, muk yan jong hou ye![]()
marvin píše:ja som isce mimo WT, ale zarazilo ma jedno, vecsinou v cz/sk tvrdia ze sa na tom ma cvict az po xxx rokoch a pod. a Yiwan teraz napisal, ze v cine na tom cvicia od uplneho zaciatku .... ako to mam chapat ?
tombl píše:O.K. díky všem. A kdybych si ho chtěl udělat sám, jaké dřevo mám použít, a především jaké rozměry má panák mít...díky
Bolo píše:Ahoj
Pozeram ze kolko odbornikov na panaka sa nam to tu vyrojilo....
""""""zavidim Vam""""""""""
PS: este nejaky navod poprosim, aspon jeden, prosim prosim.....
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků