alternativni zbraně

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

alternativni zbraně

Příspěvekod warrern » čtv 24. lis, 2005 14:11

Zdarec lidi, hele nevite nekdo o nejkych alternativnich zbranich? myslim tim neco ceho si nikdo nevsimne a je normalni to nosit u sebe.... Me napadly akorat klice na provazku nebo retizku.... kdyz se roztoci tak to boli, ale nejsou moc idealni....
warrern
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 29. kvě, 2005 23:00
Bydliště: Valmez

 

Příspěvekod xiexie » čtv 24. lis, 2005 14:21

Vse co je v dosahu muze byt zbrani, staci to zkusit : podpatek, taska, noviny, karty, propisovacka, destnik je vyborny - jak rikam vsechno. Pokud budes v ohrozeni, tak uvidis co vsechno se da pouzit. Pak o tom nebudes premyslet.
XieXie
Uživatelský avatar
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 438
Registrován: stř 29. zář, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Jendis » čtv 24. lis, 2005 14:32

Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Pali » pon 28. čer, 2010 20:40

Zdar
Neviem kde to dať, tak snáď tu. V poslednom čase som sa dopočul o nejakých prípadoch zneužívania omamných látok voči obetiam v našom mestečku - 30 000 obyv.
Dvaja známi vyrazili na pivo, po troch išli zároveň na hajzel. Po návrate už nič nepamätajú, jeden má prvý záblesk pamäte z námestia, kde mu z nosa čurí krv, druhý doma z postele, má zlomenú kľúčnu kosť. Typujú to na to, že im niekto do piva, zatiaľ čo boli na hajzli, dal nejaký rohák alebo čo.
Kámoška bola na párty, tam jej tiež čosi naliali, stihla však zdrhnúť - mala zlý ciťák, poprosila ďalšiu kamarátku a tá ju ťahala preč, po hodine bola v prdeli aj tá druhá.
V takom omámenom stave sa asi brániť veľmi nedá. Tu sebaobrana asi spočíva v tom, že okom si strážiš svoj chlast, neberieš od nikoho...
Streli ste sa s niečim takým v poslednom čase? Stáva sa to nejako bežnejšie, či mali len smolu?
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 152
Registrován: úte 21. bře, 2006 0:00

Příspěvekod fakt » úte 29. čer, 2010 7:04

Před pár lety byl takový případ v TV. Zpěvák z Lunetiku byl na disku a pak už si jen pamatuje anální sex na dabljůsí.
V každým případě tohle není úkol pro jednotlivce. Potřebuješ někoho, kdo má pravomoce, toxikologa, laborku a umí pracovat s informacema.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod Makoto » úte 29. čer, 2010 7:46

xiexie píše:Vse co je v dosahu muze byt zbrani, staci to zkusit : podpatek, taska, noviny, karty, propisovacka, destnik je vyborny - jak rikam vsechno. Pokud budes v ohrozeni, tak uvidis co vsechno se da pouzit. Pak o tom nebudes premyslet.

Ja jeste doplnim praktickou zkusenost - ano, sice vse muze byt pouzito jako zbran, ale pokud to a) nemate na takovem miste, odkud to jde rychle vytahnout (strachat se v kabelce/baglu/ naprsni kapse, abych nasel tu zpropadenou propisku asi cas mit nebudu), b) nemate naucene nejake techniky (bohuzel nestaci doufat, ze to capnu a hned budu vedet, co s tim), pak bych se do toho ani nepoustel.

Je potreba si uz na treninku vyzkouset kam a jak strategicky umistit jednotlive veci, aby sly ihned vytahnout v pripade bliziciho se nebezpeci (na vlastnim tele, v aute, apod.). Obcas me pobavi, kdyz vidim, jak kazdy druhy nosi nuz, ale pak ho vytahuje 2-4 vteriny, protoze se mu zachytil o neco v kalhotach.... Je potreba brat v uvahu, ze budete ve stressu, takze na jemnou motoriku zapomente. Cokoliv budete chtit pri sebeobrane pouzit, musi byt vytazeno jednoduse bez nejakych komplikovanych mezi-pohybu (rozepnout zip/knoflik, abych se k necemu dostal, apod.)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Gino » úte 29. čer, 2010 14:21

Makoto... je to možná až příliš paranoidní, ale proto nosím, když mám neblahé tušení, své suntetsu v zaťaté pěsti... jinak také běžně v brašničce.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Makoto » úte 29. čer, 2010 14:26

Gino píše:Makoto... je to možná až příliš paranoidní, ale proto nosím, když mám neblahé tušení, své suntetsu v zaťaté pěsti... jinak také běžně v brašničce.

Covece, asi to malicko paranoidni je...na druhou stranu...pokud se pohybujes v mistech se zvysenym vyskytem obcanu fungujicich uz nekolik generaci pouze na socialnich davkach, pak bych to nenazval paranoidni, nybrz hrube nedostatecne az nezdrave odvazne ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 29. čer, 2010 18:58

Jako zajímavý, zatím nevyzkoušený nápad, se mi zdá nosit v kapse hrst ocelových kuliček...
Ale jestli je to praktické, to by se muselo vyzkoušet
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Jendis » stř 30. čer, 2010 5:37

Jako alternativní zbraň používám opasek. Mám nylonovej(bo co vlastně je?) od 5.11 Tactical,s platovou sponou. Nemá žádnej trn,stačí jen rychle škubnout a rázem mám v pacce velmi zajímavou a účinnou zbraň. Která je zároveň relativně nesmrtící(tím plastem to sice bolí,ale neseká to kůži a nedrtí všechno pod tím).
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

 

Příspěvekod RadekP » stř 30. čer, 2010 7:16

Makoto: Topic se jmenuje alternativní zbraně, proto bych neřešil tasení nože. Právě improvizované zbraně mají tu výhodu, že je můžete klidně nést v ruce a nikomu tím nepřijdete podezřelí-např. pokud si v noci svítím baterkou. To, že ta baterka je vyrobená z leteckého hliníku, má délku tak akorát, že na obou koncích přesahuje moji pěst a má hezky ostré hrany už nikdo neví. To samé třeba propiska.
RadekP
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv 16. dub, 2009 23:00

Příspěvekod Makoto » stř 30. čer, 2010 7:53

RadekP píše:Makoto: Topic se jmenuje alternativní zbraně, proto bych neřešil tasení nože. Právě improvizované zbraně mají tu výhodu, že je můžete klidně nést v ruce a nikomu tím nepřijdete podezřelí-např. pokud si v noci svítím baterkou. To, že ta baterka je vyrobená z leteckého hliníku, má délku tak akorát, že na obou koncích přesahuje moji pěst a má hezky ostré hrany už nikdo neví. To samé třeba propiska.

Radku, jo jo, souhlas. Me slo spise o to, ze tu vidim hafo napadu, co se da pouzit, dilem vyctene z knih, dilem pravdepodobne pravidelne NOSENE s sebou, ale zatim jsem tu nevidel specificke info typu, "pozor na propisku, je sice dobra, ale neosvedcil se mi typ XY, protoze ....", coz by svedcilo o tom, ze to vlastnici nejen nosi, ale aj vi, jak s tim zarabat. Mluvim z vlastni zkusenosti, kdy jsem nejaky cas pod dojmem cerne kroniky a medialni masaze s sebou nosil propisku s cepeli nebo teleskop a pak jsem zjistil, ze a) jsem ho minimalne rok nepouzil (tak co se s tim kurnik tahat, kdyz se stejne nepohybuji v mistech, kde by taseni teleskopu hrozilo), b) kdyz jsme nacvicovali na trenincich aplikaci pri napadeni, tak jsem zjistil hromadu veci (ze musim mit zpevnene zapesti, jinak mi vylitne z ruky, ze rukojet dokaze byt pekelne kluzka, ze ho mohu vcelku dobre pouzit i neotevreny, atd atd.) Ja vim, jsou to zname veci a "vsichni to preci vedi", nicmene jedna vec je vedet a druha zazit. A presne tenhle typ informaci clovek ziska tim, ze si to vyzkousi pouzit pri sebeobrane a ne jen, ze si to prida do baglu, protoze se o tom nekde docetl.
Malicko odbocim - nedavno jsem se mel rozhovor s jednim manikem, ktery se dosti dlouho venuje bojovkam a bavili jsme se o sebeobrane proti skupine - zahrnul me hromadou informaci o taktice, apod. typu - musis si hlidat zada, periferni videni, vyber toho nejagresivnejsiho, bla bla bla. A ja poznal, ze to ma vsechno pouze vyctene. Proc? Protoze kdyby si napriklad prosel aspon jednou drilem, ktery je bezny u KFM nebo u Lee Morrisona, zjistil by, ze kdyz se na cloveka sesype vic jak jeden clovek, pak "duse klidna jako hrske jezero", periferni videni a dalsi takticke poucky mizi okamzite do stoupy. Clovek je ve stresu (tunelove videni/slyseni), kryje si hlavu, aby "nepropasl cele predstaveni" a hleda co nejrychleji moznost, jak odtud. A tohle, stejne jako v pripade improvizovanych zbrani, je potreba vyzkouset. Muzu mit v obleku padesat propisek, ale pokud nejsem nauceny je rychle vytahnout, pak budu riskovat, ze skoncim s jednou v zadku...v lepsim pripade. Tim chci rici, pouzivat jen veci, se kteryma to mam prakticky nazkousene. Tot vse. Preji krasny den ;-)

P.S. Kdy odjizdis na Filipiny? Uzij si to tam :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod RadekP » stř 30. čer, 2010 8:37

Makoto: To je úplně nrmální, že lidi mluví o věcech, které sami nezkusili, ale jenom vyčetli z knížek. Jestli chce někdo zkusit, jak moc je ta která věc vhodná na sebeobranu stačí, když s ní dá pár úderů do boxovacího pytle. Jestli se mu propiska rozláme nebo mu poraní ruku, tak je asi dobré vzít jinou. O pytel se taky bát nemusí. Do svého normálně buším ratanama a kromě šmouh je OK.

Letim v úterý na šest týdnů. Jenom doufám, že se nevrátim s rukama vytahanýma až na zem :)
RadekP
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv 16. dub, 2009 23:00

Příspěvekod Makoto » stř 30. čer, 2010 8:41

RadekP píše:Makoto: To je úplně nrmální, že lidi mluví o věcech, které sami nezkusili, ale jenom vyčetli z knížek. Jestli chce někdo zkusit, jak moc je ta která věc vhodná na sebeobranu stačí, když s ní dá pár úderů do boxovacího pytle. Jestli se mu propiska rozláme nebo mu poraní ruku, tak je asi dobré vzít jinou. O pytel se taky bát nemusí. Do svého normálně buším ratanama a kromě šmouh je OK.

Letim v úterý na šest týdnů. Jenom doufám, že se nevrátim s rukama vytahanýma až na zem :)

Je to uz OT, ale propiskou do pytle? Cece, bud mas pytel ze zajimaveho materialu nebo jich mas dostatek na sklade :-) Ratanama do nich mlatim take, ale propiskou bych se neodvazil, neverim, ze ta kuze vydrzi bodnuti :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod RadekP » stř 30. čer, 2010 8:48

Makoto: Nedělám to běžně, zas na ty propisky nejsem tak ujetej :) Ale párkrát to už vydržel.
RadekP
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv 16. dub, 2009 23:00

Příspěvekod Jendis » stř 30. čer, 2010 8:54

Souhlas,Jardo.

Jenže,na druhou stranu,proč to tu vypisovat do mrtě?? Zkušenost je nepřenosná a číst pak,jakej jsem dement,protože je to přece jinak.......na to se můžu z vysoka ..........!!!!!
Taky nezapomeň,že co člověk,to originál.Takže je sice hezké,že napíšeš něco o tom ,že periferní vidění mizí do někam,ale to tak úplně pravda není. Ne každý okamžitě "tuneluje".......budu-li mluvit za sebe,tak v práci je pro mne běžné,že řeším jednoho a druhé "koutkem oka" hlídám.
Je potřeba rozlišovat,co má člověk za sebou,co dělá....kde se pohybuje.....co je vůbec zač atdatd.
A to nejsem žádnej bijec......prostě se jen pohybuju v prostředí,kde se pohybuju. A za ty roky,co dělám to,co dělám,mám jistotu pouze v jedné jediné věci. Pokud je agresor chytrej,tak můžete bejt třeba "bůh války",sestřelí vás a ani nebudete vědět,odkud to přišlo.
Je mi jedno,jestli se mnou někdo nebude(nebo bude) souhlasit....TAKHLE TO PROSTĚ JE :!: :idea:

Mně se líbí kursy,které děláte.....odkazuju na vás,kdekoliv a kdykoliv můžu.....ale narovinu,kolika opravdu ostrejma konfliktama jsi,konkrétně Ty,Jardo,prošel????? Teď na Tebe nijako neútočím,abys to nepochopil špatně.......i ve Tvém případě jde hlavně o převzaté info(bo se pletu?)......trénink je pořád něco jiného,než když jde opravdu do tuhého. Spousta kluků tu má nějakou zkušenost...ať už "testosteronové tanečky",nebo opravdu humus-zážitek...........

Jsou prostě nějaké obecné poučky,které v x-procentech fungují-a záleží jen a pouze na každém,jestli si z toho něco vezme,případně nevezme a zařídí se dle sebe.


A třeba konkrétně k tomu přepadu skupinou........houby vybrat nejagresivnějšího a hlídání si zad. Prostě si sáhneš po nejbližším(pokud už to opravdu začalo-pokud jde o "předehru",musíš vyčlenit jedince z davu(a i to není úplně přesné)) a jdeš,tlučeš okolo sebe,padni,komu padni.....a buď to ustojíš,nebo ne. V každém případě ale něco nakoupíš.........


Ke zbytku,že pokud nemáš nacvičeno,nemám co dodat,to je svatá pravda.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod luen » stř 30. čer, 2010 15:05

Jendis píše:Souhlas,Jardo.

Jenže,na druhou stranu,proč to tu vypisovat do mrtě?? Zkušenost je nepřenosná a číst pak,jakej jsem dement,protože je to přece jinak.......na to se můžu z vysoka ..........!!!!!
Taky nezapomeň,že co člověk,to originál.Takže je sice hezké,že napíšeš něco o tom ,že periferní vidění mizí do někam,ale to tak úplně pravda není. Ne každý okamžitě "tuneluje".......budu-li mluvit za sebe,tak v práci je pro mne běžné,že řeším jednoho a druhé "koutkem oka" hlídám.
Je potřeba rozlišovat,co má člověk za sebou,co dělá....kde se pohybuje.....co je vůbec zač atdatd.
A to nejsem žádnej bijec......prostě se jen pohybuju v prostředí,kde se pohybuju. A za ty roky,co dělám to,co dělám,mám jistotu pouze v jedné jediné věci. Pokud je agresor chytrej,tak můžete bejt třeba "bůh války",sestřelí vás a ani nebudete vědět,odkud to přišlo.
Je mi jedno,jestli se mnou někdo nebude(nebo bude) souhlasit....TAKHLE TO PROSTĚ JE :!: :idea:

Mně se líbí kursy,které děláte.....odkazuju na vás,kdekoliv a kdykoliv můžu.....ale narovinu,kolika opravdu ostrejma konfliktama jsi,konkrétně Ty,Jardo,prošel????? Teď na Tebe nijako neútočím,abys to nepochopil špatně.......i ve Tvém případě jde hlavně o převzaté info(bo se pletu?)......trénink je pořád něco jiného,než když jde opravdu do tuhého. Spousta kluků tu má nějakou zkušenost...ať už "testosteronové tanečky",nebo opravdu humus-zážitek...........

Jsou prostě nějaké obecné poučky,které v x-procentech fungují-a záleží jen a pouze na každém,jestli si z toho něco vezme,případně nevezme a zařídí se dle sebe.


A třeba konkrétně k tomu přepadu skupinou........houby vybrat nejagresivnějšího a hlídání si zad. Prostě si sáhneš po nejbližším(pokud už to opravdu začalo-pokud jde o "předehru",musíš vyčlenit jedince z davu(a i to není úplně přesné)) a jdeš,tlučeš okolo sebe,padni,komu padni.....a buď to ustojíš,nebo ne. V každém případě ale něco nakoupíš.........


Ke zbytku,že pokud nemáš nacvičeno,nemám co dodat,to je svatá pravda.


Jendo klobouk dolu, po dlouhe dobe ctu zase prispevek, kterej mi mluvi z duse.

1) kdyz jsem tady na foru pred par lety napsal, ze vetsina taktickych zalezitosti je prebrana a ze neverim klukum (aniz bych je chtel jakkoli shazovat), ze se jedna o jejich zkusenost, nybrz o prevzate nazory se kterejma souhlasi ... hned jsem se tady pohadal.

2) v dnesnim vyfizlovanem svete neverim, ze nekdo muze udelat zkusenosti, ktere se bezne daly ucinit na pocatku 90-tych let (v CR - nemluvim treba o Afghanu) :wink:

Opravdu ne kazdej ma hned tunelove videni - ja ho treba nemel nikdy (myslim pred konfliktem - asi jsem nejak pochroumanej) a vzdycky jsem se pidil po tom, co to vlastne znamena.
Chapu co to je, kdyz jich nekdo par nakoupi a pak ma zuzene videni, migreny, huceni v usich... Ze je mezi nama par jedincu, kteri konflikt neustojej psychicky a jsou z toho rozhozeni, jeste neznamena, ze z toho bude v haji kazdej. Kdyz nad tim premyslim, tak az na jednu jedinou vyjimku vlastne neznam nikoho, kdo se k tunelovemu videni hlasi.
A ze par lidi, kteri se konfliktama zivi znam.

Stane se to poprve a clovek se rozklepe, podruhe, potreti a najednou uz ten samej clovek normalne funguje - ja bych z toho tedy vedu nedelal. Do nekonecna muzeme strasit lidi jakymsi tunelovym videnim, nebo tim, ze jim odejde jemna motorika apod (vsechno vam bude odchazet). Pokud se clovek bude upinat na <>... Na veci se ale porad nic nemeni. Na konflikt se musim pripravit, par si jich zazita a vetsina veci se vyresi sama.

Samo, ze jinej pripad je situace nejake zneuzivane osoby, ktera ma posunutou hranici cehokoli.

Co se tyka propisek, je jasne, ze kovova propiska (vyrabi se dele nez jsem na svete) je vhodnejsi nez plastova. Je jasne, ze i o svou zbran se mohu poranit, ale preci... jen pohadkari chteji z boje odejit netknuti...

Vlastne nerozumim tomu, co se porad resi...

Take jsem si myslel, ze nuz musi mit sikovnou rukojet, abych po ni nesklouznul a neporezal se, nez jsem si to vyzkousel a zjistil, ze lidske telo klade odpor asi jako maslo... Zalezi na ostri a na tom, co ma dotycnej na sobe - to musim prorazit, telo to uz je jen "sranda".

Jednou vyjde sahnout po nejvetsim vrahounovi z party, jednou zase po nejslabsim clanku. neda se predem rici, ze ta nebo ona taktika funguje vzdy. kdo z nas vi, jake postaveni ve skupine ma frajer, po kterem sahnu jako prvni ... jednou ho budou branit, jednou ho v tom nechaji...

Abychom se na konec nestrasili ptacima, prasecima a jinejma chripkama a nezapominali na to, ze jsou horsi veci, nez virtualni nemoce a strasaci.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod fakt » stř 30. čer, 2010 21:52

Diskuse se posunula trochu do reality takže:
- konflikty se nedějí v době oběda na plném náměstí
- do konfl. se pouští mladší ročníky
- mají sebevědomí jinde než Husákovi děti (tzn. na tunelový vidění nehrajou)
- alternativní zbraň není učinná, pokud nemá stop efekt ( i když šídlem a flobertkou taky můžeš zabít)
- na spiderman sítě ve spreji nedosáhneš
- plyn je problematickej - viz divadlo Dubrovka ( ne v reálu spíš naruby)
- nůž - diskuse na roky (tajči meč a katana taky)
- klíče - k hovnu
- hever z Mazdy - nenosíš
- propiska - musíš s ní ublížit jinak se jí lidi bojí míň než církev knihtisku

Resumé
Musíš chodit tam, kde to hoří?
Ne - tak na zbraň nemysli
Ano - kašli na alternativu
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod zbek » čtv 01. črc, 2010 7:10

:D taky bych to tak viděl . Nejlepší je konfliktu se vyhnout , spolehat se že mě propiska ochraní před lešenářskou trupkou je dost odvažné 8O
zbek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát 04. čer, 2010 23:00

Příspěvekod Makoto » čtv 01. črc, 2010 8:02

Upozorneni: Neberte prosim nasledujici radky osobne. Neni to mirene proti nikomu konkretnimu. Citil jsem potrebu toto napsat drive, nez budu odpovidat na vznesene dotazy, protoze tady aby clovek mel vysokou zurnalistickou & politickou. Je neskutecne jak se tu chyta za slovo, obraci se myslenky a hleda se hned ta horsi varianta. Jelikoz to vsak nemohu zmenit, pokusim se to nejak akceptovat a dle toho psat (pokud budu povazovat za prinosne).

Par odpovedi:

- mam zkusenosti z praxe. Zvlast za mych mladych let jsem se dost rval na vesnickych diskotekach (Slapy, letni prazdniny), protoze bud ja nebo nekdo z mych kamosu jsme se chteli seznamovat s mistnimi babami a balikum se to nelibilo. Vetsinou jsem si vystacil s judem, nikdo nikoho nechtel zabit. Absolvoval jsem za svuj zivot i par konfliktu, kde to uz bylo vaznejsi, ale dilem diky sve postave, dilem diky sve hube jsem to dokazal ukocirovat.

- Nemam takove zkusenosti jak o sobe tvrdi Jendis, Defendu, Luen a dalsi, protoze jsem nedelal vyhazovace ani dalsi podobna povolani. A nelituju toho. Misto toho jsem se vypracoval v jine oblasti a na svet se divam malicko jinak....

- Vyhledem k tomu, ze se poslednich 10-15 let pohybuji v prostredi, kde nasili nehrozi (nepocitam-li obcasne "diskuse" s ridici na silnici), pracuji s lidmi, kteri se zajimaji spise o to, jak stihnout termin dodani, jakou strategii zvolit, apod. Navic bydlim v regionu, kde je caste maximalne vykradene auto, pak si myslim, ze (se) nemusim ucit super vojenske zabijacke systemy, jezdit se mlatit na fotbalova utkani, atd, jen abych byl ve forme a ziskal dalsi zkusenosti. K cemu, kdyz jsem se za poslednich x let nerval tak, ze bychom se chteli zabit? A nejsem jediny s podobnymi zkusenostmi. Vlastne....verim, ze podobnych pripadu bude nadpolovicni vetsina lidi, kteri se tu napriklad ucastni diskusi. Proc mam tedy proboha studenty ucit jak urvat hlavu, kdyz jim v 99% pripadu bude stacit, aby se naucili byt v klidu a pripadne odvratit prvni utok? Uz jsem o tom psal u nas na webu - nechceme pusobit jak streetfight oddil, ale ani jako meditativni krouzek. Chceme ucit sebeobranu, ktera je adekvatni dobe a PROSTREDI. Ucime lidi premyslet o tom, ze kazda akce ma svou reakci a dusledek. Pokud hned pobodaji manika, co se jen prsil, pak stravi nejaky cas vysvetlovanim u soudu. Akce, reakce, very simple.

- uznavam, ze jsou (i v Cechach) regiony a povolani, kde se to mlati 30x denne a tam je potreba ucit tu drsnackou sebeobranu prevzatou nejlepe od specialnich jednotek anebo podobne znejicich zdroju. Nicmene (jake to prekvapeni) existuji i mista, kde se nemlati vubec, protoze lide jsou kultivovanejsi, inteligentnejsi, chcou mit klid, ja nevim co. Sam v jednom takovem miste ziju, takze vim o cem mluvim. Jelikoz studuji marketing, vim, co to je medialni masaz a jak lehce lze lidi zmanipulovat. Jedenz mych byvalych sefu kdysi rikal zakaznikum "jednozavitaci". Drive jsem to povazoval za urazku, ted vim, ze to perfektne vystihuje realitu. taci spravne sestrihana reportaz a lidi si hned budou myslet, ze je Armageddon. Kolik lidi tu denne s sebou nosi noze, boxery, teleskopy, strelne zbrane a kdovi co jeste? Kolikrat jste se behem posledniho roku porvali a byli nuceni pouzit? Popremyslejte, neni potreba tu odpovidat.

- tunelove videni/slyseni - hmmm....pokud si mysliste, ze je to strasak, prosim vysvetlete tem cca 120 holkam z naseho kurzu sebeobrany, ze se jim to jen zdalo, protoze to zazila KAZDA. KAZDA jednotliva z nich, bez vyjimky. Mam i vlastni zkusenost prave z tech vesnickych rvacek, kdy se mi parkrat podarilo sestrelit i kamose, protoze jsem nevnimal, kdyz mi neco rikal. Nebo jsem ho nevidel, ze stoji vedle, protoze jsem se soustredil na balika pred sebou. A zajimave je, ze o tom pisou i lide, kteri prosli konflikty a maji v tomto vyzkumu doktoraty. Pokud to nemate, lucky you. Jsou vsak lide (a je jich vetsina), kteri to maji a jak jsem psal - je to vedecky popsany jev. Prectete si o tom neco a pak se pobavme, budu rad za vecnou diskusi.

- Snazil jsem se tu o co nejvice odbornou diskusi (stejne tak jako i u nas na webu). Lide sem vetsinou prichazeji se neco noveho naucit, zkonzultovat a bud to tu sklouzne do urazek nebo zesmesnovani. Jaka je pridana hodnota podobnych zprav??? Teorie je tu zesmesnovana jako by to bylo neco podradneho, ale bez teorie to dnes uz nejde, pokud nechcete tupe prejimat "stalete zkusenosti overene casem". Cozpak vas nenapadlo vedet proc to tak je, krome toho, ze to rekl nejaky dedusko? Je tu hafo lidi, co machruji velkou praxi, ale zaroven je videt, ze z teorie vi minimum, protoze "to preci nepotrebuji vedet". Jenze teorie muze vysvetlit proc se clovek chova jak se chova, co se deje v lidskem tele, proc se neco uci tak a ne jinak, atd. Pokud vas to nezajima, dobra, vase vec, ale neshazujte ty, kteri se snazi do problematiky proniknout hloubeji, protoze jim nestaci "proste to tak je / tak mi to rekl muj mistr / takto se to ucilo jiz od dob Konfucia"

- Napriklad toto tema bylo o alternativnich zbranich a uz me neprekvapilo, kdyz jedna z prvnich odpovedi byla jaka byla - "pouzij cokoliv". Ani slovo o tom, ze je potreba to predtim natrenovat, ze je potreba vyzkouset, kde to nosit, atd. Proste informace, ktere jsou nutne vedet. Rekneme tak "A" (vyctene/zaslechnute), ale uz nerekneme "B" (vyzkousene) a pak ta odpoved muzet evokovat pocit, ze si koupim vrhaci noze, dam si je na zapesti a jsem v bezpeci. To je to, na co jsem chtel upozornit. Nic vic.

- Hodne mi dalo KFM, ktere tu nekteri zesmesnuji (ac o tom vi velike prd) a ackoliv ma KFM organizace dost chyb a nektere jsou dosti zavazne (po trech letech studia si to jiz mohu dovolit rici), je tam stale dost veci, kvuli kterym s nimi trenujeme dal. Naposledy se mi to prokazalo na seminari Lee Morissona, ktereho tu vsichni tak opevuji (vcetne me).

Tot vse, musim jit pracovat. Znovu rikam - neni to mineno osobne proti nikomu a proto jiz nebudu odpovidat, pokud se budu domnivat, ze je to o hovne.

Preji vam hezke leto.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků