POSILOVANI NOHOU...

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Gino » pát 17. zář, 2004 22:28

Mno, takhle... ono na legální souteži nemůže jít nikdy o život, ne? Takže lživý název... v rámci možností. Jinak zakázáno je poměrně dost věcí a bojovníci jsou dost omezeni - je to holt šou. Přesná pravidla najdeš někde na netu, ale již nevím přesně kde.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

 

Příspěvekod Jendis » sob 18. zář, 2004 7:16

Jasně,omezení tam je.....ale pořád je to nejtvrdší forma soutěže,která se provozuje.
Pravidla jsou někde na netu....zkus www.csff.cz ( tam by měly být pravidla freefightu)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » sob 18. zář, 2004 21:01

Gino píše:Mno, takhle... ono na legální souteži nemůže jít nikdy o život, ne? Takže lživý název... v rámci možností. Jinak zakázáno je poměrně dost věcí a bojovníci jsou dost omezeni - je to holt šou. Přesná pravidla najdeš někde na netu, ale již nevím přesně kde.



©ou????Gino.....šou je wrestling :wink: Ultimáty(byť hodně omezené),jsou docela velká makačka :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Fireball » ned 19. zář, 2004 0:07

Gino píše:Mno, takhle... ono na legální souteži nemůže jít nikdy o život, ne? Takže lživý název... v rámci možností. Jinak zakázáno je poměrně dost věcí a bojovníci jsou dost omezeni - je to holt šou. Přesná pravidla najdeš někde na netu, ale již nevím přesně kde.


No vravíš šou??? Už si si to skúsil? AK nie tak tam choď a potom uvidíš čo je šou. Sú tam nejaké zakázané techniky a preto to nie je reál ako taký na 100 % ale nič reálnejšie asi na ozaj nenájdeš. Zakázané je pichanie dočí, trhanie uší a úst napríklad. Ale v Ultimat fighting je dovolený úder aj na genitálie. Ostatné záleži od spolku ktorá to organizuje.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 424
Registrován: stř 09. čer, 2004 23:00

Příspěvekod marvin » ned 19. zář, 2004 10:21

Gino - neber to v zlom, ale narazil som na niektore tvoje reakcie "sparing - nerobis, lebo to je len poskakovanie a postrkovanie a ty si uz dalej - jedna technika naplno a hotovo ;)" ultimat je podla teba show - no dobre, dobre co sa este dozvieme ???
Hlavne, ze nosis hakamu ;) to asi doda silu na taketo reci - bohuzial poznam jednoho takeho co uci aikido a ma podobne nazory ako niektore co tu prezentujes aj ty, a tie sa stali zakladnym kamenom hrobu jeho bojovych schopnosti ...

Predpokladam, ze ked sa ta spytam na kondicku a silu povies, ze to je zbytocne lebo v tradicnom b.u. staci jedna technika a koniec a na tu kondicku netreba ... kondicku treba len na sportove b.u. kde sa hodinu "poskakuje a ocapkava" 8) 8) 8)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 996
Registrován: úte 22. dub, 2003 23:00

Příspěvekod Gino » ned 19. zář, 2004 14:40

Ach jéje, okay pánové, omlouvám se, byl jsem špatně pochopen. Zkusím to jinak -

©ou jsem myslel z toho důvodu, že ¨na to koukají lidé, platí za to, je tam spousta sponzorů atp. Samozřejmě souhlasím, že je to nejspíše to nejtvrdší, co je možno vidět. Nějaké jsem viděl, žádného jsem se nezůčastnil už z toho důvodu, že to velice respektuji a není to pro každého. V tom se asi shodnem. A záleží to i na tom jaká organizace to pořádá, že (ty pravidla, jak řekl Fireball). utimat není šou ve smyslu, že by to bylo něco hraného a neskutečného. Lidé se tam skutečně mlátí a to hodně tvrdě. Myslel jsem to tak, že je to legální, prostě zápasy, ale omlouvám se, beru tu šou zpět, dobře?

marvin - neber to zle, ale přečetl sis asi jen hodně málo - ve vedlejším foru jsem psal, ža sparring již nerobím, že jsem posunul "někam jinam". Rozdíl mezi někam jinam a "někam dál" je doufám zřejmý. Ale pro vysvětlení - nikam dál tak, abych si mohl dovolit někde machrovat atp. pouze někam jinam ve smyslu, že moje cesta jde jinudy, nahlížím na to prostě jinak a řezat se ve sparringu mě už nebaví. Jen jsem si vybral, že už to dělat nebudu, alespoň ne často - jsem proto špatný? Ultimat a šou jsem vysvětlil výše, opět to ale zřejmě bereš příliš jednoduchým pohledem typu, že když někdo řekně, že ultimaz je šou, myslí tím, že ultimat je sračka a sranda, viď. Ale ne, to vážně ne.

marvine a hakama mi sílu rozhodně nedodá, nedodá mi ani respekt u lidí, je to jen kousek oblečení symbolizující jisté zásady. Nerad bych byl přirovnáván k někomu z tvého okolí, mě neznáš :-) A aikdio necvičím, nicméně ho ctím.

A marvine... klidně se ptej, kondice je potřeba, síla taky - i v tradičních BU. A samozřejmě říkám, že je ideální "jedna technika - konec boje" a říkám i, že je jistě někdo, komu to tak stačí a je toho schopný. Sám znám člověka, kterému myslím, že ta jedna stačí bohatě :-) Ale mě ne... pro mě je důležité nemyslet si, že jednou technikou vše končí. Ne jeden úder, ale alespoň tři, čtyři... a technika... její provedení není nikdy ideální. Podívej, něco jiného je idea, kterou mi nech a něco jiného je realita, kterou chápu.

Ale ze strohých zkušeností si myslím, že boj na ulici není o tom, že se proti mě někdo postaví ve střehu, budem kolem sebe chodit a snažit se udeřit. tedy alespoň se mi to nestalo. Buď na mě někdo naběhl "hurá stylem", nebo rozhodně nečekal, až se postavím do střehu. A takový boj (ať už jsem já dopadl jakkoli) netrval 3 x 3minuty. Do někola desítek vteřin bylo po všem. Jak říkám, nejsem žádnej bijec a někdo z vás, zkušenější v tomto smyslu má třeba jiné zkušenosti, ale já je hledat nehodlám, spíše se jich snažím vyvarovat.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Jendis » ned 19. zář, 2004 15:55

V pohodě,Gino...... :wink: 8) 8) 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod player » ned 19. zář, 2004 18:12

Ukropcany:cece,cim dal vic se stotoznuju s tvymy nazory :) UFC je jak pises,presne o tom,nasprtat se dany system boje.Je jasny,ze i clovek cvicici do reality by tam mohl dostat hodne rychle na budku,pac mu zakazou veci,na ktere se sprta do praxe,ne do "sportu".
Me to pripomnelo jeden zapas co sem nahodou videl ve Valetudu,kde byl prave nakej co dela WT a dostal na pdrel od nakyho thaiboxera ci co.Cimz samozrejme nechci vyvolat diskusi,ze by to bylo na ulici opacne.Vsechno je ralativni,ze :lol: :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod marvin » pon 20. zář, 2004 10:31

Gino -
Ale ze strohých zkušeností si myslím, že boj na ulici není o tom, že se proti mě někdo postaví ve střehu, budem kolem sebe chodit a snažit se udeřit. tedy alespoň se mi to nestalo. Buď na mě někdo naběhl "hurá stylem", nebo rozhodně nečekal, až se postavím do střehu. A takový boj (ať už jsem já dopadl jakkoli) netrval 3 x 3minuty. Do někola desítek vteřin bylo po všem.


ano v tomto mas uplnu pravdu suhlasim s tebou mam rovnaku skusenot, ale vysvetli mi ako chces natrenovat a zdokonalit svoje schopnosti na takyto utok ? Spekuloval som nad tym casto a dlho a jedine co sa osvedcilo /a to som skusil fakt vselico / je sparing.
Zlepsi reakcie, rychlost oci, rychlost tela, automatizuje techniky, doda koordinaciu a hlavne aj urcitu potrebnu davku sebavedomia co je prirodzene lebo konecne zistis svoje moznosti a odskusas si co dokazes a naozaj vies. Sparing totiz trenuje hlavne hlavu a tu potrebujes najviacej.
No a z toho nasledne vypliva aj kontrolovanejsi a kludnejsi postoj napr. v takej klasickej poulicnej vymene nazorov. A to nevravim o nejakom malom rozdiele to je rozdiel o par tried. proste si uplne inde a casto nad vecou a co je najdolezitejsie je pocit, ze si uvedomujes, ze ti nestoji za to dat dole nejakeho "chudaka" z ulice pretoze vies a mas to odskusane, ze ty si co sa tyka schopnosti uplne inde.
Vies, ze tvoje telo a hlava ta nenecha v stichu takze ked ta niekto napadne, alebo budes prinuteny napadnut ty niekoho telo posluchne a urobis to co bude treba. To preto ze to mas 100x odskusane v sparingu.
A sranda je, ze nakoniec sa na ulici vobec nemas chut natahovat mas toho dost na treningu - a ked tak to je fakt velmi rychle ;).
Mne napr. jedine a prave sparing dal to co slubovali tradicne b.u. nadhlad a odstup. To znamena byt v boji kludny a z rozvahou riesit problem a to je najdolezitejsie.
Tazke prezrad - mas nejaky sposob ako bez sparingu udrzujes tieto schopnosti v pohotovosti a zlepsujes sa v nich ? Tak potom sem s nim - celko rad vyskusam a este radsej vymenim za casto velmi bolavo ziskane skusenosti a postup vpred. ;) 8) 8)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 996
Registrován: úte 22. dub, 2003 23:00

Příspěvekod Gino » pon 20. zář, 2004 11:25

marvin, to jsem rád, že se spolu shodnem :-))

Jinak jak já to dělám? není to v důsledku jedno? Tys tam došel, došel jsi tam, kdy víš, že umíš, ale nepotřebuješ si to někde dokazovat. Já si taky nepotřebuju nic dokazovat a problémům se klidně vyhnu jako čert kříži. Oba jsme pochopili (jako tísíce dalších), že to nemá smysl. Každý jsme se k tomu ale dostali jinou cestou - ale to přece nevadí, ne?

Jinak já jen cvičím, cvičím a cvičím, bavím se s přáteli, s učiteli a prostě žiju rád - to je můj recept :-)) Nehledej v tom žádnou vědu a nějaké záludnosti. Prostě někdo je takovej a někdo makovej, ale to neznamená, že je jeden dobrý a druhý špatný člověk.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod marvin » pon 20. zář, 2004 12:57

gino - hmm nepochopil si ... no to je sice pekne to ti ja neberem, ze si uzivas pocit, "ked sa budem tvarit ze nieco neexistuje tak to akoze nie je problem a nemusis to trenovat" ;).
Kludne bud aj kakaovy, ale v tomto s tebou suhlasit nebudem je totiz sakra rozdiel v tom, ci sa vyhybas boji preto, ze si veris a nechces nikoho napr. zmrzacit len pre nejaku malichernost, alebo preto, ze vies ze skor zmrzacia teba a mas kakao v gatoch ;).
Co by este nejako bolo aj v pohode u bezneho cloveka, ale ty tusim studujes jujitsu a vedies dojo ... mam taky pocit, ze sa na toho mojeho znameho podobas viacej ako by si chcel :(

holt preco mam pocit, ze kazdy kto si na seba navlecie hakamu zaroven si na seba navlieka pretvarku ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 996
Registrován: úte 22. dub, 2003 23:00

Příspěvekod Picard » pon 20. zář, 2004 14:09

marvin píše:holt preco mam pocit, ze kazdy kto si na seba navlecie hakamu zaroven si na seba navlieka pretvarku ...


Muhehe, nevim jak ostatni, ale ja, kdyz si na sebe oblekam hakamu, tak si oblekam siroke kahoty :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1184
Registrován: pát 21. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Picard » pon 20. zář, 2004 14:52

ukropcany píše:
Picard píše:
marvin píše:holt preco mam pocit, ze kazdy kto si na seba navlecie hakamu zaroven si na seba navlieka pretvarku ...


Muhehe, nevim jak ostatni, ale ja, kdyz si na sebe oblekam hakamu, tak si oblekam siroke kahoty :-)

Co si obliekas spolu s hakamou vzdy vidia len druhi... sam to clovek nikdy neuvidi... :idea: :wink:


heh, totez muzeme ovsem rici treba o trenyrkach, ze :) Saty delaj cloveka ... 8)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1184
Registrován: pát 21. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymní » pon 20. zář, 2004 16:46

No marvine, nemohu se líbit všem. I tvůj pohled je důležitý. Každý máme nějaké názory, ale neznamená, že když nevyhovují tobě, že nevyhovují někomu jinému, ale to je jedno, to je malicherné dohadovaní. Takže svým způsobem díky. Toť vše .-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Anonymní » pon 20. zář, 2004 17:17

Marvine... nemusíme se přece shodnout, že ne? Nemusíme mít stejné názory, pohledy na svět a na výuku v dojo, že ne?

Co se týče (chjo) toho nešťastného sparingu, pro mě to byla nutnost v době, kdy jsem cvičil Kickbox, ale právě kvuli sparingu jsem s tím skončil, prostě mě to nebavilo. Cvičencům sparring nezakazuju, ale ne v hodinách jujitsu. Když, tak cvičíme randori (pojem jistě znáš). Takže prosím, jestli to vidíš jinak a máš, jak říkáš, jiný způsob (tedy sparing) pak jedine dobře pro tebe. Já to holt ale vidím jinak, no. A jsme zase u toho - jsem kvuli tomu špatný? Protože cvičím jinak, mám jiný názor a prostě celkově to dělám jinak než ty? Pokud ano, pak dobře, jsem tedy špatný a nestojím za zlámanou grešli, spokojenost?

Jen už bych to prostě rád ukončil, tohle dohadování nemá valný význam. Díky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod player » pon 20. zář, 2004 18:13

Gino:tak abych pravdu rekl,sparring ala kickbox by me taky nebral.To je o nicem.Driv jsme sparovali s kickboxerskejma boxerkama a jeste s chranicema nartu a holeni.Cimz se z naseho BU stal razem timto zpusobemm sparringu bojovy sport,ktery nema zadnou perspektivu.Nebo alespon pro me ne.Cim vic jsem se zacal venovat zachytavani rukou,nohou a hlavne cim vic jsem pri treninku zacinal vnimat,jak moc je dulezity citit soupere(lepici se ruce apod.),tim vic jsem zacinal zavrhovat sparring s chranici.Totalne degenerujou techniku,prave tim,ze ti odbouravaji cit rukou,pripadne nohou.Nebo alespon tedy me.
Ale aby nedoslo k nedorozumeni,ne ze bych v "prstovkach" delal techniku spatnbe apod.,jde prave o ten sparring.Coz znamena,ze kdyz mi rukavice odbouraji jaksi cit,ten sparring je pak pomerne tvrdsi,nez bych chtel.Zbytecne tvrdsi :?
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Gino » pon 20. zář, 2004 19:55

player ano, myslím, že vím co chceš říct. Je pravda... ale proto jsem se ptal co si představuješ pod pojmem sparring... respektive jak ho praktikujete u vás (když mluvíš o zachytávání rukou). Protože zkušenost mám jen s "klasikou" s rukavicema atp. Docela by mě zajímalo jak se to cvičí jinde, třeba u vás. Rozhodně se rád něco dozvím.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod player » pon 20. zář, 2004 20:14

Gino:my tomu rikame "placana" :) To se desne blbe popisuje teoreticky.Ale jen namatkou...stredni pasmo kontakt,hlava a nohy jen "dotek"(nemluvim o bloku,ten nelze delat jen jako "dotek" :? ).Ty nohy dotek jen z toho duvodu,ze preferuju do praxe zraneni(rozumej poskozeni :wink: ) kolene a ne jen podrazeni nohy,ci narazeni svalu(ala lowkick thaibox,napriklad).Veci jako loket a koleno pouze naznakem,inteligentni a hlavne vnimavy clovek pozna,ze by tam jak se rika "byl/o".Vubec mi nejde pri sparringu o to,dat nekomu ranu(k cemuz dochazi,kdyz mam rukavice :cry: ).Me se jedna o to,mit postoje,kryty a vubec pohyb natolik perfektni,aby se ke me za: a)souper bud vubec nedostal , za: b)kdyz uz se dostane,tak abych dokazal zautocit rychleji nez on.K cemuz v pohode staci to,ze ho placnu po hlave,bud ze strany,nebo primo ze shora,je jasne,ze jeho kryt selhal a nemusim mu pritom dar buhvi jakou ranu,ze :roll: .Samozrejme nekdy to ze strany na hlavu nejde a sahat az nad hlavu by bylo pomale,tudiz sou i pripady,kdy utocim otevrenou(to je docela zasadni :wink: ) dlani na nos.Tak je ale hooodne problematicke,aby to bylo jen "tuknuti",rychlost se dost blbe brzdi :?
Koneckoncu, zeptej se Dong_wu,s nim sem sparoval.Mohl by ti to rict z jineho pohledu treba,nez ja.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Gino » pon 20. zář, 2004 20:32

player: to zní zajímavě... já spároval jen v rukavicích a vždy to "bolelo" :-) Tekla krev z nosu atp. Mám známého, který preferuje velice tvrdý styl tréninku (jednou bojoval v ultimatu) a s ním je to fakt sranda, protože ve chvíli, kdy si vezme rukavice, tak kamarád nekamarád jde na K.O. :-D Ale samozřejmě, že ne aby sparringa přizabil, ale cítit to je hodně. Raději s ním cvičím boj na zemi - kde se dá udeřit na žebra, škrtit, páčit atp.

Jak vypadají ty vaše doteky? Fackujete se, nebo jdete sevřenou pěstí? Protože pěstí na hlavu je to cítit dost vždy, podle mě... i když je to jen ťuk, nebo ne? :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Gino » pon 20. zář, 2004 20:56

ukropcany: technika je třeba, ale zase ani bez toho bojového srdce a "odbouranosti" by to taky nešlo... je pravdou, že můžeš dělat co chceš a jak dlouho chceš, ale když nebudeš mít psychicky na to někoho udeřit, či mu způsobit újmu (v sebeobaně samozřejmě) tak skončíš vždycky špatně. Myslím, že i v tom to je... když na to někdo nemá psychicky, tak toho moc nevymyslí. Hlavně mě za to neroztrhejte :-) Dík :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků

cron