posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Vrozkrokkop » pon 13. zář, 2010 20:31

Tak jste mě, kluci, nabudili, dal jsem si přes půlhodinku běhu prokládanou sprintama.
Zaběhl jsem asi nejvíc ve svém životě, ale zatím to vypadá spíš na exitus než kondičku :lol:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 13. zář, 2010 21:53

Nejde o to vzbouzeni se vedle almary, ale že ona nechce být jako Rambo :D

Zaujala mě myšlenka vyhýbání se bazénu. Mě to připadá třeba jako dobrý nápad na celkové zpevnění postavy. Teda jaký jsou výhrady?

Další věc k té postavě. Jo je to geneticky, ale za optání zkrátka nic nedáte. Musím závidět, ona je přesnej opak mě resp. mezomorf :D Já jen tiše můžu sedět v koutku a potit se mnohem víc než ona :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod narusitelpohody » pon 13. zář, 2010 22:13

V bazénu se přibírá. Znám několik plavkyň, který si imrvére stěžujou jak jim z plavání narostl zadek a stehna. Že se v bazénu nehubne souvisí nějak s tím že je tam relativně studená voda, na což tělo reaguje...nějak, jako že si samo vytváří tukovou tkáň?? jako obranu proti chladu. Nevím přesně, kecal bych.
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 5:37

marcelo: jakmile se vyroji x novych uzivatelu, kteri se v prvnim prispevku hned zacnou do nekoho opirat, bud si jist, ze je neco shnileho ve state Danskem, aneb spooousta lidi tu na foru pise pod dvema ci vice nickama :lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 5:42

narusitel pohody- jenze o tom je cely tento thread - ze neni behani jako behani, neni posilovani jako posilovani, ze nekdo je sto let za opicema a nekdo v obraze etc. vitej v r. 2010 :-D

jinak to tu zapadlo, ale naprosta vetsina divek a dam by behat vubec, ale vubec nemela (diky jistym evolucnim anatomickym rozdilum) - vzdycky je mi smutno, kdyz vidim nejakou holcinu, ktera chce se sebou neco delat, jak s walkmanem zpocena bezi po ulici, nozicky pekne do x, a jupiii, nicime si kolinka, kloktame si kycle, yahooo
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lorne » úte 14. zář, 2010 5:51

Mne to dojímá
Lorne
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » úte 14. zář, 2010 6:53

marcelo píše:
narusitelpohody píše:
reccol píše:Co treba plavani? To by melo bejt pro regeneraci a posileni celkovyho tela dobry ne? Aspon to kolem sebe porad slysim...

Pro regeneraci a posileni celkovy je dobry. Pro hubnutí je špatný.

Fakt- to si Ty?

Ne.

Marcelo a ty to nejsi?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod narusitelpohody » úte 14. zář, 2010 8:10

pm píše:marcelo: jakmile se vyroji x novych uzivatelu, kteri se v prvnim prispevku hned zacnou do nekoho opirat, bud si jist, ze je neco shnileho ve state Danskem, aneb spooousta lidi tu na foru pise pod dvema ci vice nickama :lol:

Jsem vztahovačný. Je to snad narážka na mě?
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » úte 14. zář, 2010 8:12

fakt píše:
marcelo píše:
narusitelpohody píše:
reccol píše:Co treba plavani? To by melo bejt pro regeneraci a posileni celkovyho tela dobry ne? Aspon to kolem sebe porad slysim...

Pro regeneraci a posileni celkovy je dobry. Pro hubnutí je špatný.

Fakt- to si Ty?

Ne.

Marcelo a ty to nejsi?

Nie ja nie,myslel som ze si to Ty :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gowery » úte 14. zář, 2010 8:13

...ale naprosta vetsina divek a dam by behat vubec

tohle by mě zajímalo, máš k tomu nějaký zdroj?
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 8:33

je toho hodne, samozrejme si to necucam z prstu ;-) (ale to min. ty a nekteri dalsi uz tusi), z hlavy me ted napada tohle (a mam to v .pdf, takze nemusim prepisovat :-)

Women who run successfully for long periods of time are structured to run. They look very much like male runners; good female runners generally do not look like plus-size models and they are usually not tall. It's not a question of cause and effect; it's a question of natural selection. You can't run to get a runner's body. It's actually the reverse: You have to have a runner's body to survive running.

This is simple anatomy and physics. No matter how hard you try or how well you eat, you can't change your skeleton. The problem with most women and the activity of running comes down to the Q angle, which boils down to this: Wider hips make for narrowness at the knees. Q angle looks at the inclination of the femur relative to the pelvis. The increased Q angle
seen in most female athletes predisposes them to issues not found in male athletes. IT band issues, patella-femoral problems and problems with the plantar fascia can all be magnified by an increased Q angle.

This angle of hip to knee creates problems, and those are magnified by the number of steps taken. The average person gets about 1,500 foot strikes per mile; do the math on a five-mile run. Running produces forces in the area of two to five times bodyweight per foot contact. Do we
need more math than that?

Let's go back to our elite female runner. Look at her body. You will generally see two things: She has narrow hips and she has small breasts. There may be exceptions, but at the elite level I doubt it. One thought process may be, "Great, my hips and breasts will decrease in size if I run." The other view is more logical: Women with larger breasts and wider hips don't make good runners. It's the same reason there are no large gymnasts or figure skaters... physics. Bigger people rotate slower. Natural selection rules.

What happens when a normal-sized woman begins to run? She becomes a statistic. She becomes a physical therapy client as she tries to shovel you-know-what against the tide. Her wider hips cause her to develop foot or knee problems. Her larger bodyweight causes greater ground reaction forces. Greater ground reaction forces stress muscle and breast tissue. The end result might be hurt and saggy instead of lean.

This is not a popular position, but the bottom line is distance running is not good for most women. If your female clients want higher intensity exercise, give them intervals on a stationary bike. Schedule them for a spin class, put them on rowers or stairclimbers, but don't send them out for a run.

The reality is in women or men, endurance training can lead to overuse injury. My point is the female bodytype puts women at greater risk. Research has shown that six out of ten females who begin a distance running program will eventually be injured.

A study of Army recruits suggests greater amounts of running not only results in greater risks of injury, but in some instances may also impart no additional increase in fitness, a finding consistent with an earlier study of civilian runners.

On a typical women's basketball team, this translates to nine out of fifteen
athletes potentially injured by a program of distance running. Factor in the size and weight of the typical female collegiate basketball player and we can safely assume this number goes up, not down.

It is tough to look at something you enjoy and realize it may not be good for you. As you have this conversation with some of your female athletes, they may not be happy to hear it. The purpose of this section is to promote a cautious, thoughtful attitude, not to stop those who are running pain-free from continuing the activity.

However, it is clear the majority of the women who take up running do so as a weight-loss or weight-control method. Running may be a poor exercise choice for weight loss as a participant and even worse, a poor recommendation for your client if you are a trainer.

Mike Boyle, Advances in Functional Training, p. 148-149.

doporucuju precist odstavec po odstavci, spousta veci k tematu, nejen co se tyce zen a behani. logicka argumentac,ep odlozena vyzkumem a desitkami let v oboru (= trenovani profiku). Mike Boyle a jeho slovo ma tudiz u me vahu, narozdil od argumentu neargumentu (kdyz nejsou zadne, prijde "argument" v podobe "ale to je jenom teorie" :-D ).
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod narusitelpohody » úte 14. zář, 2010 8:44

pm píše:narusitel pohody- jenze o tom je cely tento thread - ze neni behani jako behani, neni posilovani jako posilovani, ze nekdo je sto let za opicema a nekdo v obraze etc. vitej v r. 2010 :-D

jinak to tu zapadlo, ale naprosta vetsina divek a dam by behat vubec, ale vubec nemela (diky jistym evolucnim anatomickym rozdilum) - vzdycky je mi smutno, kdyz vidim nejakou holcinu, ktera chce se sebou neco delat, jak s walkmanem zpocena bezi po ulici, nozicky pekne do x, a jupiii, nicime si kolinka, kloktame si kycle, yahooo

Doba sto let za opicema mi byla o dost sympatičtější. Bez následků jako jsou skoliózy, zborcený klenby, celodenní dřepění atd., tělo je stvořený k pohybu, když se nepohybuje - onemocní. Dneska je to často tak, že kdo sportuje je na tom hůř než ten kdo nic nedělá. Proč asi.
Pokud opravdu ovládáš moderní pohybové zásady a nejnovější poznatky z roku 2010 je to super. Budu se tě hodně ptát.
Nerozumím jak to myslíš s těma ženskýma a co jsou evolucni anatomicky rozdily.
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 8:47

narusitelpohody píše:Doba sto let za opicema mi byla o dost sympatičtější. Bez následků jako jsou skoliózy, zborcený klenby, celodenní dřepění atd., tělo je stvořený k pohybu, když se nepohybuje - onemocní. Dneska je to často tak, že kdo sportuje je na tom hůř než ten kdo nic nedělá. Proč asi.
Pokud opravdu ovládáš moderní pohybové zásady a nejnovější poznatky z roku 2010 je to super. Budu se tě hodně ptát.
Nerozumím jak to myslíš s těma ženskýma a co jsou evolucni anatomicky rozdily.

souhlasim, presne tak, proto se tzv. "moderni" trenink vraci do doby sto let za opicema (necist jako "doba bodybuildingu, aerobicu, zumby" etc. :-D myslim ta doba nez tyhle super vynalezy prisly)

i ja se tu hodne ptam a hodne ucim, psal jsme to uz vyse. co se tyce zen a behani, viz citace vyse.

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clarke » úte 14. zář, 2010 8:47

ukropcany píše:Hehe... ja by som zas povedal, že na chudnutie je posilka základ, pretože čisto aeróbnou záťažou sa síce chudne, ale svaly idú totálne do kelu. Posilka (posilovanie) spraví to, že väčší podiel svalov na hmotnosti spaľuje viac energie aj v kľudovom režime = "chudne aj keď práve nič nerobí". Ďalší dôvod posilovania je to, že postavu formujú svaly, takže aj keď by mala kilečko navyše, tak svaly sa postarajú aspoň o dobrý tvar, nie "knédl" :wink: . Zas posilovaním sa tuku človek nezbaví, takže by som videl podľa seba posilovanie a aero 1:1

Tesat do kamene ...

... jenže holky o tomhle nikdy nepřesvědčíš, ty ti prostě železa tahat nepůjdou, ani kdyby jim už zadek neprošel futrama. Alespoň mě se to nikdy nepovedlo. Místo toho se raději potí na aerobiku se všemi již zmíněnými negativy.
Btw, viděli jste někdy nějakou holku alespoň ten aerobik cvičit s měřičem tepový frekvence? Já tedy ne. Těžko se pak divit, že jim "nic" nezabírá.
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod narusitelpohody » úte 14. zář, 2010 8:50

Jo takhle. Nemůžu se ale ubránit pocitu, že ženský by se vlastně neměly vůbec pohybovat...co teda může provozovat slabší půlka populace se širokými boky?
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 9:09

spoooooustu veci - dechova cviceni, cviky s vlastni vahou ala kliky, drepy, rozdelene drepy, vykroky, mosty, horizontalni pritahy, vertikalni shyby, zeleznou desku a x progresivnich/regresivnich variant techto cviku (unilaterlani, bilateralni, bez zateze/se zatezi), cvicit s kettlebels vstavani, swingy, nadhozy, pressy, snatche, cvicit mrtve tahy s velkou cinkou, splhat na lane, cvicit milion cviku s medicinbaly, intervalovy trenink ala Tabata a dalsi, ruzne formy strecinku etc. etc. - opisuju z programu ktery jede s holkama moje Justys na www.funkcnitrenink.cz :-D (jupiii, opet reklamaaa) no a samozrejme bu/bs, (nebudou-li mi potrebu bejt vetsi chlapaci nez chlapaci) - ve skole mam par drsnejch rakosek a prima holek, co se nedaj
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 9:14

Clarke píše:... jenže holky o tomhle nikdy nepřesvědčíš, ty ti prostě železa tahat nepůjdou, ani kdyby jim už zadek neprošel futrama. Alespoň mě se to nikdy nepovedlo. Místo toho se raději potí na aerobiku se všemi již zmíněnými negativy.
Btw, viděli jste někdy nějakou holku alespoň ten aerobik cvičit s měřičem tepový frekvence? Já tedy ne. Těžko se pak divit, že jim "nic" nezabírá.

souhlas! imho ani meric tepove frekvenc nepomuze, napr. tzv. fat burning zone je dalsi (daaavno vyvraceny) mytus. aerobic je proste z principu spatne, jedno z nejmene prinosnych cviceni vubec, jenze - dela se to uz tak dlouho, x lidi nic jineho ucit neumi, x holek na nic jineho nepujdou, odborna informovanost verejnosti ale i tzv. "profesionalu" je nula, tak se nedivme, ze na tom jsme jak na tom jsme. s benzinovymi motory, tzv. "leky" na milion chorob, "zdravou" stravou a x jinym vecmi to neni jinak, ze jo :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 14. zář, 2010 9:33

Lidem, kteří tvrdí že běhání není zdravé pro jakéhokoliv člověka, bych nevěřil ani nos mezi očima. Vědecky se dá okecat cokoliv, ale podobní "vědci", kteří tvrdí že běhání není dobré pro ženy, si donedávna mysleli, že na běhání jsou vhodné boty s měkkou podrážkou. A jak se přitom sekli. Stačí se podívat kolem sebe, kolik lidí si nese následky tohoto omylu v podobě zničených nohou, kolen, atd.

Pro všechny lidi je běh ten nejpřirozenější pohyb. Naše tělo je lépe stavěno pro běhání než pro chození. Prakticky jsme slezli ze stromů proto, abychom mohli běhat. To, že se z nás stali nejlepší vytrvalostní běžci na planetě, je naše nejdůležitější evoluční výhoda, díky které jsme se dostali tam, kde jsme.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod narusitelpohody » úte 14. zář, 2010 9:41

Některé z těch cviků co pm vyjmenoval ani neznám, ale vrtá mi hlavou ten běh, páč se mi zdá nepřirozený zatracovat nejpřirozenější pohyb lidskýho těla - běh.....??? Co je víc přirozený? Chůze rozhodně ne.
Předpokládejme zdravou ženu samozřejmě bez jakýchkoliv dysbalancí a pokřivení. I pro ni není běh dobrý?
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 14. zář, 2010 9:46

DrGlock píše:Vědecky se dá okecat cokoliv, ale podobní "vědci", kteří tvrdí že běhání není dobré pro ženy, si donedávna mysleli, že na běhání jsou vhodné boty s měkkou podrážkou. A jak se přitom sekli. Stačí se podívat kolem sebe, kolik lidí si nese následky tohoto omylu v podobě zničených nohou, kolen, atd.

ha ha ha, opet omyl, opet to neni ani tak ani tak, ale uplne jinak, a opet - vi se uz roky. pricina znicenych kolen je rozhodne nekde jinde. beh je samozrejme moc dulezity, ale prijde na KDO a JAK beha (a kdyz uz jsme u toho v cem a na cem), o tom je debata

"nejvetsi evolucni vyhodu", "nejlepsi vytrvalostni bezce na planete" etc. nebudu komentovat, cirou nahodou se vice nez zajimam o evolucni psychologii a evolucni teorii obecne, a tohle je samozrejme taky blbost, ale to do tematu ani na tohle forum nepatri

sorry kluci, nedlam to proto, ze bych chtel za kazdou cenu nesouhlasit, i kdyz to tak muze vypadat ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj